Nová "oranžová" serva HobbyKing

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od RiMr »

Tak mi dorazily, oranžády jedny...
Ty prťavé (HK 15178) vypadají překvapivě mnohem míň "plastově" než jsem čekal. Některá levná serva jdou skoro rozbalit nehtem, tady je to poměrně robustní krabička, bez otřepů a nějakých nepřesností, působí dojmem že u toho někdo trochu přemýšlel. Vůle takhle nasucho prakticky nulová, základní příslušenství.
To větší (15158A) působí opticky a materiálově vyloženě dobře, gumové průchodky na vodič, slušné páky, průchodky, silentbloky... Ale už nasucho mají vůli jak prase (tipuju tak půl zubu). Na klapky do Storcha ale budou dobré.

Více doma. O víkendu zatížím všechna (7ks malých a 2ks těch digitálů) na servotesteru hodinovým přetahováním gumičky. Taky po jednom rozeberu a nafotím pořádné makrosnímky, bezpochyby z toho někdo znalý dokáže lecos usoudit. Já ne :)
Moje zkušenost pouze praví, že servo které vydrží hodinu na servotesteru mi neumře náhle za letu. Jednou to přijde, ale zatím... to musím zaklepat na svou palici :)
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od jyrry »

Uuuuuuuz se s nima taky mazlim :-D
Mam 2 kousky HKSCM9-6 http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=16260
Vypadaji slusne, od pohledu; vule malinka, vylisky slusne. Sesroubovane ctyrmi sroubky. Servokabel 32AWG, to casto neni ani u mensich serv. Pruchodka vylisovana na krabicce.
Vic nezjistim, kdybych tu alespon mel svuj http://www.jyrry.cbcnet.cz/grafika/PIC_kit.jpg tak si ubastlim nejaky cyklovadlo, takhle musim taky pockat na doma :-)
Barva pekne oranzova, ani se mi z ni nechce blinkat, jako nekterym citlivejsim jedincum tady na foru..... Mival jsem zlute Variopropy, tak jsem zvykly a asi ta mladsi generace bobek vydrzi :-D :-D
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od jyrry »

Hm, tak prvni poznatek a hned mne otravili... Ma to nekultivovany trhany chod, asi jako HXT500, jen je tam slyset vyssi frekvence, vsak jsou to digitaly, ale jake penize, takovy projev.
Ale pravda, to se dalo cekat.
maroslong
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od maroslong »

Takže zázrak sa nekoná že? Nemyslite si že rýpem a mám z toho radosť. Nemám, ale bolo to vopred jasné... Keby sa predávali za 3 doláče dobré servá, tak by značkové kupovalo len zopár takých magorov ako som aj ja. Ale aj takéto servá snáď môžu poslúžiť do nejakého bublinkového otloukánka pre adolescenta, na vyskúšanie či ho to bude baviť. :? Aj keď éro s vlastnosťami nepodarenej číny s nepodarenou čínou ho pravdepodobne nenadchne tak, ako keby to fungovalo normálne.
Naposledy upravil(a) maroslong dne sob 26.03.2011 1:15, celkem upraveno 1 x.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od RiMr »

Myslíš Maroš že jsou lepší než Hitec HS-55?
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od maroslong »

Nemôžem objektívne posúdiť. HS-55 mám ešte zo starých zásob a tie fungujú primerane svojmu vtedajšiemu určeniu. Tieto som nevidel ani si ich nikdy nekúpim, lebo uprednostňujem kvalitné veci. Takže bohužiaľ odpoveď neviem.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od RiMr »

No a já ti říkám že ty HS 55 které jsem měl možnost já zkoušet, těmhle nekvalitním šuntům nesahají ani po kotníky. Po hodině na servo testeru jsou bez ztráty kytičky, o čemž si HS-55 mohly nechat jen zdát. HS-55 jsou bezpochyby šunty. Aspoň ty z té várky co jsem já zkoušel. Jsou už lepší, nebo furt stejně naprd? Nevím, nedá se na to spolehnout = klasický příznak šuntu.
Čím to je, že nevidím nikde v tématech kde se vyskytuje HS-55, tvoje varování před levným šuntem z Číny?
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od maroslong »

No neviem, možno je to tým, že už HS-55 nepoužívam. Dopočul a dočítal som sa že nové HS-55 už stoja za prd a tak ich už nekupujem. Posledné 2 kusy zo starej dobrej várky sú v Mante ktorú predávam a kde slúžili veľmi dobre. Ako iste vieš, v F3K sú nároky na servá dosť vysoké. Okrem toho sa snažím dosť úspešne potláčať svoje nutkanie varovať pred šuntami s číny, pretože to na tomto fóre nemá význam. Nech si každý natlčie hubu sám. :wink:
Mimochodom podľa môjho skromného názoru kvalita serva ani veľmi zďaleka nespočíva len v tom, koľko vydrží behať na servotesteri. Záleží ale samozrejme na tom, do čoho sú tie servá určené.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od RiMr »

Jasné, F3K je zdá se pro serva slušný oříšek. Šak to dneska jdu na Pražské házedlo okouknout, jestli mi to vyjde :) Hlavně chcu ošpízovat jak to tam máte s tema niťama... :)

On ten servotester o kvalitě serva řekne pouze to, že pokud na servotesteru shoří nebo zcvokne za pár desítek minut (i minut), tak nezcvokne v letadle...
Což se u těch levných prostě občas stane, že chcípne už na servotesteru. Ale - nechcípne v letadle.
Nedělám to testování všech serv proto, abych dokázal že servo za pět dolarů je stejně kvalitní jako servo za padesát dolarů, ale abych právě pro jejich větší poruchovost aspoň částečně snížil možnost závady za letu.
O čemž si mimochodem serva v setovkách můžou pravděpodobně nechat jen zdát...
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od jyrry »

maroslong píše:.... Okrem toho sa snažím dosť úspešne potláčať svoje nutkanie varovať pred šuntami s číny......
nerekl bych ze uspesne :-D
Je mi jasne kam ta serva prijdou, kompozitovy vrhaci ostep s nadupanou elektronikou si neminim porizovat. Na blbe elektromotoraky do metrtricet budou stacit.
robotmz

#86 Příspěvek od robotmz »

možno že oproti nejaký servám v sete ASW28 to bude amerika, a budú nahradzovať práve odídené takéto servá /ak ostane ešte lietadlo/ práve týchto setoviek...
Alebo do ASW28 treba servo drahšie ako polovica lietadla?
Na druhej strane snáď nepochybuje nikto že do nadupaného lietadla kde je drahá každá jedna súčiastka asi nikto nedá práve toto servo... nedáva to totiž logiku...
coro

#87 Příspěvek od coro »

Na servách sú podstatné dve oddelené nezávislé veci.

Jedna z nich je kvalita použitých dielov - prevody, potenciometer, motor(jeho uhlíky).
ak je toto problémové tak servo po čase prestane fungovať, a väčšinou to znamená rozbitý model a škodu oveľa väčšiu ako cena nejakého lepšieho serva - až na modely ktorým pád nevadí.

Druhý bod je elektronika. To znamená jednak to ako servo chodí, či vrčí, či má široké hluché miesto, pri digitáloch že koľko krokov rozlíšenia má, ale aj to aký prúd berie z bec (nie priemerný ale pomer špičiek voči medzerám) a či "nezvoní" do napájania alebo neposiela bordel po signálnom vodiči do príjmača (aj také boli).
Vraj niektoré digitály z číny po výpadku napätia dve sekundy bootovali procesor kým začali fungovať..

Najlepšie servá čo som kedy mal, boli HS-81. ALE tie staré! Vraj posledné série predtým ako sa prestali vyrábať, mali na houby práve elektroniku, t.j. tú druhú časť..

Kedysi sa dala kúpiť samotná elektronika do serv, robili sme z toho ovládanie osvetlenia a podobné somariny. Normálne mám nutkanie posedieť nad nejakým ATTiny procesorom a skúsiť urobiť vlastnú - ale inak aj existuje, openservo.com
- len... zas mám aj toľko sebareflexie, že neverím že by to bolo lepšie než tie z číny :(
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od jyrry »

to RiMr: Tak co testiky?
Ja byl linej veset zavazi, tak jsem je jen nechal kvedlat na stole a prezily asi 3/4 hodiny, nez se manzelka zeptala co to tam knoura... Pujdou do vzduchu, orangedreams... :-)
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od RiMr »

Dělal jsem video, že si to dám na web, ale nestíhám.
Zkrátka, přežily všechna, hodinu v chodu, přetahovaly gumičky.
Ten chod se mi nezdál nějak odlišný od jiných levných serv. Jsou tišší než HXT900.
Ty digitály, jak jsem říkal že maj vůli, tak po zapojení přijímače "ztvrdnou" a ani se nehnou... Líbí se mi, jsou rychlá, nemuzicírujou (digitály Corona co mám v křídle EasyMoy jsou úplní jarní skřivánci), ještě je rozdělám a nafotím ať se na to kouknete co tam je za střeva. Do Storcha na klapky budou zlatá...
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od jyrry »

Jo, ty mas ty digitaly 25g... Ja mam ty 10g a nepresvedcily mne.Ale do EPP vysavacoletu se hodi.
Analogy mam teprve na ceste, vycpavam tim prilezitostne baliky s vecma pro mistni kolegy.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“