Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně
Re: Hobbyking
U minulé zásilky v letě jsem měl rekord a to 11dní. Už to bylo místy i lepší, než od některých místních firem. Jinak nejlíp funguje za zahraničních Lindinger . Objednáno v pondělí večer a ve čtvrtek jsem to měl doma.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
Jara11 píše:U minulé zásilky v letě jsem měl rekord a to 11dní. Už to bylo místy i lepší, než od některých místních firem. Jinak nejlíp funguje za zahraničních Lindinger. Objednáno v pondělí večer a ve čtvrtek jsem to měl doma.
Pokud máš na mysli Lindinger viz tento odkaz tak to je v Rakousku, a to je vůči ČR i SR doslova za humnama. EU sklad v Holandsku je podstatně dál.
Ahoj.Prosím neporadí někdo.Co dělám špatně, že věci které nejsou skladem nejdou dát do košíku?Objeví se-
This item cannot be backordered.
We will email you when the stock arrives.
díky
This item cannot be backordered.
We will email you when the stock arrives.
díky
Karel
"Tato polozka nemoze byt spatne doobjednana.
Posleme vam email ak ju naskladnime."
A myslim si ze sa jedna o tovarove polozky o ktorych HK 100% nevie ci ich bude znovu naskladnovat a ak aj ano tak nevie kedy presne.
Preto ich radsej HK zakaze vlozit do objednavky aby ludia zbytocne "nebrzdili" svoje objednavky a uzatvarali-platili objednavky okamzite a necakali na doplnenie skladu.
Posleme vam email ak ju naskladnime."
A myslim si ze sa jedna o tovarove polozky o ktorych HK 100% nevie ci ich bude znovu naskladnovat a ak aj ano tak nevie kedy presne.
Preto ich radsej HK zakaze vlozit do objednavky aby ludia zbytocne "nebrzdili" svoje objednavky a uzatvarali-platili objednavky okamzite a necakali na doplnenie skladu.
RC glider Fling
MiniCorado
Daidalos 230
MiniCorado
Daidalos 230
Pro Drondys
Pokud máš na mysli Lindinger viz tento odkaz tak to je v Rakousku, a to je vůči ČR i SR doslova za humnama. EU sklad v Holandsku je podstatně dál.[/quote]
Kde je Lindinger samozřejmě vím, když od něho objednávám-to bylo pouze pro info, že ze zahr. firem byl nejrychlejší. No a těch 11dní byl rekord z HK.
Pokud máš na mysli Lindinger viz tento odkaz tak to je v Rakousku, a to je vůči ČR i SR doslova za humnama. EU sklad v Holandsku je podstatně dál.[/quote]
Kde je Lindinger samozřejmě vím, když od něho objednávám-to bylo pouze pro info, že ze zahr. firem byl nejrychlejší. No a těch 11dní byl rekord z HK.
Ventus3 5.33m - EMS,PIKE Sup.,Vision50Ely-q,XB-8 ,FrSky 20X,
- Xenomorfus
Tak mozna trochu OT (avsak pozitivni), po spatnych zkusenostech zde pritomnych s HK skladem z ciny jsem tedy 13.11. brzy rano objednal z EU. 14.11. ve 14h byl balik predany GLS v Holandsku, 15.11. 21:12 GLS Czech republic. Balik (rekl bych asi takovy standartni, bezne veci) ma asi 1kg, je tam nejaky motor, regulator par serv, dve lipolky, lehce pres 100 dolaru... tak jen pro info.
Xenomorfus
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Traxxas,Absima CR4T,Hotwing,Crack Jak-55,150cm Mlok,P-51D,Stuka
Si vis pacem, para bellum
Taky přidávám pozitivní hodnocení po měsíci a půl mi HK vrátilo peníze za jimi zrušenou objednávku, i když mi to o rok zkrátilo život 
http://www.pacho.cz
To ti gratuluji, já mám u nich 2000,- už čtvrtý rok a nemůžu je dostat zpět.
Platil jsem kartou, to jsem ještě neměl PayPal.
