Elite

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pilnic

#76 Příspěvek od pilnic »

Serva mám podle návodu, úplně vzadu na ocase.
No právě, že jsou lehký, a tohle se mi fakt předělávat nechce. No a delší táhla by taky něco vážily...

Wising: no doufám, že se to poddá. Tyhle vrtule nejsou zadarmo :?
Taky jsem dostal typ na nějakou gumovou nebo co, tak se musím porozhlídnout. Ta by se hodila, aspoň na ty začátky...
S tím zahýbaním mě napadá, jestli němáš křivou konstrukci, ale to ti spíš poradí někdo zkušený. Já mám třeba trup trochu do luku a mám obavu jak moc se to projeví v letu.
Minimag Multiplex - RAY 2836/08
ELITE VA models - AXI 2217/16
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
ME

#77 Příspěvek od ME »

pilnic píše: Já mám třeba trup trochu do luku a mám obavu jak moc se to projeví v letu.

Hodně, to mi věř. :cry: Kup uhlíky,zařízni, srovnej trup a zalep to. Jde to.
pilnic

#78 Příspěvek od pilnic »

OK teda, dík za radu, radši to srovnám. Je to fakt jenom lehce, tak to snad půjde...
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
steno1883

#79 Příspěvek od steno1883 »

Teď to tady čtu a čumím. To tě ze dva dny toho tedy postihlo dost. To chování letadla je mi ale záhadou. Dost jsem taky experimentoval s těžištěm a model to snášel celkem lojálně. Před několika dny jsem ale své Elite taky dost rozsekal, i když vlastní blbostí. Dělal jsem průlety na zádech nad zemí kam až oko dovidí a nějakých 150m ode mě kmitlo servo a kde jinde než na výškovce a jak jinak než do země. Tak jsem momentálně až po křídlo bez čumáku. Ani se mi to moc nechce opravovat. :?
ME

#80 Příspěvek od ME »

steno1883 píše:Teď to tady čtu a čumím. To tě ze dva dny toho tedy postihlo dost. To chování letadla je mi ale záhadou. Dost jsem taky experimentoval s těžištěm a model to snášel celkem lojálně. Před několika dny jsem ale své Elite taky dost rozsekal, i když vlastní blbostí. Dělal jsem průlety na zádech nad zemí kam až oko dovidí a nějakých 150m ode mě kmitlo servo a kde jinde než na výškovce a jak jinak než do země. Tak jsem momentálně až po křídlo bez čumáku. Ani se mi to moc nechce opravovat. :?

Také jsem dělal a dělám průlety nad zemí. Někdy také dost daleko. Ale ještě nikdy mi nekmitlo servo, abych zabořil. :lol: A to používám ne moc kvalitní serva u hub. Carson. Navíc koupeno u nás. Takže jaksi nechápu ty kotrmelce a jejich důvody. Pokud bourám, vždy je to na páčky. :lol: A ty páčky ovládají r..., a ty r..., ovládá...?
wisiwig

#81 Příspěvek od wisiwig »

steno1883 píše:.................................... Ani se mi to moc nechce opravovat. :?

Běž do opravy, sám určitš víš, že bublinky/EPP/ jsou opravený za chvíli- přinejhorším "za větší chvíli" :-)

S tím těžištěm mám stejnou zkušenost.Výrobce myslím říká 90-100cm, 100-115 pro zkušenější piloty. Zkoušel jsem to od cca 70 do 120 a je fakt, že si ELITE,co se těžiště týče, nechá dost líbit. Sice je znát, že se musí trochu jinak "páčkovat" když je posunuté těžiště víc ve předu či víc vzadu - což je logické.
steno1883

#82 Příspěvek od steno1883 »

Ale jo, já to poskládám, jen mi to ulítlo z huby ve slabší chvilce.
To ME: Musíš mi ME uvěřit, ale tohle nebyl pád na pracky. Tam, kde lítám, mi to občas zalomcuje i ve výšce, ale metr nad zemí jsem zůstal bez šance. Nikdy tam žádné svinstvo ve vzduchu nebylo, ale odkdy na nedaleké silo navěšely nekutečné množství různých antén, tak to občas zaruší. Jasně, řešení znám (2,4Gh), ale momentálně se nechytám. :lol:
pelar

#83 Příspěvek od pelar »

steno1883 píše:Ale jo, já to poskládám, jen mi to ulítlo z huby ve slabší chvilce.
To ME: Musíš mi ME uvěřit, ale tohle nebyl pád na pracky. Tam, kde lítám, mi to občas zalomcuje i ve výšce, ale metr nad zemí jsem zůstal bez šance. Nikdy tam žádné svinstvo ve vzduchu nebylo, ale odkdy na nedaleké silo navěšely nekutečné množství různých antén, tak to občas zaruší. Jasně, řešení znám (2,4Gh), ale momentálně se nechytám. :lol:

