Align T-rex 500

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

Re: Align T-rex 500

#601 Příspěvek od František Koudelka »

Tak vadne servo jsem poslal zpet prodejci a dnes mi postak prinesl nove :D uz mam namontovano, serizeno, doufam ze to bude fungovat, ty turnigy vyhazovat nebudu, treba se budou na neco hodit, ale do heli uz je asi nedam, jestli se me ty DS515 osvedci tak si koupim jeste dalsi tri pro druheho rexe co mam v CR, ale kdyz to srovnam tak DS515 reaguji uz jen od pohledu na zemi daleko rychleji a presneni...mozna se ted i odvazim otocit 500stovku na zada :) ..ale bojim bojim :lol:
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
bonis
Kontaktovat uživatele:

#602 Příspěvek od bonis »

Včera ráno dalších 12 baterek a Rex se mi líbí stále víc.
Dokonce jsem odpoledene vyndal SH-1357 z Mini Protose (musí chudák počkat na MKS-95i, až budou penízky) a dal ho do Rexika místo HSG-5084MG. S tim Hitecem jsem to koupil a od začátku jsem mu nevěřil, že nebude stačit.
Na první lety to bylo dobrý, ale včera už jsem začal tahat víc a vrtulka byla nepříjemná, navíc jsem byl se ziskem u GP-780 na slabejch 60%, kde to lehce kmitalo a přitom vrtulka moc nedržela.
On ten Savox má už něco za sebou a taky to není zrovna zázrak, stejně jsem ale dosáhl na 67,5% bez kmitání a je to o dost lepší.
Večer jsem to šel zase proletět, ale už mi nebylo přáno.
Když jsem konečně naladil vrtulku se Savoxem, začala najednou ustřelovat o 20°-40°.
Pátral jsem po příčině a několikrát to zvednul, zavisel a přistál.
Neměl jsem kabinu a při jednom takovym pokusu mi to ve dvou metrech chcíplo.
Motor odstavil a tak jsem šel autorotací na přistání. Moje první.
Krásně jsem to usadil na zem a šel se kouknout, co je za problém.
Problém byl, že se rozpojil konektor baterek (XT60), takže ta krásná a čistá autorotace nabyla moje práce, ale klika že to bylo z visu a s pádlama :lol:
A já měl takovou radost :cry:
Následně jsem odhalil i příčinu ústřelů ocasu. Odlepené gyro :oops:
Tak jsem to raději zabalil, nechtěl jsem pokoušet osud.
Poradí někdo, jak pojistit XT60, aby se nerozpojil?
Ona to normálně docela drží kabina, ale už jsem z toho trochu nervozní.
Začínám uvažovat i o přijímačovkách, Rex je snadno unese.
Vozí je někdo na palubě, nebo spoléháte na BEC?
Díky Martin
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
OPR
Kontaktovat uživatele:

#603 Příspěvek od OPR »

Rady jsou dvě.

Přepájet za :

- MP Jet ( 3,5mm - 5mm )

- EC3 EC5
bonis
Kontaktovat uživatele:

#604 Příspěvek od bonis »

Hmm, nepotěšil jsi mne :D
Standartně používám goldy 4mm na MP a 2mm na Ricco a Uniq a spokojenost.
Ty XT60 byly napájený na všech kabelech u Rexe, když jsem ho koupil (Regl a 4x acu) a tak jsem jim chtěl dát šanci. Evidentně to budu muset přepájet.
EC3 a EC5 jsem používal na závodních buginách (1:10 a 1:8) ale nijak zvlášť mne nepřesvědčily a já se opět vrátil k gold 4mm.
Jaksi mi nikdy nepřirostly k srdci konektory sdružující oba kabely.
Zatim nejhorší byly Deans, pravidelně se upálily, nebo vznikl studeňák. Samozřejmě ve finálové jízdě :cry:
Jen pro představu, v čem jsou podle Tebe MPJet lepší, než klasické goldy?
Futaba, Spirit, iCharger
OPR
Kontaktovat uživatele:

#605 Příspěvek od OPR »

Když jsem kupoval vrtulník, měl jsem tam již 4mm goldy napájený mezi reglem a motorem. Ježe se hřáli. Tak sem pořídil nový a přepájel jsem si je. Jenže se hřáli taky. Tak jsme pořídil 3,5mm MPJet ( v tabulce jsem se dočetl kolik konektory přenesou) a napájel je. A je to studený.

Takže tak.

Jinak ty EC3 / EC5 bych pořizoval kvuli blbuvzdornosti. Totiž, znám se. :D
bonis
Kontaktovat uživatele:

#606 Příspěvek od bonis »

Konektory se hřály? 8O
Asi jsem na ně nikdy ani nesahal, abych to zjistil :?

Blbuvzdornost je dobrá věc, ale proto mám červenej kabel s dutinkou a červenou izolací a černej kabel se samcem a černou izolací. Případně obráceně na druhé straně.
Udělal jsem už hoooodně blbostí, ale tohle prostě nespleteš. Dutinku s dutinkou nespojíš, ani kdyby si se rozkrájel.
Používám ty 4mm i na připojení nabíjecího kabelu do nabíječky a pak mi přebývají dutinky. Do nich připájim očko z pevného, izolovaného drátu, zasmrštim do izolace a používám jako kryt na samce u baterky. Nehrozí ani náhodné spojení. Tu krytku nasadim ihned po odpojení baterky od reglu, nebo nabíječky.
Futaba, Spirit, iCharger
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#607 Příspěvek od pkotatko »

Blbuvzdornost je dobrá věc, ale proto mám červenej kabel s dutinkou a červenou izolací a černej kabel se samcem a černou izolací. Případně obráceně na druhé straně.
Udělal jsem už hoooodně blbostí, ale tohle prostě nespleteš. Dutinku s dutinkou nespojíš, ani kdyby si se rozkrájel.

Ale spletes ani nevis jak. Staci zapojovat dva paky do serie a pripojovat k regulatoru. Lehce se ti pri nepozornosti stane, ze baterky zapojis do zkratu.

po skoro dvou tydnech....
20052011305.jpg
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#608 Příspěvek od OPR »

To ale on momentálně coby uživatel "jedno pakových" pohonných sad, neocení. To přesně přichází v situacích kdy spojuješ do serie. Ale i tak, pokud ty dvě samice přiblížíš dostatečně blízko k sobě, i tak vznikne oblouk.
bonis
Kontaktovat uživatele:

#609 Příspěvek od bonis »

To je pašák!!!
Ano, při zapojení vícero paků do serie tam to riziko je, ale i tomu se dá předejít.
Používám bílou smršťovačku na kabely od baterky, který se spojují spolu.
Černá u jednoho paku na regl, červená v bílé izolaci do druhé baterky. U druhé je bíla na černém vodiči a červená na káblu do reglu.
Zapojení při použití 4mm konektorů.
Jen si musíš pohlídat, které paky patří k sobě, nicméně by Tě opět mělo trknout, pokud se pokusíš propojit dva bílé fousy a oba přitom mají dutinku, nebo samce.

to OPR:
Ale používám :D
3S 2200mAh z Mini Protose do T-Rexe 500
S tim obloukem máš pravdu, to se ale může stát skoro s každym konektorem, to už si musíš pohlídat sám.
Jinak já ještě nechávám malý přesah izolace přes konec konektoru. 1mm stačí, aby se náhodně nedotkly, při zapojení to pak uhne.
Jediná nevýhoda je, že po nějaké době ten přesah nějak zmizí a je třeba znova zaizolovat.
Futaba, Spirit, iCharger
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#610 Příspěvek od pkotatko »

Stane se. Stejne porad pouzivam podobny system jak ty. Jednotlive MP Jet 5,5 konektory. Jen si davam uz opravdu pozor a navic jsem si udelal delky kabelu tak, aby to neslo zapojit spatne.
Troll

#611 Příspěvek od Troll »

Taky jsem přepóloval konektor ( MP Jet) při zapojovaní 10s ( anebo 12s, už si nepamatuji) . A to si dávám sakra pozor. Stačí aby člověka něco rozptýlilo,a je hotovo. Moje prsty vypadaly trošku líp jako ty na fotce. Ale o moc ne. :lol: Od té doby používám pouze konektory co špatně zapojit nejdou . I když jsou horší jako MP Jet. Co se může stát, stane se. Dříve či později.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#612 Příspěvek od pkotatko »

Prstiky moje vlastni. A ubezpecuju vas, ze uz se mi to nestane..... :mrgreen: :mrgreen:
6mm konektory zmizely. Odparily se.
raging

#613 Příspěvek od raging »

Taktéž jsem již svařoval... :oops: stejná situace,jak psal pkotatko,při propojování dvou 6 článků do série.5,5 MP jety se během zlomku vteřiny odpařily a samozřejmě mě to popálilo :cry:
saint21

#614 Příspěvek od saint21 »

raging píše:Taktéž jsem již svařoval... :oops: stejná situace,jak psal pkotatko,při propojování dvou 6 článků do série.5,5 MP jety se během zlomku vteřiny odpařily a samozřejmě mě to popálilo :cry:
Mĕl jsem to stejné. Prsty v pohodĕ,ale baterky jsem musel prišlapnout abych je roztrhnul a nechytili plamenem. Musím říct, že kouřili pĕknĕ.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
dagx
Kontaktovat uživatele:

#615 Příspěvek od dagx »

BONIS- Já měl opačný problém s xt60.Šly moc ztuha ale jde to trochu poladit:
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=42&t=55440&start=0
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“