Multiplex FunCub
Re: Multiplex FunCub
To bych rad videl ty kvalitnejsi komponenty, kterymi za 1500,- komplet osadis Funcuba.
jyrry píše:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__58009__HobbyKing_Bushmaster_Sport_Plane_EPO_1550mm_PNF_EU_Warehouse_.html
;-)
Rano jak jsem to videl, tak jsem to objednal :) Celkove to vyslo myslim na cca 4000 s 2x 4S Zippy 2650mAh 30C. Je to cina, ale snad to o moc horsi nez Funcub nebude (mel jsem na neho puvodne zalusk), navic je to jeste o neco vetsi.
Jsem zacatecnik a Funcuba jsem nikdy nepilotoval, takze nemuzu moc srovnavat, ale zkusim to postavit a pak se podelim o dojmy.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
RedAce píše:To bych rad videl ty kvalitnejsi komponenty, kterymi za 1500,- komplet osadis Funcuba.
OK, dle aktuálních cen HK a kurzu je to 1900,-
Motor: Turnigy Aerodrive SK3 - 3536-1050kv Brushless Outrunner Motor
ESC: TURNIGY Plush 60amp Speed Controller
Výškovka: D-MG16 Digital Metal Gear 2.9kg/.08sec/18.8g
Směrovka: D-MG16 Digital Metal Gear 2.9kg/.08sec/18.8g
Křidélka: Turnigy TGY-9018MG Metal Gear Servo 2.5kg/13g/0.10
Klapky: HXT900 9g / 1.6kg / .12sec Micro Servo
Ale i tak. Z vlastní zkušenosti: Ve stejnou dobu jsme stavěl ES II a Betu, promyšlenost konstrukce, to, jak na sebe díly sedly, a vnitřní prostor - neporovnatelné.
Počítal jsi k tomu DPH a poštovné? Protože dneska už ti to z HK skladu neproklouzne a udělá to docela nezanedbatelnou částku. Když k tomu přidáš ještě vrtuli a kvalitní lepidlo, jsi víceméně na dvojnásobku za menší letadlo.
Nechápej mě špatně - FunCuba mám a nemůžu na něj říct křivé slovo, ale stál mě 2x víc než ten Bushmaster a konkrétně ty 9018 serva mi postupně odešla tři ze čtyř (z toho jedno na VOP během letu), takže o nějaké spolehlivosti oproti setovkám nemůže být moc řeč.
Nechápej mě špatně - FunCuba mám a nemůžu na něj říct křivé slovo, ale stál mě 2x víc než ten Bushmaster a konkrétně ty 9018 serva mi postupně odešla tři ze čtyř (z toho jedno na VOP během letu), takže o nějaké spolehlivosti oproti setovkám nemůže být moc řeč.
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Všechny ty komponenty mají (v evidenci) v EU skladu, takže OK, s dopravou za 100 USD celkem.
edit: FC nemám; ale rád bych slyšel porovnání zkušeností ze stavby těch dvou modelů od někoho, kdo stavěl oba, tak zkus ten čínský
edit: FC nemám; ale rád bych slyšel porovnání zkušeností ze stavby těch dvou modelů od někoho, kdo stavěl oba, tak zkus ten čínský
Číňan je novinka, to ti asi nikdo neporadí 
Alpha 1500, AT-6 Texan, FunCub, T9x(Open9x)
jen kdyby to nekoho zajimalo:
to co je z hk tak je z EU skladu.
cinan vypada rozhodne zajimave ale pochybuju ze to bude tak dokonaly jako funcub.
to co je z hk tak je z EU skladu.
cinan vypada rozhodne zajimave ale pochybuju ze to bude tak dokonaly jako funcub.
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
kajman111 píše:Mám takový malý dotaz. Koupil jsem origo plováky a v návodu je ,že se má přidělat kormidlo místo ostruhového kola. Co jsem čuměl na různá videa, tak ho tam snad nikdo neměl. Asi zas tak nutný tam nebude? Dík
Tak po návratu z dovolené praktická zkušenost: to kormidlo za absolutního bezvětří fakt není potřeba,ale jenom trochu foukne ,tak si FC dělá co chce. Spíš se stáčí proti větru a nedá se vůbec pojíždět po vodě. Jinak starty i přistání v pohodě. Naštěstí jsem v kapse " našel " pár hodně klíčů od kajuty z trajektů ,( které zásadně nevracím,mají perfektní využití jako stěrky na tmelení... ) vypadají jako kreditky,tak jsem jednu naprasil izolepou přímo na ostruhové kolečko. Sice to vypadalo jaksi divně,ale účel to splnilo. Jinak dovolenou bez FC si už ani nedokážu představit. Multilplexu se fakt tohle éro povedlo na 200%!!!!
bylo Pluto,Admirál,Mars II,T9X, Toro...MX-20Hott,FuncubXL,Solius,Twinstar,L-13Blaník 2700mm,Samurai
Ahoj, byl by prosím někdo ochotný napsat kompletní seznam osazení na funcuba? Chtěl bych ho zkusit podle návodu postavit, ale jelikož jsem to zatím nedělal, tak bych potřeboval pomoct s kompletním nákupním seznamem od lepidla a servoprodlužky po motor, vrtule atd.... 
seznam máš o dva příspěvky výše...odebral bych barvu...
chybí tam baterka, já osobně mám tříčlánek Turnigy 3000mAh, k té baterce pak pár konektorů, já mám DEAN-T a na klapky, pokud použiješ, tak se hodí jeden servo Y-kabel
přijímač pochopitelně k Tvojí vysílačce a předpokládám, že nabíječku máš...
jinak je seznam OK...
chybí tam baterka, já osobně mám tříčlánek Turnigy 3000mAh, k té baterce pak pár konektorů, já mám DEAN-T a na klapky, pokud použiješ, tak se hodí jeden servo Y-kabel
jinak je seznam OK...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Yeah píše:seznam máš o dva příspěvky výše...odebral bych barvu...
jinak je seznam OK...
Nemel by ten Y-kabel byt s reversem?
Sim PHOENIX, Hitec Optic 6 sport, EasyStar II, Mentor,
Díky, al stejne bych pouzil 8kanál prijmac kvuli telemetrii tak y kabel neresim.
Ten seznam ok, ale nevyctu z neho ktery servo kam patri, dal nepoznam jestli musim protlacet hridel motoru na druhou stranu a jakej pouzit vrtulovej kuzel, klestinu atd. nebo to je soucasti baleni motoru?
A jakou baterku jestli 3s nebo 4s.
Jaký má udávaný motor výkon na toto letadlo? Mám radši když je ho víc, než pak chybí.
Vzhledem k tomu že to není větroň tak už je taky důležitá hlučnost. Není nic horšího, než když na klidnou louku přijde někdo s uřvaným hlasitým motorem. (Teď mám v soliuse s turnigy sk3 3542 1000kv)
Každopádně díky moc za info, myslím že žádný nezkušený modelář v záplavě elektroniky nemá šanci tohle sám poskládat. A to nemluvím o vybavení, které vy berete jako samozřejmost (servo tester, motorový stand atd.?)
Ten seznam ok, ale nevyctu z neho ktery servo kam patri, dal nepoznam jestli musim protlacet hridel motoru na druhou stranu a jakej pouzit vrtulovej kuzel, klestinu atd. nebo to je soucasti baleni motoru?
A jakou baterku jestli 3s nebo 4s.
Jaký má udávaný motor výkon na toto letadlo? Mám radši když je ho víc, než pak chybí.
Vzhledem k tomu že to není větroň tak už je taky důležitá hlučnost. Není nic horšího, než když na klidnou louku přijde někdo s uřvaným hlasitým motorem. (Teď mám v soliuse s turnigy sk3 3542 1000kv)
Každopádně díky moc za info, myslím že žádný nezkušený modelář v záplavě elektroniky nemá šanci tohle sám poskládat. A to nemluvím o vybavení, které vy berete jako samozřejmost (servo tester, motorový stand atd.?)
až to budeš stavět, tak serva určíš...velký jsou na S a V, malý kovový na křidélka a zbylý na klapky...
kužel být nemusí...
motor je to tento : http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... sk3%203536
hřídel zůstane jak je a unašeč je k motoru přidanej...
batesku jsem psal tříčlánek, takže 3s
výkonu bude s tímhle motorem dost
rámusu se neboj
kužel být nemusí...
motor je to tento : http://hobbyking.com/hobbyking/store/__ ... sk3%203536
hřídel zůstane jak je a unašeč je k motoru přidanej...
batesku jsem psal tříčlánek, takže 3s
výkonu bude s tímhle motorem dost
rámusu se neboj
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Funcubisti, nepřehlédněte v kalendáři akcí letošní FunCub Cup: calendar.php?view=event&calEid=102&calM=8&calY=2014 
OK2WY