ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller
Anebo jak tu už zaznělo - dead cat - mrtvá kočka - je to drsný, ale vystihuje ten tvar nejlíp 
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
už jen elektry, LMS Beckov
Ahoj, zapomeli me k power module pridat ten 6 zilovej kabel, netusi nekdo co je to za typ konektoru pripadne zda to jde u nas koupit (GES, GM) at zase memusim mesic cekat...? diky
Je to molex pico, někde to mám domá poznamenány co je to za přesný typ. Bohužel jsem v práci.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Jedna poznámka k té desce "2.6" z GLB (případně ebay) - viz http://www.goodluckbuy.com/apm2-6-ardup ... opter.html .
Zrovna jsem to někomu psal do SZ, ale asi to neuškodí i veřejně... Desku už mám, ještě nelétala, ale jsem trochu znechucen.
V první řadě kombinované GPS a kompas je děsné - velké a nepraktické. Za druhé k tomu GPS dodali blbé kabely, nejde to k APM připojit. Já si s tím poradím, ale neznalý podle mě nemá šanci.
Ale vrcholná perlička na konec - ta deska není 2.6, ale 2.5.x - zjistil jsem že normálně má kompas na desce. Musím to vyndat z krabičky abych zjistil, zda dokonce pro externí kompas nebude nutno upravit jednu propojku na desce (viz diskuse o kus výše).
Jinak fungovat to bude, asi stejně jako 2.5.2 ze stejného zdroje, která je OK, ale množství práce k rozchození je dost velké... Docela by mě zajímalo, zda jsou informace na GLB nepravdivé (tam výslovně píší, že to je 2.6 bez kompasu atd) anebo zda jsou pravdivé a jen mi omylem poslali blbou verzi APM
Zrovna jsem to někomu psal do SZ, ale asi to neuškodí i veřejně... Desku už mám, ještě nelétala, ale jsem trochu znechucen.
V první řadě kombinované GPS a kompas je děsné - velké a nepraktické. Za druhé k tomu GPS dodali blbé kabely, nejde to k APM připojit. Já si s tím poradím, ale neznalý podle mě nemá šanci.
Ale vrcholná perlička na konec - ta deska není 2.6, ale 2.5.x - zjistil jsem že normálně má kompas na desce. Musím to vyndat z krabičky abych zjistil, zda dokonce pro externí kompas nebude nutno upravit jednu propojku na desce (viz diskuse o kus výše).
Jinak fungovat to bude, asi stejně jako 2.5.2 ze stejného zdroje, která je OK, ale množství práce k rozchození je dost velké... Docela by mě zajímalo, zda jsou informace na GLB nepravdivé (tam výslovně píší, že to je 2.6 bez kompasu atd) anebo zda jsou pravdivé a jen mi omylem poslali blbou verzi APM
No asi normální informační šum
Ale ber to tak, že jsi na tom vydělal: Pokud budeš chtít, můžeš používat interní kompas.
Ale ber to tak, že jsi na tom vydělal: Pokud budeš chtít, můžeš používat interní kompas.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
Osadil jsem kopteru foťákem, větší baterkou a hurá konečně vyzkoušet to, k čemu je koptera určena. Ale ouha. Normální let je OK, ale běda když přepnu na loiter nebo rtl. To koptera vyrazí jak splašená "pryč". Než jsem na ní navěsil ten foťák a větší baterku tak se chovala způsobně. Tak dumám čím to. Je fakt, že instalací foťáku došlo k příčnému rozvážení, ale běžný let je bez problémů. Gps by mělo být také ok. Napadá vás čím by to mohlo být?
Zase tedy kopteru odstrojím a budu laborovat.
Zase tedy kopteru odstrojím a budu laborovat.
kombat na kopci i s motory :-)
Zkus znovu udělat pořádně kalibrace, hlavně kompas.
- Tyrano-cz
- Kontaktovat uživatele:
tomashr píše:Jedna poznámka k té desce "2.6" z GLB (případně ebay) - viz http://www.goodluckbuy.com/apm2-6-ardup ... opter.html .
Je to přesně jak říkáš, ty špatný kabely jsem už prodejci psal ale ještě se neozval. Ten kompas na desce je taky nějak divnej, protože ukazuje o 90° jinak a zatím se mi ho nepodařilo vypnout. Asi už mi došla trpělivost a otevři si kauzu a nechám vrátit peníze.
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
Tak včera jsem myslel, že použiji proudové čidlo (bohužel mam verzi jen jako čidlo bez napájení), a s čím jsem se setkal. Musím používat bec, protože mam opto reg. a potřebuju napájet ještě servo na zadku tricoptéry. Bec je napojen až za proudovým čidlem a když zapojím bec do desky a je připojeno proudové čidlo do desky, bec se vůbec nesepne. Pokud odpojím kabel (6 žil) z čidla, tak bec naběhne. Je to nastavením, nebo to čidlo nějak ovlivňuje elektroniku. Když to proměřím, tak proud normálně z baterky prochází?
jamesgsf píše:Zkus znovu udělat pořádně kalibrace, hlavně kompas.
Kalibrace kompasu provedena. Kalibraci "orientace" krabičky jsem nedělal, předpokládám, že když je to v normálním letu OK tak netřeba.
Po kalibraci kompasu žádná změna. Dokonce při startu v normálním režimu (Stabilize) se chovaly divně regly - nepřidávaly plynule, neměly stejný rozběh a po stažení plynu na min. jakoby ještě chvíli dobíhaly, což se předtím nedělo. Neodvážil jsem se odstartovat a raději se zase sbalil a šel domů.
Zatím mne nenapadá nic jiného než znovu nahrát firmware a projít celé nastavení od začátku.
Při pokusech doma při přepnutí na Loiter opět úprk pryč, ovšem třeba tak v 8mi z 10ti případů, 2x se nedělo nic resp. doma nepoznám jestli bude koptera stabilně viset na místě. Doma funkce reglů OK.
Ach jo, prvotní nadšení nějak opadává.
Ještě dodám, že koptera dosud nehavarovala tak doufám, že trable nejsou mechanického původu.
Ten Loiter zkoušíš doma, to znamená v místnosti?
Woita píše:Ten Loiter zkoušíš doma, to znamená v místnosti?
Ano, v principu je to blbost, ale nedomnívám se, že by reakce elektroniky měla být dva motory na plný kule.
Navíc venku se to projevuje téměř stejně jako doma (v místnosti).
Co si tu kopteru neskusis chytit rukou a neskusis po odarmovani motorov vsetky funkcie vratanie riadenia cez TX az po funkciu stabilizacie..Pri Level mode ti nedovoli ju naklonit,brani sa pridava plyn na klesnutych motoroch..Taktiez pri otacani okolo osi musis citit protitlak.
To ze sa ti niektory motor neskor zapina nic neznamena.
To ze sa ti niektory motor neskor zapina nic neznamena.
pad píše:Woita:Ten Loiter zkoušíš doma, to znamená v místnosti?
Ano, v principu je to blbost, ale nedomnívám se, že by reakce elektroniky měla být dva motory na plný kule.
Navíc venku se to projevuje téměř stejně jako doma (v místnosti).
Na tu místnost jsem se ptal, protože pokud nemáš GPS lock, tak ten Loiter v principu nemůže fungovat. Ten potřebuje GPSku. To utíkání pryč, když zapneš Loiter může být nefungující GPSkou.
Defaultne je zapnuto, že pokud není fix gps nemělo by jít odarmovat. Pak jediné ještě pid loiter, ten by to při prekompenzovani mohl dělat taky. Jakou verzi firmware pouzivas? Předpokládám 3.1?