Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
stemik

#616 Příspěvek od stemik »

HELP, právě mi konečně došel domů až ze Slovenska colibrik(pouze heli) a nějak si nechce rozumět s mojí starší vysílačkou co mám po scorpio 1&10.(oboje mají pod kapotou stejnak Nine eagles...)
Co mám dělat? musím nějak překopat vysílačku nebo co? poraďte.
stemik

#617 Příspěvek od stemik »

stemik píše:HELP, právě mi konečně došel domů až ze Slovenska colibrik(pouze heli) a nějak si nechce rozumět s mojí starší vysílačkou co mám po scorpio 1&10.(oboje mají pod kapotou stejnak Nine eagles...)
Co mám dělat? musím nějak překopat vysílačku nebo co? poraďte.

Tak po 3h hledání sem si to vyřešil tadyhle : http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=38105

uf tak a de se lítat
nunasjiri

#618 Příspěvek od nunasjiri »

corona píše:
MaBa píše:Mám dotaz týkající se vysílačů dodávaných k těmto vrtulníčkům. je např použitelný vysílač dodávaný k Easycopter V4 (V4,5) Colibri, použitelný i pro Nine Eagles Solo I (II), případně i k většímu jednorotoru Nine Eagles?
Z obrázků soudím, že vysílače ke Colobri jsou shodné jako ke NE Solo.
V4 - V4.5 - NE Solo I - NE Solo II a jejich klony prodávaný pod jiným prodejcem = totéž. K tomu většímu NE Kestrel 500 SX mi to nefungovalo.

Já naopak zkoušel z Free Spirite (Kestrel) vysílačku napasovat na SoloPro, a podařilo se, Jednou ano, jednou ne,takže vlastně ani nevím jakým způsobem.Tlačil jsem na tlačítko a zapnul Tx a podruhý přepínač "žák".
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
EvzEn

Re: Easycopter V4.5 COLIBRI

#619 Příspěvek od EvzEn »

Zdravím, tak jsem si koupil Colibříka :) Je to super stroj!! Jen mě štve, jak furt mlátí flybar o vrtulník..
Po přečtení všech 42 stránek stejně nemám moc jasno :D Jak tedy mám upravit ten stabilizátor ??
Mám tedy ten originální zkrátit o 16mm a pak na něj našroubovat tohle: http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/7 ... treme.html ??
Ten celý set od extreme i s tou tyčkou je tedy k prdu jo ??

Jinak se s ním lítá skvěle, dnes jsem létal venku a fakt bomba :) Až vyřeším tohle bude pro mě bezkonkurenční za ty prachy..

A ještě jedna věc, mám objednané baterie z ebaye : http://www.ebay.com/itm/F00423-NE495000 ... 3cb809ece0
Teď jsem zjsitil, že jsou dvě verze a každá má jinak ty drážky. Je tahle ta nová ?? Podle čísel, nevím jak to zjistit..

Díkes za rady :)
ifin

#620 Příspěvek od ifin »

EvzEn píše:Zdravím, tak jsem si koupil Colibříka :) Je to super stroj!! Jen mě štve, jak furt mlátí flybar o vrtulník..
Po přečtení všech 42 stránek stejně nemám moc jasno :D Jak tedy mám upravit ten stabilizátor ??
Mám tedy ten originální zkrátit o 16mm a pak na něj našroubovat tohle: http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/7 ... treme.html ??
Ten celý set od extreme i s tou tyčkou je tedy k prdu jo ??

Jinak se s ním lítá skvěle, dnes jsem létal venku a fakt bomba :) Až vyřeším tohle bude pro mě bezkonkurenční za ty prachy..

A ještě jedna věc, mám objednané baterie z ebaye : http://www.ebay.com/itm/F00423-NE495000 ... 3cb809ece0
Teď jsem zjsitil, že jsou dvě verze a každá má jinak ty drážky. Je tahle ta nová ?? Podle čísel, nevím jak to zjistit..

Díkes za rady :)

Evžene nic nevyměňuj...Úplně postačí, když na každé straně odskřípneš cca 1 cm (samozřejmě ne na kraji!) a opětovně poté spojíš flybar nasunutím do nějaké vhodné trubičky (pak to zalepíš vteřinovým lepidlem). Já sem použil trubičku od přijímačové antény a létám s tím bez problémů. Baterie používám tyto http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _LiPo.html
Nelítá to? A zkusili jste to nakopnout?
nunasjiri

#621 Příspěvek od nunasjiri »

Ty drážky se liší šířkou, záleží jestli máš Colibriho nebo Solo Pro.Kup si tohle a zabiješ dvě mouchy jednou ranou,nezničitelný a jdou tam oboje baterky:http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6679-xne007-xtreme.html, já tam mám i tohle:http://www.rcking.eu/cs/solo-pro-i-ii/6665-xne005-xtreme.html a jsem spokojenej.Kovovou cykliku jsem tam z důvodu váhy nedával.Kevlarovej stabilizátor jsem zkoušel a byl hrozně tvrdej, zkoušelo to víc lidí a nějak to nesedělo.Stačí ucvaknout to závaží na konci a dát tam to závaží jaký uvádíš.Baterky jsem kupoval na HK, jednu za dolar.Byly tady za 10 dnů a makaj všechny.Podívej se sem:http://nunasjiri.rajce.idnes.cz/Nine_Eagle_Solo_pro_V2/
Ahoj a letu zdar
EvzEn

#622 Příspěvek od EvzEn »

Dík za bleskový rady :) Mám Colibriho.. Ty lyžiny kupuju hned jako druhej díl.. Takže koupím asi jen ty závažíčka, tam verze s tou trubičkou se mi sice líbila, ale mám strach abych to pak měl pořádně vyvážené..
Budu muset vyhrabat šupleru :D
To: Nunajsjiri
Je s tou výměnou velké měření ??Popravdě nikdy jsme tohle nedál a mám trochu obavy, abych nerozhodil stabilitu modelu.. Ale za pokus nic nedám, až budu brát tydalší baterky vezmu na HC i další stabec pro jistotu..

Co si teda myslíte o těch baterkách co jsem koupil ?? Myslíte, že to jsou ty co pasujou do novější verze Colibriho ?? Nebo si mám prostě počkat, co příjde a nepřemejšlet tu nad obrázky..
BTW škoda, že teď zrovna nemaj u rckinga ty závažíčka skladem.. Zkusím se po nich mrknout v jiným českým eshopu..
ifin

#623 Příspěvek od ifin »

Na ty závažíčka se vážně vykašli, pokud to uděláš podle toho mého popisu, tak není problém. Závažíčka ti zůstanou původní. Stabilitu nerozhodíš, pokud tedy uskřípneš na obou stranách stejný kousek. Koneckonců i když to netrefíš uplně přesně, tak důležitější bude vzdálenost od středu. Tzn posunout to v trubičce tak, aby závažíčka byly stejně daleko a zalepit.
EvzEn

#624 Příspěvek od EvzEn »

ifin píše:Na ty závažíčka se vážně vykašli, pokud to uděláš podle toho mého popisu, tak není problém. Závažíčka ti zůstanou původní. Stabilitu nerozhodíš, pokud tedy uskřípneš na obou stranách stejný kousek. Koneckonců i když to netrefíš uplně přesně, tak důležitější bude vzdálenost od středu. Tzn posunout to v trubičce tak, aby závažíčka byly stejně daleko a zalepit.

Tak dobře, dám tedy na tebe ;) Kde, že si tedy vzal tu trubičku ?? To je trubička od te anteny co trčí z desky PCB u Colibriho ?? Můžeš mi to prosím vyfotit ?? Ptám se protože mi to s tou trubičkou nebylo moc jasné..
Navíc jsem koukal na ty závažíčka a nikde je nemají skladem :)
ifin

#625 Příspěvek od ifin »

Původní lyžiny jsou největší slabina tohoto výrobku. Ty zesílené vypadají dobře, nicméně stejnou práci odvede vhodně naohýbaná kancelářská sponka. Colibri a solo pro jsou naprosto identické výrobky (ještě se prodává pod značkou scorpio). Zdar.
EvzEn

#626 Příspěvek od EvzEn »

ifin píše:Původní lyžiny jsou největší slabina tohoto výrobku. Ty zesílené vypadají dobře, nicméně stejnou práci odvede vhodně naohýbaná kancelářská sponka. Colibri a solo pro jsou naprosto identické výrobky (ještě se prodává pod značkou scorpio). Zdar.

To asi nebylo pro mě, že :D Jakou teda, že si tu trubičku použil ?? Dal si tam normální část teleskopické antény ?? Napadlo mě, že by tam šlo dát brčko :D nevím, jestli je to dobrý nápad.. Pokud budeš moc, vyfot mi to prosím, budu ti za to moooc vděčný :)
ifin

#627 Příspěvek od ifin »

EvzEn píše:
ifin píše:Na ty závažíčka se vážně vykašli, pokud to uděláš podle toho mého popisu, tak není problém. Závažíčka ti zůstanou původní. Stabilitu nerozhodíš, pokud tedy uskřípneš na obou stranách stejný kousek. Koneckonců i když to netrefíš uplně přesně, tak důležitější bude vzdálenost od středu. Tzn posunout to v trubičce tak, aby závažíčka byly stejně daleko a zalepit.

Tak dobře, dám tedy na tebe ;) Kde, že si tedy vzal tu trubičku ?? To je trubička od te anteny co trčí z desky PCB u Colibriho ?? Můžeš mi to prosím vyfotit ?? Ptám se protože mi to s tou trubičkou nebylo moc jasné..
Navíc jsem koukal na ty závažíčka a nikde je nemají skladem :)

Ale neee... Trubička může být v podstatě jakákoliv, která se blíží vnitřním průměrem průměru tyčky flybaru. Ta moje je z kitu HK 450 a původně v ní měla být protažená dlouhá anténa od přijímače (35MHz). Já mám ale přijímač na 2.4GHz s krátkou anténou a tak mi trubička zbyla. Když jsem si pořídil Solo Pro, tak tohle byla první věc co sem řešil. Nezávisle na mojem řešení jsem pak téměř to samé objevil na youtube. Zkus si to najít.
EvzEn

#628 Příspěvek od EvzEn »

Už vím, kterou myslíš... Já měl Hovera taky na 35Mhz a byla v ní anténa v lyžinách.. Já žádnou takovou doma nemám, ale zkusím mrknut jestli se nedá někde koupit, protože s tím flybarem se to venku moc nedá.. No i když zkusím ještě zahrabat doma, díky moc za rady :)
ifin

#629 Příspěvek od ifin »

EvzEn píše:
ifin píše:Původní lyžiny jsou největší slabina tohoto výrobku. Ty zesílené vypadají dobře, nicméně stejnou práci odvede vhodně naohýbaná kancelářská sponka. Colibri a solo pro jsou naprosto identické výrobky (ještě se prodává pod značkou scorpio). Zdar.

To asi nebylo pro mě, že :D Jakou teda, že si tu trubičku použil ?? Dal si tam normální část teleskopické antény ?? Napadlo mě, že by tam šlo dát brčko :D nevím, jestli je to dobrý nápad.. Pokud budeš moc, vyfot mi to prosím, budu ti za to moooc vděčný :)

No klidně brčko, ale nějaký tužší. Ta moje trubička je samozřejmě taky plastová.
nunasjiri

#630 Příspěvek od nunasjiri »

Jak píše Ivin, moc to neřeš, tak ňák aby to bylo od středu, když půjdeš do nějakýho modeláře tak tam nějaký závaží seženeš za doslova pár kaček, ale v podstatě tam můžeš dát cokoliv aby to bylo úměrný velikosti modelu.Já třeba na Free Spiritovi mám trubičku z elektrikářský čokolády.Ty baterky se dají upravit seříznutím tý drážky ale jak jsem psal, u těch Extreme je to jedno, tam dáš oboje.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“