Flexibilní gumová vrtule

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Salaman

#76 Příspěvek od Salaman »

RiMr píše:Shoda a informace, ze neni rozumne a bezpecne vrtule lepit, je dulezita...

Jaká pak shoda? Já tvrdim, že nelepit vrtule do průměru tak 10". Je vyhazování peněz.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od TomasC »

Se zájmem jsem to pročetl. Opravdu vtipné. Jako v rybářské restauraci pozdě v noci...

LEPIT vrtuli je naprostá hloupost. Rozhodně tento postup nemůže použít nějaké modelářské embryo. Pokud dělám něco mimo pravidla, tak musím vědět, CO SE DĚJE !!! A být si vědom možných následků.

Tohle jsou, dle mě nezničitelné vrtule.
http://www.horejsi.cz/Pages/ListProdukt ... tegorie=72
Ale jsou docela hmotné.
Salaman

#78 Příspěvek od Salaman »

Tak chci aby tohle vlákno mělo nějaký závěr:
Gumová vrtule je blbost to je jasný (stoupání 0 proto to taky asi nikde nemůžu sehnat.) Takže vyzkouším menší vrtuli GWS tak o 1 až 2 palce na zlomení nebude tak velká páka a motor se snad dostane do větších otáček takže výkon by mohl být více méně zachován.
Dále vyzkouším tohle: http://www.zajic.cz/optosnim/optosnim.htm bude to koukat z trupu na vrtuli a v kombinaci s mikroprocesorem, který když zjistí že jsem vypnul motor, tak tam trošičku plynu nechá aby nefungovala brzda a jak se pomalu od větru mihne vrtule zatlápne to a tím se vrtule vodorovně zastaví.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od Abu »

S vrtuli GWS 2 palce mensi NEBUDE mit pohon stejny vykon ani nahodou.
Konstrukce s optosnimacem a jednocipem nebude nikdy uspokojive fungovat.

Pouzitelne reseni - vrtule Ikarus (viz odkaz od Tomase na Horejsiho stranky) a k tomu gumickovy unasec. Tohle je overene a funkcni reseni.
Naposledy upravil(a) Abu dne úte 24.05.2011 10:30, celkem upraveno 1 x.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od TomasC »

Oba tvé závěry jsou blbost. (Sorry, jinak to nejde nazvat)

Potřebný příkon se mění s průměrem vrtule s PÁTOU mocninou !!!
Tolik k tvému "výkon by mohl být více méně zachován".

Je rozdíl mezi snímačem otáček a zastavením vrtule v konkrétním místě. Vyzkoušej a uvidíš.
Salaman

#81 Příspěvek od Salaman »

TomasC píše:Oba tvé závěry jsou blbost. (Sorry, jinak to nejde nazvat)

Potřebný příkon se mění s průměrem vrtule s PÁTOU mocninou !!!
Tolik k tvému "výkon by mohl být více méně zachován".

Je rozdíl mezi snímačem otáček a zastavením vrtule v konkrétním místě. Vyzkoušej a uvidíš.

Tak dobře nevěděl jsem že průměr bude mít takový vliv, tak to zkoušet nebudu, ale co se týče elektroniky tak to fungovat bude. Ta deska je sama o sobě otáčkoměr já jsem psal že jí vylepším, tak aby fungovala jako snímač polohy.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od Abu »

Natoc nam videlo jak ti to skvele chodi.
A taky si pak spocitej, kolik hodin sis mohl zalitat namisto proslapavani slepych ulicek.
:twisted:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od TomasC »

Osobní zkušenost je asi nepřenosná. Klidně do toho jdi. :roll: :roll:

Pak dej vědět.

Pokud místo těchto experimentů půjdeš létat, tak se létat naučíš a vrtule se nebudou tak lámat.
Loner

#84 Příspěvek od Loner »

nez neco bastlit tak by bylo asi lepsi dat gumickovej unasec a naucit se pristavat, bastleni smiace plohy je totalni nesmysl. i kdyz, nekdo musel zjistit ze vyfukovanim koure do vody zlato nevznikne :)
Salaman

#85 Příspěvek od Salaman »

Loner píše:nez neco bastlit tak by bylo asi lepsi dat gumickovej unasec a naucit se pristavat, bastleni smiace plohy je totalni nesmysl. i kdyz, nekdo musel zjistit ze vyfukovanim koure do vody zlato nevznikne :)

Vaše názory mě docela zklamali, ale to mě neodrazuje protože znám tak 2 lidi krom mě co by o to měli zájem. Až to dokončím dám vědět. Pro mě je to docela výzva. Ukážu vám že to jde a pak jestli o to bude nějaký zájem, tak by se na tom dalo možná i něco vydělat, protože krom réglů který tu funkci maj zabudovanou (moc jich není a nejsou levný) jsem nic podobného zatím neviděl.

P.S. Mě nejde jenom o lítání mám víc zájmů a rád je zkombinuji.
Naposledy upravil(a) Salaman dne úte 24.05.2011 11:56, celkem upraveno 1 x.
Loner

#86 Příspěvek od Loner »

jako 40 vrtuli nezlamu ani za rok, 2 az tejden je hodne spatnej tejden. zrovna vcera 10 letu s mig-3 combatem malym, bez podvozku, 0 vrtuli zlomeno a to polohu vrtule moc neresim.

muzes sem dat fotku toho letadla na kterym to tak lames?
Salaman

#87 Příspěvek od Salaman »

Loner píše:...muzes sem dat fotku toho letadla na kterym to tak lames?

http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=37938
Loner

#88 Příspěvek od Loner »

gumickovej unasec a jsi v klidku. neni dal co resit.
Drobec

#89 Příspěvek od Drobec »

Nechápem na čo si zakladal toto téma. Ja osobne som ti radil aby si použil gumičkový unášač a kvalitnejšiu vrtuľu už tuším na 2 stránke a ty stále melieš to svoje a očividne nechceš pochopiť čo ti radím ja a ostatní. Urob ako uznáš sám za vhodné, nikto ti nič nerozkáže, avšak tým že odmietaš rady skúsenejších si len kopeš vlastný hrob.
Btw gumičkový unášač v kombinácii s kvalitnou vrtuľou stojí pár šupov. Ani nie dva tie tvoje "super HC vrtule", ale už ti ostane prakticky na celú životnosť lietadla.
Krásny príklad je moje samokrídlo.. Lietal som s ním 5 rokov a NIKDY som nezlomil vrtuľu, pritom tam nie je podvozok motor trčí trocha dodola (je tam prevodovka ktorá ho vytláča pod úroveň krídla) a dosadá ako 1. na zem pri pristátí (ak nechytám do ruky samozrejme).
Takže rob ako chceš.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od RiMr »

Gumičkový unašeč má všelijakou pověst, ale na takové "střihání porostu" je ideální. To tvoje letadlo je moc pěkné a nevidím důvod, proč bys tam těch vrtulí měl tolik rušit. A pokud se bráníš gumičkáči proto, protože nad tím někdo ohrnuje nos protože to není dost cool, tak buď si pomyslíš něco o debilovi a ušetříš, nebo ne a budeš to lámat dál. Holt cool řešení je někdy docela hot na love...
Já jsem v neděli rozsekal takového malého Vulcana. Tlačný motor s vrtulí. Ta vrtule byla na tomhle motoru už na několika letadlech a jediné co jsem kdy měnil byly gumičky. Vrtule furt stejná! Všechny tyhle éra přistávají na břicho, neřeším kde je vrtule, jestli dole nebo v horizontu, nestarám se, nelepím vrtule, lítám. I po této ráně kde to vyrvalo celý motor si můžeš všimnout, že vrtule zůstala netknutá na motoru.
Obrázek

Proč?
Protože gumičkový unašeč... :wink:

Zpět na „Dílna“