DJI - F300 Phantom 2 Vision
- gardenroute
Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision
NVIDIA SHIELD
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
IvanGS píše:Mám stejný dotaz, dnes mi vrátili peníze za Huawei co neměl e-kompas a chci jiný tablet 7-8". Někde tu o tom byla řeč a byl zmiňován nějaký skvělý tablet co funguje, mám pocit že kolem 10 tisíc. Prosím o tip na osvědčený model pro Phantom 2 Vision + 3.0,děkuji.
Jsi ve vlákně pro P2, takže třeba jakýkoli s Androidem 4 a výš. Pro P3 ti stačí i např. obyč. iPad 2, kterej dnes pořídíš už hodně pod 10 tis. a jsou na něm krásně vidět číslíčka
Gardenroute - to je on, teď nevím 100%, jestli se o něm psalo přímo v souvislosti s P2V+, mám spíš pocit že v souvislosti s P3, nevzpomínáš si? Je to tento: https://www.alza.cz/nvidia-shield-table ... 939930.htm a bude na něm opravdu fungovat DJI APP pro P2V+?? Děkuji.
JCM - to právě není pravda, možná to funguje u mobilních telefonů a ani tím si nejsem jistý. Kterýkoliv tablet s A4 a vyšším ale rozhodně nefunguje. Třeba Nexus 7 2012 s Androidem 4 i 5 ani nestáhne DJI aplikaci, Asus Transformer ji stáhne ale nefunguje a můj Huawei sice fungoval perfektně, ale neměl e-kompas a radar ukazoval nesmysly.
JCM - to právě není pravda, možná to funguje u mobilních telefonů a ani tím si nejsem jistý. Kterýkoliv tablet s A4 a vyšším ale rozhodně nefunguje. Třeba Nexus 7 2012 s Androidem 4 i 5 ani nestáhne DJI aplikaci, Asus Transformer ji stáhne ale nefunguje a můj Huawei sice fungoval perfektně, ale neměl e-kompas a radar ukazoval nesmysly.
Když mi nešla aplikace stáhnout, poslal jsem si ji přílohou v mejlu a pak jí na tablet z mejla nainstaloval.
JCM - aplikace instaluji z Google Play a ani netuším jak ji stáhnout ve formě souboru. V každém případě, kdykoliv mi nějaká aplikace nešla na některý z mých 3 současně používaných Android zařízení stáhnout, obvykle jsem se dodatečně dozvěděl, že to má logický důvod a aplikace by nemusela fungovat správně, tak jsem náhradní způsoby instalací neřešil. Ale mohu to zkusit jak píšeš - kde prosím najdu soubor s DJI aplikací pro Android?
Jasně, že by nemusela fungovat, většinou to nejde z GP stáhnout z důvodu nekompatibility s daným zařízením, chce to vyzkoušet. Já to zkusil a šlapala v pohodě. Aplikace je ke stažení přímo na webu DJI: http://upgrade.dj2006.net/redirect/links/DJI_VISION.apk
Dnes se u mne stavil Igor Vlahovič, pokecali jsme, polétali s jeho F315 i mým F320, dozvěděl jsem se něco nového a ujasnil si některé věci. A naopak jsem Igora navedl na testování dynamického homepointu, trochu jsme pobíhali po zahradě a zkoušeli co to umí, prý bude v testování pokračovat...
.
- gardenroute
Ajgor - byla nějaká legrace
?
Jakou myslíš? Bylo to příjemné, on je plný energie, zná problematiku mnohem víc než já a protože létá denně, je vylétaný a dělá věci automaticky. Nebyl k zastavení ale také poslouchal a snažil se mi všechno říct, i když jsem občas sotva stíhal, nedělá mi ale problém ho zarazit a on měl se mnou naštěstí také trpělivost. Funěl silný vítr ale létal se svými dvěma koptérami, pak jsem létal i já a zkoušel pokročilé režimy, těm jsem se dosud úspěšně vyhýbal. Nakonec jsme zkoušeli dynamický homepoint, já o něm už přemýšlel delší dobu, on to nikdy nezkoušel, ale okamžitě se vrhl do akce a zkoušel jak funguje. Pro mne to určitě nebyl ztracený čas a měl jsem pocit, že ani pro něj.
-
salamander
No jó hoši, hyper aktivita je už taká, aj s jej následkami .
- gardenroute
Anton, 100 bodov [emoji1]
Tak jsem objednal v Alze tablet Invidia Shield, dnes jsem ho vyzvedl, zaplatil... a tablet tvrdí, že aplikace DJI Vision není kompatibilní s tímto zařízením. Pokud máte někdo nějakou radu jak aplikaci na tabletu zprovoznit, sem s ní, jinak ho vracím...
Kdyby měl někdo tip na tablet, který s P2 V+ ZARUČENĚ funguje, budu rád. Díky.
Kdyby měl někdo tip na tablet, který s P2 V+ ZARUČENĚ funguje, budu rád. Díky.
- gardenroute
Ivane, to je mě líto, že jsem Ti asi blbě poradil, ale psal jsem, že je doporučován pro DJI Pilot aplikaci (Inspire 1 a Phantom 3), dalo se předpokládat, že směrem zpět by neměl být problém s kompatibilitou, Vision je podstatně jednodušší aplikace. Máš to aktualizované ? Netuším, proč by to nemělo na tom jet, Shield je víceméně referenční hardware...
gardenroute píše:Ivane, to je mě líto, že jsem Ti asi blbě poradil, ale psal jsem, že je doporučován pro DJI Pilot aplikaci (Inspire 1 a Phantom 3), dalo se předpokládat, že směrem zpět by neměl být problém s kompatibilitou, Vision je podstatně jednodušší aplikace. Máš to aktualizované ? Netuším, proč by to nemělo na tom jet, Shield je víceméně referenční hardware...
To je v pohodě Petře, prostě pokus, který nevyšel a třeba to pomůže dalším. Ještě teď zkouším stáhnout aplikaci ze stránek DJI, nahraju soubor do tabletu a zkusím to.
EDIT: Tak mám snad vyhráno!!! Jak psal JCM, ze stránek DJI jsem stáhnul aplikaci jako soubor do tabletu a tam už šla nainstalovat. Vytáhnul jsem Phantoma a propojil, kamera kameruje, veškeré informace se zobrazují. Jen radar se divně točí, ale zkoušel jsem na 2 metry v obýváku. Nechápu, proč se aplikace nestáhne z Googleplay z důvodu nekompatibility, asi ho už "na bráně" nepustí dál kvůli parametru, který třeba nebude důležitý. Pokud se do tabletu vleze "zadním vchodem" a neprojde lustrací na bráně, dobře funguje. Tedy doufám, možná na nějaký problém ještě narazím, zatím jsem nevyzkoušel za letu. Přál bych si aby to fungovalo, Nvidia vypadá na výkonné dělo a po letech jsem byl překvapen i mechanickým zpracováním. Sice neatraktivní cihla, ale bytelná a precizně udělaná a třeba i detaily, jako velkoryse uspořádaná větší krabička nebo 1,5 m dlouhý kabel k nabíječce jsou dnes trochu atypické. Nvidia si prý Shield dělá sama (v Americe, když je to americká firma?) na rozdíl od jiných produktů. No, jakmile tablet zalétám, podělím se o zkušenosti.
IvanGS píše:To je v pohodě Petře, prostě pokus, který nevyšel a třeba to pomůže dalším. Ještě teď zkouším stáhnout aplikaci ze stránek DJI, nahraju soubor do tabletu a zkusím to.
EDIT: Tak mám snad vyhráno!!! Jak psal JCM, ze stránek DJI jsem stáhnul aplikaci jako soubor do tabletu a tam už šla nainstalovat. Vytáhnul jsem Phantoma a propojil, kamera kameruje, veškeré informace se zobrazují. Jen radar se divně točí, ale zkoušel jsem na 2 metry v obýváku. Nechápu, proč se aplikace nestáhne z Googleplay z důvodu nekompatibility, asi ho už "na bráně" nepustí dál kvůli parametru, který třeba nebude důležitý. Pokud se do tabletu vleze "zadním vchodem" a neprojde lustrací na bráně, dobře funguje. Tedy doufám, možná na nějaký problém ještě narazím, zatím jsem nevyzkoušel za letu. Přál bych si aby to fungovalo, Nvidia vypadá na výkonné dělo a po letech jsem byl překvapen i mechanickým zpracováním. Sice neatraktivní cihla, ale bytelná a precizně udělaná a třeba i detaily, jako velkoryse uspořádaná větší krabička nebo 1,5 m dlouhý kabel k nabíječce jsou dnes trochu atypické. Nvidia si prý Shield dělá sama (v Americe, když je to americká firma?) na rozdíl od jiných produktů. No, jakmile tablet zalétám, podělím se o zkušenosti.
Používám Samsung Galaxy Tab S 10.5 LTE. Výhodou je Super Amoled displej, který je celkem dobře viditelný na slunci. Problém s instalací z Google Play jsem měl také, vyřešila to instalace ze staženého souboru. Poloha koptéry na radaru je pootočená o 90° doleva, přestože kompas v tabletu je zkalibrován a ukazuje správně. V aplikaci v mobilu je poloha správně.
Z toho důvodu jsem vyzkoušel i jiné aplikace pro P2vision+, ale polohu to u všech ukazuje o čtvrt otáčky doleva. Nechápu proč. Zůstal jsem u placené "Litchi pro DJI" umí kromě jiného "FollowMe" a "Point of Interest". POI je doplněk, také placený, někdy se ale hodí v případě kdy koptéra sama létá po kružnici kolem natáčeného objektu s kamerou natočenou stále do středu kružnice. Ta špatná poloha je ale i u této aplikace, ale už jsem si na to zvykl.