Nová DX7S DSMX
- chroustjazz
Re: Nová DX7S DSMX
tak jsem stav věci přechválil, opět se vyskytly problémy
vypozoroval jsem zvláštní věc - při "ztrátě signálu" jde letadlo do pravé zatáčky až vývrtky a vypne se motor (každé letadlo, jakýkoli přijímač, někdy více, jindy méně) - je docela možné, že se to stává při snaze o zatočení doprava křidélky, to nemám to tak přesně vypozorované
zkusil jsem test - vystoupal letadlem a vypnul vysílač - letadlo letí dále rovně
zavolal jsem do Astry a sdělil toto technikovi a on mi řekl, že by to mohl být špatný křížový ovladač a poslal mi nový
myslíte, že by to mohla být příčina problému?
(mám totiž pocit, že v tu chvíli nefunguje ani druhý ovladač a proto se mi to nezdá)
https://www.youtube.com/watch?v=06oROngqR-0
vypozoroval jsem zvláštní věc - při "ztrátě signálu" jde letadlo do pravé zatáčky až vývrtky a vypne se motor (každé letadlo, jakýkoli přijímač, někdy více, jindy méně) - je docela možné, že se to stává při snaze o zatočení doprava křidélky, to nemám to tak přesně vypozorované
zkusil jsem test - vystoupal letadlem a vypnul vysílač - letadlo letí dále rovně
zavolal jsem do Astry a sdělil toto technikovi a on mi řekl, že by to mohl být špatný křížový ovladač a poslal mi nový
myslíte, že by to mohla být příčina problému?
(mám totiž pocit, že v tu chvíli nefunguje ani druhý ovladač a proto se mi to nezdá)
https://www.youtube.com/watch?v=06oROngqR-0
Sdružení letců Českého středohoří
Ta skutečná závada se asi nikdy nezjistí stejně jako u mě,nic nenašel ani technik v Astře a to jsem tam byl osobně několikrát,nepomohla ani výměna kříž.ovladače,ztráty signálu jsem měl snad pořád,takže to všechno hodili na nevhodně osazená éra!
Co opravdu pomohlo,byla výměna vysílačky-přešel jsem na Taranise a ta špatně osazená éra o nějakém výpadku signálu ani neví!Ale věř,že jsem stejně jako ty trápil dlouho a zbytečně! 
- chroustjazz
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím, to bych se na tu vysílačku už nejspíš vykašlal. Nepříjemné chvilky si během létání umím navodit i bez ztrát signálu...
- chroustjazz
tak se mi povedlo rádio vrátit na základě klamavých údajů, které uváděl dodavatel na svých stránkách a v produktovém listu - píší tam, že je možné vlastní nastavení latence 11 a 22 ms, jenže v manuálu se píše, že 11 ms neplatí pro EU (malým písmem pod čarou) - tak jsem na základě tohoto rádio "reklamoval" a dnes mi bylo sděleno, že mi peníze vrátí..takže malá výhra ve velkém světě 8¨-)
A co dál,zařadíš se mezi další maximálně spokojené uživatele Taranisu? 
- chroustjazz
kdepak, už mám objednanou ds 14 8¨-)
(ale starou dx6i budu provozovat dál na některých modelech, ta mi funguje už pár let naprosto spolehlivě)
(ale starou dx6i budu provozovat dál na některých modelech, ta mi funguje už pár let naprosto spolehlivě)
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Tak to přeji, ať se s novou vysílačkou nepotýkáš se starými problémy.
- chroustjazz
mikymik píše:Tak to přeji, ať se s novou vysílačkou nepotýkáš se starými problémy.
díky 8¨-)
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz na rozsah plynu. Motorizoval jsem loďku z dětství, ale neodhadl jsem dobře otáčky motoru (je tam inrunner) a loď se na plný plyn staví na záď a nabírá vodu. Ideální je mít omezený maximální výkon na 50 %, což nastavené mám. Ten ale realizuji pohybem plynové páky jen v první polovině své dráhy a druhá polovina dráhy nemá na výkon motoru žádný vliv. Při 60 % rozsahu by druhá polovina dráhy přidávala pouze 10 % výkonu. Dalo by se nějak vymyslet, aby plynová páka motor ovládala v celé své dráze plynule? Díky.
P.S. Na nastavení regulátoru šahat nechci, používám ho i jinde.
P.S. Na nastavení regulátoru šahat nechci, používám ho i jinde.