Hitec AURORA-9 pokračování

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
kroxigor

Re: Aurora 9X konektor baterie

#661 Příspěvek od kroxigor »

Standardní servo konektor s praporkem (Futaba)
http://www.rcm.cz/produkt/FU001-servoko ... FUT-i39423
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Petr454

Aurora 9

#662 Příspěvek od Petr454 »

Dobrý den,

mám problém s aurorou 9, sama od sebe zapíná blokaci motoru a přeskakuje displej. SW jsem několikrát přehrál a závada zůstává .Nevíte nikdo prosím jak to odstranit. DĚKUJU
MarthiR

Re: Aurora 9

#663 Příspěvek od MarthiR »

To vypada spise na servis
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
blueangel
Kontaktovat uživatele:

Re: Aurora 9X konektor baterie

#664 Příspěvek od blueangel »

super díky moc
Petr454

#665 Příspěvek od Petr454 »

Diky Mazáku
Maxipes

#666 Příspěvek od Maxipes »

Jestli mas naladu na rozebrani, tak bych nekolikrat vypojil a zapojil plochy kabel od LCD (resp. od dotykovy vrstvy), ale taky bych to videl na servis. Je to docela pakarna rozebrat...
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
Woita
Kontaktovat uživatele:

Re: Hitec AURORA-9 pokračování

#667 Příspěvek od Woita »

Ahoj všichni,
osměluji se zde odkázat na můj dotaz ve vedlejším vláknu A9x - dotaz se týká programování Aurory a zde ve vlákně A9 je zřejmě více uživatelů a u A9x si toho asi nevšimnete.
Potřeboval bych poradit, jak přimíchat k aerodynymické brzdě kompenzaci výškovkou:
viewtopic.php?f=38&t=55677&p=1242440#p1242440

Velmi děkuji za nápady!
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
mikr

#668 Příspěvek od mikr »

Ahojte, prosím o pomoc. Kúpil som z HK quanum nova verzia PTF, čiže bez vysielača. Vysielač mám Aurora prijímač Optimu. Viete nejaký link ako "napípať " tento dron do vysielača? Dakujem za info.
MarkAurel
Kontaktovat uživatele:

#669 Příspěvek od MarkAurel »

Stretol sa už niekto zo zamrznutim softu v Aurore? Konkrétne pri zmene modelu na iný ostane svietiť prázdny lcd pomôže len znovupripojenie batérie nerobí to pravidelne.

Viem si nejak zálohovať modeli z tx?
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
ujovko
Kontaktovat uživatele:

#670 Příspěvek od ujovko »

Áno, stalo sa mi to už niekoľkokrát v rovnakej situácii ako opisuješ.
Občas sa mi stane, že sa soft zasekne pri spúšťaní vysielacieho modulu. Svieti len zelená a dá sa vypnúť.
Zálohovať modely si môžeš do PC cez HPP-22. Zálohuje sa vždy len jeden model, nie celý obsah pamäte naraz. Musíš prepínať modely a postupne zálohovať do PC.
Môžeš skopírovať model aj do inej Aurory, na to ti treba kábel učiteľ-žiak. Ale neprenáša sa kompletné nastavenie modelu (nejdú trimy, subtrimy a možno aj niečo iné...)
HonzaS

#671 Příspěvek od HonzaS »

Můžu se zeptat jak se na Auroře 9 mění mód vysílače (idálně jen u jednoho modelu)? Dneska jsem měl zalítávat kolegovi letadlo, ale po přehození modu z 2 na 4 se nestalo vůbec nic, letadlo (i po vypnutí a zapnutí) reagovalo jako by bylo v modu 4. To se mi u Futaby, Graupneru ani Jeti nestalo, tak nevím jestli v tom není nějaká finta?

Díky.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Woita
Kontaktovat uživatele:

#672 Příspěvek od Woita »

HonzaS píše:... jak se na Auroře 9 mění mód vysílače (idálně jen u jednoho modelu)...., tak nevím jestli v tom není nějaká finta?

Pokud se nepletu, tak když změníš mód, tak tato změna se uplatní u nově vzniklých modelů. Staré si sebou táhnou svůj mód už navěky.
Musel bys tedy pro kolegu napípat nový model a nazvat ho třeba Éro-Mod4. Na jednu stranu opruz, na druhou stranu výhoda. Dokážu si představit, že bys mohl mít modely v různých módech - třeba vysílačka pro dva lidi dohromady (např. otec a syn) a pouhé přepnutí modelu zařídí zbytek - nemůže se stát že si zapomeneš přepnout mód.

(Tohle jsem vylovil kdesi zapadlé v paměti, tak doufám že je to pravda...)
HonzaS

#673 Příspěvek od HonzaS »

No ale to by nevyřešilo zalétávání modelu - teda pokud to nastavení pak nechceš opisovat, což bude taky příjemný. :roll:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Woita
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od Woita »

HonzaS píše:No ale to by nevyřešilo zalétávání modelu - teda pokud to nastavení pak nechceš opisovat, což bude taky příjemný. :roll:

To jo, souhlas. Pokud zalítáváš v jiném módu, tedy jiný název letadla (neboli v podstatě jiný model), tak pak jedině na závěr opsat subtrimy, trimy atd. a na závěr přepípat.
HonzaS

#675 Příspěvek od HonzaS »

No a pokud nemáš ten první model založenej od začátku, tak v podstatě nasucho nastavovat druhý letadlo na letišti nebo v hale, kde třeba nemáš úhloměry na výchylky atp... Takže si přepsat všechny výchylky, stopky, ... na papír a pak je psát do druhýho modelu. Jako dobrý, auroru budu dál všude doporučovat, mám jí v ruce párkrát za rok a vždycky je to požitek. Dík za pomoc, ušetřils mi listování návodem.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“