Pohony S.Neu 15xx/../6.7 a CFK vrtule

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
m2
Kontaktovat uživatele:

#631 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:Normální černý...nejdená se o tu China factory copied :D

boli ešte aj non-Castle modré autíčkárske zapuzdrené (rohe má jednu takú 1512-ku), pôvodu som sa ale nedopátral.

no som zvedavý, čo dorazí v ďalšej objednávke. síce človek čaká ako blbý, ale aspoň o prekvapenia nie je núdza ... :wink: V medzičase som zvŕtal to ložisko VOP, vytúžená stojanová vŕtačka je na nezaplatenie...
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
graup15

#632 Příspěvek od graup15 »

:D :D :D To jo. Steve a jeho factory to je jeden velkej Santa Claus ze San Diega. Naposled ty idioti,poslali 1115 který měl přilepený pastorek nejenom k hřídeli, ale i k převodovce. Ještě, že jsem od určité doby opatrný a první motorovou zkoušku dělám na poloviční napětí a s reglem nastaveným na nejnižší proudový rating.
m2
Kontaktovat uživatele:

#633 Příspěvek od m2 »

Mal by som prosbu - niekto, kto máte poruke neosadený noj s P32 - nezmerali by ste mi:

- priemer centrálneho otvoru
- jeho dĺžku (= hrúbku motorovej prepážky)
- priemer kružnice, na ktorej sú stredy M3 upevňovacích otvorov?

Síce som našiel technický výkres P32:
http://www.neumotors.com/Site/Downloads ... ev3%20.pdf

ale som z neho jeleleň... :?

... asi si nechám vrátiť školné.

Mám prepážky na Kontronikácku prevodovku, tak ich musím "prispôsobiť", no a motor je ešte zrejme len vo forme embrya....
graup15

#634 Příspěvek od graup15 »

m2 píše:Mal by som prosbu - niekto, kto máte poruke neosadený noj s P32 - nezmerali by ste mi:

- priemer centrálneho otvoru
- jeho dĺžku (= hrúbku motorovej prepážky)
- priemer kružnice, na ktorej sú stredy M3 upevňovacích otvorov?

Síce som našiel technický výkres P32:
http://www.neumotors.com/Site/Downloads ... ev3%20.pdf

ale som z neho jeleleň... :?

... asi si nechám vrátiť školné.

Mám prepážky na Kontronikácku prevodovku, tak ich musím "prispôsobiť", no a motor je ešte zrejme len vo forme embrya....

Že bych ti oměřil jeden z mé sbírky :D
m2
Kontaktovat uživatele:

#635 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:Že bych ti oměřil jeden z mé sbírky :D

Neverím, že už nemáš šablónu... :wink:
m2
Kontaktovat uživatele:

#636 Příspěvek od m2 »

Koumáci začali montovať na motory KEDA Stívovu P32 a dosť ho nahnevali, takže sa odvďačil. Výsledok:

- we are moving away from offering separate pinion gears

- the P32 gear boxes were intended for customers that needed a replacement for one that had become damaged. We are not in the business of selling just gear boxes. If that were the case then we would need to charge more than the $109

Ale musím povedať, že odkedy som sa o motoroch S.Neu dozvedel, obchodno-marketingovú stratégiu ich výrobcu absolútne nechápem.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#637 Příspěvek od Doktor »

Třeba někoho v číně napadne skopčit P32 (KEDA gear) a začne ji vyrábět. :wink:
graup15

#638 Příspěvek od graup15 »

Začalo to dotazem na Rc Manii a skončilo tím, že se mi tu okotil Linx. V neděli jde do vzduchu..trošičku jsem ho potunil uhlíkem aby mu vrtule 17/13 neukroutila čumák. Motor tam je S-Neu 1115/1Y/6.7 a 4S-2200mAh. Zajímavě skončila hmotnost..1680g..což na 2 metrovku je velmi dobré.
Pohon je zvolen pro pozdější vývoj pilota....stačí přihodit dva články a má pohon do Vikinga bez čekání...(jen Linxe pak asi chtít už nebude...né asi, zcela určitě :-))
m2
Kontaktovat uživatele:

#639 Příspěvek od m2 »

graup15 píše:vrtule 17/13 neukroutila čumák. Motor tam je S-Neu 1115/1Y/6.7 a 4S-2200mAh. Zajímavě skončila hmotnost..1680g..což na 2 metrovku je velmi dobré.

S Lynxom bude spokojný. Ten môj je prerobený, normálne vstal z mŕtvych, tak dodám jednu pastvu pre oči - geometria chvosta po celkovej oprave (SOP zlomená na polovicu, ložiská VOP vytrhnuté). Teraz lieta na CDD pohon = TGY 4s2650/30C, MVVS 3,5/1200, a úžasnú vrtuľu AE 9x6...!! (17x13 sa do Lynxa nehodí kvôli "obyčajnému" zvuku) :lol: Hmotnosť mám podobnú, no a nie je rozumné ís cez 1700g, pri 1750 g mi to pripadalo už dosť "tehloidné".

Obrázek
graup15

#640 Příspěvek od graup15 »

m2 píše:
graup15 píše:vrtule 17/13 neukroutila čumák. Motor tam je S-Neu 1115/1Y/6.7 a 4S-2200mAh. Zajímavě skončila hmotnost..1680g..což na 2 metrovku je velmi dobré.

S Lynxom bude spokojný. Ten môj je prerobený, normálne vstal z mŕtvych, tak dodám jednu pastvu pre oči - geometria chvosta po celkovej oprave (SOP zlomená na polovicu, ložiská VOP vytrhnuté). Teraz lieta na CDD pohon = TGY 4s2650/30C, MVVS 3,5/1200, a úžasnú vrtuľu AE 9x6...!! (17x13 sa do Lynxa nehodí kvôli "obyčajnému" zvuku) :lol: Hmotnosť mám podobnú, no a nie je rozumné ís cez 1700g, pri 1750 g mi to pripadalo už dosť "tehloidné".

No teď tam má poctivou 1kW...a klidně si s tím může lítat jako s motoráčkem. Prostě jak chce...klidně vyjet baterii na jeden zátah.Stat tah má 2:1, tak i odhod bude easy :-)) Měl by stoupat těsně pod 30m/s..což myslím, bude prozatím stačit...prostě pohoda.
Jinak s tou hmotností....pořád se učím. A řeknu ti, jak jsem čuchnul k 3 metrovce....tak slova..(taky umí létat v termice) dostali jiný rozměr. Prostě Linx a pod modely budou na vyřádění, když trefí pořádný stoupák, tak i vytočí, ale tím to končí. Není to špatně.., jsou prostě na něco jiného, proto jestli má 1650g nebo 1800 je naprosto šumák.
graup15

#641 Příspěvek od graup15 »

Linx úspěšně zalétán. Poprvé jsem použil napájení 6 serv přímo z UBEC Castle regulátoru. A nezaznamenán jediný ani malinký problém. Na fotce je spokojený majitel. Až ho přestane Linx bavit, stačí když použije celý pohon co v něm má, přidá jen dva články k baterii a má pohon do třímetrovky. :-))
Obrázek
Jinak pohon je výtečný..Neu 1115/1Y/6.7S spolu s 4S-2200 Turnigy a vrtulí 17/13 se fláká na 1.1kW a modelu uděluje odhadem 30m/s stoupání.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#642 Příspěvek od Lindbergh »

Hele kluci, když už tady debatíte o těch převodovkách... Jaká pasuje kvalitní převodovka na S-NEU? A existuje vůbec taková? Například když mám v modelu motor bez převodovky a z nějakého důvodu mě model přestane bavit a chtěl bych ho použít do jiného s převodovkou, tak bych logicky chtěl dokoupit tu převodovku...kdyby to šlo, že... Tak co, existuje?

PS: Možná tady tahle info už někde je a jen jsem jí nezaznamenal?
Dík.
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
m2
Kontaktovat uživatele:

#643 Příspěvek od m2 »

ale ... Ty máš S.Neu 11-kovej rady a ak by si napísal do Neumotors, že naneho potrebuješ prevodovku na motor S.Neu, ktorý vlastníš, tak by Ti tú konverznú sadu Stív možno poslal. Aj keď uviedol, že so samostatnými ozubenými koliečkami lepenými na hriadeľ končí...

Potom môžeš nechať urobiť Hendrycha poprípade pripasovať Kontronika alebo Maxona, poprípade Reisenauera, možno aj Plettenberg by sa nejako dal pribastliť. Ale rozteče, priemery - pokiaľ viem - nesedia, chce to konverzné kity.
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#644 Příspěvek od Lindbergh »

m2: Takže se nakonec stejně vyplatí asi ten motor prodat a koupit novej s převodovkou, než se s tím pachtit...psát Stívovi atd, co?
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
JMalik

#645 Příspěvek od JMalik »

Lindbergh píše:m2: Takže se nakonec stejně vyplatí asi ten motor prodat a koupit novej s převodovkou, než se s tím pachtit...psát Stívovi atd, co?

Napřed bych to zkusil cestou nejmenšího odporu. Jsi ze z Plzně, v Plzni je Hořejší, ten dováží Neu..... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“