Easy Star - pokračování

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
arda1
Kontaktovat uživatele:

#661 Příspěvek od arda1 »

Byl ten motor dostatečně ofukován vrtulí? :wink:
romko1

#662 Příspěvek od romko1 »

arda1 píše:Byl ten motor dostatečně ofukován vrtulí? :wink:

dany motor a vrtula su tlacne... vrtula je 6x4. Motor som zospodu priskrutkoval k drziaku, ktory som vyrobil zo stavebnice Merkur a druhy koniec drziaka som drzal v ruke... (iny tah to ma na maxime :) ).
V ES je z prednej casti maly otvor na privod vzduchu... ale aj tak ma prekvapila teplota obalu motorceka....
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
cernos
Kontaktovat uživatele:

#663 Příspěvek od cernos »

Já mám ve svým ES HXT 2835 (380S) 2200kv Brushless Inrunner s reglem Turnigy Plush 30A a už přes rok v pohodě bez jediného problému (pokud nepočítám pády qůli rukám ;) )
MaxKin

Re: Easy Star - první let a pokus o zalétání

#664 Příspěvek od MaxKin »

Wasek píše:Zdravím, četl jsem fóru a vybral Easy Stara. Tenhle týden se jej taky pokusím sestavit. A teď to, do čeho se mi snad ani nechce psát... Mám takový šílený nápad... Je to sice můj první model, který budu stavět, ale chtěl bych si jej zkusit i zalétat... aaa už slyším ty reakce... Zajímalo by mě, zda to vůbec jde... Na co bych si měl dát pozor, než to vůbec vypustím do vzduchu. Co zkontrolovat? A zkuste mi říct, jak minimalizovat škody...
No a potom, co mi odpovíte, klidně mi to mé rozhodnutí i zhodnoťte :-D. Prostě nevím, ne že bych chtěl vyhodit prachy, ale chci to komplet sestavit a zalétat si to sám... Je to asi něco jako pokus o dokázání si něčeho... Prostě abych si to letadlo dal celé jen já sám dohromady... Chápete mě někdo nebo jsem totální magor? :-D

Sleduji toto forum již delší dobu (aktivne velmi kratce) vždy jsem myslel že si tu předávají zkušenosti modeléři :? :?

Jak je tedy možné že zkušený debatér nyní jde na první let s prvním modelem :lol: :lol:

Vím že mám nejmeně co mluvit ale modelařím teprve 30 let sice s 10ti letou pauzou a proto se nechci moc vnucovat do diskuzí

SORRY OPRAVA
kolega je sice zkuseny debater ale ne zas tak dlouho, jen je takový rozháraný a neví kam dřív :lol: :lol: :lol:

Reakce byla myšlena tak jestli tu někteří nekecaj víc než lítaj :)
petertn
Kontaktovat uživatele:

#665 Příspěvek od petertn »

cernos píše:Já mám ve svým ES HXT 2835 (380S) 2200kv Brushless Inrunner s reglem Turnigy Plush 30A a už přes rok v pohodě bez jediného problému (pokud nepočítám pády qůli rukám ;) )

ako to lieta s tymto motorom?
cernos
Kontaktovat uživatele:

#666 Příspěvek od cernos »

2 petertn: Nedávno jsem to ukazoval kolegovi, který má originál set s plechovkou. Když viděl mého ES prohlásil, že už to s ES nemá moc společnýho :D Dokáže stoupat kolmo nahoru (sice jen omezenou dobu, ale je to paráda). Mám dodělaný i křidýlka a nechá se s přehledem lítat i ve větru. Vesměs chodím lítat kdy se mi zachce, pokud venku není uragán ;)
petertn
Kontaktovat uživatele:

#667 Příspěvek od petertn »

2 cernos, este ta poprosim aky typ vrtule tam mas. Nechce sa mi moc rezat do trupu.
Inac dik za odpoved. S tou 400kou sice lietam aj ke fuka ale je to boj :-) zasa clovek sa aspom nenudi :-)
romko1

#668 Příspěvek od romko1 »

cernos píše:Já mám ve svým ES HXT 2835 (380S) 2200kv Brushless Inrunner s reglem Turnigy Plush 30A a už přes rok v pohodě bez jediného problému (pokud nepočítám pády qůli rukám ;) )

Tento motor co som kupil:
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... =HXT_2835_
ma presne take iste parametre ako tvoj s tym, ze je to 2700kv...takze budem moct fungovat aj vo vetre? :wink:
Kridielka zatial nedorabam....
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
cernos
Kontaktovat uživatele:

#669 Příspěvek od cernos »

2 petertn: Mám tam 6x4 APC a odběry maximálně kolem 18A.

2 romko 1: Jj tenhle motor mi tam kdysi taky někdo doporučoval spíš jako extrém :D Rozhodně si ale myslím, že ti to s ním bude lítat minimálně dobře jako mě. 500 ot/V navíc vadit nebude. S 3S LiPol to bude teoreticky o 5000ot víc což při velikosti vrtule 5" nebo 6" nebude zas tak šílený rozdíl. Při nejhorším budeš lítat na míň plynu ;) Ale nebál bych se toho.
romko1

#670 Příspěvek od romko1 »

petertn píše:2 cernos, este ta poprosim aky typ vrtule tam mas. Nechce sa mi moc rezat do trupu.

Mam tiez 6x4 vrtulu a vychadza mi koniec listov cca. 5mm tesne nad trupom.
cernos
Kontaktovat uživatele:

#671 Příspěvek od cernos »

Jj tak nějak a je to úplně v klidu...
petertn
Kontaktovat uživatele:

#672 Příspěvek od petertn »

Dikes chlapci, ja som akurat prerobil smerovku na balzovu. Este ju hodim do "laku" nech nevlhne.
Niekedy sa neda vydrzat a lietam aj ked mrholi.
madman
Kontaktovat uživatele:

#673 Příspěvek od madman »

Tak akorát bacha při létáni v dešti na chlazení motoru zepředu :lol: . Nejde o déšť, ale o bahno, které někdy po přistání zasviní celé letadlo - už jsem zažil případy, kdy bylo úplně všude...
petertn
Kontaktovat uživatele:

#674 Příspěvek od petertn »

:-) ja pristavam vzdy na dobrej travicke ..
Popripade na strome ako som tu uz niekde pisal. To je moja specialitka :-)
Neviem ci budem tej smerovke davat aj nejaky profil, asi na to kaslem. Len zabrusim hrany. Je dost velka aby to uriadila :-)

Inac na easy stara nedam dopustit. Po vymene motora ste menili aj spojku kridla a vystuzovali ich uhlikom?
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

Re: skusky motora pre ES

#675 Příspěvek od Michal_N »

romko1 píše:...Zameral som sa predovsetkym na motor... Nechal som ho bezat na maximum odhadom asi 1minutu a potom odpojil...
Co ma dost prekvapilo bolo, ze plast (obal) motora bol dost horuci (odhadom 70-80st.C) - neudrzal som ho v ruke...

Když motor běží s vrtulí na plný výkon, tak okolo něj musí proudit vzduch, aby ho chladil. Taky do ES by měl být motor připevněný tak, aby to bylo umožněné.
Není divu, že se při zkoušce na zemi tolik hřál, 1 min je pro takový test příliš dlouhá doba. Motor by se mohl takhle i zničit.
Navíc v dané konfiguraci bude určitě stačit na nastoupání na hranici viditelnosti čas hluboko pod 1 min.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“