Super výkonné elektrovětroně - povídání

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

Re: Super výkonné elektrovětroně - povídání

#631 Příspěvek od Milan Nes »

to pepin, o zedníkách mi nemluv, dneska sem zaměřoval /řádně zmoknul/ 1 nebytovku a 2 byty v prvorepublikovejch barácích, to je křivě jak když kanec .... ale pak se člověk koukne na profilaci oken a dveří a detaily klik a řiká si že dneska by to stálo 150 kolíků a ještě by se to za 15 let rozpadlo ... takže tak :-d

jinak někdy si říkám že udělám fotoseriál perliček za dobu co opravuju a předělávám letadla co sem kde objevil při mejch rekonstrukcích, ale pak sem si řek že radši ne, bo by to pak mohl někdo udělat z těch mejch :-d člověk se zlepšuje, já sem modelářská rychlokvaška, od lepení EG po osazování a opravě kamarádovi 4,5 metrovky uplynulo u mne 7 let ... takže sem taky nasekal pěknejch pár lahůdek určitě :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
ST
Kontaktovat uživatele:

#632 Příspěvek od ST »

Když uvedu, že oprava dá dost rachoty, tak asi vím o čem mluvím a je to můj problém. To že jsem dotyčnému dělal nějaké úpravy na jeho předchozím éru (SNAKE) tak jsem dost pochyboval díky provedené montáži od neznámého umělce o životnosti toho éra. No a ani né za měsíc jsem viděl trosky z toho co s toho zbylo. Takže mu zase mám říct, že o nic nejde, že to koupil z bazaru a maximálně s tím zase třískne ? Kupodivu je ten ASCOT jako čisté F3B v dobré kondici až na ty vychozené VOLZY, ale to není tak zásadní problém. V této konfiguraci to může hned lítat. Problém bude v té elektroverzi trupu, kde chceme zabudovat rozumný pohon.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
pepin

#633 Příspěvek od pepin »

Milan Nes píše:to pepin, o zedníkách mi nemluv, dneska sem zaměřoval /řádně zmoknul/ 1 nebytovku a 2 byty v prvorepublikovejch barácích, to je křivě jak když kanec ....

tak bacha, aby ti to památkáři nezakázali srovnávat :lol:

mě osobně ty staré stavby přijdou takové teplejší právě tou nedokonalostí, někdy to je opravdu lidová tvořivost, už jsem byl v domku, který protože ho stavěli ve svahu, byla chodba do kopce, na všechno se dá zvyknout, ale kýbl s vodou tam prostě postavit nešel :D
pepin

#634 Příspěvek od pepin »

ST píše: Kupodivu je ten ASCOT jako čisté F3B v dobré kondici až na ty vychozené VOLZY, ale to není tak zásadní problém. V této konfiguraci to může hned lítat. Problém bude v té elektroverzi trupu, kde chceme zabudovat rozumný pohon.

mám také čisté béčko--za hodně dobrý peníz--pokud ovšem nezačnu uvažovat o tom, že z něho přebastlím E-béčko, tady při těch uvahách vždy zkončím u jediného--tak seš vul, když sis koupil čité béčko a ted řešíš jak ho omotorovat,možná tam nějaký vracecí motor na svahové létání dám, ale pokud bych to měl komplet předělávat na elektriku bez kompromisu využít pouze volný prostor co tam je a maximálně do špičky dát něco co se vleze místo olova, tak mi to přijde ujeté--šlo by to, ale v principu to nemá hlavu a patu, to bych to měl spíš prodat a koupit třeba béčko v elektroverzi ale bez motoru--nechci ale radit, sám jsem si těma uvahama s přestavbou prošel---pomlácená výškovka ze střešního boxu, pak se dorazila, když to spadlo v itálii z lanovky--místo čistého béčkovského trupu koupit elektricky---když jsem to tak odhadem podtrhnul, tak mi to přišlo jak z era za pár korun udělat kasičku na peníze, co už nikdy nepujde rozbít :wink:

dolétat jak to je a jít dál a pokud mi čité béčko nesedí, tak si ho už nekupovat.
LittleFalco

#635 Příspěvek od LittleFalco »

RedAce píše:Milane to Wilco se mi hodně líbí a zaujalo mě, že ho mají v NL a DE skladu na Hobbykingu (pod názvem Inertia). Už nějaký ten pátek o něm přemýšlím jako o budoucí náhradě Optimy. Jenom nevím, jestli riskovat letadlo za 4k z HK, když za 5k je nová Ariane, která je léty osvědčená.

Lita to dobre. Na rekreacni vyziti uplne v pohode. Problem je v tom,ze jakmile jednou skrtnes pri pristani kridlem a udelas hodiny (ne hvezdu), mas v kridle prasklinu. A tak to pujde dal.
Muj nazor je radeji neco pridat a koupit poradne vyuhleny brus. Ten je jinde letovymi vlastnosti i zivotnosti.
Zpátky doma, v kopcích :-)
ST
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od ST »

No jo, já bych to taky neřešil a lítal s tím F3B jak na svahu , tak na navijáku. Ale on preferuje elektro a má navíc ještě jeden trup předělávaný na elektro. Prostě nasucho naskládám do elektroverze trupu nové cajky a uvidím jak to čím dovážit. To, že bude muset nejspíš všechno z trupu, tedy elektroinstalace k MPX konektorům, serva na motýla a vyrobit vaničku pro přijímač a baterky která půjde dozadu do trupu. Původně to není špatně udělaný, ale bylo to na pohon tak na papíráka, prostě úplně nevhodný pro tohle éro. Taky u toho nechci strávit mládí. Teď je doba lítací, ne stavěcí.
M1
Kontaktovat uživatele:

#637 Příspěvek od M1 »

...no nevim jak tam u vas Stando, ale tady rozhodne litaci pocasi nepanuje a bohuzel se to nema ani nejak vyrazne rychle lepsit :cry:
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Fila
Kontaktovat uživatele:

#638 Příspěvek od Fila »

ST píše:No jo, já bych to taky neřešil a lítal s tím F3B jak na svahu , tak na navijáku. Ale on preferuje elektro a má navíc ještě jeden trup předělávaný na elektro. Prostě nasucho naskládám do elektroverze trupu nové cajky a uvidím jak to čím dovážit. To, že bude muset nejspíš všechno z trupu, tedy elektroinstalace k MPX konektorům, serva na motýla a vyrobit vaničku pro přijímač a baterky která půjde dozadu do trupu. Původně to není špatně udělaný, ale bylo to na pohon tak na papíráka, prostě úplně nevhodný pro tohle éro. Taky u toho nechci strávit mládí. Teď je doba lítací, ne stavěcí.

ahoj, nedělal bych z komára velblouda, vyndej opatrně serva (nejdřív vycvakni kuláky na vop) na lam destičku kterou přesroubuješ do díry po háčku přichyť pásky 4x nimh a RX za sebe. kabeláž od kurvítek bude stačit. někam na desku bych dal mag vypínač, od baterek protáhnout dlouhý nab konektor aby dosáhl až pod kabinu. do trupu pohodlně až k servům dorazíš 4x lipol. pokud dáš novou přepážku (stávající nebude asi vhodná pro převodovku) je to celé práce na jedno odpoledne. jestli dáš do ocasu 20g bude to vpohodě a řezat do trupu nebo vop nebude nutné. šel bych cestou nejmenšího odporu. s výkonem bych to nepřeháněl, nejsem si jist přenosem kroutícího momentu na trup. pokud budeš chtít nějaký fotky serv a jejich upevnění jsem schopen zaslat. hlavně, nestavíme tu letadlovou loď. práci zdar.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od lakotamm »

Vidím že sa tu hlboko teoretizuje ale foto žiadne. Tak teda priložím niečo ja z opráv Lynxa.

Upozornenie - nasledujúce zábery nie sú vhodné pre puntičkárov!

EDIT: do hája, nevyčistil som sklo pred foťákom tak sorry za kvalitu. :roll:
Přílohy
Trup bude treba ešte pár krát streknúť.
Trup bude treba ešte pár krát streknúť.
Oprava odrapeného spodku. Z EPS vybrúsené kopyto, olaminované, vyleptané, vyplnené epoxidom s mikrobalónami, vytmelené a nastriekané.
Oprava odrapeného spodku. Z EPS vybrúsené kopyto, olaminované, vyleptané, vyplnené epoxidom s mikrobalónami, vytmelené a nastriekané.
Už nastriekané korene a konce krídel - na 1 chýba červená farba.
Už nastriekané korene a konce krídel - na 1 chýba červená farba.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#640 Příspěvek od Milan Nes »

zkus to nafotit někde venku na světle, popravdě z tohodle alespoň já nic moc nevidím,
z opravy wilca sem naházím fota jak bude čas a něco na tom i udělám :)
SOVA is YouR CO-pilot

lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od lakotamm »

Moja chyba. Vonku prší. :) Tak ak bude zajtra slnečno.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
ST
Kontaktovat uživatele:

#642 Příspěvek od ST »

TO Fíla :

Ahoj, to je od tebe ? :lol: Já už jsem ten splín rozchodil a bude to dobré. Mám to vymyšlený přesně jak píšeš. Dneska jsem rozcházel F3B trup a nastavoval do vysílače. Mám pocit, že budu muset šáhnout do serv od klapek. Nejdou moc dolů, tak max. 45st. Jinak pohoda Já to beru vždycky, tak že se může něco posrat, a někdy i zbytečně.
Fila
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od Fila »

ST píše:TO Fíla :

Ahoj, to je od tebe ? :lol: Já už jsem ten splín rozchodil a bude to dobré. Mám to vymyšlený přesně jak píšeš. Dneska jsem rozcházel F3B trup a nastavoval do vysílače. Mám pocit, že budu muset šáhnout do serv od klapek. Nejdou moc dolů, tak max. 45st. Jinak pohoda Já to beru vždycky, tak že se může něco posrat, a někdy i zbytečně.

klapky mi chodily normálně , sice ne na 90° ale 60- 70 určitě, což by mělo při jejich ploše na rekreační létání bohatě stačit. bude to tedy nějaká soft. chybka u tebe v programu, snad nekecám, je to dlouho co bylo to letadlo v luftě.
ST
Kontaktovat uživatele:

#644 Příspěvek od ST »

Dneska jsem dorazil kompletaci F3B trupu a nastavení výchylek pro jednotlivé letové režimy. Bylo to teda dost krutý, jelikož jsem to nastavoval na T8FG a dost jsem se u toho potil. Jsem zvyklej na T12FG a to je jiná písnička. Jinak jsem musel hodně přemlouvat serva u klapek a nakonec musely ven a trochu jsem ještě zvětšoval diferenciaci a teď to je tak na 70 st. To bude snad stačit. No je to dost olétaný ale trochu to vyspravím a bude to doost dobrý.
Přílohy
DSCN0264.JPG
DSCN0260.JPG
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od Milan Nes »

co to prosimtě stálo že na to tak "nadáváš" :)
SOVA is YouR CO-pilot

Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“