No, "rozebral" bych zrovna neřekl, mne by spíš zajímala rozborka k vlastním článkům. Už jsem se ptal, nenechával někdo baterku renovovat? A nebo jinak - nemá někdo "odlétanou" baterku a nechtěl by zariskovat vyhození a zničení, ale v případě úspěchu renovaci na "novou" baterku za cca 1/2 ceny baterky? Zkusil bych s ní zajít do firmy, ve které necháváme renovovat baterky do akunářadí (prodávají i baterky modelářům), umí si poradit s demontáží nejrůznějších baterek, tak by snad zvládli i tuhle. Rozdíl je "jen" v té inteligentní elektronice, ale na konci budou zase jen obyčejné LiPol články... A naopak, často se stává, že poté, co zjistí jaké jsou uvnitř originální články, nabídnou nám víc variant, i kvalitnějších než původní provedení. Kdyby chtěl jít někdo do takového pokusu (já mám baterky skoro nové), napište mi SZ.
A dotaz - fakt se dá Nanoprotech bez rizika nastříkat kamkoliv, kam ani pořádně nevidím, až vytéká, jak je zmíněno ve videu p.Vlahoviče?
Ivane skús to s tou baterkou vo firme čo na to povedia , vo videu som videl rozborku a bolo tam 6 tenkých článkov , či je to dáko do série po dve , já neviem. Môj letový čas je 10 min a to už mám strach že nedoletím , idem max do 1 km , po chvíle musím mastiť domov, pri 50% v baterke mám strach . že to dakde sadne .
Je otázne či sa v danom obvode nenachádza nejaké kurvítko. Chcelo by to zistiť čo sú to zač tie články a akú majú kapacitu a zmerať ich samotné či tá doska zámerne nenabija menej alebo či neznižuje kapacitu po určitých cykloch.
Kluci, to všechno mi zjistí v té firmě, jezdím kolem 2x týdně. A na to potřebuju baterku a ty moje jsou skoro nové, proto jsem se ptal, jestli nemá někdo nějakou před smrtí, že by mi ji poslal a oni ji prozkoumali. V nejhorším případě bude na vyhození, v tom lepším bych ji po domluvě a odsouhlasení ceny nechal zrenovovat, popř. bych dal majiteli kontakt přímo na firmu, já z toho nic nechci, bude to pro mne, stejně jako pro ostatní, dobrá informace a tip jak pořídit novou baterku. Předpokládám, že případné kur..tko by odhalili.
Ahojte, vedel by mi niekto poradiť ako opraviť gimbal z Dji Phantom2 Vision Plus? Pôvodný majiteľ uviedol, že sa to stalo pri pristávaní keď bimbal zavadil o kameň. Gimbal po zapnutí napájania-batérie sa začne vykonávať chaotický pohyb bez toho aby sa ustálil v nejakej polohe, cyklus chaotického pohybu sa opakuje stále dookola. Vopred ďakujem za odpoveď. S pozdravom Alex
...se džbánem pro vodu,až se ucho(nožička)utrhne! toto je sice chytání padajícího,ale stačí si nevhodně klepnout do páčky,když držíš za nožku a je malér. Jen pro otrlé!!!,z konkrétní situace,mnou popisované,kdy držel polák za nožku a přepnul si nedopatřením mód.
No tak určitě, stát se může cokoliv, můžu "nevhodně klepnout" o plyn v autě, když chci brzdit nebo jsem kdysi "nevhodně klepl" do páčky odhozu lana (po vypnutí větroně), když jsem chtěl před přistáním otevřít klapky, poměrně drahé lano zmizelo v rybníku a nenašli ho ani potápěči:-).
Jsem začátečník, z 25 startů s Phantomem jsem 24x "přistál" do ruky, vysílačka na řemenu, Phantom visí přede mnou / nade mnou, aby byla rovina vrtulí nad hlavou i chytající rukou, opřu prst o plynovou páku ze správného směru, chytím Phantoma a zatlačím na páku. Přijde mi to bezpečné, dělám to automaticky ale určitě jsou dobré brýle (mám dioptrické nerozbitné) a dlouhé rukávy. Bez úplného rizika to není, ale co je... Chytání mi přijde pro koptéru šetrnější, obvykle bych přistával na nerovný terén a bojím se převrácení (nevím, jak je na to Phantom háklivý) a poškození kamery/gimbalu. Ale uznávám, že standardní, pro pilota bezpečné, je přistání na zem.
Zjistil jsem, že když nedá do origo kufru nabíječku, nemusím mít baterku v koptéře a všechny 3 baterky se vejdou do různých prohlubní v kufru. V návodu, v sekci péče o baterky, se píše, že by se neměly nechávat v koptéře, sice nevím proč, když je baterka vypnutá, ale budiž, jsem klidnější.
alex se ptal na pomoc s gimbalem P2V+ a vy mu radíte chytat do ruky V první řadě bych se koukl na na mechanické nastavení gimbalu(vyvážení kamery, taky může být mechanická závada na motorcích nebo konstrukci gimbalu) a potom na nastavení v softu(pokud nějaké pro gimbal P2V+ existuje), jinak servis(asi pelikán?).
Ahoj.. mam taky problem s Gimbalem. Mam F320, skoro novy kus. Do dnesniho dne vse OK, az behem dnesniho letu jsem si vsiml, ze pri bocnim letu, tj. kdyz je kopter nakloneny na levou, nebo pravou stranu, tak se naklani i kamera, coz driv nedelalo. Kdyz jsem to na zemi zkusil, tak prudke pohyby do stran eliminuje bez problemu, pohyby do predu a vzad taky. Jen kdyz ho pomaleji naklonim, tak kamera nevyrovna naklon a kopiruje naklon koptera.
Nevite nekdo co s tim? Zadnou havarku, nebo spatnou manipulaci jsem s nim nemel, tak nechapu co to je. Dron je stary cca 3 mesice.