Heli a vaše nehody - pokračování
Re: Heli a vaše nehody :-)
Tak to tedy není 200 metrů, to už chápu. Ale stejně by to chtělo dovysvětlit od výrobce toho nového systému jak je to se záchranou, když funguje i po vysazení rádia. Čistě teoreticky. Za sebe jsi vnímal polohu při pádu jako vysloveně stabilizovanou ? Neotočilo se to na nohy jenom náhodou ? Já to tehdy viděl pod svahem na 30 metrů zcela přesně ale na 369 metrů je to na sokolí zrak
Navíc já padnul na svah takže se stabilizace drobet omezila.....
Naposledy upravil(a) Relax dne ned 03.03.2013 21:04, celkem upraveno 1 x.
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
http://relax450.rajce.idnes.cz
- jackson8800
To byl jen hrubej odhad
Důležitý je,že na tu vzdálenost a dramatičnost oprava bude cca 700 kč což je u 550ky málo i na tvrdší přistání 
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
- jackson8800
Relax píše:Tak to tedy není 200 metrů, to už chápu. Ale stejně by to chtělo dovysvětlit od výrobce toho nového systému jak je to se záchranou, když funguje i po vysazení rádia. Čistě teoreticky. Za sebe jsi vnímal polohu při pádu jako vysloveně stabilizovanou ? Neotočilo se to na nohy jenom náhodou ? Já to tehdy viděl pod svahem na 30 metrů zcela přesně ale na 369 metrů je to na sokolí zrakNavíc já padnul na svah takže se stabilizace drobet omezila.....
Hele řeknu to tak,dokud jsem helinu viděl,byla stabilizovaná,po výpadku a rychlým ztracením za stromama to nemůžu tvrdit na 100%,ale kdyby to dopadlo listama dolu,nebo jakkoliv jinak než +- lyžinama,musel by být nasračku
nejvíc me štve,že baterku předtím tam kámoš točil kamerou,říkám natáčej mě,chci mít ten pád natočenej
MSH Protos> T-rex 550E PRO> LOGO 500> T-rex 450 pro DFC> ALIGN T-rex 550 PRO DFC
- Marex300
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvám se, že to sem dávám, ale nenašel jsem vhodné vlákno. Tato nehoda není moje, ale bacha aby se vám to nestalo. čas: 4:32
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pAkq6Ou3M_I[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pAkq6Ou3M_I[/youtube]
WL toys V911, Tarot 450 Sport v3 - Prodám
Phoenix v4
DX6i
Phoenix v4
DX6i
- DaveLister
Dneska tady bylo relativně hezky, takže jsem dal šest baterek a konečně se trochu rozlátal - až mě to začlo až moc bavit. Na konci se mi ještě nechtělo domu, tak jsem dal tří autorotace. No a ta třetí dopadla takhle:
Prostě jsem si to nemoh odpustit, to je tak když si člověk říká ještě jednu a pak jdu
Škody jsou ale minimální, zatím to vypadá že je jenom vytržené očko z táhla a všude je bahno. Listy nejspíš žijou. Akorát to přišlo poměrně brzo - dal jsem s touhle helinou max 15 starů
Prostě jsem si to nemoh odpustit, to je tak když si člověk říká ještě jednu a pak jdu
Škody jsou ale minimální, zatím to vypadá že je jenom vytržené očko z táhla a všude je bahno. Listy nejspíš žijou. Akorát to přišlo poměrně brzo - dal jsem s touhle helinou max 15 starů
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Tak ja se taky pochlubim... Dneska jsem na Chodove krapatko zazmatkaril a poslal MiniProtosika k zemi.
Tak si to pohodicka letim v invertu a libuju si, jak krasne to leti a jak krasne to vypada... Az jsem nejak zapomnel vykoumat, jak se z toho dostanu. Zatacka v invertu je pro mne jeste velka neznama. A kdyz jsem se z toho chtel vymanit pres vyskovku, tak jsem to totalne zeslonil (to je jako zkonit, jenom mnooohem vic). Orientace vyrazila na vylet a moje snaha to nejak vybrat vypadala jako nejbrutalnejsi piroflip sveta, jenom jsem ho bohuzel dokoncil pod urovni terenu.
Stesti v nestesti bylo, ze jsem minul betonovou cestu a poslal ho do zarostle skarpy.
Podtrzeno, secteno... Prevody vsech tri servicek na cyklice, listy, vzpera ocasu a sroubek drzici hlavni kolo. Mit nahradni M2x14, tak jdu za pul hodky zase do vzduchu. Takhle jsem mel kvuli jednomu sroubecku utrum. Hned jsem doma objednal balicek s 20ks.
Tak si to pohodicka letim v invertu a libuju si, jak krasne to leti a jak krasne to vypada... Az jsem nejak zapomnel vykoumat, jak se z toho dostanu. Zatacka v invertu je pro mne jeste velka neznama. A kdyz jsem se z toho chtel vymanit pres vyskovku, tak jsem to totalne zeslonil (to je jako zkonit, jenom mnooohem vic). Orientace vyrazila na vylet a moje snaha to nejak vybrat vypadala jako nejbrutalnejsi piroflip sveta, jenom jsem ho bohuzel dokoncil pod urovni terenu.
Stesti v nestesti bylo, ze jsem minul betonovou cestu a poslal ho do zarostle skarpy.
