Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz
Zase zadni motor
Jak popisujete, zadni motor na kasi.
Pri letu nejdrive par krat vypadl, skubl cely vrtas(to jsem si rikal - asi vitr machale), propadl se o par metru.
Pak se zadni vrtule rozjela na max, takze se cely rozrotoval jako blazen(ze by tornado), nejvyssi cas na crashlanding.
Po tomhle jeste parkrate zabroukal pri pomoci roztoceni vrtulky rukou ale kaput.
Prikladam vycet klasickych adres kde jsou soucastky:
rc711.cz
rcm-pelikan.cz
rczona.cz
rcking.eu
hobbyking.com
rtf-heli.com
stores.ebay.co.uk/rcpilotzone
blokovano.cz
jino.cz/rc-modely-vrtulniku-nahr-dily/walkera-cb-180/
Po precteni predchozich, ze se tam da nacpat tail motor
nina eagle - Free spirit, kestler 500, esky honeybee cp3. Jsem zatim zadny vhodny krom originalu nenasel. Mam obavy ze pri pripadnem prehazovani pastorku z osky motorku, vyrvu celou osku a zase brat original....(nejlevnejsi je ted na ebay, akroat zadna zkusenost s dopravou a pochybna autorizace pres kreditku)
Vymena na DD tail vyjde po secteni vsech drobnosti na cca 600,- coz si moc nepomuzete, nekde je draha posta jinde zase soucastky. Otazka jestli se pak nevyplati brat nejaky obyc motor za 60kc napr v GMElectronic....
Toliko k dosavadnim zkusenostem, jdu hledat dale...
Pri letu nejdrive par krat vypadl, skubl cely vrtas(to jsem si rikal - asi vitr machale), propadl se o par metru.
Pak se zadni vrtule rozjela na max, takze se cely rozrotoval jako blazen(ze by tornado), nejvyssi cas na crashlanding.
Po tomhle jeste parkrate zabroukal pri pomoci roztoceni vrtulky rukou ale kaput.
Prikladam vycet klasickych adres kde jsou soucastky:
rc711.cz
rcm-pelikan.cz
rczona.cz
rcking.eu
hobbyking.com
rtf-heli.com
stores.ebay.co.uk/rcpilotzone
blokovano.cz
jino.cz/rc-modely-vrtulniku-nahr-dily/walkera-cb-180/
Po precteni predchozich, ze se tam da nacpat tail motor
nina eagle - Free spirit, kestler 500, esky honeybee cp3. Jsem zatim zadny vhodny krom originalu nenasel. Mam obavy ze pri pripadnem prehazovani pastorku z osky motorku, vyrvu celou osku a zase brat original....(nejlevnejsi je ted na ebay, akroat zadna zkusenost s dopravou a pochybna autorizace pres kreditku)
Vymena na DD tail vyjde po secteni vsech drobnosti na cca 600,- coz si moc nepomuzete, nekde je draha posta jinde zase soucastky. Otazka jestli se pak nevyplati brat nejaky obyc motor za 60kc napr v GMElectronic....
Toliko k dosavadnim zkusenostem, jdu hledat dale...
Naposledy upravil(a) Yablos dne pon 05.07.2010 22:07, celkem upraveno 1 x.
-Ys-
mamoulian píše:Tak se semnou loučí buď baterka,nebo hlavní motor.Při letu se mi vrtulník chvílema propadá i při plynu na max.
Tak motor šel fakt kukat.Při dalším letu se vrtulník jen plazil po zemi a vetmě bylo vidět jiskření.Po rozebrání jsem objevil černý komutátor uhlíky probroušené až na pásek,který asi pohoříval. Asi byl i trochu přidřený.
Pořád to žere prachy,ze začátku díky pádům,teď už kupuju jen motory.Až mi přidje ten hlavní a tail(který po předchozích zkušenostech odejde do 6ti cyklů baterky) tak jen v motorech budu za cca 2000Kč,což mi přijde na vrtulník za 3200 po půl roce moc. Hlavní motor budu měnit poprvé,ale tail už budu měnit po páté.
Jenže kdy se na něj vykašlu,nebudu mít čím lítat.
Raging:dobrý příspěvek.
Mám taky 180ku od května a krom reklamace na ztrátu výkonu jsem vyměnil 2x rotorové listy a 1x zadní vrtulku. Vrtulník odvisí denně 1 baterku doma a 2 odlétá večer na zahradě když přestane foukat.Mám ho rád,taky protože mi odpustí chyby u kterých mě HK 450 okamžitě trestá pokutou 500 -1000 kč za díly +oprava a seřízení.
Mám taky 180ku od května a krom reklamace na ztrátu výkonu jsem vyměnil 2x rotorové listy a 1x zadní vrtulku. Vrtulník odvisí denně 1 baterku doma a 2 odlétá večer na zahradě když přestane foukat.Mám ho rád,taky protože mi odpustí chyby u kterých mě HK 450 okamžitě trestá pokutou 500 -1000 kč za díly +oprava a seřízení.
Re: Tail motor
ifin píše:
Já sem použil zadní motor napřímo z <a>ESKY</a> Honey Bee CP3 (cca 120 Kč), k tomu chladič (cca 30 Kč) a držák za asi 80 Kč. Jo a nejdřív jsem to zkoušel s originál třílistou vrtulí u které jsem pokrátil listy, pak jsem tam dal originál dvoulistou za asi 80 Kč. Sečteno podtrženo je to ivestice za cca 310 Kč.
Jinak celkově jsem už vyměnil 3 sady listů rotoru, asi 4 zadní vrtulky a 3 zadní motory (než jsem přešel na pohon napřímo), 1 kolečka přistávací, 1 kapotáž, 2 držáky na baterku (sakra křehký materiál!)
Shořatá řídící jednotka nahrazena použitou z koaxiálu Carson, vyměněn hlavní a zadní motor za motory pro HB CP3. Převodové kolo z Carson. Ač mám verzi Q, tak jsem se rozhodl koupit sáňky z D-čka (větší pevnost a stabilita). No nekupte to za ty prachy...
Dobry den,
rad bych provedl podobnou vymenu take, ale jsem uplny zacatecnik. Muzete mi prosim popsat trochu tetailneji, co vsechno jste objednaval? Chtel bych asi rovnou vymenit hlavni i zadni pohon. Kde jste objednaval dily (nemohu najit ceny, ktere popisujete)? Je treba menit i nejakou cast elektroniky? Moc dekuji.
Dobry den,
rad bych provedl podobnou vymenu take, ale jsem uplny zacatecnik. Muzete mi prosim popsat trochu tetailneji, co vsechno jste objednaval? Chtel bych asi rovnou vymenit hlavni i zadni pohon. Kde jste objednaval dily (nemohu najit ceny, ktere popisujete)? Je treba menit i nejakou cast elektroniky? Moc dekuji.[/quote]
Díly jsou převážně z RC711.com, elektronika si s tím poradí. Jestli můžu radit, tak je lepší se vy... na tuning a koupit něco jiného, je to sráč.
rad bych provedl podobnou vymenu take, ale jsem uplny zacatecnik. Muzete mi prosim popsat trochu tetailneji, co vsechno jste objednaval? Chtel bych asi rovnou vymenit hlavni i zadni pohon. Kde jste objednaval dily (nemohu najit ceny, ktere popisujete)? Je treba menit i nejakou cast elektroniky? Moc dekuji.[/quote]
Díly jsou převážně z RC711.com, elektronika si s tím poradí. Jestli můžu radit, tak je lepší se vy... na tuning a koupit něco jiného, je to sráč.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
ifin píše:Dobry den,
rad bych provedl podobnou vymenu take, ale jsem uplny zacatecnik. Muzete mi prosim popsat trochu tetailneji, co vsechno jste objednaval? Chtel bych asi rovnou vymenit hlavni i zadni pohon. Kde jste objednaval dily (nemohu najit ceny, ktere popisujete)? Je treba menit i nejakou cast elektroniky? Moc dekuji.
Ahoj,
snad poradím Já... sice jsem ještě osobně úpravu dělat nemusel, ale set dílu mám dávno koupený.
Budeš potřebovat novej držák motoru, který kompletně vyměníš za ten stávající.
Zde sada: http://www.rcking.eu/honey-bee/3751-ehb012.html
Prodlužovací kabel nebo nastavit ten původní: http://www.rcking.eu/honey-bee/3018-ek1-0226.html
Chladič na motorek: http://www.rcking.eu/honey-bee-king-2/2 ... -0223.html
Inspiraci na montáž úpravy najdeš třeba zde: http://www.rtf-heli.com/WALKERA_CB180D_DD.html
Tahle úprava není nikterak složitá... tedy aspoň mě nepřijde. Mám v plánu tenhle motor zaměnit za původní a zachovat tak těžiště vrtulníku. Jenže to vyžaduje zásadní úpravu lůžka motoru a nalisování kardanu. Přeji hodně štěstí a nezapomeň poslat nějaké fotky hotového díla ahoj. Pet
petsild píše:ifin píše:Dobry den,
Ahoj,
snad poradím Já... sice jsem ještě osobně úpravu dělat nemusel, ale set dílu mám dávno koupený.
Budeš potřebovat novej držák motoru, který kompletně vyměníš za ten stávající.
Zde sada: http://www.rcking.eu/honey-bee/3751-ehb012.html
Prodlužovací kabel nebo nastavit ten původní: http://www.rcking.eu/honey-bee/3018-ek1-0226.html
Chladič na motorek: http://www.rcking.eu/honey-bee-king-2/2 ... -0223.html
Inspiraci na montáž úpravy najdeš třeba zde: http://www.rtf-heli.com/WALKERA_CB180D_DD.html
Tahle úprava není nikterak složitá... tedy aspoň mě nepřijde. Mám v plánu tenhle motor zaměnit za původní a zachovat tak těžiště vrtulníku. Jenže to vyžaduje zásadní úpravu lůžka motoru a nalisování kardanu. Přeji hodně štěstí a nezapomeň poslat nějaké fotky hotového díla ahoj. Pet
S těžištěm si hlavu nelámej, funguje to bez problémů...naopak tenhle motorek mi v kombinaci s kardanem nepracoval tak jak by měl (proto jsem ho dal napřímo). Ta úprava držáku zadního motoru není nijak složitá, ale jak říkám, nefunguje to.
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?