Flugzeugwerke Fokker Göding
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Re: Flugzeugwerke Fokker Göding
Dnes lepení výztuh, tuhých potahů náběžek. Zbývá zhotovit vzpěry křídel a muže se finálně vybrousit a potahovat
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Horní křídlo připraveno - nyní bude následovat výroba vzpěr a pak už se může potáhnout
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Dnes zase místo na extře pracujeme na Fokkerovi. Příprava pro ustavení horního křídla a výrobu vzpěr
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
dnes zástavba motoru a finální příprava křídel na potah zítra začínáme potahovat
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Chystám se potahovat a protože i zde probíhali diskuze o tom jak a čím potahovat pokusím se zde udělat "on-line" fotoreport z průběhu jak budu teď potahovat.
Takže na fotce připravený centroplán. Je potřeba jej zbavit všeho prachu což dělám prvně vysavačem a poté ještě otřu hadrem
Role solartexu
Žehlička Eta - s modelářskou žehličkou mi to nikdy nešlo tak jako s touto ale to je věcí zvyku
Horkovzduška za cca 300kč bez nějaké možnosti nastavení teploty
Bavlněná rukavice pro přihlazení a také ohrana ruky proti teplu z horkovdušky
a dostatek ostrých nožů- není nic"lepšího" než si pěkně potažený díl okudlat tupým nožem
Takže na fotce připravený centroplán. Je potřeba jej zbavit všeho prachu což dělám prvně vysavačem a poté ještě otřu hadrem
Role solartexu
Žehlička Eta - s modelářskou žehličkou mi to nikdy nešlo tak jako s touto ale to je věcí zvyku
Horkovzduška za cca 300kč bez nějaké možnosti nastavení teploty
Bavlněná rukavice pro přihlazení a také ohrana ruky proti teplu z horkovdušky
a dostatek ostrých nožů- není nic"lepšího" než si pěkně potažený díl okudlat tupým nožem
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Jako úprvní nažehlím kořenová žebra protože vrchni i spodní potah přijde zahnout přes ně. Proto je teď mužu zařezat s hranou.Pokud by přes to nedošlo přehnutí vršku a spodku docházelo by časem k odchlipování potahu.
Stejně jako u všech folií je potřeba prvné přižehlit hrany a tepre pak žehlit v ploše jinak by došlo k sesmrštení potahu u hran.
Stejně jako u všech folií je potřeba prvné přižehlit hrany a tepre pak žehlit v ploše jinak by došlo k sesmrštení potahu u hran.
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
přízez solartexu si vždy uřežu na každou stranu o cca 5mm delší aby bylo na záhyb poté se prvně chytnu ve 4 rozíích a zkontroluji že pozice je správná no a pak přižehlení po věech okrajích a hranách .
AD druhá fotka - protože jsem se s tím už taky tady v diskuzu setkal - Je potřeba sundat ochranou folii která chrání stranu s lepidlem je tanká a průhledná někdy až není vidět
nyní mohu pozahýbat okraje a přijde na ŘADU HORKOVZDUŠKA
AD druhá fotka - protože jsem se s tím už taky tady v diskuzu setkal - Je potřeba sundat ochranou folii která chrání stranu s lepidlem je tanká a průhledná někdy až není vidět
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
VYFOUKÁNO ořezáno spodek je potažen nyní stejným způsobem potahnu vršek
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
-
vladimir32
RadimHnilica píše:přízez solartexu si vždy uřežu na každou stranu o cca 5mm delší aby bylo na záhyb poté se prvně chytnu ve 4 rozíích a zkontroluji že pozice je správná no a pak přižehlení po věech okrajích a hranách .
Máš to pěkné barvička jak na akrobata
Překvapuje mě postup solartexu si vždy uřežu na každou stranu o cca 5mm delší aby bylo na záhyb poté se prvně chytnu ve 4 rozíích a zkontroluji že pozice je správná no a pak přižehlení po věech okrajích a hranách .
Já nechávám víc na přesahy ať to mám zaco chytit a taky napřed nalepím náběžku a pak jedu do prostoru . Včem je výhodnější lepit napřed rohy a pak dolepit zbytek . Nemá snahu se krabati? Horkovzduška to vypne ,ale není to pak moc vyplé a nemá snahu to bortit křídlo?
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
vladimir32 píše:RadimHnilica píše:přízez solartexu si vždy uřežu na každou stranu o cca 5mm delší aby bylo na záhyb poté se prvně chytnu ve 4 rozíích a zkontroluji že pozice je správná no a pak přižehlení po věech okrajích a hranách .
Máš to pěkné barvička jak na akrobata![]()
Překvapuje mě postup solartexu si vždy uřežu na každou stranu o cca 5mm delší aby bylo na záhyb poté se prvně chytnu ve 4 rozíích a zkontroluji že pozice je správná no a pak přižehlení po věech okrajích a hranách .
Já nechávám víc na přesahy ať to mám zaco chytit a taky napřed nalepím náběžku a pak jedu do prostoru . Včem je výhodnější lepit napřed rohy a pak dolepit zbytek . Nemá snahu se krabati? Horkovzduška to vypne ,ale není to pak moc vyplé a nemá snahu to bortit křídlo?
Když si chytnu rohy tak už se mi nikam nepohne. Když žehlíš prvně náběžku tak se ti to pohnout může a pak se to z celé hrany blbš sundává. Nic se nekrabatí protože to mám téměř nanuté. Ad 5mm nepotřebuju to za to šponovat jen to přižehlím táhnu žehličkou tak abych to při přižehlování k hraně napínal. Přesah si nechám pouze v místě tvarově složitém viz otokovka tohoto křídla tam to potřebuji pořádně drapnout nahřívat a napínat a přižehlovat. Solartex stejně jako další folie samozřejmě může pnutím deformovat třeba kořenová žebra solartex pne mnohém víc než oracover takže máme vlepeny výztuhy u kořenových žeber které zabrání jejich prohnutí v důsledku pnutí solartexu
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
a ještě k tvému - přižehlím nábězku a pak jedu do prostoru. Já do prostoru žehličkou nejedu vůbec přižehlím jen po obvodu v hranách a pak to celé přefouknu pistolí a vyřešeno
samozřejmě způsobů jak dosáhnout dobrého výsledku je mnoho neříkám že tak jak to dělám je to jediné správné.
samozřejmě způsobů jak dosáhnout dobrého výsledku je mnoho neříkám že tak jak to dělám je to jediné správné.
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Potah oblouku- solartex jde velmi dobře zpracovávávat postupným nahříváním a napínáním není problém potahnout oblouk v kuse
Radim
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
spodky křídla potaženy nyní instalace serva a zajištění kabelů až po té potažení vršku
Radim