shimanista píše:No tady asi skapal pes.Nikdo neodpovedá.Travelza,Dáva kde ste?Aj mňa by zaujímalo to skrátenie flýbaru.Lebo už mňa F-45 štve.Keď ju rozšantim tak pri brzdení nemám šancu ju zastaviť.A to som si chcel takto polietať žiadne divočenie.Myslel som že F-45 je kľudná.Asi pojdem do inakšej.Asi do takéhoto niečoho ako je na videu.Chcem si kľudne polietať http://www.youtube.com/watch?v=oPdP1p3hGNU
Ona F-45 klidná s origo závažím při visu je,po rozbláznění ti pracuje setrvačnost těžkýho závaží a reakce na změnu jsou pomalé a můžeš skončit na stromě,v kopřivách,v žitě atd..Nevím zda jsi viděl moje videa s lítáním,tak takhle mě to lítá po těch úpravách.
shimanista píše:No tady asi skapal pes.Nikdo neodpovedá.Travelza,Dáva kde ste?Aj mňa by zaujímalo to skrátenie flýbaru.Lebo už mňa F-45 štve.Keď ju rozšantim tak pri brzdení nemám šancu ju zastaviť.A to som si chcel takto polietať žiadne divočenie.Myslel som že F-45 je kľudná.Asi pojdem do inakšej.Asi do takéhoto niečoho ako je na videu.Chcem si kľudne polietať http://www.youtube.com/watch?v=oPdP1p3hGNU
Teď jsem koukal na youtube na tenhle vrtulník (Big RC BELL 230 Helicopter - Indoor Flying)jak jsi psal,tak to jsem zvědav jak ho zvládneš,pak napiš až ho koupíš,jak to vše dopadlo.
Ona F-45 klidná s origo závažím při visu je,po rozbláznění ti pracuje setrvačnost těžkýho závaží a reakce na změnu jsou pomalé a můžeš skončit na stromě,v kopřivách,v žitě atd..Nevím zda jsi viděl moje videa s lítáním,tak takhle mě to lítá po těch úpravách.
Všetky tvoje videa som videl.Som sice začiatočník,dosť som búral mojou vinou,lebo som pre začiatok než som začal lietať som lietal medzi činžiakmi a garážami.Ale teraz je to v pohode.Je pravda že mi neidú osmičky ako tebe.Len u tejto F-45-ky je naprd ako píšeš,že keď ju rozdivočíš myslím tým fúka trocha vietor a bere ti ju preč a pridám plyn tak veľmi pomali ide naspäť.A je pravda že keď má človek ťažšiu heli tak je to vpohode.Myslím že by som dokázal ukočírovať tak pomali tú heli čo lieta na mojom odkaze.Síce bez klopenia osmičiek a pomali by to malo ísť.Teda myslím si
A predvčerom mi už odišiel motor hlavný na F-45(plechovka)myslím že mal za sebou asi 40 letov v zime a z chladením(otvorom v kabíne).Ja osobne si myslím že tie motory odchádzajú ani nie tak na prehrievanie,ale zoderú sa hneď uhlíky,Vždy som lietal celú baterku a nebol teplý.A to som lietal tri po sebe baterie a nebol vrelý.A bodaj by aj bol pri -5celzia Dnes mi prišiel nový motor.Večer namontujem a ide sa ďalej.Inak mám na ceste tento kit.Ja si myslím že to bude zaujímavé.Je to bez reglera.Čo ti na to Tlavelzo?A objednal som si kopu náhradných dielov za babku.
Inak je jeden fakt,že teraz keď je zima tak pád na zem pri mínusových teplotách je hrozný.U mňa behom mesiaca to bolo dve hlavy,dve vrtule hlavné,dve zadné ,dva stabilizátory,dvoje pristávacie lyžiny,hlavný motor a zodratý pastorek na zadnom motore.Ale teraz už to je v pohode.Snažím sa nebúrať a darí sa mi.Ale to je tá daň že som začiatočník a nikto mi nevysvetlil ako sa lieta
shimanista píše:A predvčerom mi už odišiel motor hlavný na F-45(plechovka)myslím že mal za sebou asi 40 letov v zime a z chladením(otvorom v kabíne).Ja osobne si myslím že tie motory odchádzajú ani nie tak na prehrievanie,ale zoderú sa hneď uhlíky,Vždy som lietal celú baterku a nebol teplý.A to som lietal tri po sebe baterie a nebol vrelý.A bodaj by aj bol pri -5celzia Dnes mi prišiel nový motor.Večer namontujem a ide sa ďalej.Inak mám na ceste tento kit.Ja si myslím že to bude zaujímavé.Je to bez reglera.Čo ti na to Tlavelzo?A objednal som si kopu náhradných dielov za babku.
shimanista píše:A predvčerom mi už odišiel motor hlavný na F-45(plechovka)myslím že mal za sebou asi 40 letov v zime a z chladením(otvorom v kabíne).Ja osobne si myslím že tie motory odchádzajú ani nie tak na prehrievanie,ale zoderú sa hneď uhlíky,Vždy som lietal celú baterku a nebol teplý.A to som lietal tri po sebe baterie a nebol vrelý.A bodaj by aj bol pri -5celzia Dnes mi prišiel nový motor.Večer namontujem a ide sa ďalej.Inak mám na ceste tento kit.Ja si myslím že to bude zaujímavé.Je to bez reglera.Čo ti na to Tlavelzo?A objednal som si kopu náhradných dielov za babku.
Zdravím, mám takovej problém, tak snad se najde někdo, kdo by mi poradil. Odešel mi stejnosměrný motor v F-45 tak jsem koupil střídavej EH200 a k němu příslušný regulátor, vše jsem zapojil podle návodu a fotek ale stejně to nefunguje.. Při zapojení baterie začne motor nepřetržitě pípat a jemně se cuká..Když přidám plyn cuká se intenzivněji a dost se hřeje.. I ten regulátor se docela rozpálil...Poradíte mi někdo jak Postupovat při zapojení od začátku? Nebo co jsem mohl udělat špatně? V čem je problém? Co udělat aby to fungovalo?? Budu vděčnej za každou radu..
F-45 má cca 460g,takže při větším foukání větru se blbě řídí,já abych si užil lítání tohoto typu vrťase,tak lítám až za bezvětří.Při úpravách co mám,můžu ji rozdivočet ale neboj,taky opatrně,jinak je karambol.Heli jak si chceš koupit(abych nekecal má cca 5kg-6kg) je lítání o něčem jiném a nevadí,když fouká--pokud má pilot zkušenost.
sovazd píše:Zdravím, mám takovej problém, tak snad se najde někdo, kdo by mi poradil. Odešel mi stejnosměrný motor v F-45 tak jsem koupil střídavej EH200 a k němu příslušný regulátor, vše jsem zapojil podle návodu a fotek ale stejně to nefunguje.. Při zapojení baterie začne motor nepřetržitě pípat a jemně se cuká..Když přidám plyn cuká se intenzivněji a dost se hřeje.. I ten regulátor se docela rozpálil...Poradíte mi někdo jak Postupovat při zapojení od začátku? Nebo co jsem mohl udělat špatně? V čem je problém? Co udělat aby to fungovalo?? Budu vděčnej za každou radu..
To by mohl být oříšek pro ''dávu'',mě to fungovalo napoprvé.
sovazd píše:Zdravím, mám takovej problém, tak snad se najde někdo, kdo by mi poradil. Odešel mi stejnosměrný motor v F-45 tak jsem koupil střídavej EH200 a k němu příslušný regulátor, vše jsem zapojil podle návodu a fotek ale stejně to nefunguje.. Při zapojení baterie začne motor nepřetržitě pípat a jemně se cuká..Když přidám plyn cuká se intenzivněji a dost se hřeje.. I ten regulátor se docela rozpálil...Poradíte mi někdo jak Postupovat při zapojení od začátku? Nebo co jsem mohl udělat špatně? V čem je problém? Co udělat aby to fungovalo?? Budu vděčnej za každou radu..
Jedna blbá otázka? Nedržíš motor za plášť?Motor má rotační plášť.Určitě to víš,tak jsem se jenom blbě zeptal.
Tak takto by som si vedel predstaviť let z helikopterou.Pekne kľudne.A nie ak z F-45.Len ju odlepím od zemi a už páčkujem ako diví.Lieta ako potrefená koza.Ale neva,ako som písal vyšie,prerobím na striedak,polietam a ide z domu.Tlavelzo,ale v jednom mi dáš určite za pravdu.Z tou F-45 to nie je bohviečo.Lieta ako splašená aj keď sa snažíš nepridávať plyn a vo vyšších rýchlostiach je nevyspytateľná.
Jedna blbá otázka? Nedržíš motor za plášť?Motor má rotační plášť.Určitě to víš,tak jsem se jenom blbě zeptal.
držel jsem ho za spodek.. Zapoměl jsem napsat že jednou se motor rozběhl.. Ale hned jsem ubral plyn a pak už zase nic.. Ale normálně už se roztočil... Ale jen jednou jinak furt to pípání.. Dle manuálu to znamená výstrahu pro nizké nebo vysoké napětí ale tím to nebude baterka je ok... A po ,,spárování´´ pípaní přestane ale když přidám plyn motor jen cuká.. Sám už jsem v tom zamotanej..
shimanista píše:Tak takto by som si vedel predstaviť let z helikopterou.Pekne kľudne.A nie ak z F-45.Len ju odlepím od zemi a už páčkujem ako diví.Lieta ako potrefená koza.Ale neva,ako som písal vyšie,prerobím na striedak,polietam a ide z domu.Tlavelzo,ale v jednom mi dáš určite za pravdu.Z tou F-45 to nie je bohviečo.Lieta ako splašená aj keď sa snažíš nepridávať plyn a vo vyšších rýchlostiach je nevyspytateľná.
A co bude po F 45?? Zkoušel jsem hledat co by mohl byt můj další vrtulník.. Pokud možno stejně velký nebo větší se stříďákem.. Co je takovej další stupeň po MJX? Nevíte?