A123 - Life nebo LiIon ?

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

#76 Příspěvek od Drondys »

coro píše:Proti "nanotech" v princípe nemám nič, až na zneužívanie slova "nano" podobným štýlom ako ultra mega super a podobne... Neverím že ide skutočne o nanotechnológiu.

Product Info: New Turnigy nano-tech Lipo batteries
http://www.rcheliresource.com/product-info-new-turnigy-nano-tech-lipo-batteries/

More than just a fancy name. TURNIGY nano-tech lithium polymer batteries are built with an LiCo nano-technology substrate complex greatly improving power transfer making the oxidation/reduction reaction more efficient, this helps electrons pass more freely from anode to cathode with less internal impedance...
LV
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od LV »

Moc čítaš reklamné letáky... :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od jozefbb »

K BC-6 , nabijanie s balancerom:
mas preruseny spoj medzi prvym a druhym clankom- skontroluj, celkove napatie potom sedi , ale 1 a 2-hy clanok rozhodi, nybija ho cez 3,6V stalo sa mi to
Inak k A123, TP uvadza pri nabijani 1C az 5000 cyklov
Nanotech, jednu mam 4x6000 , nie je to podla mna ziaden zazrak, ved je to turnigy a udaj 25 az 50c , ved je to hovadina , tak vlastne kolko????
coro

#79 Příspěvek od coro »

Dve čísla sú podľa mňa OK, jedno je trvalý a druhé špičkový prúd.
Niekto kdesi inde písal že 25C nano má tvrdšie ako 30C flightmax, no neviem aké staré tie flightmax mal. :)

NipponDave z hyperionu (=šéf) kedysi rovno napísal že Hyperion G3 sú neni vôbec žiadne "nano", ale že sú až tak dobré že ako marketingový výraz sa to rozhodli použiť.
Tomu verím viac. :)
wisiwig

#80 Příspěvek od wisiwig »

coro, mám jen dotaz: máš nějaký důvod je schovávat v lednici?

Já mám 3S G3 2200mA , potom nějaký Kokamky(několikery z Jina a jedny od pana Dvorského - MGMcompro).Do ledničky jsem je nedával asi nikdy, ačkoliv jsem o tom ze začátku taky uvažoval. Stačí mi že mám doma manželku, která občas vyžaduje nějakou pozornost a starost. Nechce se mi věnovat další "porci" starostí o baterky, jsem asi v tomto konzument, ale ne barbar. Po lítání hezky nabiju a v kufru čekaj připravené na další let. Tři roky jsem nekoupil novou LiPo z důvodu špatné staré LiPo. Největší neplánovanou pauzu jsem měl v lítání asi měsíc. Mimo sezonu nabiju Lipo ve STORE modu. Lítám méně, ale i nalyžích se dá. Dobíjím pár dnů před plánováním poletem. A při odjezdu jen lipolky v autě nahážu ke sklu na fuky z topení ať se cestou prohřejou a pak jen měním, mrznu a lítám :-)
Drondys

#81 Příspěvek od Drondys »

coro píše:NipponDave z hyperionu (=šéf) kedysi rovno napísal že Hyperion G3 sú neni vôbec žiadne "nano", ale že sú až tak dobré že ako marketingový výraz sa to rozhodli použiť.
Tomu verím viac.
:)

Výrobce LiPolek Turnigy nano-tech uvádí, že jde o nano-technologii. Fakt, že se při výrobě A123 i LiPolek nanotechnologie skutečně používá je popsán viz např. odkaz

Nanotechnology Battery
http://www.understandingnano.com/batteries.html

Pokud ti to nestačí, tak si k tomu nechej zpracovat vědecký rozbor třeba v nějakém výzkumáku. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od RiMr »

...no a není to jedno? :wink:

Jejich (ne)kvality se prostě časem vyjeví, nanonenano... :)
Sám už jiné neberu...
LV
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od LV »

Drondys píše:Výrobce LiPolek Turnigy nano-tech uvádí, že jde o nano-technologii. Fakt, že se při výrobě A123 i LiPolek nanotechnologie skutečně používá je popsán viz např. odkaz

Počúvaj ty Truhlík alias Pytlík. Turnigy nie je výrobca ničoho. Je prekupník, obchodník ako u nás Pelikán, v nemecku Graupner či Robbe....
Takže pokial obchodník niečo napíše tak to má výpovednú hodnotu reklamy telešopingu :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Drondys

#84 Příspěvek od Drondys »

LV píše:Počúvaj ty Truhlík alias Pytlík. Turnigy nie je výrobca ničoho. Je prekupník, obchodník ako u nás Pelikán, v nemecku Graupner či Robbe... Takže pokial obchodník niečo napíše tak to má výpovednú hodnotu reklamy telešopingu :wink:

Zbytečně se dohaduješ ty "všeználku" druhý v pořadí alias "brouku Pytlíku". RiMr má naprostou pravdu. :wink:
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od RiMr »

počki počki...
v čem mám pravdu... člověk pak ani neví za co večer doma dostane přes hubu... :wink:
Drondys

#86 Příspěvek od Drondys »

RiMr píše:počki počki...
v čem mám pravdu... člověk pak ani neví za co večer doma dostane přes hubu...
:wink:

V tom, že je to jedno i v tom, že čas ukáže... (tak doufám, že za to večer zas tolik nedostaneš) :wink:

PS:
Zrovna jsem zvažoval, že koupím na HC nějaký nano-techy 3S 1800 nebo 2200, ale ještě počkám, protože tam maj ty sady nano-techů totálně vyprodaný a teď už mi je jasný proč - když ty ani jiný nebereš. :wink:
Naposledy upravil(a) Drondys dne stř 08.09.2010 17:22, celkem upraveno 1 x.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od JirkaA »

Drondys píše:
LV píše:Počúvaj ty Truhlík alias Pytlík. Turnigy nie je výrobca ničoho. Je prekupník, obchodník ako u nás Pelikán, v nemecku Graupner či Robbe... Takže pokial obchodník niečo napíše tak to má výpovednú hodnotu reklamy telešopingu :wink:

Zbytečně se dohaduješ ty "všeználku" druhý v pořadí alias "brouku Pytlíku". RiMr má naprostou pravdu. :wink:

Až budeš mít nalítáno co Laco, tak si vyskakuj. Zatím můžeš tak leda šoupat nohama..
Čím míň v hlavě, tím větší sebevědomí....
OK2WY
m2
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od m2 »

LV píše:
Drondys píše:Výrobce LiPolek Turnigy nano-tech uvádí, že jde o nano-technologii. Fakt, že se při výrobě A123 i LiPolek nanotechnologie skutečně používá je popsán viz např. odkaz

Počúvaj ty Truhlík alias Pytlík. Turnigy nie je výrobca ničoho. Je prekupník, obchodník ako u nás Pelikán, v nemecku Graupner či Robbe....
Takže pokial obchodník niečo napíše tak to má výpovednú hodnotu reklamy telešopingu :wink:

No ... ani tak to celkom nie je. Obchodník (entita, voči ktorej sa účtuje platba) je firma Hextronik Ltd. Turnigy je obyčajný obchodný názov skupiny produktov, "brand". Podobne ako "ThinkPad" alebo "Latitude" u notebookov alebo "Viera" či "Bravia" u televízorov.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Drondys

#89 Příspěvek od Drondys »

JirkaA píše:
Drondys píše:

Až budeš mít nalítáno co Laco, tak si vyskakuj. Zatím můžeš tak leda šoupat nohama... Čím míň v hlavě, tím větší sebevědomí....

Když mě někdo začne přímo osobně napadat viz "Počúvaj ty Truhlík alias Pytlík...", pak jsou mi naprosto ukradené veškeré jeho zásluhy, schopnosti a cokoli jiného aneb "jak se do lesa volá tak se z něj i ozývá", proto ta moje ostřejší odpověď na jeho výpad vůči mně.

PS: Žádné zásluhy ani zkušenosti nikoho neomlouvají pokud jedná pohrdavě s jinými.
JMalik

#90 Příspěvek od JMalik »

Drondys píše:.......Výrobce LiPolek Turnigy nano-tech uvádí, že jde o nano-technologii. Fakt, že se při výrobě A123 i LiPolek nanotechnologie skutečně používá je popsán viz např. odkaz............

Bral bych to hodně s rezervou a za současné stavu je mi jedno, jestli je to nano, G3..........., případně jiné označení typu, nebo technologie.
Rozhodující je jenom kvalita těch článků, nebo packů. Už se tady řešilo, proč jsou tak napěťově rozházené dodávané články, nebo proč je to nafouknuté po pár cyklech správného používání. Někdo k tomu napsal, že za pár dolarů se nedá čekat nic jiného a objednat další.
To jo, ale minimálně jiný typ.
A když už je řeč konkrétně o Turnigy, tak bych bral ta vyhlášení hodně s nadhledem, protože když se budeš držet toho co píšou, tak máš motory na škvarek a z bytu spáleniště. Ten bezpečnostní pytlík na lipol co zkoušel HonzaS jsem měl shodou okolností v ruce minulý týden. To je výsměch.
Hlavně to co Turnigy napíše je reklamní žvást o výrobku. Turnigy nevyrábí ani ty igelitové pytlíky ve kterých se to prodává.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“