Podtrzeno, secteno... Prevody vsech tri servicek na cyklice, listy, vzpera ocasu a sroubek drzici hlavni kolo. Mit nahradni M2x14, tak jdu za pul hodky zase do vzduchu. Takhle jsem mel kvuli jednomu sroubecku utrum. Hned jsem doma objednal balicek s 20ks.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
kolaCZek píše:Tak ja se taky pochlubim... Dneska jsem na Chodove krapatko zazmatkaril a poslal MiniProtosika k zemi.....
Na to jak to zapraskalo to jeste dopadlo dobre...kdyz jsem slysel to praskani, vypadalo to na sber do igelitky...mels kliku ze to bylo jen to krovi
Tak přihodím take svoji trošku do mlýna. Včerejši ztrata orientace s T-rex 500. Nebudu vypisovat co je poškozené, ale dám foto
je to rychlejší.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
Takže se dnes připojím ke skupině....
Tak, dnes nastal den , který se dal očekávat, ale nevěděl jsem, že přijde tak brzy.
Včera můj Rex prošel celkovou kontrolou a výměnou některých již opotřebovaných dílů. Měnil jsem hřídel a ložiska na motoru, ložiska v rotorových gripech, byla dána nová ocasní trubka . Kontrolou a repasem prošla i vrtulka. Bohužel, dnes po prvním záletu, kdy se vše chovalo naprosto suprově, tak při druhé baterce došlo při tic-tocu v dopředném záběru k utržení vrtulky v gripu, kdy se odlomil celý šroub z kamene vrtulky. Dočlo o obrovské ráně. Tím pádem se heli stala okamžitě neovladatelnou a v pohybu hozené motyky letěla do země,kde se odrazila a skončila ve stromovém porostu u hlavní silnice.
Nicméně, je to již 2 případ, kdy se na jedné a té samé heli utrhl tento šroub. Naposledy s tím letěl Honza Matrošek.
Jinak měla heli nalítáno od koupě 26.12.2012 k dnešnímu dni 289 startů c celkovou dobou letu 19h a 25min
Prozatím odhad škod:
Rám P+L strana,listy, trubka, podvozek, lyžiny, ocasní vzpěra, vrtulka, kardan, táhla ,přední konzola,kabinka. Po rozebrání uvidím jak jsou na tom hřídele, ložiska...
Tak, dnes nastal den , který se dal očekávat, ale nevěděl jsem, že přijde tak brzy.
Včera můj Rex prošel celkovou kontrolou a výměnou některých již opotřebovaných dílů. Měnil jsem hřídel a ložiska na motoru, ložiska v rotorových gripech, byla dána nová ocasní trubka . Kontrolou a repasem prošla i vrtulka. Bohužel, dnes po prvním záletu, kdy se vše chovalo naprosto suprově, tak při druhé baterce došlo při tic-tocu v dopředném záběru k utržení vrtulky v gripu, kdy se odlomil celý šroub z kamene vrtulky. Dočlo o obrovské ráně. Tím pádem se heli stala okamžitě neovladatelnou a v pohybu hozené motyky letěla do země,kde se odrazila a skončila ve stromovém porostu u hlavní silnice.
Nicméně, je to již 2 případ, kdy se na jedné a té samé heli utrhl tento šroub. Naposledy s tím letěl Honza Matrošek.
Jinak měla heli nalítáno od koupě 26.12.2012 k dnešnímu dni 289 startů c celkovou dobou letu 19h a 25min
Prozatím odhad škod:
Rám P+L strana,listy, trubka, podvozek, lyžiny, ocasní vzpěra, vrtulka, kardan, táhla ,přední konzola,kabinka. Po rozebrání uvidím jak jsou na tom hřídele, ložiska...
Compass 7HV, T-Rex 700E [img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
jj, bacha. Absťák, málo místa (zahrada 8x20m se spoustou stromů), a když to ještě neumíte (jako já), a popletete si vlevo-vpravo....
https://picasaweb.google.com/1068359951 ... directlink
Vysílačka furt funguje a na prstu už to skoro není vidět.
Už se mi sice zase neklepou kolena, když roztočím rotor, ale k sobě už si pouštím akorát MCPx.
https://picasaweb.google.com/1068359951 ... directlink
Vysílačka furt funguje a na prstu už to skoro není vidět.
Už se mi sice zase neklepou kolena, když roztočím rotor, ale k sobě už si pouštím akorát MCPx.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
- avalanche8
Au au takhle me namlatilo padlo od ricca,velmy podobne zraneni jen nasledky mensi.Pouceni velike!! 
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
- Marex300
- Kontaktovat uživatele:
Tak si doma dělám reverz cykliky a najednou se přehmátnu a udělám reverz plynu. Samozřejmě jsem měl zaplý trottle hold co se nestane vrtas se sundanými listy se roztočí a zadní vrtulka mě sekne do prstů u nohou.
WL toys V911, Tarot 450 Sport v3 - Prodám
Phoenix v4
DX6i
Phoenix v4
DX6i
- MarthiR
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Heli a vaše nehody - pokračování
Tak jedna ze včera
Riccoušek zaparkovaný v plotě
.. Škoda: pastorek a listí..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Re: Heli a vaše nehody - pokračování
Tohle téma bych zakázal, chci začít zas lítat ale tohle mě odrazuje