Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
00Ja
Kontaktovat uživatele:

Re: Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX

#631 Příspěvek od 00Ja »

Aha. Pro zajimavost to doma zkusim, ale opravdu bych si nedelal starosti s tim, jak se to chova na zemi }pokud to neni ocividna divocina).
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#632 Příspěvek od 00Ja »

Tak se mipri pohybu nahoru, taky deska trosicku naklani dopredu. Bud je to vlastnost nebo spatne mechanicky nastaveny. Kazdopadne za letu si to bezpadlo prebere a dorovna.
mravecm1

#633 Příspěvek od mravecm1 »

00Ja píše:Tak se mipri pohybu nahoru, taky deska trosicku naklani dopredu. Bud je to vlastnost nebo spatne mechanicky nastaveny. Kazdopadne za letu si to bezpadlo prebere a dorovna.

Tak sa mi zda, ze to bude asi vlastnost tej novej verzie 3.0.
Dnes som skusil nahrat staru verziu 2.1 a nerobilo to. Takisto, ak sa na riadiacej jednotke prepnes do modu "DIR", tak to ide perfektne (bez naklanania).

Len mi to akosi nejde do hlavy, co tym chceli dosiahnut ??? teda ak to neni BUG :lol:
KASAMA Srimok 90N CYBERHEAD + SPIRIT
TREX 450PRO + Beast
Futaba T14SG 2,4GHz
raging

#634 Příspěvek od raging »

Mě tohle po updatu na verzi 3.0 nedělá.Používám 3 G V 550 A 700E,oba fungují normálně.
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#635 Příspěvek od 00Ja »

Vsak ono je to jen trosicku, tipuju, ze to bude mozna milimentr rozdil. Vubec bych si toho nevsimnul, kdyby me kolega nenahlodal :)
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od tomasvrx1 »

Zdravím Chlapy, mám dotaz. nevíte jak zvýšit rychlost otáčení ocasu? (úhlovou rychlost) v programu, v kolonce rudder control rate mám 100 % mechanické dorazy na hřídely ocasu jsou na maximum. když si dám v programu záložku movement speed ,kde mi program ve sloupcích ukazuje úhlovou rychlos tak ve sloupci pro ocas mám jen po vychýlení kniplu pro ocas hodnotu 193 deg/sec nevíte jak rychlost otáčení zvýšit? děkuji :)
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#637 Příspěvek od 00Ja »

Zakladni otazka- v radiu si END POINT pro 4. kanal (kanal ocaskovyho serva) zkousel zvysit? Klidne na 130%
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#638 Příspěvek od tomasvrx1 »

děkuji moc za reakci :)No já mám Futabu T-8FG. Mám to nastavené tak ,že velikosti výchylek při nastavování mám v základu 100% a tak to nechávám. Jezdec po zadní hřídelce má maximální výchylky (od dorazu k dorazu), v tuto chvíli by jezdec na hřídelce jel ještě dál, kdybych více vychýlil knipl, Ve 3g pak nastavím limity, kam může jezdec maximalně zajet, aby nedošlo k narážení na dorazy a případnému poškození., což si myslím je základ.(Samozřejmě když nastavuji tyto výchylky, mám gyro v normal režimu!! Ne v acvs). Když mám nastavené maximální rozsahy výchylky ve 3G, tak musím upravit vysílač tak,aby dráha jezdce po hřídeli odpovídala velikosti výchylky na kniplu (tím chci říct aby ,mi od dorazu k dorazu nestačilo vychýlit knilpl jen o pár milimetrů. To udělám ve vysílači tak ,že v kolonce ''dual rate'' snížím % výchylky tak, aby knipl regoval na servo i těsně na konci jeho dráhy. Tak to, to nastavuji. Takže výsledek je takový, že při maximálním vychýlení kniplu jezdec zadní vrulky dojede do maximální polohy (nedře o stěny) a reakce gyra nezajede za tuto nastavenou mez. Tak teď babo raď :D Děkuji moc za rady :)
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
hOOrNeT

#639 Příspěvek od hOOrNeT »

řekl bych, že si to nějak moc komplikuješ!

Na gyru se nastavují limity serva - to uděláš prvně.

