FrSky X12S Horus

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zamčeno
Zpráva
Autor
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

Re: FrSky X12D Horus

#601 Příspěvek od RCStudio »

Jak se to rika...
Lide na celem svete s alkoholem prohravaji, jen moravaci remizuji :D
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Vážka
Kontaktovat uživatele:

#602 Příspěvek od Vážka »

Jo, jo, já remizuju každý večer a teď v období burčáku o to víc :D

Ale jinak budu taky moc rád za zpravodajství z Vašeho testování.
ASW-17, Sea Beaver, Piper PA-18 Super Cub
JETI DS-16
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#603 Příspěvek od RCStudio »

Dnes jsme dokončili český manuál pro FrSky-OS. Má 98 stran. Protože aktuální firmware je stále v angličtině, nechali jsme pro snadnou orientaci i obrázky v angličtině. Jakmile bude finální české menu, upravíme manuál. Na manuálu budeme nadále pracovat v souladu s vývojem FrSky-OS.
Manuál je určen zákazníkům, kteří si zakoupili vysílač Horus z naší distribuce.

1.JPG

2.JPG

3.JPG
Jan Janekx Urbanek
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#604 Příspěvek od RCStudio »

Vazeni, dnes se zamyslena schuzka s Daliborem nekonala. Oba mame dost prace tak snad to klapne zítra.

Telefonni rozhovor opet sklouznul do dimenze FrSky-OS a prepinacu.
Jak jsem pochopil, Dalibor rozporoval situaci kdy mame 3pol prepinac kterym menime 3 letove rezimy a zaroven treba ofsety kdy u Futaby se aktivují dane ofsety tim samym prepinacem.

Tzn mame letove rezimy start, let a pristani. Ovladane jednim 3polohacem. Dale mame treba funkci ofsetu kterou potřebujeme pro dany letovy rezim nejak nastavit. U Futaby se tedy nastavi prepinac na zmenu letovych rezimu a zaroven ten samy prepinac treba na banky ofsetu, tzn jednim prepinacem resp polohou se aktivuje letovy rezim a dane nastaveni z banky ofsetu.

U FrSky-OS to je ale jinak. Banky nejsou vstazeneny na prepinac ale letovy rezim, tzn jakmile dany mix v nasem pripade ofset povolime je s nim pocitano v letovych rezimech a my muzeme pro kazdy letovy rezim menit nastaveni. Ano jde tam prizadit i prepinac ale ten slouzi pouze a jenom k aktivaci/deaktivaci daneho mixu kdyz je potreba jej aktivovat nebo deaktivovat.
Kdyz se misto prepinace zvoli pomlcka nemusi se nastavovat poloha prepinace ale s danym nastavenim se automaticky pocita v danem letovem rezimu.

Ted jen proverit jestli to nekoliduje s dalsim nastavenim ktere pozaduje Dalibor ale pokud je mix v neutralu neměl by to byt problem....
Naposledy upravil(a) RCStudio dne úte 27.09.2016 21:16, celkem upraveno 2 x.
Jan Janekx Urbanek
ddano007
Kontaktovat uživatele:

#605 Příspěvek od ddano007 »

Len bacha, aby ste z Horusa nespravili Futabu, nechajte tam aspoň OpenTX :roll:
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
graup15

#606 Příspěvek od graup15 »

Open Tx je vždy možno nahrát..to vidím jako silnou stránku Horuse...mimochodem HW je pravdu silné a stejný processor jen na jiné frakvenci se používá u průmyslových CNC mašin za miliony korun..takže v tomto směru jsem naprosto spokojený .
Open TX je pro hračičky..., ale jak to vnímám já..tak Frsky OS je správná cesta firmy co se chce etablovat pro majoritní cílovou skupinu uživatelů...a proto musí být sw transparentní a lehce ovladatelný.
Sám nemám moc času se pindat s OpenTX.. ač mi to problém opravdu nedělá. Měl jsem i rádia od MPX (ještě než je požral číňan a tam byla stejná filozofie...nebo lépe řečeno podobná jako Open TX..jen HW zdroje neměli ten výkon jako dnes.

Co bych jen ještě doporučil jako další vylepšení Horuse...tak max rozsah kanálu serv...125% sice stačí, ale 150% je lepší. Mnoho serv je na max výchylku 150% již koncipováno.

No a nesmím zapomenout na jednu podstatnou věc....po hodně dlouhé době..opravdu dlouhé...mám radost,že existuje někdo jako je RcStudio co má snahu, chuť a výdrž opravdu pracovat na podpoře a help desku pro zákazníky. Patří mu velké poděkování.
Bohužel je standard,že dealeři ví o produktu naprosté hovno a při rozebírání problémů mám chuť jim dát po papuli.
Proto jsem rád,že mám Horuse od Rc Studia...zaslouží si moje peníze.
Dalibor
Woita
Kontaktovat uživatele:

#607 Příspěvek od Woita »

Dalibore, máš úplnou pravdu... RCStudio (Honza) mě stále dostává svou ochotou, trpělivostí, pozitivním přístupem, zápalem pro věc. A nemachruje. To se musí zažít. Ještě jsem si na to nezvyknul.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
graup15

#608 Příspěvek od graup15 »

Ano..je to velká vzácnost...je třeba si ji vážit. Zítra se stavím pro malý přijímač a začne testování v reálném celouhlíkovém Coradu.
SW věci se dořeší a jakmile vymyslím (vymyslíme) postup naprogramování Corada (tzn 4servové křídlo..3letové režimy..protože 5 jich používám jen u F3B) tak postup včetně obráků zveřejním zde.

PS..dá se objednat u Rc Studia obrácený kablík external anteny..tzn SMA na konci. Kdo má anttény z VTx v zásobě jako já..to rozhodně uvítá
janva9

#609 Příspěvek od janva9 »

:) Nezapomeňte, že to, co se teď řešilo u větroňů, musí stejně fungovat i u akro a heli.

JanekX maká, to se nedá upřít ale otázka je, jak se k tomu postaví výrobce. Ale myslim, že bude tlak i od dalších uživatelů.
Ground Penetration Tester
graup15

#610 Příspěvek od graup15 »

Budu upřímný...budu řešit jen větroně. Acro mi nezajímá. A heli už vůbec ne..na to se může zapojit někdo další.(i na to Acro)
Rádio jako takové problém nemá..stačí dořešit sw a bude to velmi,velmi příjemná věc. Uvědomuji si to,že jsem ovlivněný Futabou,která má co se větroňů týče ,naprosto dokonale doladěný SW (taky v tom má hodně let zkušeností). Proto bych byl nerad aby vyznělo,že mám něco proti Horusu (koupil jsem si ho,nedostal zadara!!!!) Futaby mám dvě,takže mohu porovnávat..to jen na dokreslení situace :-)
macil

#611 Příspěvek od macil »

Takže do popelnice pôjde až o nejaký ten týždeň neskôr? :)
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#612 Příspěvek od lubo1 »

janva9 píše::) Nezapomeňte, že to, co se teď řešilo u větroňů, musí stejně fungovat i u akro a heli.

JanekX maká, to se nedá upřít ale otázka je, jak se k tomu postaví výrobce. Ale myslim, že bude tlak i od dalších uživatelů.

Aby sa riešili Coptéry.... musí tu byť niekto,kto to bude posúvať ďalej a bude v technike coptér dosť rozhľadený.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#613 Příspěvek od RCStudio »

Panove dekuji, cenim si Vasich kladnych hodnoceni a uprime me to udelalo radost.
FrSky-OS je trochu osobni zalezitost, preci jenom jsem na nem stravil bez mala rok :)

Mam takovy pocit, ze tato diskuze vznikla uplne zbytecne.
FrSky-OS neni nedodelany, jen se obavam, ze s ohledem na zvyklosti z jinych souprav mohlo dojit k nepochopeni nekterych programovacich procesu. Toto s Daliborem peclive probereme a pevne verim ze napipame k jeho spokojensoti i to Corado :)
Krom toho jeho postrehy zalozim do issues a probereme s vyvojovym tymem.

Koptery nic extra nepotrebuji, par letovych rezimu a kanaly na kvedlani. To je hotove.
Heli to je slozitejsi, ale vim o tom ze FrSky mel tym na heli, ktery tuto cast daval dohromady. Nyni umi tyto CCPM H-1, H-4, HE3, H-3, HR3, H-4X a samozrejme FBL
Acro, tam snad muze chybet jen vyssi limity nad 125% to navrhnu, jinak nemyslim ze by v akru ted neco chybelo.
Jan Janekx Urbanek
Bořík

#614 Příspěvek od Bořík »

Ten vyšší rozsah dráhy serva je docela příjemná věc. Jak je to ale u Taranisu E ? V menu jde zaškrtnout rozšíření kanálu na +/- 125% a přitom v nastavení serv jde dráha nastavit od -150 do 150 ... 8O :?:
mafraf

#615 Příspěvek od mafraf »

Je tohle doporučení Aloft Hobbies stále aktuální?
http://www.flyinggiants.com/forums/showpost.php?p=2559052&postcount=21
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“