Už jsem je oželel, ale občas je jen z principu oprudím
jirka_d píše:To ti gratuluji, já mám u nich 2000,- už čtvrtý rok a nemůžu je dostat zpět.Platil jsem kartou, to jsem ještě neměl PayPal.
a vysvětlili to nějak? nebo na čem to drhne? nemůžou ti to připsat jako kredit k útratě?
mám u nich také jednu, u které čekám na vrácení na kartu, tak se trochu děsím
Banka tvrdí že jim to bylo připsáno a oni tvrdí opak, že nebylo. Začarovaný kruh. Chtělo by to u nich osobní návštěvu, ale nějak se mi tam nechce 
Apropo uz sa daju opat objednavat lipolky z HK skladu...
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Otázka nejspíše na Drondys-e:
Za jakých podmínek je možné zrušit zaplacenou objednávku tak, aby mi byly vráceny peníze? Je tam nějaký časový limit pro doručení zásilky, při jehož nedodržení Hobby King chtě, nechtě peníze musí vrátit? Na jejich stránkách jsem tuto informaci nenalezl.
Pozn.:
Otevření sporu u PayPal je mi známo.
Za jakých podmínek je možné zrušit zaplacenou objednávku tak, aby mi byly vráceny peníze? Je tam nějaký časový limit pro doručení zásilky, při jehož nedodržení Hobby King chtě, nechtě peníze musí vrátit? Na jejich stránkách jsem tuto informaci nenalezl.
Pozn.:
petrovo píše:Otázka nejspíše na Drondys-e:
Za jakých podmínek je možné zrušit zaplacenou objednávku tak, aby mi byly vráceny peníze?
Je tam nějaký časový limit pro doručení zásilky, při jehož nedodržení Hobby King chtě, nechtě peníze musí vrátit? Na jejich stránkách jsem tuto informaci
nenalezl.
Pozn.:
Časový limit pro doručení zásilky, při jehož nedodržení by Hobbyking chtě, nechtě musel vrátit peníze obecně neexistuje.
Pokud je to placeno přes Paypal pak může Paypal prodejce donutit vrátit peníze v přijatelném čase jelikož zaplacenou částku má prodejce blokovanou 45 dnů od provedení platby + v případě otevření sporu doba než je spor ukončen. Takže je tam šance na vrácení peněz za předpokladu, že je spor otevřen včas tj. před uplynutím toho termínu 45 dnů od provedení platby na Paypalu a pokud je spor rozhodnut Paypalem ve prospěch kupujícího. Paypal v tomto ohledu rozhoduje obvykle poměrně rychle během pár týdnů. Pokud Paypal spor rozhodne ve prospěch kupujícího peníze budou kupujícímu vráceny i kdyby s tím prodejce nesouhlasil. Každý spor se posuzuje individuálně.
Pokud se u platby přes Paypal prošvihne termín 45 dnů od provedení platby nebo je-li to placeno mimo Paypal přímo kartou pak je to v podstatě na libovůli prodejce kdy a zda vůbec něco vrátí.
Proto je dobré platit přes Paypal a hlídat si termín 45 dnů od provedení platby, ve kterém Paypal poskytuje velmi solidní ochranu.
Drondys - děkuji za odpověď. Šlo mi o tu první větu v odpovědi. To ostatní vím. Nicméně není na škodu to znovu zopakovat.
Na Zákaznickou podporu píšu defacto denně a denně také dostávám odpovědi. Nicméně nic praktického se z jejich strany neděje a "okecávání" pro mne není nic víc, než pouhé okecávání. Takže zřejmě budu muset nasadit "větší kalibr". Mám však ještě chvilku čas. Myslím, že tento týden rozhodne.
Na Zákaznickou podporu píšu defacto denně a denně také dostávám odpovědi. Nicméně nic praktického se z jejich strany neděje a "okecávání" pro mne není nic víc, než pouhé okecávání. Takže zřejmě budu muset nasadit "větší kalibr". Mám však ještě chvilku čas. Myslím, že tento týden rozhodne.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Možno by sa vyplatilo nečakať až 45 dní, ale skôr na PayPale otvoriť dišputu. Oni v HobbyCity to okamžite dozvedia a trochu zvýšia svoju snahu k riešeniu problémov. Predsa len - ani HC nechce dráždiť PayPala bosou nohou... 
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk