Modelářská pilotní licence

Sem budou přesunuty zajímavá vlákna ze Smetiště. Vlákno zde nemůže vzniknou, ale lze v něm pokračovat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Azy
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od Azy »

pilot škaloud píše:tohle:tak proč to nerozšířit i na to že bez ní nemůžete ani provozovat RC model

ale o tomhle je celý téma
MK Katoda Sokolov :-)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od JirkaA »

Azy píše:
JirkaA píše:
Azy píše:
JirkaA píše:
Azy píše:hasič nejsem pracuji ve státní složce která není moc zmiňována a to vězení,jsem příslušník vězeńské stráže, ví to tady skoro každý který patří k RC Manii tak co, a proč jsme řvaly???? protože kdykoliv se něco děje první komu šahají na prachy - nám asi tak za svoje léta služby, a že jich zatim moc není, už mi stát plat snížil cca o 5O% a te´d dalších 10% to je trochu moc nemyslíš

Proč tam teda ještě děláš?

zatim mě to ještě baví

Tak proč brečíš že máš málo? :wink:

dělat 13 něsíců za 11 průměrných platů??? a ještě z nich chtějí brát ??,

A jsme opět u toho. Proč tam teda ještě děláš? Buď tě to baví a živobytí máš zajištěný jinak, nebo nic jinýho neumíš, nebo to nechápu.
OK2WY
bitovod

#78 Příspěvek od bitovod »

Azy píše:
bitovod píše:
Azy píše:hasič nejsem pracuji ve státní složce která není moc zmoňována to vězení ví to tady skoro každý který patří k RC Manii tak co, aproč jsem řvaly???? protože kdykoliv se něco děje první komu šahají na prachy nám asi tak za svoje l=ta služby už mi stát plat snížil cca o 5O% a te´d dalších 10% to je trochu moc nemyslíš

Zmiňoval ses o hasičích, tak jsem to z toho asi blbě vydedukoval.

Poslední firma, ve které jsem dělal, mi také místo ročních prémií snížila základ - a to byla soukromá a prostě nebyly kšefty, nebylo z čeho platit, případně visely pohledávky u někoho, kdo neměl z čeho platit. Když jsem nabyl dojmu, že si za obdobnou práci jako OSVČ vydělám víc (navzdory tomu státnímu výpalnému), odešel jsem. Za mě tam nastoupil kluk, jehož nástupní plat byl zhruba o třetinu nižší, ve srovnání s mým nástupním platem před několika lety - a ještě se u toho tvářil spokojeně.

Pokud se ti nelíbí, co děláš a za kolik děláš, nemusíš to dělat, můžeš jít dělat něco jiného, co ti bude víc vyhovovat. Je pravděpodobné, že se najde někdo, komu budou podmínky, za kterých ty pracuješ teď, vyhovovat. Pokud se nenajde, asi bude třeba změnit ty podmínky - ale to tebe v tu chvíli už zajímat nemusí, protože budeš dělat něco jiného někde jinde.

Pořád nechápu, co a jak na tom má změnit čtyřicet tisíc uřvanejch lidí, demolujících vchod jednoho ministerstva.

no jasný nastoupí jiný ...viděl si co dneska nastupuje k policii nebo do vězeňský služby???? ------- děti a právě ty děti nastoupí místo lidí který už na to nemají nervy jsou zkušený a mají nárok na rentu tak odejdou, určitě budeš mezi prvníma který budou řvát až těmdletem dětem uteče nebezpečnšj mukl a bude třeba ohrožvat tvoji čtvrť ve který bydlíš

Bohužel viděl, tedy nikoli vězeňskou službu, ale policii, tak jako asi většina z nás - a hezký pohled to nebývá (ale taky si nepamatuju, že by kdy byl). A právě proto, pokud vůbec někdy začnu řvát, tak můj řev bude na téma "uvolnění legislativy ohledně držení a použití zbraní", abych se o sebe a svojí rodinu v tomto směru směl postarat sám.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
KarelSkala

Re: Modeláøská pilotní licence

#79 Příspěvek od KarelSkala »

Azy píše:až ti takovejhle rekreační letec sundá tvuj model a ty s nim něco provedeš možná pochopíš o čem je tohle téma

Tohle žádným zavedením certifikace nevymýtíš.
Tohle vymýtí časem jedině postup techniky.
Zavádět kvůli tomu povinné certifikace je naprostý nesmysl. :wink:
Azy
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Azy »

JirkaA píše:
Azy píše:
JirkaA píše:
Azy píše:
JirkaA píše:
Azy píše:hasič nejsem pracuji ve státní složce která není moc zmiňována a to vězení,jsem příslušník vězeńské stráže, ví to tady skoro každý který patří k RC Manii tak co, a proč jsme řvaly???? protože kdykoliv se něco děje první komu šahají na prachy - nám asi tak za svoje léta služby, a že jich zatim moc není, už mi stát plat snížil cca o 5O% a te´d dalších 10% to je trochu moc nemyslíš

Proč tam teda ještě děláš?

zatim mě to ještě baví

Tak proč brečíš že máš málo? :wink:

dělat 13 něsíců za 11 průměrných platů??? a ještě z nich chtějí brát ??,

A jsme opět u toho. Proč tam teda ještě děláš? Buď tě to baví a živobytí máš zajištěný jinak, nebo nic jinýho neumíš, nebo to nechápu.

baví mě to ale živobytí nějak zajištěný nemám - zatím jsem sám, a samozřejmě že umim i něco jiného pracoval jsem jako geodet mostních a dálních staveb, ale to je práce od nevidim do nevim a za poloviční peníze, co bych měl te´d dělat jinýho když není práce
Azy
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Azy »

4 bitovod : jestli vemou ty peníze tak ti říkám že bude o hodně hůř protože jak říkám ti zkušení odejdou a pak se všichni budou divit
bitovod

#82 Příspěvek od bitovod »

mnov píše:
bitovod píše:Pořád nechápu, co a jak na tom má změnit čtyřicet tisíc uřvanejch lidí, demolujících vchod jednoho ministerstva.

Nějaká státní správa potřeba určitě je? Její kvalita se určitě nezlepší snížením platů?

Za stavu, kdy já, stát, jako zřizovatel nemám co do huby, si o zlepšení kvality můžu nechat jenom zdát. Jediné, co potřebuju, je snížit náklady tak, aby se mi systém ještě nerozsypal pod rukama - v tu chvíli mám volbu mezi udržením nebo naopak navýšením stávajícího stavu a nákladů (o což se řve), nebo zatnout zuby a ubrat s tím, že mě to bude něco stát, třeba i zhoršení kvality těch státních služeb.

Řecký model zřejmě není následováníhodný (to je slovo...), přestože se ještě pořád neví, jak to tam dopadne - ale našlápnuto k němu máme moc pěkně. Jestli mě hlava neklame (v tuhle chvíli jsem línej to dohledávat a prd si pamatuju), tak na nějaké 4 miliony výdělečně činných připadá asi 480.000 státních zaměstnanců, tedy zhruba jeden na osm těch, co si ho platí. To je poměr dobrý tak pro skupinku čtyřletých dětí na výletě (a už na prvním stupni základky se tenhle poměr mění na cca 20:1). Opravdu potřebuju, aby mě někdo držel za ruku při každém kroku, jako to čtyřletý dítě?

Takže nesnižovat platy, ale snižovat stavy - mimochodem, jestli jsem to správně zaznamenal, to je přesně to, co jste si na vládě vyřvali (nebudou o deset procent snižovat plat, budou deset procent propouštět). Výhodu to má v tom, že devět z deseti bude spokojenejch, že je "po jejich" a nasranej bude jenom jeden (a těch, co pak tu práci opravdu neseženou, bude ještě míň).

Takže z pohledu vlády chytrej krok, z pohledu odborů je to takové správné, odborářsky optimistické, kolektivní vidění světa (no co, tak jeden šel, hlavně že jsem to nebyl já a nešáhli mi na plat).
Naposledy upravil(a) bitovod dne čtv 30.09.2010 1:20, celkem upraveno 1 x.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
kocour
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od kocour »

Na tohle vlákno jsem narazil až teď a píšu ze spaní, takse omlouvám, že jsem to nedočetl do konce. Jako pamětník připomínám, že ve Svazarmu v 50. letech existovaly modelářské výcvikové stupně, zřejmě jako obdoba plachtařských - A, B,C. Mělo to teoretickou a praktickou část, byly soubory otázek a v praktické části limity ( např. pro stupeň B 3 lety přes 2 minuty ). S tím výcvikovým stupněm se vázal přístup na soutěže, příděl materiálu pro kluby i jednotlivce ( tehdy se materiál především fasoval a jen neorganizovaní ubožáci si ho kupovali v jediné prodejně v Praze - Pařížské ulici ). Já jsem se dostal v. r. 1957 ke stupni B jako žák 8. třídy, pak se kroužek rozpadl a já na čas přestal modelařit. Ten systém byl rozpracovaný a sloužil jako záminka k činnosti placeného aparátu Svazarmu, který sloužil taky jako odkladiště některých důstojníků ). To celé se ale postupně hroutilo a pak se přešlo na systém výkonnostních tříd, jako ve skoro všech ostatních sportech. Já nějakému znovuoživení naději nedávám, mělo to smysl jen jako omezení přístupu k materiálu a dotacím. Snad u velkých a jinak nebezpečných modelů, ale myslím, že by se to zvrhlo ve zdroj příjmů pro někoho, kdo to bude organizovat, se všemi doprovodnými znaky švindlu a korupce.
Naposledy upravil(a) kocour dne čtv 30.09.2010 8:40, celkem upraveno 1 x.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
malcomx

#84 Příspěvek od malcomx »

kocour píše: Jako pamětník připomínám, že ve Svazarmu v 50. letech existovaly modelářské výcvikové stupně, zřejmě jako obdoba plachtařských - A, B,C. Mělo to teoretickou a praktickou část, byly soubory otázek a v praktické části limity ( např. pro stupeň B 3 lety přes 2 minuty ). S tím výcvikovým stupněm se vázal přístup na soutěže, příděl materiálu pro kluby i jednotlivce ( tehdy se materiál především fasoval a jen neorganizovaní ubožáci si ho kupovali v jediné prodejně v Praze - Pařížské ulici ).

doufam ze se toho nikdy nedozijeme !!!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

dik za pripomenuti......
Azy
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Azy »

ježiš marja nejde nám oo omezení přístupu k modelařině jde jen o to aby člověk co se rozhodne provozovat modely něl nějakou základní průpravu aby potom nedocházelo k situacím jako jsou třeba havárie modelů na stejných kanálech protože zrovna ten co stojí o kus dál je zrovna někdo co se rozhodl začít z lítáním a to co má letadlo vzadu nazývá zadní křídla ,,,,, už to konečně pochopte todle vlákno není o žádným omezování atd atd co ste z toho vyčetly je to jen o tom že by nebylo od věci určit nějaké pravidla třeba jako chceš provozovat RC model pročne ale :
1. budeš minimálně rok provozovat volný modely který si sám postavíš
2. budeš mít zaplacenou licenci SMČR

je mi jasný že nikdo v modelářským krámu nebude zkoumat zda licenci mám či ne ale to v rybřských potřebách taky nezkoumají když si jdu koupit prut jestli mám povolenku či ne. No a kdo to bude kontrolovat no zase my modeláři uvidim v blýzkosti letiště někoho novýho co si tam " rekreačně lítá" zajdu za nim hodim řeč (stejně se na letišti víc kecá než lítá) zjistim a co a jak a pk ho poučim a je to ne. No a teda ještě mě napadlo když teda jako někoho neba stavět tak minimálně roční praxi s autíčkem na RC podotýkám ještě jednou s Autíčkem ne s Bajou 1:5 jako je tomu u nás v kraji kde existuje jedna jediná modelářská prodejna a základ sortimentu tvoří právě Baja což si myslim že na začátek je dost vostrý :D
mikr

