mobeslo píše:Tak jsem stroj trošku předělal...Přesto jsou prozatímní dojmy z letu při novém rozmístění rozpačité....
Tak ještě jeden vstup, doplnění mého dopoledního popisu.
Zkusil jsem zalétat teď navečer, kdy se vítr přeci jen trochu uklidnil.
Prapůvodní potíž (celkem silné klopení vpřed) je, myslím, vyřešena - dokonce mám pocit, že se mi stroj nepatrně "zaklání" - ale myslím, že to půjde doladit akumulátorem. Obraz z kamery je také -ve smyslu vibrací- ucházející; rozhodně "prozatím" bude stačit.
Copter však bočí doleva. Vibrace jsou, myslím, pod kontrolou, elektromagnetické pole z kabelů také. Jediné, co snad zbývá je kalibrace.
Proto bych se rád majitelů této desky zeptal, jak precizně provádíte kalibraci? Já jsem to doposud "nějak tak" přidržel, aby poloha desky odpovídala kalibračnímu kroku, ale nějak jsem to nehrotil. Vždycky jsem stroj držel v rukách, spíše než abych jej nějak vypodkládal a podobně. Je vhodné na to jít pečlivěji a pomoci si třeba i vodováhou a nějakými pomocnými přípravky? Přišlo mě, že při požadovaném kalibračním úkonu běží nějaký implicitní čas, který je tak jako tak na nějaké dlouhé vypodkládání poměrně krátký. Aspoň mě se několikrát při snaze o dokonalé vyrovnání stalo, že mě -aniž bych cokoliv klávesou potvrzoval- Mission Planner vyzval k dalšímu kroku.