Brushless gimbal pre letecké záběry

Rámy pro coptery, závěsy pro kamery a jiná mechanika na coptérách
Odpovědět
Zpráva
Autor
jaroslav.falcon

Re: Brushless gimbal pre letecké záběry

#661 Příspěvek od jaroslav.falcon »

u alexmos FW je to druhá záložka. Myslím že se to jmenuje Gyro Trust. Default je 100 tak tam dej 120 - 150.
Senzor más ve středu osy roll? nejde o to jestli se hne , to je jasný že se nesmí hnout ale po jaké dráze se pohybuje.
Aspoň u mně to tak bylo.
Vlasta2

#662 Příspěvek od Vlasta2 »

já mám ve středu osy roll (+ -) kameru/foťák, kvůli vyvážení. Nějak si neumím představit, že bych tam dal senzor, protože bych asi nepřišel na to, jak mám v ose roll gimbal vyvážit ...
S osou pitch je to stejný. Takže senzor musím mít buď víš nebo níž a vždy se bude otáčet po kružnici, ne v bodě.
Ale třeba jsem to jen špatně pochopil
jaroslav.falcon

#663 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Pochopil jsi to dobre. Ja ho davam jako na zada kamery. Proste eliminuj polomer rotaca max jak muzes. Mel jsem stejne problemy a vyse popsane to vyresilo.
Vlasta2

#664 Příspěvek od Vlasta2 »

to jsem rád, že to alespoň chápu dobře :) Co, ale nechápu je, že pakliže je to pravda, muselo by to platit i pro osu pitch a tam už to opravdu nejde. Navíc, většina velice dobrých gimbalu má z výroby čidlo buď na spodní nebo horní části foťáku, tedy mimo obě osy. Ještě bych to pochopil, kdyby šlo o dodržení obou os tak, že v místě kde se protnou osy motorů pitch a roll se spustí kolmice a čidlo se připevní tak, aby bylo přesně na této kolmici a na takové straně foťáku (horní/dolní), aby bylo k osám pitch a roll co nejblíže. Určitě ale nejde, aby se čidlo naklápělo v jakékoliv ose v bodu, vždy tam nějaká kružnice musí být.... si myslím
jaroslav.falcon

#665 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Já detaily nevím, prostě v mém případě to pomohlo. V prvopočátku jsem ho měl na straně na hoře a teď ho mám vzadu cca na středu a chodí to super. Záleží jaký to má FW a daný algoritmus. A pokud neznáme přesný algoritmus tak o tom můžeme polemizovat. Kámoš má G3 a měl taky ztrátu horizontu a potom gimbal odpružil a je to OK. S tvojí teorií souhlasím, ale pitch jsem měl vždy OK, ale roll ne. Měl jsem třeba problém, že při rychlém dopředném letu došlo ke strátě horizontu. Také na to má vliv upevnění gimbalu. Pokud se změní tuhost upevnění je třeba doladit PID. Nyní můžu roztočit kopteru v yawu na max a gimbal se ani nehne. Když jsem měl ty problémy, tak se projevovaly stejně u FW alexmos i Martinez nebo jak se ten druhý jmenuje nevím přesně.
Vlasta2

#666 Příspěvek od Vlasta2 »

no, v každém případě je to zajímavý poznatek, který jsem si upřimně řečeno ani neuvědomil . Něco na tom určitě bude, přinejmenším v tom smyslu, že čidlo nemůže (nemělo by) být kdekoliv a to i v případě, že ho tam přidělá výrobce ..... :)
tibor

#667 Příspěvek od tibor »

mosse píše:Nova hracka z nasej dielne. :)

https://vimeo.com/91458757

Utiahne také alebo podobne veľké motory niektorá z bežných dosiek s alex-firmware, alebo treba niečo špecialne? Chcem si urobiť gimbal na zrkadlovku do 1 kilogramu.
jaroslav.falcon

#668 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Je to věc koncového budiče. Zjisti jaký tam je a podívej se do datasheetu.
tibor

#669 Příspěvek od tibor »

jaroslav.falcon píše:Je to věc koncového budiče. Zjisti jaký tam je a podívej se do datasheetu.

To si mi moc nepomohol. Nie som elektrotechnický inžinier. Čo mi povie dataset a ako to mám spojiť s motorom? Na doske je L6234D . A motory asi také http://www.rctimer.com/product_1085.html
jaroslav.falcon

#670 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Konkretní přesný dotaz - přesná odpověd :wink:

Ten budič vydrží přes 50V a max 5A peek , u motoru to moc nepíšou jen 75 závitů, Já mam menší motory se 120z a měně polů a bere to do 0.2A cca. Takže odhaduji, že ANO můžeš použít a navíc to vypadá, že je to 22 nebo 24 polů a ja mám 14 nebo 12 , z toho plyne že odpor bude cca podobný.
tibor

#671 Příspěvek od tibor »

jaroslav.falcon píše:Konkretní přesný dotaz - přesná odpověd :wink:

Ten budič vydrží přes 50V a max 5A peek , u motoru to moc nepíšou jen 75 závitů, Já mam menší motory se 120z a měně polů a bere to do 0.2A cca. Takže odhaduji, že ANO můžeš použít a navíc to vypadá, že je to 22 nebo 24 polů a ja mám 14 nebo 12 , z toho plyne že odpor bude cca podobný.

Ďakujem za konkrétnu odpoveď, budem to skúšať až objednám tie motory.
tibor

#672 Příspěvek od tibor »

jaroslav.falcon píše:Konkretní přesný dotaz - přesná odpověd :wink:

Ešte mám jeden dotaz : bude mať podobný motor ako som uviedol vyššie, ale zo 180 závitmi http://www.ebay.com/itm/iPower-Gimbal-B ... 5406393cfc väčší, alebo menší odber?
jaroslav.falcon

#673 Příspěvek od jaroslav.falcon »

pravděpodobně menší odběr a menší KV to je lepší
a pak budeš mít i rozdílné PID hlavně I , ale na to jsi se už neptal :wink:
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od Dejfak »

Némate radu jaký vzít?
http://www.goodluckbuy.com/three-axis-d ... raphy.html

http://www.goodluckbuy.com/3-axis-dslr- ... raphy.html

Nebo nevíte o nějakém podobném kompletním co za něco stojí?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
zima.s.

#675 Příspěvek od zima.s. »

Zdravím pánové. Pořídil jsem tento gimbal http://www.ebay.co.uk/itm/Gopro-Hero3-DIY-CNC-Metal-Camera-Gimbal-Mount-for-DJI-Phantom-X525-F450-F550-UK-/281322293342?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item41801d885e#shpCntId. Ze začátku jel v pohodě, když jsem si s ním hrál. Dal jsem ho ale na hexu a po zapnutí strašně piští. Našel jsem různý rady, že v gui dát vyšší pwm frekvenci atd... ale nic nezabralo :/ a novější firmware se mi tam nedaří nahrát. Poradíte někdo? Díky
Odpovědět

Zpět na „Coptery - technika“