Dále ve vysílači položka velikost výchylek kanál číslo 4 - tím se nastavuje rychlost toho serva = rychlost rotace. Nic víc tam nenastavuj!
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#640 Příspěvek od 00Ja »

Ja to ani nedocet do konce, promin, prestal jsem stihat tak v pulce :)
Na gyru nastav limitu dorazu a v radiu zvetsi END POINTy pro kanal vrtulky (4. kanal) na treba 130%. V AVCS rezimu totiz velikost vychylky kniplu neznamena velikost vychylky serva, ale rychlost otaceni. Gyro si pak vychylku meni samo v zavislosti na okolnich podminkach.
Zkus tech 130% a dej pak vedet. Ale urcite to zafunguje jak potrebujes ;-)

EDIT: aha, uz jsem to pochopil. V dualrates taky neomezuj drahu, zpomalujes tim tu rotaci. na to, aby se ti servo hejbalo po celej draze pohybu kniplu se vykasli. V dualrates si maximalne nastav nejaky expo tak, aby ti to bylo prijemny. Mozna, ze az vratis dualrates na 100, tak ani nebudes potrebovat zvetsovat END POINT nad 100%.
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#641 Příspěvek od tomasvrx1 »

Chlapy::) moc díky samo to skusím.Ale až večer dám vědět :( nemám vrťase u sebe:( ale tím dual rate funkcí nezmenšuji výchylky serva, ale upravuji dráhu kniplu. To znamená že knipl reaguje na servo i když je upně v krajní poloze to dělám proto,abych mohl řídit frťase i v režimu kdy je gyro na režim normal Když třeba seřizuji správnou polohu páky aby se mi vrťas neotáčel při visu :) No nebudu vám motat hlavu :D zkusím a dám vědět :D moc díkyyy :)
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#642 Příspěvek od tomasvrx1 »

00Ja píše:Ja to ani nedocet do konce, promin, prestal jsem stihat tak v pulce :)
Na gyru nastav limitu dorazu a v radiu zvetsi END POINTy pro kanal vrtulky (4. kanal) na treba 130%. V AVCS rezimu totiz velikost vychylky kniplu neznamena velikost vychylky serva, ale rychlost otaceni. Gyro si pak vychylku meni samo v zavislosti na okolnich podminkach.
Zkus tech 130% a dej pak vedet. Ale urcite to zafunguje jak potrebujes ;-)

EDIT: aha, uz jsem to pochopil. V dualrates taky neomezuj drahu, zpomalujes tim tu rotaci. na to, aby se ti servo hejbalo po celej draze pohybu kniplu se vykasli. V dualrates si maximalne nastav nejaky expo tak, aby ti to bylo prijemny. Mozna, ze az vratis dualrates na 100, tak ani nebudes potrebovat zvetsovat END POINT nad 100%.

JJ ano pochopil si mě :) Tak jo zkusím too:) asi na tom něco bude:)) tak já se na tu dráhu kniplu vykvajznu :D a dám testing:) Dual rate vrátím na 100 % a dám vědět :) kéž by to tím bylo:) nikdy jsem to moc neřešil protože se to otáčelo dost rychle, ale teď jsem v řízení pokročil a začínam se učit piroFlipy nebo jak se tomu nadává a ocenil bych trochu napodobeninu domácího kuchyňského mixéru :D Děkuji za Vaší trpělivost :-) http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/moje_album
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od 00Ja »

Smarja, podle fotek litas jak pajlot a radio nastavit neumis :D (nic vezlym, pochopitelne ;-) )
Tak pak dej vedet, ale pocitej s tim, ze na zemi nic nepoznas. Musis do vzduchu. Na zemi se AVCS chova jinak.
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#644 Příspěvek od tomasvrx1 »

00Ja píše:Smarja, podle fotek litas jak pajlot a radio nastavit neumis :D (nic vezlym, pochopitelne ;-) )
Tak pak dej vedet, ale pocitej s tim, ze na zemi nic nepoznas. Musis do vzduchu. Na zemi se AVCS chova jinak.

Chlape no všechna čest!!! :wink: musím ti a Vám kluci poděkovati :oops:. Za celou tu dobu co létám a že to nějaký pátek bude ,jsem myslel ,že už jsem na tyhle fígle přišel a že mě toho moc nepřekvapí, ale tohle mě srazilo mezi koaxialkáře :oops: ,no dual rate jsem vrátil zpět na 100 a prográmek hnedle ukazuje +- 600 deg/sec :lol: :lol: stáhl jsem si to na 400 deg a šel to zkusit .Mistře vy jste mi nadělil novou hračku :D točíse to jak mamčin odšťavňovač :D :D sedí to přitom jak přibyté na místě:-) ty lopingy nahoře s piruetkou, nebo souvraty s piruetkou a ty lety na zadech a do toho piruetky ,to je pastva pro mé oči :wink: fakt by mě nenapadlo že to na to budemít vliv... já to předtím nikdy nepotřeboval ,točilo se to na mě obstojně asi 230 deg/sec ,ale už mě to přestávalo stačit :( a zjistil jsem ,že to vlastně po přidání na 100% v programu 3G moc nezrychlilo. No a problém byl na světě :D Ještě jednou mé velké dík :wink: :wink:
00Ja
Kontaktovat uživatele:

#645 Příspěvek od 00Ja »

Tak hlavne, ze to pomohlo. Tomu se rika nefalsovana radost :D
Mimochodem to ani tak nema co delat s umenim programovat radio, ale s pochopenim jak funguje AVCS gyro :)
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“