FrSky Taranis-E X9E

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
marcels

Re: FrSky Taranis-E X9E

#631 Příspěvek od marcels »

Bořík píše:Uvažovat o tom, jestli se nějaká firma za nějakou dobu rozpustí nebo ne je věštění z křišťálové koule. Stačí se podívat na jiné firmy s mnohaletou tradicí o kterých by modelář řekl, že když se už tito rozpadnou, tak nastává Sodoma-Gomora. A ejhle - Graupner šel do kytek, Robbe, Multiplex, Schulze a mnozí další ... samí světoví výrobci nebo obchodníci. Sklouzli do insolvence a kdyby je nekoupila Čína ( nebo jiná firma ) , tak by to byl jejich konec.
Takže uvažovat o tom, jestli někdo vydrží nebo nevydrží je čisté sci-fi.

Co se týká napájení, tak z hlediska bezpečnosti je použití NiMH na bázi Sanyo Eneloop to nejlepší řešení, co se dá v současnosti asi vymyslet. Tyto baterky jsou vyzkoušené, spolehlivé, snadno nahraditelné a hlavně když jeden článek odejde, pořád vysílačka pracuje a to jediné je důležité.

Děkuji všem za informace.
Co se týče doptání se na firmu si myslím že není na škodu něco vědět. Já sám jsem si kdysi koupil volantovku z číny nejaký Xinii a sice funguje ale ta firma už neexistuje, takže si nedokoupim nic podpora žádná. Takže jasně že velké firmy jako Graupner taky skončili ale ty mohli alespoň prodat značku a tým Multiplex funguje dále takže to pro zákaznáky nebylo tak zlé a je kde zavolat a zeptat se. Když firma zmizí a byla z Číny tak by to byl asi problém pokud by bylo něco potřeba řešit. Ale pokud jsou tam lide např z Futaby jak pasal pan Urbánek tak to přinejmenčím svědčí o tom že budou mít opravdu zkušenosti. A snad se tím chtějí živit i do budoucna. RC Studio jako podpora v česku to byl taky dobrý tah protože není nic horšího než si koupit výrobek od firmy která jen posouvá krabice. Takže RC Studiu přeji ať jim ta vstřícnost a informovanost zůstane. Získat si důvěru zákazníků je těžké, ale ztratit ji může být rychlé.

Napájací baterie chápu argumenty a má to logiku. Dá se ale do Taranisu dát jiná baterie?
JETI DUPLEX DC24 II a různé poletuchy
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#632 Příspěvek od RCStudio »

marcels píše:
Děkuji všem za informace.
Co se týče doptání se na firmu si myslím že není na škodu něco vědět. Já sám jsem si kdysi koupil volantovku z číny nejaký Xinii a sice funguje ale ta firma už neexistuje, takže si nedokoupim nic podpora žádná. Takže jasně že velké firmy jako Graupner taky skončili ale ty mohli alespoň prodat značku a tým Multiplex funguje dále takže to pro zákaznáky nebylo tak zlé a je kde zavolat a zeptat se. Když firma zmizí a byla z Číny tak by to byl asi problém pokud by bylo něco potřeba řešit. Ale pokud jsou tam lide např z Futaby jak pasal pan Urbánek tak to přinejmenčím svědčí o tom že budou mít opravdu zkušenosti. A snad se tím chtějí živit i do budoucna. RC Studio jako podpora v česku to byl taky dobrý tah protože není nic horšího než si koupit výrobek od firmy která jen posouvá krabice. Takže RC Studiu přeji ať jim ta vstřícnost a informovanost zůstane. Získat si důvěru zákazníků je těžké, ale ztratit ji může být rychlé.

Napájací baterie chápu argumenty a má to logiku. Dá se ale do Taranisu dát jiná baterie?

Diky :)
Ano da se ale vnitrni nabijeci okruhy jsou jen pro NiMH takze v pripade Ecka a Horuse to bude stale rozdelavani. Taky format baterie 2x4 clanky na lezato jsou trochu problem uvazujeme-li o beznych LiXX.

Neco vsak pripravuji na toto tema ....
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
marcels

#633 Příspěvek od marcels »

A ještě mne napadlo:
K Taranisu nabízíte stínítko horního displeje, zkoušel jste ho prakticky jaký to má účinek?
Uvažoval jste o možnosti že pokud si u vás zákazník objedná Taranise tak by byla možnost jej objednat i z případnym nainstalováním doplňků jako přepínač/tlačítko do páky, stínítko a nebo nalepení tuningové fólie? (třeba i za příplatek jako volba)
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#634 Příspěvek od RCStudio »

marcels píše:A ještě mne napadlo:
K Taranisu nabízíte stínítko horního displeje, zkoušel jste ho prakticky jaký to má účinek?

Ano ja jsem taky pultovy, bylo mnoho prototypu ktere meli ruzny sklon, delku a profil. Tento tvar byl kompromis. Slo o to dostatecne clonit, nepresahnout o moc prepinace a neomezit nahled na display na stole. Cerna stini dobre, fialova je trochu prusvitna. Pro klienty je clontko zdarma, neni nic snazsiho nez vyzkouset.
marcels píše:Uvažoval jste o možnosti že pokud si u vás zákazník objedná Taranise tak by byla možnost jej objednat i z případnym nainstalováním doplňků jako přepínač/tlačítko do páky, stínítko a nebo nalepení tuningové fólie? (třeba i za příplatek jako volba)

Ano toto bezne pro zakazniky delam, kdyz se na to neciti zpravidla zavolaji a domluvime se.
Jan Janekx Urbanek
marcels

#635 Příspěvek od marcels »

Tak to je super. Asi jsem zase o krok blíže Taranisu. :D
mirekp
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od mirekp »

RCStudio píše:A vidis je v zalozce hardware v obeznem nastaveni?

capture_005_18042016_131656.jpg
capture_006_18042016_131821.jpg

Je někdo další, kdo si přepínače zkusil přejmenovat? Chová se vám to stejně? Při nastavování rádia v Companion se nepoužívají uživatelské názvy přepínačů? Při programování přímo v rádiu to funguje správně.
supan
Kontaktovat uživatele:

#637 Příspěvek od supan »

Taky se mi neprenesly nazvy do companionu. Psal jsem to tu. Janexmi k tomu odpovidal.
marcels

#638 Příspěvek od marcels »

Dotaz:
Jak je to u Taranise s časovači. V popisu jsou udávány 2. U elektrovětroně používám čas motoru spínaný plynem, a celkový čas letu, který si zapnu při startu. Lze to takto nastavit i u Taranise?
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od RCStudio »

Jiste a kdyz clovek potrebuje muze si pridat i 3. stopky
Jan Janekx Urbanek
marcels

#640 Příspěvek od marcels »

A kde jsou tyto časovače zobrazovány? Na horním displeji vypadá že se vejdou jenom jedny. Nebo je to nějak rozděleno jedny na horním a druhé na dolním displeji?
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od RCStudio »

Ano jedny na hornim a dvoje na spodnim.
Dokonce jsem navrhoval upravu na horni display aby tam byli dvoje misto celkoveho casu, zatim nerealizovano.
Ktere budou na hornim je nastavitelne.
Jan Janekx Urbanek
marcels

#642 Příspěvek od marcels »

Na vašich stránkách máte přijimač FrSky X4R-SB kde jsem dle vašeho popisu pochopil jak jej lze rozšířit až na 7 kanálů a jak připojit serva je taky jasné.
Ale přijímač FrSky XSR ikdyž jsem přečetl návod nahoru a dolů tak jsem nepochopil jak se tento příjímač používá. Případně co je k němu třeba dokoupit aby se k němu dalo připojit např. 6 serv a regulátor. Chtělo by to nějaký komplexnější popis jaká je filozofie systému a jak si vyskládat potřebné komponenty. :?:
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od RCStudio »

To je v podstate jen digitalni prijimac se sbernici, prave prochazim texty prijimacu a doplnuji moznosti rozsireni kanalu i na tento se dostane :)
Jan Janekx Urbanek
marcels

#644 Příspěvek od marcels »

Tak je to lepší, ale: Koupím si FrSky XSR a PWM. PWM do přijímače nijak nezasunu takže předpokládám že se musí použít redukce (DIY nebo koupit?)
Mám ale takto jen 4 kanály a já potřebuji 7? Jak to vyřešit? :D
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od RCStudio »

To je lepsi pouzit X4R-SB a PWM a je to hotovy.
XSR je opravdu special, ja ho mam napriklad v F3K ale samozrejme sbusova serva.
Mimochodem PWM prevodniku muze byt kolik clovek chce treba 4 po 4 kanalech
Jan Janekx Urbanek
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“