Pohony S.Neu 15xx/../6.7 a CFK vrtule

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#601 Příspěvek od Doktor »

Na tu 4S 2,2Ah 40C čekam už asi dva měsíce než jí naskladní. Stále nic. Ale já si počkam! :)
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#602 Příspěvek od PepaK »

ČAU DALIBORE, TY MNĚ TEN MOTOR CHCEŠ ROZTRHNOUT NE!!! :lol: A PAK ŽE TAM NEBUDOU 4KW.
VRTULI 17*18 MÁ ,JEN PRO NÍ BUDU MUSET ZAJET. A PAK TO BUDE TEPRVE HUKOT.
graup15

#603 Příspěvek od graup15 »

To měření s 17/13 je na mém motoru..chtěl jsem si ověřit (mimo jiné) jestli jsou motory stejné..jestli se zase neliší ( kv)
m2
Kontaktovat uživatele:

#604 Příspěvek od m2 »

Nemám žiadny graf zo žiadneho merania. V princípe som okrem dosahu rádia ani nič nemeral. Nie je v tom žiadny Neu, žiadny uhlík ani žiadny kevlar. Model z Číny, regler z Číny, motor z Honkongu, baterky od Nosorožca za babku, PPM prijímač, žiadne mixy v rádii. Servá z jednej havárky, rádio z inej. Kopec mechanických dielov z chassis starých elektrónkových rádií, preglejka a suché zipsy.

Síce má iba 3kW, ale aj tak letííííííí !! :D :D :D

Obrázek

a je pekná, že? :wink:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
JMalik

#605 Příspěvek od JMalik »

m2 píše:Nemám žiadny graf zo žiadneho merania. V princípe som okrem dosahu rádia ani nič nemeral. Nie je v tom žiadny Neu, žiadny uhlík ani žiadny kevlar. Model z Číny, regler z Číny, motor z Honkongu, baterky od Nosorožca za babku, PPM prijímač, žiadne mixy v rádii. Servá z jednej havárky, rádio z inej. Kopec mechanických dielov z chassis starých elektrónkových rádií, preglejka a suché zipsy.

Síce má iba 3kW, ale aj tak letííííííí !! :D :D :D

Obrázek

a je pekná, že? :wink:

Krásná.
Dej fotky do téma akrobacie.
Dám tam to Sůčko od Sebarta.
(Hlavně s tím zase hned neflákni :lol: )
m2
Kontaktovat uživatele:

#606 Příspěvek od m2 »

JMalik píše:(Hlavně s tím zase hned neflákni :lol: )

aké zase? ja som s Katanou neflákol, to más asi nejaké zlé informácie ;-)

fotky budú, ale riešim tu celý večer synovi matematické úlohy z teórie čísel, a už som zabudol aj čo som nevedel, tak mi to trvá ako Orbit bez cukru... ale čo už, on fotil, musím sa mu revanšovať.
JMalik

#607 Příspěvek od JMalik »

PepaK píše:ČAU DALIBORE, TY MNĚ TEN MOTOR CHCEŠ ROZTRHNOUT NE!!! :lol: A PAK ŽE TAM NEBUDOU 4KW.

4kW? :wink: ,
Tak o to můžeme soutěžit. Mám v Surprise 15 5slipol 4500mAh Litestorm VZ 30C, stejný motor, regl MGM 160A a vrtuli 17/18.
Dostal jsem to loni na 3760W.
Pro letošek jsem objednal nové aku (G3), vyměnil regl za MGM 260A (menší Ri) a o kousek se mi ještě podařilo zkrátit vodiče od motoru (ty jsou samozřejmě naletované přímo na pájecí body reglu).

(asi bych sem mohl dát letová data, pokud o to bude zájem).

Kdyby jsi byl dostatečně odvážný, jde dát 6s a vrtuli 16/16.
Ale šíleně létání prodražíš na baterkách. Je to k 5kW příkonu a podívej se jakou kapacitu v 6s dostaneš do trupu.
Uvažuji o tom, ale počkám aspoň na 60C (trvale) baterky. :lol:
JMalik

#608 Příspěvek od JMalik »

m2 píše:
JMalik píše:(Hlavně s tím zase hned neflákni :lol: )

aké zase? ja som s Katanou neflákol, to más asi nejaké zlé informácie ;-)

fotky budú, ale riešim tu celý večer synovi matematické úlohy z teórie čísel, a už som zabudol aj čo som nevedel, tak mi to trvá ako Orbit bez cukru... ale čo už, on fotil, musím sa mu revanšovať.

Co jsi loni zrušil za akrobata?
m2
Kontaktovat uživatele:

#609 Příspěvek od m2 »

JMalik píše:Co jsi loni zrušil za akrobata?

Akrobat bol môj, ale ja som si ho nezalietaval na rozdiel od tejto Extry. Ono ho v princípe nezrušil ani zalietavač, došlo k úplnej strate spojenia a ona si už potom letela sama samučká. Dôvod je dodnes neznámy (Extra má vybavenie z Katany, len o jedno servo výškovky menej a iný, jednoduchší prijímač a je riadená iným rádiom).
JMalik

#610 Příspěvek od JMalik »

m2 píše:
JMalik píše:Co jsi loni zrušil za akrobata?

Akrobat bol môj, ale ja som si ho nezalietaval na rozdiel od tejto Extry. Ono ho v princípe nezrušil ani zalietavač, došlo k úplnej strate spojenia a ona si už potom letela sama samučká. Dôvod je dodnes neznámy (Extra má vybavenie z Katany, len o jedno servo výškovky menej a iný, jednoduchší prijímač a je riadená iným rádiom).

Pamatuji si, jak jsi o tom psal, jenom jsem to zkusil :wink:
graup15

#611 Příspěvek od graup15 »

JMalik píše:
PepaK píše:ČAU DALIBORE, TY MNĚ TEN MOTOR CHCEŠ ROZTRHNOUT NE!!! :lol: A PAK ŽE TAM NEBUDOU 4KW.

Tak o to můžeme soutěžit. Mám v Surprise 15 5slipol 4500mAh Litestorm VZ 30C, stejný motor, regl MGM 160A a vrtuli 17/18.
Pro letošek jsem objednal nové aku (G3), vyměnil regl za MGM 260A (menší Ri) a o kousek se mi ještě podařilo zkrátit vodiče od motoru (ty jsou samozřejmě naletované přímo na pájecí body reglu).

Ale šíleně létání prodražíš na baterkách. Je to k 5kW příkonu a podívej se jakou kapacitu v 6s dostaneš do trupu.

No..nejdřív poletí žlutý Viking...až pak S16. Vrtuli 17/18 možná až 18/19 dáme jistě..hlavně pro snížení otáček na rotoru motoru. Jo a až ti přestane bavit MGM..jukni na nový CC200...to chodí božsky.
graup15

#612 Příspěvek od graup15 »

re.m2
Pěkný akrobatík...moc pěkný. Tak ať ti dlouho a dobře létá.
Dalibor
JMalik

#613 Příspěvek od JMalik »

graup15 píše:
JMalik píše:

No..nejdřív poletí žlutý Viking...až pak S16. Vrtuli 17/18 možná až 18/19 dáme jistě..hlavně pro snížení otáček na rotoru motoru. Jo a až ti přestane bavit MGM..jukni na nový CC200...to chodí božsky.

Jo, dík.
Podívám se na něj.
(až trochu vychladnu z toho Jeťáckého Spinu 99. Ten snad rozšlapu)

Tu 18/19, no nevím. Motor to vydrží, regl (ten správný :lol: ) taky, ale ty baterky. Poteče tam přes 300A a životnost budeš počítat na jednotlivé starty.
PepaK
Kontaktovat uživatele:

#614 Příspěvek od PepaK »

Baterka turnigy 5S 3600 30C stojí pouhých cca 1000,- Kč a to se nechá přežít, ale ten zážitek!!! Až budou 40C bude to lepší, ale stávající by mněly vydežet bez problému 250A.
graup15

#615 Příspěvek od graup15 »

re..Majlik

Mám zajímavou informaci...Rudi s poslední S16 tahá z baterky skoro 350A a vyjádřil se, že 50 cyklů v pohodě dají. Myslím, že naprosto důležité bude, baterku předehřívat..aby již od počátku mastila s co nejmenší výkonovou ztrátou. Pak to lecos vydrží. Nejhorší je, osolit studenou baterku.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“