Novinka Walkera CB180D, RTF, 2.4GHz

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re: Mega úprava.

#601 Příspěvek od petsild »

PeeKay píše:
petsild píše:Ahoj,
Při vystavení serva dopředu na max DC vykáže sotva poloviční náklon co ostatní směry

Premyslam, ci ten problem nie je (nebol) v kolmosti tiahel serv. Z fotiek som si vsimol ze Ti vedu k servam hodne pod uhlom co moze sposobit skratenie drahy pohybu v jednom smere (asymetria). Na druhej strane je pravda ze v originalnom stave to tak vyslo z fabriky tak teda neviem... Vsimol som si debaty kolegov z vlakna k HK450 a tam kolmost tiahel na DC hodne riesili a drobne odchylky od 90st. ktore by som vobec nepovedal radili rozhodne napravit. Takisto uz i v originalnej dokumentacii k CB180 pisali, ze paky serv v neuralnej polohe musia byt kolme na tiahla inak vzniknu nesmymetricke vychylky (napr. inak vpred ako vzad a pod.), je to sice trochu inym problem ale chcel som tym povedat, ze na uhloch zalezi.

Když se podíváš na původní orientaci DC tak funkce je: servo vystaví nahoru dobře na max jenže DC chybí něco jako opora, která by zapřela v momentě pro dopředný let DC s hlavní osou rotoru. To ale není možné odstranit... protože deska kvůli ostatním směrům musí klouzat nepatrně nahoru dolů volně.
Jak píšeš na úhlu táhel záleží také, kvůli titěrnému místu nelze jinak umístit, po přehození paky do vnitřní strany je pod úhlem zevnitř to vypadá nepřirozeně.
Zdeněkhr
Kontaktovat uživatele:

#602 Příspěvek od Zdeněkhr »

Na RC-king už je zadní rotor AX- 13 konečně, bohužel za cenu, jak bych to jen slušně napsal? Radši se nebudu vyjadřovat. Nebude někdo kupovat v HK? Bral bych i AX- 07.
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1367&amode=, http://zdenekhr.rajce.idnes.cz/Lazy_Bee
PeeKay

#603 Příspěvek od PeeKay »

Zdeněkhr píše:Na RC-king už je zadní rotor AX- 13 konečně, bohužel za cenu, jak bych to jen slušně napsal? Radši se nebudu vyjadřovat. Nebude někdo kupovat v HK? Bral bych i AX- 07.

no skoda, ze si sa s tym neprihlasil v piatok, robil som tam drobny nakup (HK450GT) a mal som v krabici este priestor necelych 200g.
HK450GT flybarless, MicrobeastX 2.0, TG9x 2.4GHz, AXN FloaterJet
Zdeněkhr
Kontaktovat uživatele:

#604 Příspěvek od Zdeněkhr »

Tak to je škoda, pokud by jsi něco kupoval příště tak dej prosím vědět. Vzal bych i hlavní rotor, teda AX-7.
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=1367&amode=, http://zdenekhr.rajce.idnes.cz/Lazy_Bee
PeeKay

#605 Příspěvek od PeeKay »

Zdeněkhr píše:Tak to je škoda, pokud by jsi něco kupoval příště tak dej prosím vědět. Vzal bych i hlavní rotor, teda AX-7.

ok, urcite dam vediet. Inak ten AX-07 to je vec ! Listy vydrzia prakticky akukolvek koliziu. Predvcerom som s nim skrtol o stenu, vrtulnik padol na zem ako kamen, odniesla to len "canopy". Jedna z najlepsich investicii.
mamoulian

#606 Příspěvek od mamoulian »

Škoda,že sem je nekoupi dříve.To sem objednával listy jako na běžícim pásu.Teď lítám už asi měsíc a půl na jedny origo bez kolize.(a není to tím,že nelítám :o)) Lítám cca 1-2x denně Po-Pa a o víkendech i 5xza den,když to rodiný program dovolí)
PeeKay

#607 Příspěvek od PeeKay »

mamoulian píše:Škoda,že sem je nekoupi dříve.To sem objednával listy jako na běžícim pásu.Teď lítám už asi měsíc a půl na jedny origo bez kolize.(a není to tím,že nelítám :o)) Lítám cca 1-2x denně Po-Pa a o víkendech i 5xza den,když to rodiný program dovolí)

Ty brdo, to uz musis lietat ako drak, kolecka i dozadu :-)
mamoulian

#608 Příspěvek od mamoulian »

Není to špatný. :D
petsild
Kontaktovat uživatele:

Ztráta výkonu.

#609 Příspěvek od petsild »

Ahoj,
tak mi vrťas začal blbnout :( po cca 30s ztratí výkon a začne se propadat. Baterie jsem vyloučil mám celkem tři a jev se projevuje na všech podobně. Motor a baterie se dost zahřívají po chvilce asi minutě plácání na vzduchovém polštáři.
Při měření na odpor hlavní motor téměř ve zkratu bude chyba měření, zato napětí regulace měřeno naprázdno bez nasazených listů vypadá naprosto v pořádku do motoru jde téměř 8V při max. Nechci si vůbec připustit, že vada bude v přijímači 4V1, nedávno reklamoval kvůli slabému dosahu.

Jestli máte přesnou metodiku, jak najít konkrétní vadný kus tak dejte vědět. Pet
mamoulian

#610 Příspěvek od mamoulian »

Jak daleko ti dosáhne teď po reklamaci?Mám pocit,že dosah mám dost krátký.Víc sem teď lítal kvůli počasí uvnitř garáží.S dosahem sem problém neměl.Lítal sem tak 5-6 šířek parkovacích stání a bez problémů.Dneska večer bylo chvíli skoro bezvětří a po cca pěti metrech mixer vypnul motory a jako kámen spadnul na zem.Odešel naštěstí jen podvozek. Přišlo mi,že sem skončil na kratší vzdálenosti než v železobetonové garáži.
Váhy
Kontaktovat uživatele:

Re: Ztráta výkonu.

#611 Příspěvek od Váhy »

petsild píše:...tak mi vrťas začal blbnout :( po cca 30s ztratí výkon a začne se propadat. Baterie jsem vyloučil mám celkem tři ......

Jestli ty baterie pravidelně střídáš tj. mají nalétáno stejně, tak Ti mohli odejít současně - mě se to stalo zrovna nedávno. A při létání s vybitými bateriemi jěště chvíli na vzduchovém polštáři se ty baterie moc vybíjejí a rychle ničí.

Nejdřív bych zkusil jednu novou baterii.
.
Přehled vrtulníků: http://www.ajgl.cz/vrtulniky
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re: Ztráta výkonu.

#612 Příspěvek od petsild »

Váhy píše:
petsild píše:...tak mi vrťas začal blbnout :( po cca 30s ztratí výkon a začne se propadat. Baterie jsem vyloučil mám celkem tři ......

Jestli ty baterie pravidelně střídáš tj. mají nalétáno stejně, tak Ti mohli odejít současně - mě se to stalo zrovna nedávno. A při létání s vybitými bateriemi jěště chvíli na vzduchovém polštáři se ty baterie moc vybíjejí a rychle ničí.

Nejdřív bych zkusil jednu novou baterii.
.

Baterie mám řádně očíslované... tak mám kontrolu kolik nab.cyklů mají za sebou každá 15 c. nab. Teda tu originál jsem nepatrně šetřil, přesto výsledek stejný. Tam problém nebude, leda byla vadná originál nabíječka?
Po čerstvém nab. jsou baterie na članek 4,15V v pořádku.
petsild
Kontaktovat uživatele:

dosah

#613 Příspěvek od petsild »

mamoulian píše:Jak daleko ti dosáhne teď po reklamaci?Mám pocit,že dosah mám dost krátký.Víc sem teď lítal kvůli počasí uvnitř garáží.S dosahem sem problém neměl.Lítal sem tak 5-6 šířek parkovacích stání a bez problémů.Dneska večer bylo chvíli skoro bezvětří a po cca pěti metrech mixer vypnul motory a jako kámen spadnul na zem.Odešel naštěstí jen podvozek. Přišlo mi,že sem skončil na kratší vzdálenosti než v železobetonové garáži.

Naposled jsem měl dosah bez výpadku max do 30m venku, v hale kolem 45m nad 50m naprostá ztráta signálu.
dac
Kontaktovat uživatele:

#614 Příspěvek od dac »

zdravím
jsem tady nový a mám stejný problém s výkonem jako petsild asi po 10 nabitích.180 ku jsem poslal na reklamaci,ale taky by mě zajímalo kde je problém
PeeKay

#615 Příspěvek od PeeKay »

Ked uz je tu rec o bateriach - stalo sa vam niekomu, ze bateria po vybiti vo vrtulniku "opuchne" (cz: "otece") ? Takmer som ju odtial nedostal. Inak toci celkom dobre, cca 7 minut v kuse urcite.
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“