Sky lady II

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
sigi123

rc

#76 Příspěvek od sigi123 »

Já si to samé myslím od začátku,i když dost lidí se na SL naučilo.Ale dnes je takovýdle set,hlavně co se týká elektroniky pofidérní.Nejlepší volba by byl Easy glider v provedení RR-s motorem,servama a reglem za 2200,a k tomu bazarovej optic za 2000kč a má vystaráno nejmín na dva roky.
Wecernik
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od Wecernik »

jez_cz píše:Že jsi sám udělal špatnou zkušenost ještě neznamená, že je SL špatné letadlo. On i Trabant má svoje kouzlo a měl bys vidět, jak si jej někteří vytunili :). U SL jde o to, jak za necelé 3k zvednout oči k nebi a mysl do výšky a začít nabírat zkušenosti. Časem poznat, že takovéto létání je to pravé a vydělat na lepší éro. Asi jako rybář, když na začátku koupí kompletní prut s navijákem za 150,- Kč a časem má výbavu, co peněženka dovolí. U létání je stejně nejdůležitější načit se více přemýšlet, než přicházet k hotovým řešením. To pak člověk zapomene, že je něco marnost, a najde fungující řešení.

Já netvrdím, že jsem udělal vyloženě špatnou zkušenost - jen že je to krám za nejnižší cenu . Zalétal jsem si bez nehod, dokonce dokoupil druhé křídlo a osadil křidélky. Létání bylo přijatelné a pro mě zábavné a poučné. Tvrdím ale, že to pro uplnýho začátečníka jsou vyhozené peníze, a nemluvím o riziku, že to při prvním vozembouchu (z technických i pilotních důvodů) takový adept zabalí. Protože z výbavy SL prakticky nic použitelného nezůstane, tak to vyhozené prachy jsou. Kdyby aspoň to rádio byla Zebra nebo Flash.
PS: Teď jsem viděl v nějakém shopping parku ve stánku, kde maj tanky a vrtulníky i krabici s letadlovým setem za 2490.- - radio 27Mh, drak větroňovitý, motor ss380 a baterky 7čl 8,4V. Tahle hračka je prodávaná aspoň mimo model.prodejny.
Kdo lepí modely vteřiňákem, tomu nevezmou otisky prstů.

http://www.rcalbum.com/index.php?sum=229&amode=
DAF
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od DAF »

S ohledem na koncepci by byl lepší Wild Hawk, což je jakási kopie ES. Velká výhoda, motor je tlačný a vrtule má proto šanci přežít nějaké to vozembouchové přistání. Ovšem jak by to bylo s elektronikou u něj také nevím, bude to něco podobného jak SL.
Hitec Aurora 9X
jez_cz

#79 Příspěvek od jez_cz »

To Wecernik: Vidíš to zbytečně moc pesimisticky. Jakékoliv letadlo, se kterým se začátečník odváží do vzduchu si zasluží respekt. A na SL se těch začátečníků vyučilo už docela dost. Můj případ - klasika začínajícího neználka v pokročilém věku - natěšený příjezd se synem na letiště, zaklouzání SL, předletová kontrola a jde se na motoru. Ruce neví co pořádně dělat, hvězda přes křídlo a SL zůstala kupodiu celá. Ještě jeden pokus jak přes kopírák, tak to raději balím. Syn slibuje, že příště přivede kamaráda a snad nám SL zalítne a naučí nás s ní. Příští den jsme na letišti s kamarádem, SL v rukou zkušeného pilota letí a po několika drobných radách typu moc s tím kvedláš, do řízení se jen lehce ťuká, každé letadlo má setrvačnost, musíš reagovat zavčasu a předvídat ... no a už mám rádio v rukách, SL je ve vzduchu a letí. Přistání hodně delší, nevadí, rád se projdu. Po pár dnech už lovím termiku a SL opravdu létá. Po nedlouhé době montuji do SL stříďák, osazuji 3S LiPol, dálkové 2.4G od synova vrtulníku a ze SL se stává opravu letadlo. Mimochodem - tu zatracovanou setovou RC soupravu ze SL pak dávám do aukce od korunky a získávám za ni 450,- Kč. Za celou dobu jedna vážnější havárie, když se mi SL dostala pod horizont a neviděl jsem na ní. Nákup nového křídla za nějakých 300,- Kč, výměna převodů v servu směrovky a SL létá dodnes. Od té doby se můj hangár trošku rozrostl a něco mám teď i rozestavěného, SL však byla první a tak už to zůstane :). Než polemika o tom, zda jako první vzít tohle éro nebo jiné vidím jako důležitější najít to dobrou duši, která pomůže radou v začátcích a napomůže převážit ten jazýček na váze "strach z krachu - láska k létání" na tu správnou stranu. Přeji vše dobré. JaHo
Naposledy upravil(a) jez_cz dne ned 21.03.2010 22:54, celkem upraveno 1 x.
I květák je jen vycepované zelí
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od BOSS8 »

To: jez_cz

Naprostý souhlas.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
marek.jansta1
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od marek.jansta1 »

Když je tady řeč o Sky Lady. Pro mě Sky lady je dobré letadlo. Já ho mám od dubna. A popravdě jsem se sky lady naučil během dne. Je sním sranda létat. Prostě mohu jenom doporučit. A ohledně elektroniky, je sice trošku na houby ale myslím si že nebude problém pro každýho pilota sehnat nějako bazarovou a nebo novou a levnou elektroniku. :wink:

To je můj názor. :wink: :lol:
Sky lady 2
Fox RC
Tucano Nigela Hawese
Hrabosh

#82 Příspěvek od Hrabosh »

Taky jsem začínal se SL a taky jsem trénoval v simulátoru na Linuxu. Používal jsme CRRCSIM, a vysílačku jsem připojil do vstupu zvukové karty. Chodilo to bez problému a rozhodně mi to hodně pomohlo.

Ze SL jsem koupil jen trup, křídla a směrovku s výškovkou. Podle rady kolegů z práce jsem nakoupil střídak, 2S LiPo, serva, přijímač, vrtuli a na Aukru starší vysílač Graupner za 600 :-)

První let: Hodil jsem to do vzduchu ješte když byla rosa, protože jsem se nemohl dočkat. Bylo to dost těžký na zadek, takže jsem přivázal k baterce do předu pytlík šroubků. Druhý hod = letělo to naprsoto super. Krásný, klídný, pohodový let.

Ted je tam 3S LiPo, standartní serva pod křídlem a křidélka. Naučil jsem se na tom nejen lítat, ale taky jsem si zkusil trochu se v tom letadle vrtat a něco si udělat po svém.

Jinak si myslím, že to, aby se člověku to letadlo líbilo je taky důležitý! Pokud se mu izolační materiály s tlačnou vrtulí nelíbí (mě taky ne), tak ho chápu a není důvod, aby si to kupoval.
Toman
Kontaktovat uživatele:

Re: Sky lady II

#83 Příspěvek od Toman »

Je to sice už dlouho po debatě. A psal jsem už i jinam, ale já si taky koupil SKy Lady III, a to před rokem a půl. Do ted jsem bez jediné minuty na simu, mám s ní asi tak minimálně 35 -40 letů. Letadlu není skoro nic, jen špiná, prakslý gumový oka a trochu narušená náběžka, jinak nic. První let jsem si házel sám, hnedka s motorem a celý to bylo OK....v zimě jsem si četl, komenty jak je to hrůza letadlo a tak, litoval jsem že is nekoupil třeba Betu 1400 nebo toho ES, ale pak jsem na jaře opět hodil SK do vzduchu a jak se do toho po zimě opět dostal, tak jsem věděl, že to nebyla špatná volba a za tym si stojím. SK dostala ode mě nejedno tvrdší přistání a ještě se jí nic nestalo. A já pevně doufám, že tomu tak bude. Jsem s ní spokojen
bundes
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od bundes »

Co myslíte, je lepší Sky Lady III. nebo Wild Hawk?
Letuschopno: Diablotin 8,5 ccm, Mig 7 (EPA kombat)
Bartn
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od Bartn »

Pokud to má být prvý model já osobně jsem pro Wild Hawk. Nevím však, zda je ještě na trhu. Proti jiným typům ještě před nedávnem byla s vysílačem 35 MHz, což je jistý handikap.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Toman »

Zdravím,

jak jem již psal mám isce SL III, lae myslím, že to je takřka stejný jak dvojka. No, ale chtěl jsem napsat zážitek ze včerejšího lítání a optat se vás na názor.

Co jsem včera šel lítat. Tak éro bylo maimálně neposlušné, stále se vzpínalo a následně padalo na čumák, to vše při motorovém letu!!! ...to že se jemně stáčelo na pravou stranu, když jsem pustil ovládání, s tím jsem se už naučil pracovat, ale včera, okamžitě co jsem neřídil, tak letadlo se vzepjalo, následně spadlo po pravém křídle, a tak se to furt v intervalech opakovalo. Nedalo se vůbec řídit, ylo horší, jak nějákej Fox, kterej se musí držet na rychlosti. Chtěl jsem překontrolovat těžiště, ale zapomněl jsem kde má být, nevíte to někdo?? ..moc prosím! !!

Vůbec nevím co s tím, asi nastal fakt čas, kdy to chce něco s křidélky, protože na tohle už fakt nemám, neletěl jsem s ní poprvé, ale takhle splašená, ještě nikdy nebyla. :(

Poradte. Díky
marek.jansta1
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od marek.jansta1 »

Mě se tohle stávalo se SLII vždy když jsem to hodil tak hned to šlo na čumák a pak po křídle. A nakonec jsem zjistil že jsem měl trošku natáhlou výškovku nahoru takže jsem musel na zemi výškovku srovnat trošku dolu a pak se to už dalo a za letu jsi jí ještě vytrimoval. A pak se už dalo krásně lítat. Ono někdy vypadá že máš srovnanou výškovku do roviny a že je vše OK. Ale jak to hodíš jde to pokud strašně nahoru nebo strašně dolu..
Naposledy upravil(a) marek.jansta1 dne pon 19.03.2012 14:00, celkem upraveno 1 x.
Sky lady 2
Fox RC
Tucano Nigela Hawese
Standa Stuchlý

#88 Příspěvek od Standa Stuchlý »

:D SL..........
jednou jsem čet, že kdo se naučí ovládat ruské PC zvládne každé jiné. U SL je to zrovna tak. Tvrdím, že kdo zvládne SL zvládne každý jiný model větroně. Je to tak děsně blbě vymyšlené éro, že ten, kdo jej donutí lítat, tak se víc učit nemusí :D ( s rezervou ) .
Na naučení asi lepší model nenajdeš :D :D :D . Přeji dobré nervy a až jednou hodíš skutečného větroně, tak pochopíš.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Toman »

Díky no :D :D :D
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od vojta mansfeld »

v pecka modelář máš za stejnou cenu skylady3 tu si chci do začátků koupit já je u ní hlavně lepší vysílač než u dvojky
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“