Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#616 Příspěvek od František Koudelka »

Prave, vrtulka vim ze je jina, ale nevedel jsem jestli i ten motorek, myslim treba elektrickymi parametry, ale pokud to funguje koupim celej ocas a i treba jeste nahradni vrtulku, mozna bych zatim nechal motorek co mam ale dam jen vrtulku V2, i kdyz jak sem psal, dneska to drzelo no :D
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
morphix69

#617 Příspěvek od morphix69 »

tak jsem vcerča v klidu dolital a dneska zapnu vrtulnik a jedno servo jak blazen nahoru a dolu pak se uklidnilo ale dela to porad chvilkama
takze mi to strasne skube s celym vrtulnikem
to se asi nereklamuje co? ty serva zrejme moc nevydrezej...
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
seltino

#618 Příspěvek od seltino »

rozebrat a vyčistit serva, popř překontrolovat jestli jsou všechny dráty pd serva a patice od serva na desce OK
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
morphix69

#619 Příspěvek od morphix69 »

dela mi to presne to co to dela tomu vrtulniku s kovovou cyklikou tady:
http://www.youtube.com/watch?v=j5IeeH5shcw
Tsisters

#620 Příspěvek od Tsisters »

Vydržela opravdu hodně,ale už jde do koše :mrgreen:
Přílohy
RIP 002.jpg
RIP 001.jpg
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
kolaCZek

#621 Příspěvek od kolaCZek »

Tsisters: Hohooo.. Tomu rikam vyuzit neco na 110%. :lol:
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
morphix69

#622 Příspěvek od morphix69 »

prosim vas k cemu je tohle? http://www.youtube.com/watch?v=hOQ2BqFcy7o
mohli byste doporucit nejakou vetsi vrtulku na zadni moturek aby pasovala na hridelku..dost ustreluje ocas pri maximalnim uhlu nabehu listu
viudel jsem nejaka videa mel tam vetsi vrtulku..
diky
seltino

#623 Příspěvek od seltino »

Prvni mcpx mely vyrobni vadu v gripech. gripy se utrhly. co se tyce vrtulky muzes pouzit setovou s verze v2, nebo treba kdbb vrtulku. vrtulku vetsich rozmeru ti ocasni pidimotorek neutahne. Chce to citlivejsi praci s kolektivem, nebo si sniz ten nabeh listu..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Tsisters

#624 Příspěvek od Tsisters »

Tak jsem dal dohromady návrh možné opravy polámaných kolíčku kabinky.Původní jsem tam nechal,tak že to není až tak hezké jak by to mohlo být :mrgreen: ,ale účel světí prostředky
Přílohy
zadni kolik.jpg
koliky.jpg
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
morphix69

#625 Příspěvek od morphix69 »

presne tak ucel je dulezitejsi...taky uz to mam podobne reseny a voblemcany lepidlem :D je to strasny ta konstrukcve nosna...
vsechny vrtulniky cinsky hracky dvourotoraky maji krasnejsi a pevnejsi telo...
nejradsi bych nejakej shit rozebrala vlozil do nej elektriku mcpx aby byl pekne kritej v kovovejch soucastkach pevnejch ale ta vaha a vubec teziste nechci to delat akorad bych postavil rozesranej vrtulnik
vetsi vrtulku jenom o kosicek jsem videl na nejakem vieu na youtube mcpx upgrades..
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#626 Příspěvek od František Koudelka »

Panove, je to tam, sice jen par vterin ale zavisel sem v invertu :D , vylital sem tri baterky, mel sem jeden pad kdy mi uplne upadla kabinka lyziny a zadni motorek az vzadu z te tycky 8O , ale zase sem to poskladal, dolital baterku a celkem v pohode, jen se to trochu klepalo, pak sem si dal cvicnej let se 450tkou :D a pak rikam dam jeste jednu baterku a jak sem startoval z travy takse me tam zachytla lyzina list skrtnul o zem a prasklo tahlo ke gripu......to nastve takovou radost sem mel z invertu a nakonec takova banalita :lol: , no nic mene doma jsem nacvaknul nove tahlo a zavisel pred barakem....no a kupodivu ono je to klidnejsi nez pred tim.... :lol:

no jinak jsem koupil novy zadni motorek pro V2, ale zatim jej mam jen na sklade :D a navic jsou si konecne koupil nabijecku....dneska sem mel modelarsky den :P
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
keras

#627 Příspěvek od keras »

dva dotazy k úplně novému mcpx2:
1. Je normální že serva furt bzučí??? Ale fungují všechny OK. I když nechám gyro zkalibrovat na zemi furt jde ze serv slyšet pískání - bzučení :? Bzučí po spárování i bez spárování... Není to to nové gyro ve verzi 2? Nebo to je vlastnost mcpx?

2. Na úplně novém vrťasu jde hrozně těžko motor. Je to normální? Udělá se tam pak vůle? Mohlo to někde dlouho ležet a ono to zalehlo?
Hlavní hřídel je v pohodě. Jde těžko jen hl. motor. Roztočit se dá, ale musí se mu pomoct. Zase to nechci nějak trápit abych neusmažil mosfet nebo motor samotnej. Rozchodí se to? Promazat to? Reklamovat?

Setkal se s tím někdo? Díky za rady...

Edit:
Seltino tady píše taky o těžkém chodu:
viewtopic.php?p=670521#p670521
Tak se snad rozchodí. Mám to nějak mazat? Ty serva jsem nenašel :(
Díky
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
vylizplech

#628 Příspěvek od vylizplech »

keras píše:dva dotazy k úplně novému mcpx2:
1. Je normální že serva furt bzučí??? Ale fungují všechny OK. I když nechám gyro zkalibrovat na zemi furt jde ze serv slyšet pískání - bzučení :? Bzučí po spárování i bez spárování... Není to to nové gyro ve verzi 2? Nebo to je vlastnost mcpx?

2. Na úplně novém vrťasu jde hrozně těžko motor. Je to normální? Udělá se tam pak vůle? Mohlo to někde dlouho ležet a ono to zalehlo?
Hlavní hřídel je v pohodě. Jde těžko jen hl. motor. Roztočit se dá, ale musí se mu pomoct. Zase to nechci nějak trápit abych neusmažil mosfet nebo motor samotnej. Rozchodí se to? Promazat to? Reklamovat?

Setkal se s tím někdo? Díky za rady...

Ahoj serva si bzučí,to je normální a i motor jde těžko roztočit,někdy se mi stávalo,že to škublo vrtulníčkem a hned byl otočený o 90 stupňů bokem,ale i to je normální,nic reklamovat nemusíš.Ty serva je jen čas od času nutné rozebrat a vyčistit,zhruba po 100 bateriích.
keras

#629 Příspěvek od keras »

Super, díky za rychlou reakci :wink:
On se tedy ani sám neroztočí. Musím mu pomoct. Nevím nevím.
Doufám, že se tedy rozchodí... Oproti kolibříkovi klade odpor jak hrom. Taky je třikrát takovej, že jo :)
Asi jak je to nové tak vůle jsou minimální...
On pomalu ani nejde roztočit přes hlavní ozubené kolo. Jde to jakoby přes zuby. Ale přes zuby to nejde - jen ta těžkost a ty magnety jsou cítit.
Samozřejmě to dělám opatrně - je to převod do těžka...
Nemazali jste ho? Popř. čím?
pár koaxů > colibri v4.5 > blade mcpx2 + dx6i
Cadfael
Kontaktovat uživatele:

#630 Příspěvek od Cadfael »

Tohle u mCPX normální není. Motor se ti musí roztočit sám, i u úplně nového. Osobně bych ho šel reklamovat. Že se pokaždé motor neroztočil sám se mi stávalo u mSRX, a po pár letech ten motor odešel. Musel jsem ho měnit.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“