Heli a vaše nehody - pokračování

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Relax

Re: Heli a vaše nehody :-)

#646 Příspěvek od Relax »

Tak to tedy není 200 metrů, to už chápu. Ale stejně by to chtělo dovysvětlit od výrobce toho nového systému jak je to se záchranou, když funguje i po vysazení rádia. Čistě teoreticky. Za sebe jsi vnímal polohu při pádu jako vysloveně stabilizovanou ? Neotočilo se to na nohy jenom náhodou ? Já to tehdy viděl pod svahem na 30 metrů zcela přesně ale na 369 metrů je to na sokolí zrak :-) Navíc já padnul na svah takže se stabilizace drobet omezila.....
Naposledy upravil(a) Relax dne ned 03.03.2013 21:04, celkem upraveno 1 x.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
jackson8800

#647 Příspěvek od jackson8800 »

To byl jen hrubej odhad :D Důležitý je,že na tu vzdálenost a dramatičnost oprava bude cca 700 kč což je u 550ky málo i na tvrdší přistání :wink:
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
jackson8800

#648 Příspěvek od jackson8800 »

Relax píše:Tak to tedy není 200 metrů, to už chápu. Ale stejně by to chtělo dovysvětlit od výrobce toho nového systému jak je to se záchranou, když funguje i po vysazení rádia. Čistě teoreticky. Za sebe jsi vnímal polohu při pádu jako vysloveně stabilizovanou ? Neotočilo se to na nohy jenom náhodou ? Já to tehdy viděl pod svahem na 30 metrů zcela přesně ale na 369 metrů je to na sokolí zrak :-) Navíc já padnul na svah takže se stabilizace drobet omezila.....

Hele řeknu to tak,dokud jsem helinu viděl,byla stabilizovaná,po výpadku a rychlým ztracením za stromama to nemůžu tvrdit na 100%,ale kdyby to dopadlo listama dolu,nebo jakkoliv jinak než +- lyžinama,musel by být nasračku :)
nejvíc me štve,že baterku předtím tam kámoš točil kamerou,říkám natáčej mě,chci mít ten pád natočenej :D celá baterka samozřejmě v poho,celkem nudný video,potom kamarád odjel....Ale stejně by toho už asi moc nebylo vidět na tu dálku..
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
Marex300
Kontaktovat uživatele:

#649 Příspěvek od Marex300 »

Omlouvám se, že to sem dávám, ale nenašel jsem vhodné vlákno. Tato nehoda není moje, ale bacha aby se vám to nestalo. čas: 4:32
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pAkq6Ou3M_I[/youtube]
WL toys V911, Tarot 450 Sport v3 - Prodám
Phoenix v4
DX6i
DaveLister

#650 Příspěvek od DaveLister »

Dneska tady bylo relativně hezky, takže jsem dal šest baterek a konečně se trochu rozlátal - až mě to začlo až moc bavit. Na konci se mi ještě nechtělo domu, tak jsem dal tří autorotace. No a ta třetí dopadla takhle:
IMG_0828.JPG

Prostě jsem si to nemoh odpustit, to je tak když si člověk říká ještě jednu a pak jdu :lol:
Škody jsou ale minimální, zatím to vypadá že je jenom vytržené očko z táhla a všude je bahno. Listy nejspíš žijou. Akorát to přišlo poměrně brzo - dal jsem s touhle helinou max 15 starů :lol:
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
kolaCZek

#651 Příspěvek od kolaCZek »

Tak ja se taky pochlubim... Dneska jsem na Chodove krapatko zazmatkaril a poslal MiniProtosika k zemi.
Tak si to pohodicka letim v invertu a libuju si, jak krasne to leti a jak krasne to vypada... Az jsem nejak zapomnel vykoumat, jak se z toho dostanu. Zatacka v invertu je pro mne jeste velka neznama. A kdyz jsem se z toho chtel vymanit pres vyskovku, tak jsem to totalne zeslonil (to je jako zkonit, jenom mnooohem vic). Orientace vyrazila na vylet a moje snaha to nejak vybrat vypadala jako nejbrutalnejsi piroflip sveta, jenom jsem ho bohuzel dokoncil pod urovni terenu. :lol:
Stesti v nestesti bylo, ze jsem minul betonovou cestu a poslal ho do zarostle skarpy.
Podtrzeno, secteno... Prevody vsech tri servicek na cyklice, listy, vzpera ocasu a sroubek drzici hlavni kolo. Mit nahradni M2x14, tak jdu za pul hodky zase do vzduchu. Takhle jsem mel kvuli jednomu sroubecku utrum. Hned jsem doma objednal balicek s 20ks. :twisted:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
gasolin

#652 Příspěvek od gasolin »

kolaCZek píše:Tak ja se taky pochlubim... Dneska jsem na Chodove krapatko zazmatkaril a poslal MiniProtosika k zemi..... :twisted:

Na to jak to zapraskalo to jeste dopadlo dobre...kdyz jsem slysel to praskani, vypadalo to na sber do igelitky...mels kliku ze to bylo jen to krovi :grin: ale lita ti to pekne...na 6s...pekna mrcha...
saint21

#653 Příspěvek od saint21 »

Tak přihodím take svoji trošku do mlýna. Včerejši ztrata orientace s T-rex 500. Nebudu vypisovat co je poškozené, ale dám foto :smile: je to rychlejší.
Přílohy
uploadfromtaptalk1367004601558.jpg
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
ciko7

#654 Příspěvek od ciko7 »

Takže se dnes připojím ke skupině....

Tak, dnes nastal den , který se dal očekávat, ale nevěděl jsem, že přijde tak brzy. :(
Včera můj Rex prošel celkovou kontrolou a výměnou některých již opotřebovaných dílů. Měnil jsem hřídel a ložiska na motoru, ložiska v rotorových gripech, byla dána nová ocasní trubka . Kontrolou a repasem prošla i vrtulka. Bohužel, dnes po prvním záletu, kdy se vše chovalo naprosto suprově, tak při druhé baterce došlo při tic-tocu v dopředném záběru k utržení vrtulky v gripu, kdy se odlomil celý šroub z kamene vrtulky. Dočlo o obrovské ráně. Tím pádem se heli stala okamžitě neovladatelnou a v pohybu hozené motyky letěla do země,kde se odrazila a skončila ve stromovém porostu u hlavní silnice.
Nicméně, je to již 2 případ, kdy se na jedné a té samé heli utrhl tento šroub. Naposledy s tím letěl Honza Matrošek.
Jinak měla heli nalítáno od koupě 26.12.2012 k dnešnímu dni 289 startů c celkovou dobou letu 19h a 25min

Prozatím odhad škod:
Rám P+L strana,listy, trubka, podvozek, lyžiny, ocasní vzpěra, vrtulka, kardan, táhla ,přední konzola,kabinka. Po rozebrání uvidím jak jsou na tom hřídele, ložiska...
Přílohy
IMAG1782.jpg
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
prikrylm

#655 Příspěvek od prikrylm »

jj, bacha. Absťák, málo místa (zahrada 8x20m se spoustou stromů), a když to ještě neumíte (jako já), a popletete si vlevo-vpravo....
https://picasaweb.google.com/1068359951 ... directlink

Vysílačka furt funguje a na prstu už to skoro není vidět.

Už se mi sice zase neklepou kolena, když roztočím rotor, ale k sobě už si pouštím akorát MCPx.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
avalanche8

#656 Příspěvek od avalanche8 »

Au au takhle me namlatilo padlo od ricca,velmy podobne zraneni jen nasledky mensi.Pouceni velike!! :lol:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Marex300
Kontaktovat uživatele:

#657 Příspěvek od Marex300 »

Tak si doma dělám reverz cykliky a najednou se přehmátnu a udělám reverz plynu. Samozřejmě jsem měl zaplý trottle hold co se nestane vrtas se sundanými listy se roztočí a zadní vrtulka mě sekne do prstů u nohou.
Přílohy
IMG_20130517_170319.jpg
WL toys V911, Tarot 450 Sport v3 - Prodám
Phoenix v4
DX6i
MarthiR

#658 Příspěvek od MarthiR »

8O 8O ten prst vypadá fakt hrozivě a tvá noha taky.. dávejte si bacha.
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

Re: Heli a vaše nehody - pokračování

#659 Příspěvek od Arcicorsa »

Tak jedna ze včera :lol: Riccoušek zaparkovaný v plotě :mrgreen: .. Škoda: pastorek a listí..
Přílohy
IMG_2683.JPG
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
psena
Kontaktovat uživatele:

Re: Heli a vaše nehody - pokračování

#660 Příspěvek od psena »

Tohle téma bych zakázal, chci začít zas lítat ale tohle mě odrazuje :o
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“