Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz
motor
ozzzy píše:omyl... pročetl jsem to celé a i jiné fórum. Čekal jsem že to třeba odejde po pár desítkách letů, a pak to možná upgraduju na střídák, ale po 4. vzlétnutí.. to nééé... díky za tip
To musí být zapomenutá první serie cb180ky... mám ho půl roku a zadní motorek jsem měnil teprve nedávno. Vlastně ani nemusel, jen abych měl klid při létání. Vydržel přes 160 letů a tatík má pořád originál.
Tohle ti prodejce jako reklamaci uzná, jinak vyměň jak zmiňuje kolega za Free Spirita nebo kapotovaný Kestrel 500SX. Pet
Mozna me tady ukamenujete, ale podle me je tenhle vrtas do zacatku idealni. Neni moc drahej, je snadno rozebratelnej a HOOODNE si necha libit (vlastni zkusenosti
).
Ted k mymu dotazu: Kdyz je hlavni motor na odchodu, odebira vic proudu z baterie? Hadam, ze asi jo...
O par prispevku vejs sem popisoval problem s kolisanim vykonu a jeste se chci zeptat na tohle. Plne nabita baterie by mela vydrzet nejakych 12 minut letu. To znamena, ze po tech 12ti minutach uz se ani neodlepi od zeme nebo ze po jejich uplynuti zacina mit vrtas problemy? Jelikoz Me lita celkem uchazejicne nejakych 5-6 minut a potom uz zacina sam padat k zemi. Takze predpokladam, ze motor na odchodu baterka uz pak proste neutahne. Je to tak?
Ted k mymu dotazu: Kdyz je hlavni motor na odchodu, odebira vic proudu z baterie? Hadam, ze asi jo...
O par prispevku vejs sem popisoval problem s kolisanim vykonu a jeste se chci zeptat na tohle. Plne nabita baterie by mela vydrzet nejakych 12 minut letu. To znamena, ze po tech 12ti minutach uz se ani neodlepi od zeme nebo ze po jejich uplynuti zacina mit vrtas problemy? Jelikoz Me lita celkem uchazejicne nejakych 5-6 minut a potom uz zacina sam padat k zemi. Takze predpokladam, ze motor na odchodu baterka uz pak proste neutahne. Je to tak?
motor
Ta hodnota 12min psaná výrobcem je blábol, možná tak půl metru nad zemí a pouze ve visu kde si kvedlák odlehčí vyšším vztlakem. Jinak co pamatuju na originál článek s dobrým motorem maximálně 7min. Pak sice ještě letí... ale moc se propadá plave nemá tak cenu trápit aku.
Lítej do 6min a máš klid a čas na klidné přistání, vadný motor poznáš lehce první minutu v poho pak vůbec nestoupá drží se na vzduchovém polštáři pod sebou no baterie a motor hřeje. Pet
Lítej do 6min a máš klid a čas na klidné přistání, vadný motor poznáš lehce první minutu v poho pak vůbec nestoupá drží se na vzduchovém polštáři pod sebou no baterie a motor hřeje. Pet
výměna
Tak 180D nakonec měním za 180Z. Tak doufám, že ten už bude OK. Vrtase na které tu byly odkazy v tom obchodě nemají. Vím že na akrobacii to není, ale do začátku snad stačí.
Ještě jsem se chtěl zeptat na baterku. Jak ji správně zajet, když je nová? Nemá se úplně vybíjet že? Po 3nabitích už by měla mít správnou kapacitu? Díky díky
Ještě jsem se chtěl zeptat na baterku. Jak ji správně zajet, když je nová? Nemá se úplně vybíjet že? Po 3nabitích už by měla mít správnou kapacitu? Díky díky
Re: motor
petsild píše:Lítej do 6min a máš klid a čas na klidné přistání, vadný motor poznáš lehce první minutu v poho pak vůbec nestoupá drží se na vzduchovém polštáři pod sebou no baterie a motor hřeje. Pet
Chces rict, za motor co neodchazi, tak nehreje? To se mi snad ani nechce verit... A ohrati baterie je podle me normalni jev, ne?
