Raptor titan 50,vše okolo tohoto modelu - pro začátečníky

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sheep

#76 Příspěvek od sheep »

No jasne rozumim,pri plne zatezi se to tezko meri.Leda necim se zaznamem teploty.Ale to je pro me draha a hlavne zbytecna vec.
sheep

#77 Příspěvek od sheep »

Jo jeste jak je na tom vyfuk Hatori?Nebo je opravdu lepsi zimmermann?
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od pkotatko »

Věcička co zaznamená max. dosaženou teplotu je třeba tahle:
http://www.mscomposit.com/index.php?sor ... re+monitor

Vzheledem k ceně motoru mi to drahý nepřipadá. Zbytečný? Pokud umíš motor správně naladit a víš jistě že se pod zátěží nepřehřívá, tak ano. Mě to dost naučilo.

Výfuk pro padesátku? MP5 od Curtise Yongblooda. Tento:
http://www.mscomposit.com/motory_91/nit ... ml?lang=cz
Tento výfuk funguje krásně v celém rozsahu potřebných otáček a navíc při správném seřízení motoru otáčky stabilizuje a nepotřebuješ tedy governor.
Zkoušel jsem Hatori, Align, Zimermann. Jsou to dobré výfuky, mnohdy dají i lepší výkon v určité oblasti otáček. Ale to je vykoupeno nižším výkonem v jiné oblasti otáček a hlavně třeba při dlouhých a rychlých sestupech se motor s nimi přetáčí. Řeší se to governorem nebo limiterem otáček. Takže další 2000 Kč a více.
Výfuky řady MP jsem měl na padesátkách i na devadesátkách a vždy spokojenost.
To je moje zkušenost.
Jinak ty odkazy jsem dal jen pro info, aby bylo jasný o čem píšu. Ty věci se dají koupit i levněji.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
sheep

#79 Příspěvek od sheep »

Diky za vycerpavajici odpoved,inspirovalo me to a dam na zkusenost a proverenou znacku. :)
sheep

#80 Příspěvek od sheep »

Jeste ze se opet ptam.V motoru pouzivas doporucene svicky OS8 nebo se da laborovat i s jinyma?
Mam na mysli TT Redline nebo OS Hyper,setovy motor uz davam za hlavu.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od pkotatko »

Používám jedině OS8. Nikdy žádný problém. Spálí se jedině tehdy, když se to přežene s teplotou. Poslední dva roky lítám stále jednu a tu samou.
Netvrdím že nemůže být lepší. Prostě jsem neměl důvod to zkoušet.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
mikyno12

#82 Příspěvek od mikyno12 »

OT, ale mam novy prirastok, tak sa chcem pochvalit

http://www.facebook.com/photo.php?pid=6 ... 1823215311

TT53 Redline
plyn Futaba S3001
kolektiv Futaba S9452
cyklika Futaba S3152
gyro GY401 + S9254
regl Align 2v1
LiPol 2S 1800 mAh
Futba T10CG 2,4 GHz
sheep

#83 Příspěvek od sheep »

Hezky stroj v zakladnim vybaveni mimo motoru,mas RedLine.Ja uz presel na bezpadlovku s gyrobotem 900.Takze S3152 ktere jsem tam mel jsem nahradil,s gyrobotem nepouzitelne.A plna spokojenost.Je pravda ze mi to dalo hodne starosti to nejak zdarneji nastavit i podle navodu pkotatka,ktereho jsem jeste i tak hodnekrat otravoval ale vysel mi vstric a proto mu jeste jednou a tady verejne dekuji.
Je pravda ze se do gyrobotu nejak do hloubky nevrtam,protoze jezdim na sluzebni cesty a nezbyva cas ale uvidime.RedLine mam jiz doma ale vypada to ze ho budu montovat az pres zimu kdy bude klid.Pocitam take s vymenou serva plynu za rychlejsi.A zrejme prechod na 2,4GHz a jine Radio.
petrpetr
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od petrpetr »

[quote="sheep"RedLine mam jiz doma ale vypada to ze ho budu montovat az pres zimu kdy bude klid..[/quote]

Co na tom chceš montovat celou zimu? Ten je tam za 10 minut a hurá do vzduchu.
T-Rex500HK-Rex 250T-Rex 600Minititan 325SERaptor 30V2DX7
mikyno12

#85 Příspěvek od mikyno12 »

ten model je v pohode,
akurat co som pocul, tak ked porovnavali RedLine s OS MAX, tak sa viacej lubil OS MAX, ale povedal by som ze su porovnatelne

len doprcic ta cena :evil:
(ked pozriem niekomu do podpisu a tam veci ako niekolko velkych spalovakov, take len krutim hlavou :D)
sheep

#86 Příspěvek od sheep »

Nu budu montovat pres zimu protoze nema cas motor je tam za 10min. ano.Ale neverim bachorky ze je motor zabehnutej od vyrobce,takze nejdriv rozebrat,od jiste doby davam na lidi kteri meli problem s motorem z vyroby.Ja treba na setovem motoru menil lozisko protoze nesedelo vubec na klikovce a melo takovy vaklajs ze motor zvonil jako prase.A prehazet elektriku uz za 10min neni.A hlavne neni cas a chut to rozrochat,podle jak se rika funguje to nehrabej se do toho.Proto pres zimu kdyz nebude co delat.

A ktomu Redline,cetl jsem hodne clanku a prispevku od lidi jestli OS nebo RED.OS je proste firma,tradice,spolehlivost,atd. ale co do vykonu je RED vlastne silnejsi. Proto jsem na radu vybral RED.Nejde mi o cenu ale o kvalitu a vykon.A jak koukam ta cena neni zase tak rozdilna v cene cele heli je to pakatel.
sheep

#87 Příspěvek od sheep »

Jo a ten model je samozrejme v pohode,jen narazim na ty serva.Ja na nich za pouhych cca 6mesicu mam dost velkou vuli coz me zarazilo.A jak bylo nekde napsano.Je spousta lidi ktery investujou do gyrobotu a potom uz nejsou ochotni dat dalsi penize do jinych serv.Kdyz jsem dal na bezpadlovku ty co mas ty,proste to bylo nestabilni a delalo to kraviny.Po napsani zkusenym pilotum,se mi zeptali jestli se divim stemito servy,jsou proste slaba a pomala na bezpadlo.
Pri dnesku bych je tam ale nedal ani s padlama,strasne me zklamal ten vakl a to nejsem zadny guru pilot.
Nejsem ale taky milionar tak jsem volil Savox bylo mi doporuceno alespon 9kg a rychlost ze by nemela byt pres 0,1.Mam sc-1258tg.Pomer cena vykon se mi zda dobra.Pouzivam 4,8V takze 9,6kg/0.1
mikyno12

#88 Příspěvek od mikyno12 »

vrchol dnešného večera:
Obrázek

pocas letu len pozeram, ze co sa to tam pohlo....coto vysi....
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
sheep

#89 Příspěvek od sheep »

To se ti uvolnil vyfuk?Jestli si to dal na original sroubky tak se nedivim.
mikyno12

#90 Příspěvek od mikyno12 »

uz su tam nove + kontramatky
dole som dal 2, hore sa len 1 zmestila
Raptor 50 SE V3
T-Rex 450 PRO
Futaba T-10CG 2,4 GHz
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“