Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ifin

Re: video

#676 Příspěvek od ifin »

stanky píše:Pekne, pripada mi to povedene. Jak jsi dovazoval cumak? Porad se mi nedari vymyslet uspokojive reseni, zatim mam ve spicce canopky vlepene tri zelezne matky (celkem cca 15g), ale prijde nevhodne to resit pridavanim zateze.

Nijak. Už to tu bylo popsané, stačí vylomit tu přední příčku a posunout baterku do čumáku, funguje to jak vidíš bez problémů. Přidávat závaží není dobré, naopak doporučuji koupit nějakou lehčí baterii než je originál (ty moje mají při kapacitě 1200 mAh váhu 43 gramů a vydrží asi 7 minut solidního létání).
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
petsild
Kontaktovat uživatele:

baterie

#677 Příspěvek od petsild »

Ahoj Ifine,
pěkné video slušně to litá :) chystám se taky něco natočit jenže chytnout lepší počasí zatím nedaří.
Ještě zeptám kde bereš tu 43g 12tistovku? Tak nízkou váhu nedocílím ani s 900mAh kapacitou.
Originál má 54g 1000mAh.... stou mojí lehčí je vrťas mnohem živější opravdu. Pet
ifin

Re: baterie

#678 Příspěvek od ifin »

petsild píše:Ahoj Ifine,
pěkné video slušně to litá :) chystám se taky něco natočit jenže chytnout lepší počasí zatím nedaří.
Ještě zeptám kde bereš tu 43g 12tistovku? Tak nízkou váhu nedocílím ani s 900mAh kapacitou.
Originál má 54g 1000mAh.... stou mojí lehčí je vrťas mnohem živější opravdu. Pet

Měli je na RCKing.eu, ale koupil jsem poslední dvě... :D Ty co mají teď jsou větší a těžší. Jinak teď se s tím dá létat i ve slabém větru, takže počasí už neřeším tolik jako před úpravou.
Michal.B

#679 Příspěvek od Michal.B »

Zdarec,chtěl jsem si tenhle vrtulnik koupit ale po přečteni tohodle fora tak mě to docela sklamalo,rozhodoval jsem se mezi Cross Grand 848,Syma S031 a pravě Walkerem ktery se mi hodně zalibil. Co by jste mi teda z toho doporučili.Dikec
josef kraček

#680 Příspěvek od josef kraček »

Walkera hezký vzhled ale jinak sráč. FRE SPIRIT ten lítá a nezlobí díly jsou levné
petsild
Kontaktovat uživatele:

Walkera

#681 Příspěvek od petsild »

Ahoj,
jestli doporučit cb180?
Přesto že jsem neměl štěstí na dobrý kus, vadná jednotka 4v1 přesto dostal stejný tatík k narozkám. Neznám bytelnější vrťas :) sice elektronika u Walker stojí za hov... zato mechanika celá hlava je cnc téměř nezničitelná... sám jsem čučel co všechno vydrží.

Ty stroje co chceš jsou oba koaxiály tedy moc stabilní :( znamená: nenaučíš žádné pilotáže a ke všemu za naprostého bezvětří nepoužitelný. Pokud uděláš nastavení co jsou tu popsané lze lítat při nepatrném větru. Pet

video: http://petsild.rajce.net/CB180
ifin

#682 Příspěvek od ifin »

Michal.B píše:Zdarec,chtěl jsem si tenhle vrtulnik koupit ale po přečteni tohodle fora tak mě to docela sklamalo,rozhodoval jsem se mezi Cross Grand 848,Syma S031 a pravě Walkerem ktery se mi hodně zalibil. Co by jste mi teda z toho doporučili.Dikec

Tak to ti mohu CB 180 spíše nedoporučit. S těmi ostatními nemám žádné zkušenosti. Nicméně i z CBčka se dá vyrobit letuschopný vrtulník, jen to chce ještě pár stokorun zainvestovat... Jinak to v továrním nastavení umí jen pěkně viset.
Michal.B

#683 Příspěvek od Michal.B »

A kolik bych musel investovat do te přestavby a jestli to potom už vydrži ,nebo se do toho budou furt sipat penize? A jak dlouho vydrži na jedno nabiti ? Tak co jsem tu tak trochu početl tak odchazi ten zadni motorek,ale po připadne vyměně za jinej by to mohlo fungovat dal?
Naposledy upravil(a) Michal.B dne ned 15.08.2010 20:50, celkem upraveno 1 x.
mamoulian

#684 Příspěvek od mamoulian »

V cca 50ti procentech vydrží létat na jedno nabití cca 10-15minut,podle toho,jestli jen visíš,nebo po tom požaduješ let.
V tě druhých 50ti procentech ani baterku nevylítáš,protože odejde hlavní motor,tail motor,bezdůvodně se sám mixér nakloní a padne k zemi,nebo odejde cokoli dalšího.Mě teď nespíš odešel přijímač (nebo možná jen gyro vněm).Točí se to jak čamrda,chvíli po,chvíli protisměru hodinových ručiček.Nejde to vůbec zastavit.
Kdybych nevyhodil tolik peněz za tuhle pomstu modeláře,koupil bych něco jiného.Ale na nic jiného kvůli ní nemám.Prodat to nepůjde,protože po těch eskapádách je kabina na kaši.Už do toho nedám ani korunu.Pokusím se opravit ten přijímač a pokud to nepůjde,strčim ho do krabice a zakopu daleko pod postel.
Max.bych ještě mohl koupit gyro,které pak využiju třeba v T-rex450Pro a nacpu to i s jiným přijímačem do téhle vraždy.
Aurora 9T-Rex 550X DominatorT-Rex450sportT-Rex250Phoenix simICharger 208BReaktor 300W 20A
Michal.B

