Spektrum DX8 zkušenosti a pod.
Re: Spektrum DX8 zkusenosti sem
Moci se zeptat na co koliv a nedopadnout jako blbec, tak to je něco jako štěstí
CopterX CX450 Black Angel,
DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
Myslíš že fórum je o tom, ptát se co nejméně a přemýšlet co nejvíce o vymyšleném
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
Nemám plnohodnotný větroň a v čem mi pomůže upgrade na plnohodnotný větroň
Mám pouze křidélka a klapky a to na GAMA 2100
Nebudu z toho potom JELEN co to nepochopil
a jak se to projeví při nastavováná soupravy
přibude tam nějaké nové menu nebo jen nějaké nové mixy, které budu muset vyčmuchávat
možná je ani nenajdu, nebo mi udělají ze života peklo
ale pokud si najdu návod na jůtube, tak se ničeho nebojím, tam stejně nic nebude a pokud jó, nebude to k věci
slušný návod asi neexistuje, tak budeme čmuchat, ale kde???
Citace:
Letový režim je nějaká sada nastavení,včetně možnosti trimování s možností měnit parametry,včetně trimů v tom režimu ve kterém to mám aniž bys něco měnil v jiném režimu.
Tak a babo raď?
já jsem z toho moc nepochopil a tak to používám tak že to mám namixované na přepínačích,třeba klapky na termiku i na přistání na 3polohovém k tomu můžeš přidat výškovku atd.Nevím jestli z toho budeš moudrej ale takhle to mám na 3.60m rozpětí větroně a jsem spokojený.
Mám pouze křidélka a klapky a to na GAMA 2100
Nebudu z toho potom JELEN co to nepochopil
a jak se to projeví při nastavováná soupravy
přibude tam nějaké nové menu nebo jen nějaké nové mixy, které budu muset vyčmuchávat
možná je ani nenajdu, nebo mi udělají ze života peklo
ale pokud si najdu návod na jůtube, tak se ničeho nebojím, tam stejně nic nebude a pokud jó, nebude to k věci
slušný návod asi neexistuje, tak budeme čmuchat, ale kde???
Citace:
Letový režim je nějaká sada nastavení,včetně možnosti trimování s možností měnit parametry,včetně trimů v tom režimu ve kterém to mám aniž bys něco měnil v jiném režimu.
Tak a babo raď?
já jsem z toho moc nepochopil a tak to používám tak že to mám namixované na přepínačích,třeba klapky na termiku i na přistání na 3polohovém k tomu můžeš přidat výškovku atd.Nevím jestli z toho budeš moudrej ale takhle to mám na 3.60m rozpětí větroně a jsem spokojený.
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
BOBIKA píše:Citace:
Tak a babo raď?
Spektrum má chápání letových režimů trošku jinak, než okolní výrobci, nicméně základ je stejný:
- Pro větroně lze nadefinovat 4 letové režimy (pro větroně, pro Acro 3) - přepínají se letovým režimem + páčkou vpravo od něj (nemám DX8 před sebou)
- Skoro pro každý mix (klapky, volné mixy) je možné nastavit, čím je ovládán - zapnut trvale, ovládán páčkou nebo je závislý na letovém režimu
- Lze nastavit, že trimy jsou nezávislé pro každý letový režim (IMHO ideál pro větroně) nebo dohromady (pro Acro). U větroně lze nastavit, že některé jsou pro všechny režimy (pevně nastaveno, tuším, že tam je např. směrovka) a některé jen pro jeden (výškovka)
- V režimu větroň lze nastavit pro různé režimy rozdílné chování plynové páčky
Tak a k čemu je to dobré?
- Přepínám více věcí jednou páčkou (Na start si připravím konfiguraci klapky do neutrálu, velké/malé výchylky, motor na plynu atd. Pro termiku jiné a pro rychlost jiné). Osobně na akro přepínám min. výchylky na start a zálet, maxima + expo na polohu 2 a nějaký experiment (například větší expa) na polohu 3
- Mohu nezávisle trimovat - u větroně (když jsem ho ještě měl), jsem v poloze 3 měl přistání. Klapky jsem nastavil na zemi, ve vzduchu jsem dotrimoval výškovku a nemusel jsem experimentovat s nastavením mixu klapky-výškovka.
- Mohu měnit chování plynové páčky - jednou plyn, jednou butterly - IMHO je to na rozbití modelu, ale proti gustu ... Prý to tak někdo používá a je spokojen.
- Pokud se nepletu, u heli jsou potřeba minimálně režimy pro start a akro
Letové režimy není samozřejmě nutné používat, vyhovuje-li přepínání jednotlivýma páčkama. Jen si pak je třeba pamatovat, co která dělá.
-
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
Máš samozřejmě pravdu ale pán co se ptal tak se stávajícím sof. ve vysílačce nemá letový režim pro větroně a vlastně ani já,máme oba sof.2.5 a letový režim je os 3.0,mám takové tušení.
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
Ano, režim větroně přinesl až 3 něco. Je mi trošku záhadou, proč si to neupgradujete (nebo někomu neřeknete)
Nicméně pro milovníky starých firmwarů
:
Spektrum má chápání letových režimů trošku jinak, než okolní výrobci, nicméně základ je stejný:
- Lze nadefinovat 3 letové režimy- přepínají se letovým režimem
- Skoro pro každý mix (klapky, volné mixy) je možné nastavit, čím je ovládán - zapnut trvale, ovládán páčkou nebo je závislý na letovém režimu
- Lze nastavit, že trimy jsou nezávislé pro každý letový režim (IMHO ideál pro větroně) nebo dohromady (pro Acro).
- Přepínám více věcí jednou páčkou (Na start si připravím konfiguraci klapky do neutrálu, velké/malé výchylky. Pro termiku jiné a pro rychlost jiné). Osobně na akro přepínám min. výchylky na start a zálet, maxima + expo na polohu 2 a nějaký experiment (například větší expa) na polohu 3
- Mohu nezávisle trimovat - u větroně (když jsem ho ještě měl), jsem v poloze 3 měl přistání. Klapky jsem nastavil na zemi, ve vzduchu jsem dotrimoval výškovku a nemusel jsem experimentovat s nastavením mixu klapky-výškovka. Musel jsem samozřejmě dotrimovat i křidélka, směrovku atd.
Nicméně pro milovníky starých firmwarů
- Lze nadefinovat 3 letové režimy- přepínají se letovým režimem
- Lze nastavit, že trimy jsou nezávislé pro každý letový režim (IMHO ideál pro větroně) nebo dohromady (pro Acro).
- Přepínám více věcí jednou páčkou (Na start si připravím konfiguraci klapky do neutrálu, velké/malé výchylky. Pro termiku jiné a pro rychlost jiné). Osobně na akro přepínám min. výchylky na start a zálet, maxima + expo na polohu 2 a nějaký experiment (například větší expa) na polohu 3
- Mohu nezávisle trimovat - u větroně (když jsem ho ještě měl), jsem v poloze 3 měl přistání. Klapky jsem nastavil na zemi, ve vzduchu jsem dotrimoval výškovku a nemusel jsem experimentovat s nastavením mixu klapky-výškovka. Musel jsem samozřejmě dotrimovat i křidélka, směrovku atd.
-
Neřekne, zvládne to jistě sám ale proč?
Člyři letové režimy, přepínače jsou však pouze tří a nebo dvoupolohové, kde je ta čtvrtá?
To je tedy kombinace dvou přepínačů?
Začínal jsem na Win3.05,pak další přes 95,97,XP,2000,pak ten paskvil co nebudu jmenovat ale ten jsem nikdy neměl,nyní W7,8
Bohužel Linux Mandriva ani Ubuntu neberou Phoenixe ani mobilní internet od Huyavey modemu, tak se musím stále onanovat s Windousama
Asi dvacet stránek zpět se však píše, že po upgrade dojde k instalaci nejnovějšího SW a cesta zpět , že snad neexistuje
Na starší verze se snad nejde vracet, stále je tam pouze ta aktuální a zálohování starší verze nejde, nebo nevím jak
Co když dopadnu tak, jako ti co si nainstalovali ten prapodivný OS od Billa Gatese co se mu absolutně nepovedl a nebude cesta zpět?
Člyři letové režimy, přepínače jsou však pouze tří a nebo dvoupolohové, kde je ta čtvrtá?
Začínal jsem na Win3.05,pak další přes 95,97,XP,2000,pak ten paskvil co nebudu jmenovat ale ten jsem nikdy neměl,nyní W7,8
Bohužel Linux Mandriva ani Ubuntu neberou Phoenixe ani mobilní internet od Huyavey modemu, tak se musím stále onanovat s Windousama
Asi dvacet stránek zpět se však píše, že po upgrade dojde k instalaci nejnovějšího SW a cesta zpět , že snad neexistuje
Na starší verze se snad nejde vracet, stále je tam pouze ta aktuální a zálohování starší verze nejde, nebo nevím jak
Co když dopadnu tak, jako ti co si nainstalovali ten prapodivný OS od Billa Gatese co se mu absolutně nepovedl a nebude cesta zpět?
Toho se právě bojím
Jednomu kamarádovi radili jak naladit na satelitu co nejvíce stanic co nikdy nebude potřebovat a nikdy těm jazykům nebude rozumět tak dlouho, až musel přijít servizák, po hodině sprásknul ruce a řekl, že se do dneška domníval že to nejde takhle "dokurvit" a poslal to výrobci do Koreje, protože už nešlo ani tovární nastavení
A kam nám pošlou naši DX8
Jednomu kamarádovi radili jak naladit na satelitu co nejvíce stanic co nikdy nebude potřebovat a nikdy těm jazykům nebude rozumět tak dlouho, až musel přijít servizák, po hodině sprásknul ruce a řekl, že se do dneška domníval že to nejde takhle "dokurvit" a poslal to výrobci do Koreje, protože už nešlo ani tovární nastavení
A kam nám pošlou naši DX8
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
z.zemanek píše:Člyři letové režimy, přepínače jsou však pouze tří a nebo dvoupolohové, kde je ta čtvrtá?
Ano
z.zemanek píše:Začínal jsem na Win3.05,pak další přes 95,97,XP,2000,pak ten paskvil co nebudu jmenovat ale ten jsem nikdy neměl,nyní W7,8
Co na to říct, že?
Vzhledem k tomu, že poslední firmware je na světe celkem dlouho a nikdo po downgrade nevolá, nebál bych se toho. Rozhodnutí je na každém majiteli DX8 a upgrade samozřejmě není povinný.
-
Rád si nainstaluji funkční a smysluplnou aktualizaci
Nějaký popis změn od výrobce se samozřejmně hodí, bohužel asi není
A záruka na SW z internetu asi taky nulová, to si tam taky mohu natáhnout nějaký virus či co, a co pak ?
Nějaký popis změn od výrobce se samozřejmně hodí, bohužel asi není
A záruka na SW z internetu asi taky nulová, to si tam taky mohu natáhnout nějaký virus či co, a co pak ?
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
toho viru bych se asi nebál,není tady o tom nikde zmínka,nějaký nový návod jsem taky nenašel,takže to bude na tobě
jak to nastavíš.
Na zavirování jim to asi opravdu nestojí za to, je to poměrně malý okruh uživatelů
Ale nějaký pěkný obrázkový návod s překladem do Češtiny, to by byla bomba !!!
smajlíka s bombou nevidím, tak ho píšu, BUM
Ale nějaký pěkný obrázkový návod s překladem do Češtiny, to by byla bomba !!!
smajlíka s bombou nevidím, tak ho píšu, BUM
- Jindra_S
- Kontaktovat uživatele:
BOBIKA píše:... nějaký nový návod jsem taky nenašel,takže to bude na tobějak to nastavíš.
Návod po tom updatu na 3.0 je tady: http://www.spektrumrc.com/ProdInfo/Files/SPM8800-Manual_Sailplane.pdf a popisuje nastavení pro Sailplanes.
(pro z.zemanka: Je to v angličtině, o českém návodu nevím. Ale nějaké obrázky tam jsou.
A ještě jedna možnost (na kterou jsem zapomenul) jak se vysílačku naučit nastavovat v souladu s výrobcem - stáhnout si nastavení pro přibližný model jako mám.
Setupů je tam celkem dost a obsahují i popisy, co a jak se nastavuje. Konkrétně větroň je tam velmi dobře popsaný.
-
Děkuji
Konečně něco k věci. Asi to zkusím a uvídím jak dopadnu, možná ani nevyužiju ale na škodu to snad nabude
Ještě jednou dík
Konečně něco k věci. Asi to zkusím a uvídím jak dopadnu, možná ani nevyužiju ale na škodu to snad nabude
Ještě jednou dík