Tak pokračování zkušeností - včera jsem byl s Katanou opět ve vzduchu - konečně jsem na letadlo i trošku viděl.

A začínám ladit k obrazu svému:
- Letadlo táhlo doleva - co je zvláštní, vybral jsem to křidélky, nikoliv směrovkou - po větším vyosení (1xpodložka cca 1 mm pod upevňovací šrouby na jedné straně) se problém zmenšil, další podložky jsem neměl. Jdu správnou cestou nebo mám štelovat něco jiného?
- Ubral jsem trošku závaží, nastavil větší rozsah směrovky + EXPA --> začínám lítat v noži + horizontální osmičky apod.
- Zkráceno bimbátko v nádrži - při letu na zádech se motor zastavil - snad už je tohle v pohodě
Mimochodem - při letu se potvrdil předpoklad spotřeby opravdu velké plochy - v menších elektroletech bylo běžnou praxí, že od dráhy lítaly 4 modely na všechny světové strany - s velkou Katanou mám pocit jistého vytlačování silou - potřebuji polovinu oblohy, navíc na straně, kde nesvítí slunce, nechci lítat nad cestou nebo nedejbože lidma a prostě dráhu k přistání potřebuji.
Největší problém nakonec - nějak se nedaří seštelovat motor - založil jsem pro to nové vlákno
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=8&t=52889. To se pak pro spalovák člověk těžko pro spalovák nadchne (byť za to spalovák nemůže - s elektřinou v autech jsem kdysi měl taky problémy s přehříváním).