Mě už neřeš. Já tu už nejsem.
steno1883

#84 Příspěvek od steno1883 »

Jo, tak je to jen výkřik do neznáma. :D
Jen tak mimochodem, máte to dneska na nových vláknech pořádně rozfofrovaný. Až se mi z toho hlava motá.Jen aby nevypukla WWIII.
pilnic

#85 Příspěvek od pilnic »

Tak u mě to asi těma rukama bylo, ale mám ještě lehké podezření, že BEC reglu RAY nezvládl čtyři serva na těch plácačkách. Tak jsem ho radši vyměnil za Turnigy.
Čumák jsem se slzou slepil - čerstvý éro a takovejhle šrám, to se mi fakt těžko rozdejchávalo. Znovu nalepil podvozek no a dneska odpoledne jsem se konečně dostal na pole, radši dál od lidí, očekávajíc zase nějakou nedobrovolnou orbu :roll: Navíc foukal na mě docela slušný vichr, no ale mě bylo jasný, že musim do vzduchu... aspoň na chvilku. Počkal jsem na chvíli bezvětří, půlky sevřené, tep 180. Dal plný kotlík a hned přitáhl, terén nebyl na nijak dlouhý rozjezd a s hrůzou čekal co se bude dít. Eliťák ale poslouchal na slovo, s přehledem jsem se dostal tak do 5 metrů, nikam to netáhlo, nikam se to nenaklápělo, netrimoval jsem ani chlup. No ale v tom větru to nebylo na nějaké přesné ladění. No představte si, že jsem takhle odlétal obě 2200 mA aku, kdybych měl další tak lítám do noci... Naprosto neskutečný zvrat. Oproti minulýmu víkendu nebe a dudy. Letový projev Elita je pro mě úplně bombastickej. V simulátoru jsem tomu nevěřil - Minimag se vždycky sám srovnal, když pustím knipl. Tohle otočíte o 45 st a on si letí jako by se nechumelilo bez snahy se rovnat. Je mu úplně fuk jestli letí na zádech nebo na břichu. Minimálka je taky supr, proti tomu větru jsem sedal skoro na místě. Chvíli jsem dokonce letěl v nožáku, ani nevim jak. No a asi 2 sekundy jsem visel, což je pro mě prvek snů... 8O
Prostě pánové, s Elitem se vyblbnu, to je jasný. To je přesně to co jsem chtěl a fakt se těšim, až se trochu rozlítám, bude to paráda.
No a celkem pikantní se mi zdá, že jsem si pak ještě hodil Minimaga, na kterýho jsem zvyklej, ale s nim jsem měl v tom větru víc práce než z Elitem a radši jsem hnedle šel na zem, abych ho nerozsekal..
Tak doufám, že si mazáci moc neťukaj na čelo, z těch mých endorfinů, ale třeba zase pomůžu v rozhodování nějakému zelenáči, co chce začít akrobatit :wink:
No teď jenom doufám, že ta vichřice zítra nezačne moc brzo :?
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od Doktor »

Potvrzení pravidla, že nejlíp lítá letadlo, které už prošlo aspoň jednou opravou. :wink:
pilnic

#87 Příspěvek od pilnic »

Ahoj Doktore!
Je to nepochopitelný, ale tahle pověra snad fakt funguje. Muj Elit prostě chtěl zlomit čumec...
Hlavně že už letíííííííííí
:D
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
wisiwig

#88 Příspěvek od wisiwig »

pilnic píše:Ahoj Doktore!
Je to nepochopitelný, ale tahle pověra snad fakt funguje. Muj Elit prostě chtěl zlomit čumec...
Hlavně že už letíííííííííí
:D

tak už vím co s mým mám udělat, abych zlepšil letové vlastnosti :lol: :lol: :lol:
steno1883

#89 Příspěvek od steno1883 »

To pilnic:Dnešní den na dolaďování asi moc nebude. Hlavně ať ti to dlouho lítá.
pilnic

#90 Příspěvek od pilnic »

U nás zatim krásně, jenom lehký větřík, takže jsem od rána v luftě :)
a fakt si to užívám, lítá to parádně.
Ale ten vis nechápu, to bude oříšek, to je jinej level... Ale to bych toho chtěl moc najednou :)
YAK 55, RC Factory
Futaba 7C
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“