Vigo píše:Dnes jsme poprvé složil tu svou mrchu s křídly a hele, nemáš měké odpružení? Já tam jen provizorně mám po jedné gumě a kýve se to jako houpačka.
Ty fotky a čistota stavby jsou dokonalé, opravdu radost se podívat a o to větší frustrace z toho co buduju já

Jojo, právě jsem koukal na tvůj pokrok, náhodou už to začíná vypadat hezky.
To odpružení: Dokud jsem to kompletně nenastrojil, a to včetně křídel, baterek atd, tak jsem netušil jak ukrutně tvrdé gumy tam musí být. Připrav se na to, že tam budeš dávat minimálně 4x tolik, než to zkoušíš teď. To bylo první co mě napadlo, když jsi začal stavět, aby to dřevěný podvozek pevnostně vydržel - tenkrát jsem právě dělal podvozek a překvapilo mě, jaké namáhání tam je.
Vyzkoušej si to odpružení s naloženým érem, a zkus to ne na obou kolech (to drhne o zem a drží to samo), ale zkus to na jednom kole.
Můj zálet byl se čtyřmi gumami (uvažoval jsem i nad pěti), a bylo to akorát.
Nejlepší by asi bylo dát gumy dvou tvrdostí - jedny měkčí pro ochotné propružení, a druhé trochu volnější, ale podstatně pevnější - ty by chytaly až při určitém propružení, ale držely by větší silou. Na tohle se chystám - musím sehnat ty volnější pevné gumičky.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz