Pozor !! Padají letadla !!

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
AR1
Kontaktovat uživatele:

Re: Pozor !! Padají letadla !!

#76 Příspěvek od AR1 »

V tom Delfímu byla asi ještě originální KK-1 a ta má limit 350 nebo 450m, nevím přesně. Jinak co jsem teď ještě zasurfoval, tak snad ta soukromá černá L-39 má ostré sedačky, takže to legislativně asi možné bude.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
AR1
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od AR1 »

mbiron píše:Sedacky jsou presne ty na fotce dole, jen katapult nebyl aktivni. Pod 150 to letadlo neleti, pokud jde letadlo na pristani snizuje se rychlost na 300, dale se otevrou klapky a spomali se rychlost, pri dosednuti ma rychlost minimalne 160km/h

O to nejde - pokud to padá chvíli po startu, tak se pod tuto rychlost dostat můžou.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Fenius »

Kissman píše:jinak kdyz nad tim tak logicky premyslim, 150km je potrebne pro bezpecny odhoz kabinoveho prekrytu, jinak je potreba ho prorazit

K tomu som našiel pekný príspevok a keďže je príliš dlhý, nebudem ho sem kopírovať:

Čas:22. 6. 2005 / 17:01
URL: http://www.flightsim.cz/forum_prispevek.php?id=56949&lan=0&style=2
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od mbiron »

Po startu mozna ale to letadlo dokoncovalo let. Nevim proc tu porad resite katapult, kdyz v tom Delfinu aktnivni nebyl.
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
cilek

#80 Příspěvek od cilek »

Těsně po té havárii nějaký pilot v televizi říkal, že ty Delfíny neměli moc rádi právě kvůli katapultu, protože neměl rakety, ale jenom nějaké patrony, které pilota tak tak vyplivly z kokpitu. Jenže v televizi se toho nakecá. Já odborník nejsem, jenom píšu, co jsem zaslechl. Můj názor je ten, že ten pán nebyl dobrý pilot. To je tak vše, co si o tom myslím.
danidani
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od danidani »

cilek píše:Můj názor je ten, že ten pán nebyl dobrý pilot.

Neodsuzoval bych jej, důvodem nehody mohla být technická závada.
JMalik

#82 Příspěvek od JMalik »

cilek píše:.......Můj názor je ten, že ten pán nebyl dobrý pilot.........

Ten pán byl vynikající pilot, který mohl samozřejmě udělat chybu. Až to bude uzavřené, tak bude i jasné, jestli hlavní příčinou byla chyba pilota, nebo technidká závada. Takže takhle bych to zatím posuzoval.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
UŤU
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od UŤU »

Pokud dělá riskantní obraty kousek nad zemí, ktomu ještě z civilistou v kokpitu, tak to není dobrý pilot! Technická závada , nebo selhání zdravotního stavu je druhá věc.
http://utu79.rajce.idnes.cz/
MX 2 -Scout, Beta 1400 ,Spektrum DX7, Mini Bee, a buggyna.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od AR1 »

Kissman píše:jinak kdyz nad tim tak logicky premyslim, 150km je potrebne pro bezpecny odhoz kabinoveho prekrytu, jinak je potreba ho prorazit

Rychlost 150km je potřebná k nafouknutí padáku.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od AR1 »

UŤU píše:Pokud dělá riskantní obraty kousek nad zemí, ktomu ještě z civilistou v kokpitu, tak to není dobrý pilot!

Už to začínáte někteří přehánět. Jedna věc je teoretická diskuze jak se střílí sedačka, druhá tyhle soudy. Nevím jestli jsi tam byl, četl jsi nějakou oficiální zprávu - nebo jsi se jen díval večer na zprávy? Nechal bych to na vyšetřovací komisi.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od AR1 »

Ještě k tomu teoretizování o sedadlech - ten Delfín měl skutečně původní typ sedaček, vycházející ještě z Migu-15, čili koncepčně věc ze druhé světové. Parametry nemůžu nikde najít, ale žádná velká hitparáda to nebude.
psena
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od psena »

Jo, me trosku prekvapuje, ze ten jeho kolega hned rekl, ze to byl zrejme spatne provedenej akrobatickej manevr.
Ja si myslim, ze tam se muze porouchat spousta veci a ze to mohlo byt klidne jinak.
O tom pilotovi jsem cetl, ze dle vyjadreni byvalych kolegu z armady to byl nechutne presnej pilot... ale to samo zas neznamena, ze se nemuze jednou splest, byl to taky jen clovek.
Uvidime, ale soudy bych rozhodne dopredu nedelal...
mbiron
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od mbiron »

Otazka, byl nekdo z vas na letisti v Zatci a letel s tim letadlem potazmo panem Janickem?
Beta 1400, FS-CT6B, HPI HELFIRE 4,6, Nomadio React, Duratrax Vendetta ST
cilek

#89 Příspěvek od cilek »

JMalik píše:
cilek píše:.......Můj názor je ten, že ten pán nebyl dobrý pilot.........

Ten pán byl vynikající pilot, který mohl samozřejmě udělat chybu. Až to bude uzavřené, tak bude i jasné, jestli hlavní příčinou byla chyba pilota, nebo technidká závada. Takže takhle bych to zatím posuzoval.

Samozřejmě jsem myslel, pokud tu nehodu zavinil on.
Pišta
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Pišta »

AR1 píše:

Rychlost 150km je potřebná k nafouknutí padáku.

Ta rychlost 150 km je nutná k tomu, aby proud vzduchu proudící kolem kabiny strhnul s sebou překryt,, neboť ten je pouze teleskopickým pístem
nadhozen nad rám kabiny. Po zatažení za splachovadlo, to jsou ty dvě madla mezi nohama (ruský systém nouzového opuštění letounu) dochází k přesně
načasovanému sledu událostí, které jdou v řádově desetinách sekund po sobě. Začíná to odpálením pyropatron, které přes popruhy vytáhnou nohy z pedálů, to aby je tam pilot nezapoměl a dotahují zámky poutacích popruhů, další odpaluje zámky překrytu kabiny, další pyropatrona velkým tlakem plynů, který vzniká při odpálení nadhodí ten odemčený překryt, no a právě těch 150 km musí mít k tomu, aby ten překryt ulít dozadu. Teprve pak se odpálí další pyropatrona, která vyhodí sedačku nad letadlo a teprve pak se zažehnou raketové motory, které vynesou sedačku nahoru. Pak dochází k řízenému otvírání padáku ještě při pohybu vzhůru a k uvolňování poutacích popruhů. Sedačka se odpoutá od pilota a klesá na na padáku mimo pilota.
Všechno je to plně automatické, jen ten první impuls dává pilot. U L39 je myslím pokyn instruktora nadřazený pokynu žáka, instruktor může tuto funkci
u žáka blokovat. Doufám, že toto pojednání ukončí polemiku o funkci sedadla VS1 v L39. A můžete mi věřit, neboť jsem vyučen let. mechanikem přímo u zdroje, to jest v Aero Vodochody. Od roku 93 do 98 jsem tam působil jako mistr OV právě u let. mechaniků a tuto problematiku jsme s žáky probírali.
Jen už je to dlouho, tak je možné, že jsem nebyl úplně přesný. Co se skutečně stalo v Žatci můžeme jen spekulovat, doufám, že nám to vyšetřování prozradí.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“