Tomino69 píše:nevíte někdo, jestli při failsave model vystoupá do 20m z pozice , kde se právě nachází ,anebo do 20m od vysílačky?Tedy, když lítám ve 30m a ztratím signál, tak vystoupá do 50m, nebo klesne o 10m a doletí ke mě?díky
Vyleti 20m od miesta kde startuje(od zeme, strechy...)... Ak si v +20m, tak doleti nad miesto startu a pristane...
j když poletis za budovu nebo za kopec a bude výšší jak 20m než místo startu může do něj ve FS nabourat.. takže se vyplatí vzlétnout z nějakého vyššího bodu pokud chceš letět někam v divokem terenu nebo betonové džungli v manualu se píše pokud je aktualní výška modelu ve failsafe vyšší 20m jak místo vzletu tak provede ihned návrat k místu vzletu a pokud je nižžší jak 20m tak nejprve vystoupá a pak se vrátí ete nad místem 15s zavisí a klesne
Zdravím, ktorý voltage monitor je lepší? Ten čo má naza zabudovaný alebo tie pípaky s displejom čo sa zapichnú rovno do balančného konektoru u lipo. Totiž..mám nastaveny pípak(na balančnom kon.) že sa rozpípa ked daktorý s článkov klesne pod 3.5V. Teda je tam slušná rezerva aj na návrat. Ale mam zapnuty aj voltage monitor na naze, second level protection nasledovne : 11,00V - 0,60 = 10,40V. A teraz vždy mi copter začne strácať silu, plyn skôr než mi začne pípak(na balančnom kon.) pípať. Teda vždy pristávam nie na podnet z pípaku ale z klesania copteru. Môžem v pohode vypnuť tu ochranu na naze a riadiť sa len podla pípaku? Aj tak vždy ked po lietaní dam lipo na balancer články maju tak okolo 3.85V
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Duffs píše:Zdravím, ktorý voltage monitor je lepší? Ten čo má naza zabudovaný alebo tie pípaky s displejom čo sa zapichnú rovno do balančného konektoru u lipo. Totiž..mám nastaveny pípak(na balančnom kon.) že sa rozpípa ked daktorý s článkov klesne pod 3.5V. Teda je tam slušná rezerva aj na návrat. Ale mam zapnuty aj voltage monitor na naze, second level protection nasledovne : 11,00V - 0,60 = 10,40V. A teraz vždy mi copter začne strácať silu, plyn skôr než mi začne pípak(na balančnom kon.) pípať. Teda vždy pristávam nie na podnet z pípaku ale z klesania copteru. Môžem v pohode vypnuť tu ochranu na naze a riadiť sa len podla pípaku? Aj tak vždy ked po lietaní dam lipo na balancer články maju tak okolo 3.85V
Já se řídím jen podle pípáku a co jsem tak četl, tak většina lidí si tuto "fičuru" na Naze raději vypíná...
alexik46 píše:Tak nevym jak se mi to povedlo ale me prvni zacne pipak a do 10 vterin pak i naza a je to pokazde stejne
Dej potom vědět až se to změní vlivem nějakých chemických procesů v baterii...to bude zajímavé počtení Ale vážně, tak asi jsi to dobře trefil a máš baterie ve výborné kondici, když to takhle postupně a hlavně pravidelně reaguje. Já už jsem k Naze trochu víc skeptický a tohle už pokoušet nebudu...
alexik46 píše:Tak nevym jak se mi to povedlo ale me prvni zacne pipak a do 10 vterin pak i naza a je to pokazde stejne
Dej potom vědět až se to změní vlivem nějakých chemických procesů v baterii...to bude zajímavé počtení Ale vážně, tak asi jsi to dobře trefil a máš baterie ve výborné kondici, když to takhle postupně a hlavně pravidelně reaguje. Já už jsem k Naze trochu víc skeptický a tohle už pokoušet nebudu...
je mi jasný že naza není všelék ale mezi jednotkami je zatim asi nejlépe hodnocenou a rozbít se muže i raketoplán za miliardy takže crash někdy hold je
alexik46 píše:je mi jasný že naza není všelék ale mezi jednotkami je zatim asi nejlépe hodnocenou a rozbít se muže i raketoplán za miliardy takže crash někdy hold je
No...pravě proto raději nechci zařazovat tento prvek, který může nakonec situaci docela zkomplikovat. Nebyl by to hezký pohled vidět Nazu přistávat třeba do jezera... Mě by spíš zajímalo, jak by tohle fungovalo při krátkém poklesu napětí na nějakém článku, kdy to Naza vyhodnotí jakože teda bude přistávat a po chvilce se napětí toho článku vrátí na ještě "povolenou" hodnotu. Přeruší Naza přistávání, nebo mám možnost já přistávání přerušit? Tohle fakt nevím, jestli jsem to někde přehlídl, tak se omlouvám a potom je to o něčem jiném...
no ale naze když daš plyn na full i v pripadě "second level protectionu" stoupá... ja měj taky špatně nastaveno a zapla se ochrana asi po minutě letu... trošku mensi akcelerace ale letal jsem si dal... visi když mas plyn na 90% zbylých 10% stoupá... tak snad bys to ete zastavil aby to nehňáplo např do jezera podle toho jak bys byl vysoko... a to sem měl přetíženého quada cca 2080g a stale stoupal i "second level protectionu" ja se stejně ridim pipakem a časomirou na ovladači (cekam na telemetrii) jak začne pípák békat letim už níš a litam si jen tak metr nad zemí a už čekám na sniženi vykonu a necham přistát ale nezkousel jsem ete vyletěl třeba 100m a nechat naběhnou ten "second level..."
Já bych u stroje který dokáže létat jenom dle GPS (míním RTH) všechny ochrany na desce vypnul. Raději zničím baterky na přílišné vybití, než by mi copter nedoletěl domu a místo toho přistál někde, kde ho nenajdu.