DJI Phantom 4

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
loop3D

Re: DJI Phantom 4

#736 Příspěvek od loop3D »

gardenroute píše:Copak se stalo, je tady celkem zvykem popsat své nehody a problémy, může to být ponaučením i pro jiné, zejména nováčky...
I kdyby jsi věděl, že to byla tvá chyba...

ano, byla to moje chyba.
Při filmování jsem chtěl obkroužit skálu, letěl jsem podle displeje, bylo ostré slunce a bohužel jsem neviděl skalní výstupek, do kterého jsem P4ku levobokem poslal.
Bez horolezecké výbavy se stala nedostupnou.

...s P4Pro by k tomu nedošlo.
graup15

#737 Příspěvek od graup15 »

gardenroute píše:Myslím Dalibore, že vzdálenost ptaaka od kontroleru je těch 10.035 m (tak jak je vidět na telemetrii), 12 km je celková uletěná vzdálenost, tak jsem to pochopil já...

Opravdu? Je to lítané v Plzni..tisíce wifin. Jestli je to opravdu 10km od vysílače tak je to neskutečný.
gardenroute

#738 Příspěvek od gardenroute »

Proto me to pripada jako silene riziko, ani to nebudu komentovat....
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Alesonky

#739 Příspěvek od Alesonky »

Ale jo Petře okomentuj to .-), silene riziko oznacujes pocitam letani pouze dle displeje, to je jasne, ale myslis, ze napriklad pouzitim bryli se riziko snizi...?
Ja zatim letam pouze na dohled, coz samozrejme temer vylucuje udelat nejake typy zaberu... ale pravda je, ze pokud se dostanu mimo dohled je to hrozne neprijemne, a to presne vim kde je, jen proste na vzdalenost dvouset metru ho proste obcas z dohledu ztratim, ovsem je to let nad loukou polem lesem ve vysce mezi 50-150m
Tak jsem zvedavy, jestli s brylemi se budu citit lepe, ikdyz tam zase nevidim na mapu a kompas.

gardenroute píše:Proto me to pripada jako silene riziko, ani to nebudu komentovat....
JosefSvejk

#740 Příspěvek od JosefSvejk »

Že by se použitím brýlí snížilo riziko že se něco pokazí a někomu to spadne na hlavu? :roll:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Alesonky

#741 Příspěvek od Alesonky »

tak tohle jsem namysli nemel :-), myslim toho, ze mam lepsi prehled o tom kde a jak letim, okolo skaly, okolo stromu, samozrejme o letani nad lidmi neuvazuju... ale ten dotycny take nezminoval letani nad lidmi, ikdyz samozrejme tezko vyloucit, jestli se nejaky Rakoncaj zrovna nepokousel tu skalku zlest, sam se obcas na lane pohybuju, takze bych byl nerad, aby mne sundal :-)) ale tohle jsou uz nesmysli, pokud letim v horach tak neletim nad stezkou atd...

JosefSvejk píše:Že by se použitím brýlí snížilo riziko že se něco pokazí a někomu to spadne na hlavu? :roll:
JosefSvejk

#742 Příspěvek od JosefSvejk »

Pleteš si dva různé příběhy :wink: .
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Alesonky

#743 Příspěvek od Alesonky »

:D jeden o koze druhy o voze

sorry, ted mi doslo k cemu se Petr vyjadroval...

JosefSvejk píše:Pleteš si dva různé příběhy :wink: .
Venca888

#744 Příspěvek od Venca888 »

loop3D píše:zdravím ve spolek

díky za toto vlákno, kde jsem jako neregistrovaný chodil čerpat informace před i po pořízení své P4.
Dnes jsem se registroval, abych Vám nabídl v inzerci to, co mi po ní zbylo. P4 leží bohužel v horách v nepřístupném terénu.

kdyby někdo měl zájem, tady je vlákno v inzerci
http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?t=80766&ad=204&side=left&view=unread#unread

co je to nepřístupnej terén? :-)
Alesonky

#745 Příspěvek od Alesonky »

Jo :)) dobry napad, posli posledni souradnice, beru lano na nahradni dily by byl dobrej, ikdyz z nej asi moc nezbylo :? pokud letel ze skaly.
Ale fakt je, ze pokud je to nekde v Cechach nebo na Slovensku, mozna by se nejaky nadsenec co by pro nej vlez nasel...

Venca888 píše:
loop3D

#746 Příspěvek od loop3D »

Venca888 píše:

výška cca 2600m, přes 2m sněhu, skála ... tam někde leží. vzdálenost 800m v tomto konkrétním terénu viz foto

Místo absolutně bez lidí! Nejsem blázen lítat podle displeje někde nad civilizací

00c.jpg
loop3D

#747 Příspěvek od loop3D »

Alesonky píše:Jo :)) dobry napad, posli posledni souradnice, beru lano na nahradni dily by byl dobrej, ikdyz z nej asi moc nezbylo :? pokud letel ze skaly.
Ale fakt je, ze pokud je to nekde v Cechach nebo na Slovensku, mozna by se nejaky nadsenec co by pro nej vlez nasel...

myslím si, že pravděpodobnost, že jej někdo najde je rovna 0
A dnes v této oblasti opět začalo hustě sněžit.
loop3D

#748 Příspěvek od loop3D »

to Alesonky: a jestli chceš lítat s brýlemi, tak v tom oproti displeji nevidím moc rozdíl, protože chybí periferní vidění. V tom je ten problém a příčina mé havárie. U P4Pro by tomu snad zabránily senzory. P4 je má jen pro přímý let
gardenroute

#749 Příspěvek od gardenroute »

Alesonky píše:Ale jo Petře okomentuj to .-), silene riziko oznacujes pocitam letani pouze dle displeje, to je jasne, ale myslis, ze napriklad pouzitim bryli se riziko snizi...?
Ne,ne, jako šílené riziko mě připadne létat nad městskou aglomerací na vzdálenost 10 km, takové věci ale pp... často dělá, má samozřejmě vlastní rozum, aby věděl, co si může dovolit. Jen mě připadne k tomu navrch jako hloupost to takto zbytečně ventilovat a zrovna zde :?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Alesonky

#750 Příspěvek od Alesonky »

Hmm tak v tomhle nepristupnym terenu uz bude nejspis lezet naveky...
Je mi jasny, ze periferni videni chybi, ale na displeji je toho videt o poznani mene nez v brylich, bohuzel cidla mne moc nepresvedcila, to beru jen jako takove plus, ale tak nejak jsem to odzkousel a dela si to trosku co chce, pro ti zdi jo, coz by mohlo zareagovat i na tu skalu dejme tomu, ale stromy, site a to i dost huste site cm oko, ma to problemy, alespon co se tyce tech prednich u P4, urcite to budou zdokonalovat, ale nejde s tim pocitat, tak jak to nekteri mistri ukazuji na youtubku...

loop3D píše:to Alesonky: a jestli chceš lítat s brýlemi, tak v tom oproti displeji nevidím moc rozdíl, protože chybí periferní vidění. V tom je ten problém a příčina mé havárie. U P4Pro by tomu snad zabránily senzory. P4 je má jen pro přímý let
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“