video
Pidus5 píše:Ahojky.nemáte někdo odkaz na youtube,jak tam řešej odrušení?někde jsem to viděl,jak dávají papír s alobalem.Občas se mi stává,že poklesne výkon a hned zase naskočí.Díky za info
zde: http://www.youtube.com/watch?v=38-f25hcQWQ
ozzzy píše:omyl... pročetl jsem to celé a i jiné fórum. Čekal jsem že to třeba odejde po pár desítkách letů, a pak to možná upgraduju na střídák, ale po 4. vzlétnutí.. to nééé... díky za tip
Tak mi z E-shopu napsali, že vrtulník nemá žádnou závadu a motorek jim funguje. Že jsou pouze hlučnější převody zadní vrtule (po zastavení rotoru o pevnou překážku). Což zpochybňuji, protože jsem z vrtulníkem opravdu nikde neboural. Krom jednoho osekaného kvítka v obýváku. V podstatě se mě zeptali jestli chci 180D vyměnit za 180Z jen kvůli tomu, že Z má 3D gyro a že se 180D neumím lítat. Prosimvás je vůbec reálné, že by mě ten motorek nešel a jim v prodejně normálně fungoval??? Připadám si jak hňup. Nechtějí mi uznat reklamaci. V tělocvičně jsem lítal, přijdu domů.. nechám nabíjet baterku. Po nějaké době pak vložím baterku, zapnu vrťas a točí se jen velká vrtule a vrtas se točí na zemi dokola...
- oscar
- Kontaktovat uživatele:
O svych reklamacich, by bylo nadlouho. Napr. Lama V4- trikrat jsem ji reklamoval, ze se mi toci dokola, vzdy mi to vratili se stejnou zavadou a, ze je to vporadku. Ukazal jsem jim to primo v krame, pak jsem dostal novy kus. Trvalo to dva mesice. Ted mam v reklamaci starter na auto. Trva to 1 a pul mesice. Vzdy je pry v poradku. Dal jsem to na treti. Jsem zvedav. Pritom vtom je rozsypany prevod. To se muze stat jenom tady. Se zahranicnima eshopama bez problemu. Prisla mi praskla kabinka od vrtulniku. Stacila jedna fotka a sla mi nova. Jednou mi prisla prazdna krabicka bez obsahu. Behem tydne vyreseno a vraceny zpet penize. Tady to je s reklamacema vazne v prd....
Letadla, auta.
baterka Walkera CB180
Ahojky. Létám s Walkerou CB180 asi půl roku a po zvětšení výchylek jsem spokojen. Ale nyní mám problémy s originální baterkou. Asi po 60 startech mi kolísá napětí na motoru, vrtulník po chvíli neletí, někdy se až úplně vypne motor (naběhne až po restartu RC soupravy). Prodejce mi tvrdí, že odešla Li-pol baterka. Po tolika málo cyklech? A že by umřela docela náhle a rychle? A záruku mi neuznal. Máte někdo s tímto zkušenost? Díky za odpověď.
Re: baterka
petrhus píše:Ahojky. Létám s Walkerou CB180 asi půl roku a po zvětšení výchylek jsem spokojen. Ale nyní mám problémy s originální baterkou. Asi po 60 startech mi kolísá napětí na motoru, vrtulník po chvíli neletí, někdy se až úplně vypne motor (naběhne až po restartu RC soupravy). Prodejce mi tvrdí, že odešla Li-pol baterka. Po tolika málo cyklech? A že by umřela docela náhle a rychle? A záruku mi neuznal. Máte někdo s tímto zkušenost? Díky za odpověď.
S lipolkami je ten problém, že pokud je jednou vybiješ článek pod 3 volty tak se baterka s vysokou pravděpodobností nenávratně zničí. Tohle platí nezávisle na počtu naběhaných cyklů. Mimo jiné proto se taky prodejci většinou cukají ty reklamace uznat. Mě se dokonce jednou podařilo koupit už blblý šestičlánek a nenadělal jsem vůbec nic. Proto teď, když kupuji baterku, tak si beru svůj měřák, nebo si nechám baterku od prodejce přeměřit.
Jinak je dobrý lítat na čas tak, abys nevybíjel pod ty 3 volty. Já osobně nevybíjím pod 30% kapacity. Příslušný měřák stojí pár šupů.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG