Názor na vrtulník Ricco

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
bonis
Kontaktovat uživatele:

Re: Názor na vrtulník Ricco

#616 Příspěvek od bonis »

pheek píše:Ahoj, měl bych dotaz. Lítá někdo Ricca s VBARem? Dalo se to nastavit, tak aby to lítalo jako s pádlama? Jakou stab lítáte. Popřípadě jaké gyro a servo k pádlům.

Já zkoušel mini V-Bar V4 a V5.3PRO, létalo to, ale nebylo to úplně ono.
V5.3PRO bylo o poznání lepší.
Předtim jsem létal BeastX a na Ricoušovi jsem nepoznal rozdíl při přechodu na V4
Zkoušel jsem pádla s GY520 od Futaby, no létalo to jako malej pádlovej vrtulník.
Vrtulka držela dobře.
Naposled jsem tam osadil Spirita, ale byla to nějaká vývojová verze, tuším 19, nebo 20.
Létalo to nejlépe ze všech variant, ale tou dobou už jsem neholdoval mikro heli, ale soustředil se na opačné spektrum - LA 700.
Nakonec jsem si vyletěl z dosahu, což odnesly nohy podvozku a držák kabinky.
Po opravě už jsem jen zalétal a uložil do bedny.

Serva jsem měl Align DS 4xx
A domek vrtulky od začátku tuning.
Listy rotoru lamináty, motor základní (teď nevím z hlavy označení, tuším AXI 2208/něco)
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
pheek
Kontaktovat uživatele:

#617 Příspěvek od pheek »

Ptám se proto že jsem se stali majitelem tohoto vrtulníku. Trošku poškozený, musím nakoupit nějaké díly, ale hlavně je to pádlo a gyro vzadu je GWS PG-03 a servo Scanner RC SSV-9308. Takže zjišťuji čím to osadit aby to zase lítalo :) Válí se mi doma jeden VBAR 5.3.4 Pro, tak spekuluji zda to nepřekopat na bezpádlo a zkusit jak to lítá. Na LAheli je nějaký FBL kit za cca 900 včetně nový bočnic (nevím proč měnit i bočnice, asi se změnilo něco při FBL konstrukci), tak přemýšlím zda jej koupit.
LOGO 550 SX - Brain // SAB Goblin 380 - Brain // HELI-X V6
krtek2k

#618 Příspěvek od krtek2k »

Jestli se o Ricco opravdu zajímáš , tak neváhej a celý vlákno po večerech pročti. Spousta otázek je to odpovězených. Jinak obecně většinou pádlový ricco s GY520 lítá líp , jak s bezpádlem. Já se z bezpádla vracel k pádlu a nelitoval jsem.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
pheek
Kontaktovat uživatele:

#619 Příspěvek od pheek »

Pročetl jsem celé vlákno. Zeptal bych se, má setový regulátor governor a nebo ne? Jsem schopný osadit ricca vbarem a použít jej jen jako gyro zadní vrtulky na pádlové mechanice?
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#620 Příspěvek od Arcicorsa »

pheek píše:Pročetl jsem celé vlákno. Zeptal bych se, má setový regulátor governor a nebo ne? Jsem schopný osadit ricca vbarem a použít jej jen jako gyro zadní vrtulky na pádlové mechanice?

LaReg nemá governor.. Jinak jsem ho tam chvilku měl a nebyl jsem s ním spokojen, teď je tam Robbe roxxy v governor režimu s motorem AXI 2212/12 a je to raketka :D ... V-BAR jako gyro ocasu chodit bude ale je potřeba do něj dostat zvlášť napájení jelikož vrtulka je řízena portem RXA a ten není napájecí..

EDIT: Nemáš náhodou toho Ricca od někoho z Pardubic?? Já že jsem zalétával jednoho s tím gyrem co uvádíš a vím že to pak majitel pochroumal a prodal :lol: ..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Joch

#621 Příspěvek od Joch »

teď je tam Robbe roxxy v governor režimu

Ahoj, můžeš prosím napsat, jaké serva a gyro tam máš a jestli to ten BEC dává? díky
Maxir,Ricco FBL,Sniper I FB,Sniper II FBL Spirit, ZMR250+PDB+Naze+BL Heli20A+DYS BE1806
pheek
Kontaktovat uživatele:

Názor na vrtulník Ricco

#622 Příspěvek od pheek »

Arcicorsa píše:Pročetl jsem celé vlákno. Zeptal bych se, má setový regulátor governor a nebo ne? Jsem schopný osadit ricca vbarem a použít jej jen jako gyro zadní vrtulky na pádlové mechanice?

LaReg nemá governor.. Jinak jsem ho tam chvilku měl a nebyl jsem s ním spokojen, teď je tam Robbe roxxy v governor režimu s motorem AXI 2212/12 a je to raketka :D ... V-BAR jako gyro ocasu chodit bude ale je potřeba do něj dostat zvlášť napájení jelikož vrtulka je řízena portem RXA a ten není napájecí..

EDIT: Nemáš náhodou toho Ricca od někoho z Pardubic?? Já že jsem zalétával jednoho s tím gyrem co uvádíš a vím že to pak majitel pochroumal a prodal :lol: ..

No rekl bych ze to tak bude.To bude on :-) jak lital,jak to gyro drzelo? Pochroumany je.Ale to se opravi.Ma bilou canopu a serva HD Power,padlo.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#623 Příspěvek od Arcicorsa »

pheek píše:No rekl bych ze to tak bude.To bude on :-) jak lital,jak to gyro drzelo? Pochroumany je.Ale to se opravi.Ma bilou canopu a serva HD Power,padlo.

Jjj to je on :D .. No já jsem s tím moc nepolétal ono to totiž pořádně nešlo, to gyro nešlo nastavit buď to bylo přegyrované nebo to při potáhnutí za kolektiv ustřelovalo takže to bylo na vysení a do žádných větších akcí se nešlo pouštět, na cyklice to taky bylo takové mdlé protože ty serva nejsou ani průměrné a myslím že tam bylo v háji nějaké ložisko na pádlech a nehoupali se tak jak by měli.. On to totiž donesl rozbité, strhané převody, špatně nastavené atp. takže jsem to opravil seřídil a zaletěl jak nejlépe to šlo.. Já mu říkal že to nešlo kloudně nastavit a že vše co na tom je by chtělo vyměnit včetně pár ložisek, že to neuřídí ale on trval na tom že to na naučení stačí a že do toho nedá ani korunu.. Samozřejmě se mýlil a nakonec to opět rozbil a prohlásil že to prodá :lol: ... Upřímně to co tam je bych všechno vyhodil a osadil to něčím co funguje, tohle jsi asi slyšet nechtěl ale říkám to na rovinu :? .. Můj setup na Riccu je 3x HS5055 na cyklice, 1x HSG-5083MG (stačilo by TGY306) na vrtulce, gyro GY520 a motor s reglem už jsem psal výše ale ten motor co tam je ti na začátek bude stačit..

EDIT: a vyměň pádla :!: jedno se protáčelo i když bylo utažené (jakoby to závažíčko s červíkem se protáčelo v plastovém těle pádla) nešlo to úplně lehce a za letu se to neotáčelo ale nemá to tak být...

TO Joch: BEC to dává levou zadní a dával to i když byl Ricco FBL což je pro BEC náročnější.. Je to lehoučká heli..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
pheek
Kontaktovat uživatele:

#624 Příspěvek od pheek »

Arcicorsa píše:No rekl bych ze to tak bude.To bude on :-) jak lital,jak to gyro drzelo? Pochroumany je.Ale to se opravi.Ma bilou canopu a serva HD Power,padlo.

Jjj to je on :D .. No já jsem s tím moc nepolétal ono to totiž pořádně nešlo, to gyro nešlo nastavit buď to bylo přegyrované nebo to při potáhnutí za kolektiv ustřelovalo takže to bylo na vysení a do žádných větších akcí se nešlo pouštět, na cyklice to taky bylo takové mdlé protože ty serva nejsou ani průměrné a myslím že tam bylo v háji nějaké ložisko na pádlech a nehoupali se tak jak by měli.. On to totiž donesl rozbité, strhané převody, špatně nastavené atp. takže jsem to opravil seřídil a zaletěl jak nejlépe to šlo.. Já mu říkal že to nešlo kloudně nastavit a že vše co na tom je by chtělo vyměnit včetně pár ložisek, že to neuřídí ale on trval na tom že to na naučení stačí a že do toho nedá ani korunu.. Samozřejmě se mýlil a nakonec to opět rozbil a prohlásil že to prodá :lol: ... Upřímně to co tam je bych všechno vyhodil a osadil to něčím co funguje, tohle jsi asi slyšet nechtěl ale říkám to na rovinu :? .. Můj setup na Riccu je 3x HS5055 na cyklice, 1x HSG-5083MG (stačilo by TGY306) na vrtulce, gyro GY520 a motor s reglem už jsem psal výše ale ten motor co tam je ti na začátek bude stačit..

EDIT: a vyměň pádla :!: jedno se protáčelo i když bylo utažené (jakoby to závažíčko s červíkem se protáčelo v plastovém těle pádla) nešlo to úplně lehce a za letu se to neotáčelo ale nemá to tak být...

TO Joch: BEC to dává levou zadní a dával to i když byl Ricco FBL což je pro BEC náročnější.. Je to lehoučká heli..

Díky za info, moc si mě nepotěšil, ale tak nějak jsem počítal s tím že nebude špatné jen to co prodejce napsal :) . Napsal že je zlomený list a možná něco na domku, jinak vše OK :) Což samozřejmě nebyla pravda. Ale vrtulník mám doma a docela se mi líbí. Už jsou v košíku na laheli naházené díly na opravu. Jen si pořád hraji s myšlenkou to přehodit na bezpádlo a neřešit pádlovou mechaniku. Mám doma nevyužitý VBAR, takže bych přidal jen satelit a můžu lítat.

PS: teď když sahám na to pádlo, tak musím říct že jde opravdu těžko a nehoupe se to jak má. Nebylo by ještě nějaké doporučení, jaká serva tam strčit aby nestálo jedno 500,-? Zase tolik se mi do toho nechce strkat. Kovové převody nepotřebuji :)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#625 Příspěvek od OPR »

Tu mechaniku houpačky se na riccu snaž maximálně co nejvíc rozchodit aby jen při pomyšlení se to zhouplo. Bude to ovlivňovat strašně moc letový projev.
error414
Kontaktovat uživatele:

#626 Příspěvek od error414 »

na vbar se vyser. ja tam mel vbar a nikdy jsem to nenaladil ke spokojenosti. nech tam padla.
Logo 600 + spirit
krtek2k

#627 Příspěvek od krtek2k »

Má pravdu předsedo.
Frsky X10S Carbon
pheek
Kontaktovat uživatele:

#628 Příspěvek od pheek »

Díky moc za rady a názory, takže tam pádla nechám. Ale doporučte mi prosím gyro co nestojí 4 litry :) Já lítám do teď jen s FBL, a pádla jsou pro mě celkem nové, krom jednoho Blade400 v začátcích, ten byl pádlový :)
Naposledy upravil(a) pheek dne čtv 25.09.2014 11:25, celkem upraveno 1 x.
krtek2k

#629 Příspěvek od krtek2k »

Zeptej se howkinga , jestli neprodá jen gyro:
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Ra ... 20/594211/
a za kolik
Frsky X10S Carbon
pheek
Kontaktovat uživatele: