VOLCANO

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
midge

Re: VOLCANO

#676 Příspěvek od midge »

U Volcana nemá cenu investovat do full carbon provedení (a už vůbec ne při létání na rovném letišti), protože nejslabším článkem je kulatá spojka křídel a ta se ohne rozhodně dřív, než křídlo v základním provedení (vyzkoušeno v praxi, už jsem ji rovnal). Jediné místo, které má smysl trochu vylepšit carbonem je přední část trupu v případě, že si necháte poradit od Dalibora a dáte tam některý z jeho oblíbených pohonů.
graup15

#677 Příspěvek od graup15 »

:-) Děláme si z Volcana prču, ale jen proto, že nás Ondra zná a že spolu často létáme. Ono to nelétá vůbec špatně, což o to.Problém vidím v takové..hm nedotaženosti.
a) Klapky..závěs na horní straně křídla..bože proč?
b) Štíty..zbytečná komplikace a hmotnost, stačilo by ty klapky mít zavěšené zespoda.
c)Provedení křídla..zavětrování křidélek a klapek...hm to se mi zvedá žaludek.Ale dá se s tím žít)
d)Spojka....s podivem to dost snese, ale dvou či tříkomůrková by byla o hodně lehčí...ale samo při ráně křehčí
e) Křídlo má dolepované konce...?????Proč, když to jde v jednom kuse ve formě....hmmmm
f) Celková čistota křídla...(např odtoková hrana)...no nevím, ale jde to udělat o hodně lépe, ale dlužno dodat, že vzhledem k určení modelu..hlavně do Alp..je to fuk.
g)To, že by to sneslo trošku modernější profiláž...za to asi model k datumu výroby prvního kusu nemůže.

Prostě ideál by byl...trup něco tvarově jako Volcano a k tomu vše ostatní z F3B:-) Včetně provedení!!!!!
midge

#678 Příspěvek od midge »

Dalibore,
s tím co jsi teď napsal, bezvýhradně souhlasím. Ale pořád mi neodpovídáš na moji otázku. Víš o nějakém jiném modelu tohoto typu ? Jestli jo, tak sem s tím a dobře víš, že budeš první, na koho se obrátím s prosbou o radu, čím to osadit. Zkrátka i přes zastaralost Volcana a jeho chyby, které jsi tu popsal, nějak nic modernějšího v tomto stylu nevidím. Docela rád bych si už nějaké high-tech žihadlo pořídil.
graup15

#679 Příspěvek od graup15 »

midge píše:Dalibore,
s tím co jsi teď napsal, bezvýhradně souhlasím. Ale pořád mi neodpovídáš na moji otázku. Víš o nějakém jiném modelu tohoto typu ? Jestli jo, tak sem s tím a dobře víš, že budeš první, na koho se obrátím s prosbou o radu, čím to osadit. Zkrátka i přes zastaralost Volcana a jeho chyby, které jsi tu popsal, nějak nic modernějšího v tomto stylu nevidím. Docela rád bych si už nějaké high-tech žihadlo pořídil.

Upřímně nevím..:-) Nikdy jsem nehledal něco..jako!!Volcano. Nemám pro to zatím racionální důvod. Ale třeba fakt nic podobného není...nevím. Až pomine magořinec v práci, zkusím prohledat svět:-)
pepin

#680 Příspěvek od pepin »

tak jsem ted mluvil s Vojtou,řešil jsem případnou koupi nového křídla na toho mého neštastného Foxe, nicméně přišla řeč i na první kousek toho nového skoro Volkána--pokud se jo zadaří, 14 dnu, pokud ne tak měsíc. tak jsem zvědav, snad na mé možnosti nebude cena natolik zdrcující, že bych ho musel odříct, to bych nerad, ale určitou hranici co za model už nedám i kdyby byl pozlacenej mám.
no, v nejhorším ji asi trochu zvednu :oops:
kovaco

#681 Příspěvek od kovaco »

:mrgreen: :mrgreen: Dalibore, nerej, já kupoval za 14800,-Kč Volcano celouhlík, tak si myslím, že to je celouhlík, nebo ho mám vzít a odvézt ho Vojtovi V. zpátky????????????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
michalv

#682 Příspěvek od michalv »

To by si Ondro měl :lol: řekni mu, aby ti dal ještě jedny křídla a před Daliborem je rošlápneš a ukážeš mu, že je to full carbon :lol: :lol: :lol: :lol:
kovaco

#683 Příspěvek od kovaco »

No vidíš, jak mě ten Dalibor hecuje? :roll: :lol: Jestli je moje éro z třetinovýho karbonu, pak Daliborův Vikouš je z kuliček.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#684 Příspěvek od Milan Nes »

uhlíkovejch kuliček :lol: ???
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
kovaco

#685 Příspěvek od kovaco »

No kluci, nenaštvalo by vás, kdyby jste si koupili celouhlík a pak se dozvíte, že to je jenom uhlíkem poprášený???? :roll: :roll: :evil: No já jsem rozhozený doslovně na nulu. A to nemluvím o tom, že to pouštím kolmo z dost velkých výšek přesvědčený o celokarbonu a o tom, že se mi s letadlem nic nestane. :twisted: A co kdybych to chtěl prodat. Rozdíl mezi obyč a celokarbon je 4 tisíc Kč, do prdele.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#686 Příspěvek od TERAZKY »

Maličký podvodíček :?: :evil:
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
M1
Kontaktovat uživatele:

#687 Příspěvek od M1 »

...copak Ondro, mluvil jsi s Valentou o detailním složení Vulkyho ???
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
kovaco

#688 Příspěvek od kovaco »

Jo, dnes jsem s ním mluvil a na 100% je to celokarbon.
graup15

#689 Příspěvek od graup15 »

A trup je z čeho? Proč jsem to asi celé vepředu vylaminoval carboškem....Vop je taky z čeho? A proč se ti kroutí křidélka , že se nedají vytrimovat na celé délce do roviny...:-)
:-)
Ono Ful carbon znamená celý model a ne jen křídlo a to ještě ušité horkou jehlou.
Ale neřeš to..:-) Lítá to---lítá , vydrželo to 250km/h..vydrželo. Do Alp stejně potřebuješ přesně takový model jako je Volcano, tak se ho zatím nezbavuj.
Staifus
Kontaktovat uživatele:

#690 Příspěvek od Staifus »

No, hezký ...... :roll:
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“