#86 Příspěvek od mikr »

Myslím, že toto vlákno je reakcia nie na externé objektívne udalosti v leteckom modelaárstve, ale reakcia na naše vnútorné pocity. Vnímame nárast počtu modelárov a dostupnosť modelov ako narušenie celistvosti pomerne ostroohraničenej modelárskej obce. Zrazu modelár môže byť "každý" a za jeden deň. Vnutorne pociťujeme potrebu urobiť "hranicu" medzi nimi a nami - to je cieľ. Námet vlákna je o hľadaní cesty k tomuto cieľu.
Tých ciest je určite viac, ale mať modelársky vodičský je cieľom hlavne tých, ktorí ho budú vydávať a brať peniaze, samozrejme kontrolovať, pokutovať... :) Pre ostatných modelárov to nič nerieši.
Viete o tom, že existuje aj vodičák na PC ? - http://www.ecdl.sk/ No hádajte, kto má z toho najväčší úžitok ? [/url]
kocour
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od kocour »

Já jsem jen chtěl připomenout, že snahy o vydávání určitých "licencí" už tady byly a byly dost organizovány, ale ani tehdy to nefungovalo. Snad by bylo nadějné, aby držitelé nějakých "piloťáků" na modely měli jiné, lepší možnosti v přístupu na modelářská letiště, na modelářské akce, zejména letecké dny apod. Naději tomu ale nedávám. Určitě by to bylo vhodné u obřích modelů, kde tento systém už poněkud funguje. Znám pár lidí, co absolvovali proceduru v La Ferté a sranda to nebyla. Pak se ale zase otvírá pole k různým šprajcům. Nevím to přesně, ale původně v Německu uznávali certifikaci modelů i pilotů z La Ferté, pak začali požadovat certifikaci vlastní, ale tak, že bylo nutné zajet stovky kilometrů na ono místo několik týdnů předem a obětovat na to několik dnů.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Jameson »

Preberte sa, veď sú to hračky! Aj keď až párkrát model niekoho klepne do hlavy, tak sa dočkáte, buďte bez obáv. Ale vyvolávať to úmyselne? Tak to ste buď banda masochistov alebo cvokov...
kocour
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od kocour »

Jameson píše:Preberte sa, veď sú to hračky! Aj keď až párkrát model niekoho klepne do hlavy, tak sa dočkáte, buďte bez obáv. Ale vyvolávať to úmyselne? Tak to ste buď banda masochistov alebo cvokov...
Souhlasím. Ale pro modely řekněme nad 20 kg nebo jety by něco takového mělo platit.
holda29
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od holda29 »

Azy píše:dělat 13 něsíců za 11 průměrných platů??? a ještě z nich chtějí brát ??,

Promin, ale kdo dneska ten prumerny plat ma? Je to neco pres 23000, schvalne se ptej sveho okoli, kolik maji.
Mam nedavnou zkusenost, pritelkyne s VS vzdelanim tolik zdaleka nema a jeste je rada. Stejne tak ja az dokoncim doktorat, tak budu zit za almuznu, pokud bych chtel zustat zavisly na neci vyplate.
Bohuzel jsme (jste) si leta minula zili (a nekteri i kradli kradli) nad pomery, ted prichazi realita.
A i pres to, ze se to bude tykat i nasich spolecnych penez, tak porad budu ve volbach tenhle smer dal podporovat.

Jinak stran te licence...podle me je to hloupost, kdyz jsem byl mensi, tak jsem hodne lital zavody v H, A1 a A3, nevim jak se to jmenuje dneska a nejakej prukaz jsem fakt mel, ale jediny co jsem vedel, bylo ze je na nem moje fotka.
Tim chci rict, ze i kdyby tohle proslo, tak si to opet ty sami lidi, co ted delaji problemy udelaji jen proto, aby si meli kam dat svoji fotku...
Naposledy upravil(a) holda29 dne čtv 30.09.2010 9:16, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště - zajímavosti“