Flugzeugwerke Fokker Göding

Diskuze o modelech o rozpětí nad 2metry. Toto doporučení berte s rozumem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

Re: Flugzeugwerke Fokker Göding

#76 Příspěvek od RadimHnilica »

pokračování
Přílohy
DSCF3597.JPG
DSCF3596.JPG
DSCF3595.JPG
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od RadimHnilica »

Dnes lepení výztuh, tuhých potahů náběžek. Zbývá zhotovit vzpěry křídel a muže se finálně vybrousit a potahovat
Přílohy
DSCF3665.JPG
DSCF3664.JPG
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od RadimHnilica »

Horní křídlo připraveno - nyní bude následovat výroba vzpěr a pak už se může potáhnout
Přílohy
DSCF3681.JPG
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od RadimHnilica »

Dnes zase místo na extře pracujeme na Fokkerovi. Příprava pro ustavení horního křídla a výrobu vzpěr
Přílohy
DSCF3717.JPG
DSCF3714.JPG
DSCF3713.JPG
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od RadimHnilica »

dnes zástavba motoru a finální příprava křídel na potah zítra začínáme potahovat
Přílohy
DSCF3721.JPG
DSCF3722.JPG
DSCF3720.JPG
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od RadimHnilica »

Chystám se potahovat a protože i zde probíhali diskuze o tom jak a čím potahovat pokusím se zde udělat "on-line" fotoreport z průběhu jak budu teď potahovat.
Takže na fotce připravený centroplán. Je potřeba jej zbavit všeho prachu což dělám prvně vysavačem a poté ještě otřu hadrem
Role solartexu
Žehlička Eta - s modelářskou žehličkou mi to nikdy nešlo tak jako s touto ale to je věcí zvyku
Horkovzduška za cca 300kč bez nějaké možnosti nastavení teploty
Bavlněná rukavice pro přihlazení a také ohrana ruky proti teplu z horkovdušky
a dostatek ostrých nožů- není nic"lepšího" než si pěkně potažený díl okudlat tupým nožem
Přílohy
DSCF3730.JPG
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od RadimHnilica »

Jako úprvní nažehlím kořenová žebra protože vrchni i spodní potah přijde zahnout přes ně. Proto je teď mužu zařezat s hranou.Pokud by přes to nedošlo přehnutí vršku a spodku docházelo by časem k odchlipování potahu.
Stejně jako u všech folií je potřeba prvné přižehlit hrany a tepre pak žehlit v ploše jinak by došlo k sesmrštení potahu u hran.
Přílohy
DSCF3733.JPG
DSCF3732.JPG
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od RadimHnilica »

přízez solartexu si vždy uřežu na každou stranu o cca 5mm delší aby bylo na záhyb poté se prvně chytnu ve 4 rozíích a zkontroluji že pozice je správná no a pak přižehlení po věech okrajích a hranách .
AD druhá fotka - protože jsem se s tím už taky tady v diskuzu setkal - Je potřeba sundat ochranou folii která chrání stranu s lepidlem je tanká a průhledná někdy až není vidět

nyní mohu pozahýbat okraje a přijde na ŘADU HORKOVZDUŠKA
Přílohy
DSCF3736.JPG
DSCF3735.JPG
DSCF3734.JPG
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od RadimHnilica »

VYFOUKÁNO ořezáno spodek je potažen nyní stejným způsobem potahnu vršek
Přílohy
DSCF3737.JPG
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od RadimHnilica »

hotovo vršek potažen
Přílohy
DSCF3738.JPG
Radim
vladimir32

#86 Příspěvek od vladimir32 »

RadimHnilica píše:přízez solartexu si vždy uřežu na každou stranu o cca 5mm delší aby bylo na záhyb poté se prvně chytnu ve 4 rozíích a zkontroluji že pozice je správná no a pak přižehlení po věech okrajích a hranách .
AD druhá fotka - protože jsem se s tím už taky tady v diskuzu setkal - Je potřeba sundat ochranou folii která chrání stranu s lepidlem je tanká a průhledná někdy až není vidět

Máš to pěkné barvička jak na akrobata :wink:

Překvapuje mě postup solartexu si vždy uřežu na každou stranu o cca 5mm delší aby bylo na záhyb poté se prvně chytnu ve 4 rozíích a zkontroluji že pozice je správná no a pak přižehlení po věech okrajích a hranách .

Já nechávám víc na přesahy ať to mám zaco chytit a taky napřed nalepím náběžku a pak jedu do prostoru . Včem je výhodnější lepit napřed rohy a pak dolepit zbytek . Nemá snahu se krabati? Horkovzduška to vypne ,ale není to pak moc vyplé a nemá snahu to bortit křídlo?
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od RadimHnilica »

vladimir32 píše:
RadimHnilica píše:přízez solartexu si vždy uřežu na každou stranu o cca 5mm delší aby bylo na záhyb poté se prvně chytnu ve 4 rozíích a zkontroluji že pozice je správná no a pak přižehlení po věech okrajích a hranách .

Máš to pěkné barvička jak na akrobata :wink:

Překvapuje mě postup solartexu si vždy uřežu na každou stranu o cca 5mm delší aby bylo na záhyb poté se prvně chytnu ve 4 rozíích a zkontroluji že pozice je správná no a pak přižehlení po věech okrajích a hranách .

Já nechávám víc na přesahy ať to mám zaco chytit a taky napřed nalepím náběžku a pak jedu do prostoru . Včem je výhodnější lepit napřed rohy a pak dolepit zbytek . Nemá snahu se krabati? Horkovzduška to vypne ,ale není to pak moc vyplé a nemá snahu to bortit křídlo?

Když si chytnu rohy tak už se mi nikam nepohne. Když žehlíš prvně náběžku tak se ti to pohnout může a pak se to z celé hrany blbš sundává. Nic se nekrabatí protože to mám téměř nanuté. Ad 5mm nepotřebuju to za to šponovat jen to přižehlím táhnu žehličkou tak abych to při přižehlování k hraně napínal. Přesah si nechám pouze v místě tvarově složitém viz otokovka tohoto křídla tam to potřebuji pořádně drapnout nahřívat a napínat a přižehlovat. Solartex stejně jako další folie samozřejmě může pnutím deformovat třeba kořenová žebra solartex pne mnohém víc než oracover takže máme vlepeny výztuhy u kořenových žeber které zabrání jejich prohnutí v důsledku pnutí solartexu
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od RadimHnilica »

a ještě k tvému - přižehlím nábězku a pak jedu do prostoru. Já do prostoru žehličkou nejedu vůbec přižehlím jen po obvodu v hranách a pak to celé přefouknu pistolí a vyřešeno

samozřejmě způsobů jak dosáhnout dobrého výsledku je mnoho neříkám že tak jak to dělám je to jediné správné.
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od RadimHnilica »

Potah oblouku- solartex jde velmi dobře zpracovávávat postupným nahříváním a napínáním není problém potahnout oblouk v kuse
Přílohy
DSCF3739.JPG
Radim
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od RadimHnilica »

spodky křídla potaženy nyní instalace serva a zajištění kabelů až po té potažení vršku
Přílohy
DSCF3743.JPG
DSCF3741.JPG
Radim
Odpovědět

Zpět na „Větší motorové modely“