#685 Příspěvek od Michal.B »

Tak jak to vidim tak mě od toho všecko odrazuje,je to škoda vypada fakt super ale to je asi všechno jak vidim
Michal.B

#686 Příspěvek od Michal.B »

Ted jsem koukal na Walker 4 http://www.kup-rc-modely.cz/p_info/627- ... al/?Lang=1 a ten se mi taky libi,nevite jestli taky ma takove neduhy jako 180D?
ifin

#687 Příspěvek od ifin »

Michal.B píše:A kolik bych musel investovat do te přestavby a jestli to potom už vydrži ,nebo se do toho budou furt sipat penize? A jak dlouho vydrži na jedno nabiti ? Tak co jsem tu tak trochu početl tak odchazi ten zadni motorek,ale po připadne vyměně za jinej by to mohlo fungovat dal?

Hlavní motor - 168,- Kč
Zadní motor - 113,- Kč
držák zadního motoru - 60,- Kč
vrtule zadní - 73,- Kč
chladiče (oba) po 27,- Kč
všechno z Esky Honey Bee CP3

Sečteno podtrženo asi 468,- Kč ti postačí pro letuschopné provedení tohoto modelu. Ceny beru samozřejmě z čínského shopu (tady konkrétně RC711.com), u nás je to bezpředmětné. Jestli to vydrží, tak to ví jen Bůh a parta čínských inženýrů... Výdrž to je věc individuální, já teď létám cca 7-8 minut (s výše uvedenými díly a elektronikou Carson na 35 MHz).
Michal.B

#688 Příspěvek od Michal.B »

ifin píše:
Michal.B píše:A kolik bych musel investovat do te přestavby a jestli to potom už vydrži ,nebo se do toho budou furt sipat penize? A jak dlouho vydrži na jedno nabiti ? Tak co jsem tu tak trochu početl tak odchazi ten zadni motorek,ale po připadne vyměně za jinej by to mohlo fungovat dal?

Hlavní motor - 168,- Kč
Zadní motor - 113,- Kč
vrtule zadní - 73,- Kč
všechno z <a>ESKY</a> Honey Bee CP3

Sečteno podtrženo asi 468,- Kč ti postačí pro letuschopné provedení tohoto modelu. Ceny beru samozřejmě z čínského shopu (tady konkrétně RC711.com), u nás je to bezpředmětné. Jestli to vydrží, tak to ví jen Bůh a parta čínských inženýrů... Výdrž to je věc individuální, já teď létám cca 7-8 minut (s výše uvedenými díly a elektronikou Carson na 35 MHz).

A neni jednoduši koupit celej ten model :) a proč od Esky,ta ma kvalitni dily ?
ifin

#689 Příspěvek od ifin »

mamoulian píše:V cca 50ti procentech vydrží létat na jedno nabití cca 10-15minut,podle toho,jestli jen visíš,nebo po tom požaduješ let.
V tě druhých 50ti procentech ani baterku nevylítáš,protože odejde hlavní motor,tail motor,bezdůvodně se sám mixér nakloní a padne k zemi,nebo odejde cokoli dalšího.Mě teď nespíš odešel přijímač (nebo možná jen gyro vněm).Točí se to jak čamrda,chvíli po,chvíli protisměru hodinových ručiček.Nejde to vůbec zastavit.
Kdybych nevyhodil tolik peněz za tuhle pomstu modeláře,koupil bych něco jiného.Ale na nic jiného kvůli ní nemám.Prodat to nepůjde,protože po těch eskapádách je kabina na kaši.Už do toho nedám ani korunu.Pokusím se opravit ten přijímač a pokud to nepůjde,strčim ho do krabice a zakopu daleko pod postel.
Max.bych ještě mohl koupit gyro,které pak využiju třeba v T-rex450Pro a nacpu to i s jiným přijímačem do téhle vraždy.

Můžu ti poradit jediné. Běž na Aukro a zkus vydražit nějaké torzo vrtulníku (klidně i koaxiálu), já to tak taky udělal. Za 300,- Kč mám teď vysílačku, přijímač (šestikanálový), řídící jednotku, dvě serva a dva náhradní motory... Vše z Carson Big CFG. Musí to být něco většího, aby to elektronika utáhla. Nebo to rozšlap na kaši a pošli výhružný dopis do Číny.
ifin

#690 Příspěvek od ifin »

Michal.B píše:
ifin píše:

Hlavní motor - 168,- Kč
Zadní motor - 113,- Kč
vrtule zadní - 73,- Kč
všechno z <a>ESKY</a> Honey Bee CP3

A neni jednoduši koupit celej ten model :) a proč od <a>ESKY</a>,ta ma kvalitni dily ?

No podle mých zkušeností má ESKY kvalitnější díly (zejména motory už od pohledu budí více důvěry než Walkera srágory). Tady to řešení je pro stejně postižené, kteří už bohužel model zakoupili a nebo pro nenapravitelné snílky, kteří tajně doufají že zrovna jim to poletí...a když zjistí že ne, tak hledají řešení. Ale neber to tak, že tě zrazuji od Walkery a doporučuji Esky, to je můj subjektivní názor a na komplexnější shrnutí si musíš ještě počkat. Létám, testuji a až se něco posere, tak se s tím tady svěřím.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“