DJI - F300 Phantom 2 Vision

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petr_2

Phantom 2 - připojení gimbalu

#706 Příspěvek od petr_2 »

Potřeboval bych radu pro začátečníka :-)

Připojili jsme tento gimbal
http://www.ebay.com/itm/DJI-Phantom-Gop ... 51c8ff2e30
na Phantoma 2 , tedy vyvedli připojení k řídicí jednotce a zapojili na F1 a vyvedli napájení z jednoho rohu desky před regulátorem motoru.

Potud asi vše OK.

Gimbal po zapnutí ožil motory vykazují nějakou snahu o pohyb, ale nevíme jak dál

tedy jak na Phantomu vůbec použití gimbalu aktivovat aby začal komunikovat s řídicí jednotkou , nastavení je úplně v továrním stavu bez jakého koliv zásahu a marně hledáme v SW DJI Phantom 2 Vision Assistant_3.8 , kde to povolit.

Není někde celá věc trochu popsána?

Předem díky za radu
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

Re: Phantom 2 - připojení gimbalu

#707 Příspěvek od Arcicorsa »

Google znáš? https://www.google.cz/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=phantom%202%20gimbal%20settings a hned první co nabídl [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=z_BUfs_mB4o[/youtube]
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
petr_2

Re: Phantom 2 - připojení gimbalu

#708 Příspěvek od petr_2 »

Google znám, nicméně právě tohle nastavení je v SW mrtvé a nedá se s ním nic dělat :-(
Undertaker

Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision

#709 Příspěvek od Undertaker »

jirne píše:Ahoj, jak jsi s touhle app spokojený? Jde udělat foto během natáčení videa? Ve vlastnostech aplikace to sice je uvedené, ale je to pravda?
Už jsem zbytečně vyhodil peníze za tuhle app https://play.google.com/store/apps/deta ... osterbasic - zamrzne při prvním snímku během natáčení videa.

Zdar , než jsem stačil otestovat aplikaci odešel mi tablet :) Tedka je v reklamaci ...
jirne

#710 Příspěvek od jirne »

Undertaker píše:

Zdar , než jsem stačil otestovat aplikaci odešel mi tablet :) Tedka je v reklamaci ...

No jo, smůla. Appku jsem koupil a došel k závěru, že pořízení foto během natáčení videa neumí žádná aplikace. Na tohle má nejspíš vliv firmware kamery a dokud ten to nebude umět, tak ani žádná aplikace.
Kamera AEE MagiCam SD21, kterou mám na kole, střílí foto bez přerušení videa bez problémů.
Chová se to stejně jak na mobilu, tak v tabletu. Takže vliv zařízení, nebo rozdílné verze Androida vylučuji. Holt musím video přerušovat. Zatím ale u téhle app zůstávám, momentálně je asi nejlepší.
IvanGS

#711 Příspěvek od IvanGS »

Vlákno je sice o Vision a já mám Vision plus, ale určitě jsou tady taky jeho majitelé - mám dotaz - nevíte, kde by se dal koupit ke kameře Vision+ polarizační filtr? O víkendu jsem ho zkoušel na GoPro a výsledky mne tak přesvědčily, že bych ho měl rád i na Phantomu. Díky!
DominikVF

#712 Příspěvek od DominikVF »

IvanGS píše:Vlákno je sice o Vision a já mám Vision plus, ale určitě jsou tady taky jeho majitelé - mám dotaz - nevíte, kde by se dal koupit ke kameře Vision+ polarizační filtr? O víkendu jsem ho zkoušel na GoPro a výsledky mne tak přesvědčily, že bych ho měl rád i na Phantomu. Díky!

Ak by si nenašiel obchod v CZ tak dávam odkaz..je to síce obchod zo slovenska:
http://xtreme.sk/DJI-PHANTOM/DJI-Phanto ... hero3-plus

Posielajú to aj do CZ.. http://www.xtreme.sk/Doprava-Tovaru

Výhodnejšie by to bolo zrejme u vás zakúpiť..
IvanGS

#713 Příspěvek od IvanGS »

Dominik - díky, to je přesně ono! Není nejlevnější, objevil jsem video amatérské výroby ze sklíčka + standardní krytky objektivu. Taky jsem uvažoval o úpravě filtru z GoPro, tak uvidím, ale nejjednodušší (i když nejdražší) je varianta na odkazu.

EDIT 22.6. - je rozhodnuto, sadu filtrů jsem objednal na odkazu od Dominika. Jak jsem psal, filtr na GoPro jsem koupil v pátek, zkoušel o víkendu a až v průběhu soboty jsem si na něj vzpomněl a nasadil. Když jsem jel domů, přemýšlel jsem, jaký bude mít filtr vliv na obraz, ale už jsem zapomněl, od kterého záběru jsem filtr použil. Při promítání to bylo ale hned jasné, záběry s filtrem jsou sytější, s minimem rušivých odlesků, obraz je takový jako "měkčí" a zmenšil se výskyt automatického přenastavení expozice při změně světelných podmínek (když filmujete zem, obloha je přepálená, přecházíte do oblohy a zem zčerná), což je u koptéry aktuální. Navíc filtru nevadí ani filmování ve stínu a chrání sklo objektivu.
IvanGS

#714 Příspěvek od IvanGS »

Filtry dorazily a kupodivu byly ještě levnější než je uvedeno na stránkách dodavatele. V krabičce jsou 3 a každý má vlastní obal z mikrovlákna. Jediným nedostatkem je, že nejsou nijak označeny, takže budu muset vyřešit, jak rozlišit polarzační filtr od ND filtrů, rozdíl je malý.
Dnes snad dorazí polepky k přepínačům vysílačky.
gardenroute

#715 Příspěvek od gardenroute »

No to laicke rozliseni je celkem jednoduche, pokud je polarizak typu CPL (tj. Circular), tak musí při otaceni kolem sve osy menit uroven odrazeneho svetla, to je dobře poznat, zejména napr. proti modre obloze (změna barvy a kontrastu) nebo vodni hladine (je videt skrze hladinu nebo ne)...
ND filtry jsou jen neutralni zeslabovaci filtry, zcela pasivni v rovine otaceni...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
jio

#716 Příspěvek od jio »

Jednodušší než proti obloze to je proti LCD monitoru.
DominikVF

#717 Příspěvek od DominikVF »

jio píše:Jednodušší než proti obloze to je proti LCD monitoru.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9fS-0J6-upY[/youtube]
gardenroute

#718 Příspěvek od gardenroute »

jio píše:Jednodušší než proti obloze to je proti LCD monitoru.
Co je na tom jednoduššího, když jsem nekde na louce s kopterou :?: Je jednodussi se podivat s CPL proti nejakemu LCD monitoru, nez proti obloze nebo vodni hladine ? Echch... 8O CPL jsem otacel a testoval proti nebi v dobe, kdy jeste zadne LCD monitory neexistovaly :mrgreen: Chapu, ze to také funguje a vim to (napr. mam v aute občas bez spravneho natoceni hlavy potize se svými Polaroidy podivat na LCD obrazovku palubního systemu s navigaci), ale není me jasne to zjednoduseni...
DominikVF

#719 Příspěvek od DominikVF »

Gardenroute: Iná doba :D na lúke LCD nahradí mobil alebo externý monitor/ fpv/ tablet :D

ale jasné, proti modrej oblohe..
gardenroute

#720 Příspěvek od gardenroute »

Ještě raz Dominiku, co je na tom jednoduššího ? Nebe nebo voda, nebo nejaky LCD displej ?
Bože, to je ale flame... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“