Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX
Re: Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX
Aha. Pro zajimavost to doma zkusim, ale opravdu bych si nedelal starosti s tim, jak se to chova na zemi }pokud to neni ocividna divocina).
Tak se mipri pohybu nahoru, taky deska trosicku naklani dopredu. Bud je to vlastnost nebo spatne mechanicky nastaveny. Kazdopadne za letu si to bezpadlo prebere a dorovna.
00Ja píše:Tak se mipri pohybu nahoru, taky deska trosicku naklani dopredu. Bud je to vlastnost nebo spatne mechanicky nastaveny. Kazdopadne za letu si to bezpadlo prebere a dorovna.
Tak sa mi zda, ze to bude asi vlastnost tej novej verzie 3.0.
Dnes som skusil nahrat staru verziu 2.1 a nerobilo to. Takisto, ak sa na riadiacej jednotke prepnes do modu "DIR", tak to ide perfektne (bez naklanania).
Len mi to akosi nejde do hlavy, co tym chceli dosiahnut ??? teda ak to neni BUG
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
Mě tohle po updatu na verzi 3.0 nedělá.Používám 3 G V 550 A 700E,oba fungují normálně.
Vsak ono je to jen trosicku, tipuju, ze to bude mozna milimentr rozdil. Vubec bych si toho nevsimnul, kdyby me kolega nenahlodal 
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím Chlapy, mám dotaz. nevíte jak zvýšit rychlost otáčení ocasu? (úhlovou rychlost) v programu, v kolonce rudder control rate mám 100 % mechanické dorazy na hřídely ocasu jsou na maximum. když si dám v programu záložku movement speed ,kde mi program ve sloupcích ukazuje úhlovou rychlos tak ve sloupci pro ocas mám jen po vychýlení kniplu pro ocas hodnotu 193 deg/sec nevíte jak rychlost otáčení zvýšit? děkuji 
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Zakladni otazka- v radiu si END POINT pro 4. kanal (kanal ocaskovyho serva) zkousel zvysit? Klidne na 130%
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
děkuji moc za reakci
No já mám Futabu T-8FG. Mám to nastavené tak ,že velikosti výchylek při nastavování mám v základu 100% a tak to nechávám. Jezdec po zadní hřídelce má maximální výchylky (od dorazu k dorazu), v tuto chvíli by jezdec na hřídelce jel ještě dál, kdybych více vychýlil knipl, Ve 3g pak nastavím limity, kam může jezdec maximalně zajet, aby nedošlo k narážení na dorazy a případnému poškození., což si myslím je základ.(Samozřejmě když nastavuji tyto výchylky, mám gyro v normal režimu!! Ne v acvs). Když mám nastavené maximální rozsahy výchylky ve 3G, tak musím upravit vysílač tak,aby dráha jezdce po hřídeli odpovídala velikosti výchylky na kniplu (tím chci říct aby ,mi od dorazu k dorazu nestačilo vychýlit knilpl jen o pár milimetrů. To udělám ve vysílači tak ,že v kolonce ''dual rate'' snížím % výchylky tak, aby knipl regoval na servo i těsně na konci jeho dráhy. Tak to, to nastavuji. Takže výsledek je takový, že při maximálním vychýlení kniplu jezdec zadní vrulky dojede do maximální polohy (nedře o stěny) a reakce gyra nezajede za tuto nastavenou mez. Tak teď babo raď
Děkuji moc za rady 
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
řekl bych, že si to nějak moc komplikuješ!
Na gyru se nastavují limity serva - to uděláš prvně.
Dále ve vysílači položka velikost výchylek kanál číslo 4 - tím se nastavuje rychlost toho serva = rychlost rotace. Nic víc tam nenastavuj!
Na gyru se nastavují limity serva - to uděláš prvně.
Dále ve vysílači položka velikost výchylek kanál číslo 4 - tím se nastavuje rychlost toho serva = rychlost rotace. Nic víc tam nenastavuj!
Ja to ani nedocet do konce, promin, prestal jsem stihat tak v pulce 
Na gyru nastav limitu dorazu a v radiu zvetsi END POINTy pro kanal vrtulky (4. kanal) na treba 130%. V AVCS rezimu totiz velikost vychylky kniplu neznamena velikost vychylky serva, ale rychlost otaceni. Gyro si pak vychylku meni samo v zavislosti na okolnich podminkach.
Zkus tech 130% a dej pak vedet. Ale urcite to zafunguje jak potrebujes
EDIT: aha, uz jsem to pochopil. V dualrates taky neomezuj drahu, zpomalujes tim tu rotaci. na to, aby se ti servo hejbalo po celej draze pohybu kniplu se vykasli. V dualrates si maximalne nastav nejaky expo tak, aby ti to bylo prijemny. Mozna, ze az vratis dualrates na 100, tak ani nebudes potrebovat zvetsovat END POINT nad 100%.
Na gyru nastav limitu dorazu a v radiu zvetsi END POINTy pro kanal vrtulky (4. kanal) na treba 130%. V AVCS rezimu totiz velikost vychylky kniplu neznamena velikost vychylky serva, ale rychlost otaceni. Gyro si pak vychylku meni samo v zavislosti na okolnich podminkach.
EDIT: aha, uz jsem to pochopil. V dualrates taky neomezuj drahu, zpomalujes tim tu rotaci. na to, aby se ti servo hejbalo po celej draze pohybu kniplu se vykasli. V dualrates si maximalne nastav nejaky expo tak, aby ti to bylo prijemny. Mozna, ze az vratis dualrates na 100, tak ani nebudes potrebovat zvetsovat END POINT nad 100%.
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
Chlapy::) moc díky samo to skusím.Ale až večer dám vědět
nemám vrťase u sebe:( ale tím dual rate funkcí nezmenšuji výchylky serva, ale upravuji dráhu kniplu. To znamená že knipl reaguje na servo i když je upně v krajní poloze to dělám proto,abych mohl řídit frťase i v režimu kdy je gyro na režim normal Když třeba seřizuji správnou polohu páky aby se mi vrťas neotáčel při visu
No nebudu vám motat hlavu
zkusím a dám vědět
moc díkyyy 
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
00Ja píše:Ja to ani nedocet do konce, promin, prestal jsem stihat tak v pulce
JJ ano pochopil si mě
Smarja, podle fotek litas jak pajlot a radio nastavit neumis
(nic vezlym, pochopitelne
)
Tak pak dej vedet, ale pocitej s tim, ze na zemi nic nepoznas. Musis do vzduchu. Na zemi se AVCS chova jinak.
Tak pak dej vedet, ale pocitej s tim, ze na zemi nic nepoznas. Musis do vzduchu. Na zemi se AVCS chova jinak.
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
00Ja píše:Smarja, podle fotek litas jak pajlot a radio nastavit neumis(nic vezlym, pochopitelne
)
Chlape no všechna čest!!!
Tak hlavne, ze to pomohlo. Tomu se rika nefalsovana radost 
Mimochodem to ani tak nema co delat s umenim programovat radio, ale s pochopenim jak funguje AVCS gyro
Mimochodem to ani tak nema co delat s umenim programovat radio, ale s pochopenim jak funguje AVCS gyro