VOLCANO
Re: VOLCANO
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Uz je to vcelku ok. Trosku klapiek a ide to ...
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
petertn píše:http://www.youtube.com/watch?v=_SXOkROJXzM&feature=youtube_gdata_player
http://www.youtube.com/watch?v=QBeHMRnV ... ata_player
...no v tom prvnim videu, jestli jsem si dobře všimnul, šel motor skoro 2 min v kuse
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Myslíš ten vrták co mu lítá za zády

kovaco píše::lol: Pro M1: Já myslel taky, že to měl Petr na plné pecky, ale on to byl fakt vrťas. Ale dobrá kamuflage![]()
![]()
...tak v tom případě to byla dobrá kamufláž
a já si říkal, že to mělo nějakej divnej zvuk
JETI DC-16
Teda pánové, nahlodali jste mě pěkně s touto diskuzí. Nějak jsem na 80% rozhodnut jít do Volcana, aby byla nová hračka na příští sezonu.
Zkouknul jsem pohon u M2 (teda teď u Petertn) to mě nahlodalo ještě víc.
Proto dotaz, co byste zvolili za pohon (jedna varianta je od Petertn) a teď raďte další varianty, aby výkon byl 3kw a případně lehce víc.
Zkouknul jsem pohon u M2 (teda teď u Petertn) to mě nahlodalo ještě víc.
Proto dotaz, co byste zvolili za pohon (jedna varianta je od Petertn) a teď raďte další varianty, aby výkon byl 3kw a případně lehce víc.
Rozhodl jsi se správně. Valenta začína děla nové Volcano (4m). My máme 3,7m. No pohon přes 3kW nevím. Ale Dalibor (Graup15) ti určitě poradí i bez SNEU 15/12.
No tak to jsem navnaděnej ještě víc.
Jinak Dalibora (graup15) znám velice dobře, bydlí kousek ode mě a navrhoval mi pohony do dvou letadel plus jedno zalítával a lítávali jsme na jednom letišti. To je jasný že on je na to guru. Já chtěl jen provětrat vzduch tohoto vlákna, kde si už pánové jen užíváte spokojeného lítání, tak zase trochu začít spekulovat nad technikou a možnostma
Jinak Dalibora (graup15) znám velice dobře, bydlí kousek ode mě a navrhoval mi pohony do dvou letadel plus jedno zalítával a lítávali jsme na jednom letišti. To je jasný že on je na to guru. Já chtěl jen provětrat vzduch tohoto vlákna, kde si už pánové jen užíváte spokojeného lítání, tak zase trochu začít spekulovat nad technikou a možnostma
xcaleb píše:No tak to jsem navnaděnej ještě víc.
Počítej s jednou věcí. Volcano je primárně na svah...což je u nás malinko problém. V Alpách to bude s Volcánem jízda..to rozhodně, ale na rovině to fakt musí nosit!!! O nějaké vytočené bublině si můžeš nechat jen zdát. Ale zase na druhou stranu mu naprosto nevadí vítr, takže do oblasti kde to nosí..doletíš. Což má taky svoji velkou cenu. Podle mne je třeba se držet nějaké střední cesty..dělat z toho 4kW hotlinera je naprostá zhovadilost. Zase na druhou stranu, snažit se o maximální možné odlehčení, taky není vhodné. Tak jak to má Ondra mi to přijde rozumné a dá se s tím na rovině i ta termika létat. Na 8S cihlu zapomeň, teda pokud z toho nechceš mít jen a pouze ledoborec.
Ale pokud ano...proč tam nedat rovnou 6kW a 10S baterek.?
Pre Petertn:
Bude celé nové. Dnes večer s ním budem hovoriť, potom ti to ešte napíšem.
Pro Dalibora:
Volcano není lehouš, ale už jenom jak jsi mi tam dal jeden termický režim, je to úplně jiný éro a když to bude mít další 3, tak to zase posune o kus dál. Viking z toho nejde udělat.
Bude celé nové. Dnes večer s ním budem hovoriť, potom ti to ešte napíšem.
Pro Dalibora:
Volcano není lehouš, ale už jenom jak jsi mi tam dal jeden termický režim, je to úplně jiný éro a když to bude mít další 3, tak to zase posune o kus dál. Viking z toho nejde udělat.
Ale lieta to krasne a zvuk nie len pohonu je supovica 
Len si fakt premysli co chces ... vyblaznenie alebo termicke lizatko ...
Len si fakt premysli co chces ... vyblaznenie alebo termicke lizatko ...
Tak jasně, "termický lízátko" to jsou taky úžasná letadla, co Dalibor (nebo jeho brácha, teď nevím) na forum dával odkaz na Danovo nový ero do termiky to je paráda.
Ale já bych spíš upřednostnil (nyní) nějaký težší, motorovaný, na zábavu. Nemusím mít, aby to drželo termiku, i když ptáci mavají křídlama a šlapou vzduch
Ale zase ne aby to padalo na 100 metrech 30 metrů. Aby proste když je nálada, to "rozumně" plachtilo, když je nálada, tak aby se dalo zakravnout na motoru.
Jasně, viking je stroj, ale na ten možná myšlenkově a náladově dojedu třeba za dva, tři roky, to bude třeba viking verze 4 a já uvidím, že nic jinýho pro mě nepřipadá do úvahy. A nebo něco úplně jinýho a propadnu haldě polystyrenových kuliček
Ale já bych spíš upřednostnil (nyní) nějaký težší, motorovaný, na zábavu. Nemusím mít, aby to drželo termiku, i když ptáci mavají křídlama a šlapou vzduch
Jasně, viking je stroj, ale na ten možná myšlenkově a náladově dojedu třeba za dva, tři roky, to bude třeba viking verze 4 a já uvidím, že nic jinýho pro mě nepřipadá do úvahy. A nebo něco úplně jinýho a propadnu haldě polystyrenových kuliček