FX-30 zkusenosti

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#76 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:FX 30 je 18-ti kanalová to je novinka to jsem nevědel.
Jenda

Pokud by byla jak píšeš, tak by Ti jich 10 nešlo "normálně".
JENDA01

#77 Příspěvek od JENDA01 »

Když jsem koupil duplex tak jsme chtěly zkusit praktický dosah.Rozhodl jsem se obětovat jeden letitý elektrolet.Obě dvě antény jsme záměrně zastínily křídlem tak aby ze spodního pohledu nebyly vidět.Nebyl to žádný brus ale stoupal docela svižně.Odhadem 18m/s. Nechaly jsme ho stoupat asi 1,5 min.Rozpětí modelu asi 1900mm.Dostal se do výšky kdy už z něho byla tečka .Což se příjmači nelíbylo a dal mi vědět.Při té příležitosti jsme taky zkusily pohotovost náběhu systému pri vypnutí a opětovném zapnutí vysílačky.Můžu odpovědně říct že klasické FM příjmače pokud jsou umocněny vysílačem který je vybaven syntézou
jsou proti DUPLEXU normální loudalové.To je jenom takový malý vhled do vlastností duplexu které nejsou tak úplně k zahození. JENDA
JMalik

#78 Příspěvek od JMalik »

to JENDA,
od čtvrté stránky tohoto vlákna neodpovídáš na otázky,teď už si ale posledním příspěvkem sám sobě protiřečíš.
Naposledy upravil(a) JMalik dne sob 21.02.2009 21:00, celkem upraveno 1 x.
JMalik

#79 Příspěvek od JMalik »

Při těch 18m/s by jsi byl za tu dobu tak asi v šestnácti stovkách (s dvoumetrovkou), ještě ani tam, by Duplex neměl mít problémy (Ty už několikanásobné- pokud jste za tím nestoupali ve vrtulníku).
JENDA01

#80 Příspěvek od JENDA01 »

Těch18m/s jsem myslel rychlost ne stoupavost .letadlo šlo nahoru po spirále.A já jsem mluvil o úmyslném zastínění antén ,které bylo v podstatě 100%co se týká vizuálního pohledu.Létalo se na podzim /jeti jsem koupil na model hobby./Byla zima a docela vlhké počasí.Tak že je možné zě se to podepsalo na dosahu .Nevím nejsem žádnej odborník přes elektro a ani si na to nemíním hrát. Já jenom nabízím praktické poznatky s duplexem. Jenda
JMalik

#81 Příspěvek od JMalik »

Tebe nepřesvědčím,možná ostatní.
Jenom ještě pozn., tohle vlákno někdo založil jako: FX30 -zkušenosti.
JMalik

#82 Příspěvek od JMalik »

JMalik píše:Jestli Ti někdo odpoví, tak se myslím rozpoutá nekonečná diskuse, zkus pohledat ve starších příspěvcích

No, nezíkal jsem to?
JENDA01

#83 Příspěvek od JENDA01 »

To samozdřejmě vím ,a nechci tady vyvolávat nějaký histerie.Jenom mi tak trochu vadily ty povýšený reakce v této debatě ohledně duplexu. .Já ten systém nechci někomu vnucovat.To prostě byla reakce na ten kategorickej názor jednoho debatéra. Jako kdyby existoval jedinej dokonalej systém.To není obhajoba duplexu . Já chodím lítat s klukama co mají
v FF-9 ASSAN jsou s tím spokojený. Tak nevím proč bych si měl klepat na čelo protože dají ten údajnej šrot do takový nobl vysílačky.Já si myslím že by to chtělo trochu tolerance. Na YOU-TUBE se otom lze docela dobře přesvedčit.JENDA
kf

#84 Příspěvek od kf »

Ty argumenty, které tady padly, chápu. Prostě technicky možné je připojit Jetiho k FX - 30, jde o rozhodnutí majitele, zda - byť jen na chvíli, nebo u jednoho modelu - vysílač degraduje, nebo použije jiný - nižší třídy.
Záleží asi, jak moc bude duplex potřebovat. Přiznávám, že se mi možnosti Jetiho docela zamlouvají, ale kombinovat ho s vlastnostmi vyšších Futab není ideální. Do budoucna plánuju novou Futabu koupit ( neopravovat barák, už bych ji měl ), tak mě zajímaly názory uživatelů. Takže dík.
zdzd

#85 Příspěvek od zdzd »

JENDA01 píše:To samozdřejmě vím ,a nechci tady vyvolávat nějaký histerie.Jenom mi tak trochu vadily ty povýšený reakce v této debatě ohledně duplexu. .Já ten systém nechci někomu vnucovat.To prostě byla reakce na ten kategorickej názor jednoho debatéra. Jako kdyby existoval jedinej dokonalej systém.To není obhajoba duplexu . Já chodím lítat s klukama co mají
v FF-9 ASSAN jsou s tím spokojený. Tak nevím proč bych si měl klepat na čelo protože dají ten údajnej šrot do takový nobl vysílačky.Já si myslím že by to chtělo trochu tolerance. Na YOU-TUBE se otom lze docela dobře přesvedčit.JENDA

Čti co se píše a ne to co se domýšlíš. Proti duplexu tu nikdo nic nemá (ten šrot jsi si vymyslel sám). Proti nesmyslným kombinacím ale ano.

A nesmyslnost je třeba v tom, cpát do FX-30 něco, co komunikuje po PPM. Dvanáct kanálů a konečná.
JMalik

#86 Příspěvek od JMalik »

kf píše:Ty argumenty, které tady padly, chápu. Prostě technicky možné je připojit Jetiho k FX - 30, jde o rozhodnutí majitele, zda - byť jen na chvíli, nebo u jednoho modelu - vysílač degraduje, nebo použije jiný - nižší třídy.
Záleží asi, jak moc bude duplex potřebovat. Přiznávám, že se mi možnosti Jetiho docela zamlouvají, ale kombinovat ho s vlastnostmi vyšších Futab není ideální. Do budoucna plánuju novou Futabu koupit ( neopravovat barák, už bych ji měl ), tak mě zajímaly názory uživatelů. Takže dík.

Asi tak,
pro mě je i zajímavá otázka, kolikrát to vydrží ty piny. To měnění modulů. Vím, že to má snad dost dlouho ZdZd a snad to taky přendává . Pokud to má FX30 mechanicky stejně jako FG12,tak můžeme soutěžit, kdo to odpraví jako první.
kf

#87 Příspěvek od kf »

Tak to Vás, doufám, můžu uklidnit. Teď jsem prozkoumal piny na své FF-9, kterou mám 5 let a moduly přehazuju neustále. Při důkladném posvícení ostrým světlem ( LED ) je patrné mírné ošoupání. Doufám, že výrobce u nových typů nezačal šetřit na materiálu.
JMalik

#88 Příspěvek od JMalik »

kf píše:Tak to Vás, doufám, můžu uklidnit. Teď jsem prozkoumal piny na své FF-9, kterou mám 5 let a moduly přehazuju neustále. Při důkladném posvícení ostrým světlem ( LED ) je patrné mírné ošoupání. Doufám, že výrobce u nových typů nezačal šetřit na materiálu.

Ani bych se moc nebál toho ošoupání, jako ulomení (buď nějaký pin, nebo ta zacvakávací packa). Šetřit asi už začali, ta antena 2,4 je hnus.
kf

#89 Příspěvek od kf »

No jasně, že se bojíme ulomení, já jsem to myslel tak, jako že se nic jinýho kromě nepatrného ošoupání neprojevilo, ty piny jsou jinak jako nový ( žádný ohnutí nebo tak něco ), předpokládal bych, že je to na to konstruovaný, ale výrobce by měl někde specifikovat počet cyklů připojení / odpojení, tak jako výrobci foťáků garantují počet spuštění závěrky. Potom bychom se teprve mohli ( nebo nemuseli ) začít bát. Samozřejmě je to taky o tom, jak opatrně se tam ten modul vkládá ( lidé jsou různí, a když občas vidím, jak někdo zachází s kablíky a konektory, mám chuť z toho letiště radši ujet ).
Jo ale, co se týče těch zacvakávacích pacek ( těch plastových na modulech ), tak ty jsem ulomený už viděl ( a předělaný na plechový ), a to i u lidí, kteří se k tomu chovají maximálně slušně. V tomhle případě, kdy je ve hře pružnost plastu hraje roli teplota ( provoz v mrazu ).
PetrP2B
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od PetrP2B »

Nemá někdo prosím PDF manuál k FX-30 v češtině? Rozhoduji se mezi 12FGA a FX-30. Jinak jsem koukal, že verze FW je teď nová 2.0 používáte jí někdo? Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“