SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
Prosim o radu
Byl bych vdecny za kazdou radu,ktera by vedla k odstraneni problemu s modelem vetrone Sky Climber.Nebudu zatezovat malickostmi,ktere jsem si sam ostranil,ale popisu zavadu s kteou si neumi poradit ani prodejce modelu!Pri startu, v male vysce prastane vse fungovat-kormidla,motor a nasleduje nekotrolovany let.Po nekolika vterinach vse funkcni a bez problemu.Byl vymenen regulator za RAY 40A-stavajici byl pry pretizen a bylo uskutecneno priblizne 30 bezproblemovych letu,az se zavada objevila znovu.Prasne to same-vzdy jen pri startu, prestane model na cokoli reagovat.Nikdy se to nestalo pri naslednem letani,ale vzdy pri startu,i kdyz pred startem byla provedena dlouha zkouska motoru a kormidel.Predem moc dekuji za radu,ktera by mi pomohla. K.
Re: Prosim o radu
Viděl bych to na chybu někde mezi TX a RX.
Re: SKY CLIMBER RTR 2,4GHz
To jsem resil take o nekolik prispevku zpet. Muj problem byl zpusoben tim, ze jsem si antenou miril na letadlo. Ohni antenu v kloubu a vse bude zas ok.
Jinak ja dnes propujcil ovladac pritelkyni v dostatecne vysce a s predchazejici instruktazi. Vysledek je vytrzena predni cas trupu, motor olny hliny, utrzene kridelko a par dalsich malickosti
Jinak ja dnes propujcil ovladac pritelkyni v dostatecne vysce a s predchazejici instruktazi. Vysledek je vytrzena predni cas trupu, motor olny hliny, utrzene kridelko a par dalsich malickosti
Jakkub píše:To jsem resil take o nekolik prispevku zpet. Muj problem byl zpusoben tim, ze jsem si antenou miril na letadlo. Ohni antenu v kloubu a vse bude zas ok.
Ahoj,jestli to bude opravdu jen tou antenou,tak si mi vytrh trn z paty!Uz mam trikrat opravovany predek trupu,diky tomu,ze to prestalo reagovat,model byl v male vysce a nedalo se stim nic delat.Jinak byl vzdy let i pristani OK.Skoda tveho modelu!Pujde to jeste opravit?Jeste jenou dik za radu. K. Posilam foto meho Climbera.
Locker píše:V pondělí jsem se pokoušel vozit svoje staré PDA (162g) a celkem to funguje.
Neni špatný se pak pokochat, že to lítám jako prase....
Chtěl jsem se jen zeptat jak to s takovou zátěží lítá. Chci tam dát kompakt asi 150g a něco natočit, tak ať to hned nepošlu k zemi.
Díky za odpověď.
To Pavlík:
Lítá to bez problémů a naložil jsem tam i 200g. Jen je třeba hlídat rychlost, minimálka je větší a hůř to stoupe.
Větší problém bych viděl v umístění kvůli aerodinamickému odporu. PDAčko jsem vozil na trupu naplacato, takže odpor malý. V sobotu jsem zkusmo vozil kámošovo HTC kvůli videu. Lítal jsem bez kabiny a mobil byl nastojato. Ač je lehčí (cca120g) tak to bylo strašně znát - hodně to brzdí, nestoupe a směrovka s výškovkou jsou v úplavu, tak mají menší účinost. Když to dáš na křídlo, tak je to ještě horší.
Jakmile si na to zvykneš, tak ti to pak ani nepříjde.
PS: tady je ten první pokus (ideální podmíky - zataženo, vítr, zima a vlhko) http://youtu.be/D7tw5x0KpCs
Lítá to bez problémů a naložil jsem tam i 200g. Jen je třeba hlídat rychlost, minimálka je větší a hůř to stoupe.
Větší problém bych viděl v umístění kvůli aerodinamickému odporu. PDAčko jsem vozil na trupu naplacato, takže odpor malý. V sobotu jsem zkusmo vozil kámošovo HTC kvůli videu. Lítal jsem bez kabiny a mobil byl nastojato. Ač je lehčí (cca120g) tak to bylo strašně znát - hodně to brzdí, nestoupe a směrovka s výškovkou jsou v úplavu, tak mají menší účinost. Když to dáš na křídlo, tak je to ještě horší.
Jakmile si na to zvykneš, tak ti to pak ani nepříjde.
PS: tady je ten první pokus (ideální podmíky - zataženo, vítr, zima a vlhko) http://youtu.be/D7tw5x0KpCs
http://www.rcalbum.cz/profil/Locker
To Locker
Dík za odpověď
Dík za odpověď
Re: Prosim o radu
Karlosino píše:Byl bych vdecny za kazdou radu,ktera by vedla k odstraneni problemu s modelem vetrone Sky Climber.Nebudu zatezovat malickostmi,ktere jsem si sam ostranil,ale popisu zavadu s kteou si neumi poradit ani prodejce modelu!Pri startu, v male vysce prastane vse fungovat-kormidla,motor a nasleduje nekotrolovany let.Po nekolika vterinach vse funkcni a bez problemu.Byl vymenen regulator za RAY 40A-stavajici byl pry pretizen a bylo uskutecneno priblizne 30 bezproblemovych letu,az se zavada objevila znovu.Prasne to same-vzdy jen pri startu, prestane model na cokoli reagovat.Nikdy se to nestalo pri naslednem letani,ale vzdy pri startu,i kdyz pred startem byla provedena dlouha zkouska motoru a kormidel.Predem moc dekuji za radu,ktera by mi pomohla. K.
Dukuji Jakkubovi za radu, ale dnes ta sama zavada,i kdyz jsem mel antenu podle navodu.Dekuji i bleskovi-je mozne, ze to bude problem mezi TX a RX,ale z jakeho duvodu se to deje?Je zahada,ze se to stane vzdy pri startu v male vysce.A pred letem jsem mel treba pul minuty na plny vykon a nic.Pak nasledny start,motor na 70 procent a dojde k zavade.Takze na nejake pretizeni pri velkem odberu to nevypada.Kdyz by nekdo vedel,jak se zavadou skoncovat,budu moc rad.
Tak to je fakt divny. Me to pomohlo. 
Jak mas antenku v prijimaci? Nejde nejak prodlouzit? Nevi nekdo?
A stava se ti to napr kdyz jsi hodne daleko od modelu?
Co na to prodejce?
Co na to prodejce?
Jakkub píše:Tak to je fakt divny. Me to pomohlo.
Co na to prodejce?
Nikdy pri letani i kdyz byl model daleko se to nestalo!Antenka na prijimaci je original,asi dva cm.Prodejce radeji uz nereaguje!!Ahoj
mrkni na příjmač, jestli není někde narušená izolace od přijímače k anténě.
Zdravím Tak sem také pořídil tohodle ptáka nechal vyměnit regl za Ray 30 a vše v naprosté pohodě. Letadlo létá nádherně ale ted se mě stala a nejen mě i kolegoj také má CLIMBRA taková věc, oba sme krásně poletovaly přistáy a když sme opět chtěly odstartovat tak zničeho nic vše přestalo fungovat a z 20 metru přímo kolmo na čumák.A to samé se stalo i druhému Climbru těsně po mě obě letadla těžce poškozená to druhé je na odpis.Takže to není normální obě letadla v ten samej okamžík v té samé výšce při stoupání .Tak ted babo rad vše sem hned nahlásil u nás v Jičíně v mod. obchodě AVANTIRCM.cz a zřejmě příčina toho všeho že nás něco rušilo takže frekvence 2,4 jak se uvádí že je naprosto spoledlivá není pravda. Zjistily sme že na téhle frekvenci jede WIFI v Jičíne, dětské vysílačky ,nebo taková chuvička na hlídání dětí.Každej at si udělá svuj názor já po 3dnech oprav sem připraven k letu ale už mám strach odstarovat letu zdar a bez karambolu. 
Koukam, to je nejaka epidemie
.
Ja mam taky setovou vysilacku a taky se mi to delo - spise jen po odhodu letadla na par vterin - mam to i natoceny na video, ale nastesti se nic nestalo - signal se chytnul a vybral jsem to tak 2 metry pred stromem
.
Ale jak uz jsem psal par prispevku zpet - nekdo mi tu poradil abych nenarovnaval antenu na vysilacce - a ono to funguje ! Antenu mam normalne do praveho uhlu a je to.
Ja mam taky setovou vysilacku a taky se mi to delo - spise jen po odhodu letadla na par vterin - mam to i natoceny na video, ale nastesti se nic nestalo - signal se chytnul a vybral jsem to tak 2 metry pred stromem
Ale jak uz jsem psal par prispevku zpet - nekdo mi tu poradil abych nenarovnaval antenu na vysilacce - a ono to funguje ! Antenu mam normalne do praveho uhlu a je to.
Je to tak-pekne poletani,ale mit strach z kazdeho startu,to neni to prave orechove...!Nejhorsi je,ze nikdo neumi poradit.Model je v zarucni dobe a prodejce na emil o zavade nereaguje.Takze opravdu babo rad!!Jestli je to opravdu rusenim signalu,tak je divne, ze se to stane jen po startu v male vysce.
Někde jsem četl že vysílače tohoto modelu pracují jen v přeskoku na dvou kanálech. Při zapnutí se naladí na volný kanál a v případě rušení přeskočí na ten druhý. Pokud na stejných kanálech je více modelů nebo jiných prostředků může dojít k problémům. Nemohu si vzpomenout kde jsem to četl, jestli je to v návodu pro tento vysílač nebo někde na fóru.