Pohon elektrovětroně 1800mm
Re: Pohon elektrovětroně 1800mm
Nevím, kolik a jakých serv je v tvém modelu, tipuju dvě. Pokud bys šel do toho https://hadex.cz/m559a-regulator-otacek ... xxd-hw30a/ reglu, tak ho nejdřív otestuj na zemi. Má BEC 5 V/2 A, což není mnoho, aby se nestalo, že model pošleš do luftu a BEC se přetíží a vypne. Mně se to s tímto reglem stalo. Škody nebyly velké, ale nějaké byly a vlastně zbytečně. Test - zapni model na stole, pusť motor a chvíli vergluj kniply, servy. Pro jistotu můžeš zkusit přes Y kabel jedno servo přidat (vypne-li, uber na daný počet a opakuj). Pokud nevypne, nevypne ani nahoře, pokud ano, vyměň.
Hitec Aurora 9X
Ještě musim dodat, že asi neměl možnost nastavení brzdy, nejsem si už jistý. A brzda by se u sklopky hodila.
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
DAF: Ano, serva tam jsou 2, jedno pro VOP a jedno pro SOP. Nějaké Hitec v tom modrém průhledném plastu. Přesný typ nevím.
Ne, asi použiju el. motorek i regulátor jiný. Buď el. motor Surpass z bighobby a regulátor ještě nevím. Doma mám jeden Ray a druhý nějaký z bighobby. Myslím nějaký Maytech nebo tak něco.
Koukám že elektromotory i celkově modelařina hodně podražila. Teď nechci kecat, ale třeba ty levné červené elektromotorky Emax státy myslím donedávna kolem 250,- Kč? Nyní přes 400,- Kč.
A má vůbec cenu kupovat el. motory Ray, dnes už asi Kavan nebo Foxy?
Ne, asi použiju el. motorek i regulátor jiný. Buď el. motor Surpass z bighobby a regulátor ještě nevím. Doma mám jeden Ray a druhý nějaký z bighobby. Myslím nějaký Maytech nebo tak něco.
Koukám že elektromotory i celkově modelařina hodně podražila. Teď nechci kecat, ale třeba ty levné červené elektromotorky Emax státy myslím donedávna kolem 250,- Kč? Nyní přes 400,- Kč.
A má vůbec cenu kupovat el. motory Ray, dnes už asi Kavan nebo Foxy?
Hitecy v modrém obalu by mohly být HS-55, ale také podobné SG90, případně jejich různí "bratranci a sestřenice" - TG09 HXT apod. Tam vy BEC 5 V/2 A mohl stačit.
Červený motor E Max za cca 250,-Kč je buď CF 2805, 2812 nebo 2822. Na menší modely ideální. Pokud jde o volbu motoru, zatím jsem nikde nenašel letovku (aspoň tu předpokládanou) tvého modelu, aby se ti nestalo, že dáš motor z Trabanta do B-29, nebo obráceně P&W R 2800 do Cri-Cri.
Motory RAY jsou snad dnes už jen v doprodeji, nevím, nesleduju. Foxy snad jsou běžně k sehnání, opět nesleduju, a Kavany jsou relativně krátce na trhu. Letos budeme jeden montovat, takže zkušenosti ještě nemám. Jak jsem už psal jinde, docela dobré zkušenosti mám s Leopardy, ale třeba budou Surpassy lepší, zatím jsem žádný neměl.
Ty žluté regly máme v motorových, kde až tak nevadí brzda. Dokonce jeden 20 A máme v Plutu, kde jsou 4 serva SG90 a tam je to bez problémů. Regly jsem měl Turnigy (různé), v poslední době jsme použili Hobywingy a také zatím bez problémů. Ale ostatní mohou chválit jiné značky. Dobrou inspirací může být právě RC Album, kde se dá docela dobře vyfiltrovat typ modelu a při jeho osazení můžeš vycházet z dat tam.
Červený motor E Max za cca 250,-Kč je buď CF 2805, 2812 nebo 2822. Na menší modely ideální. Pokud jde o volbu motoru, zatím jsem nikde nenašel letovku (aspoň tu předpokládanou) tvého modelu, aby se ti nestalo, že dáš motor z Trabanta do B-29, nebo obráceně P&W R 2800 do Cri-Cri.
Motory RAY jsou snad dnes už jen v doprodeji, nevím, nesleduju. Foxy snad jsou běžně k sehnání, opět nesleduju, a Kavany jsou relativně krátce na trhu. Letos budeme jeden montovat, takže zkušenosti ještě nemám. Jak jsem už psal jinde, docela dobré zkušenosti mám s Leopardy, ale třeba budou Surpassy lepší, zatím jsem žádný neměl.
Ty žluté regly máme v motorových, kde až tak nevadí brzda. Dokonce jeden 20 A máme v Plutu, kde jsou 4 serva SG90 a tam je to bez problémů. Regly jsem měl Turnigy (různé), v poslední době jsme použili Hobywingy a také zatím bez problémů. Ale ostatní mohou chválit jiné značky. Dobrou inspirací může být právě RC Album, kde se dá docela dobře vyfiltrovat typ modelu a při jeho osazení můžeš vycházet z dat tam.
Hitec Aurora 9X
V pondělí půjdu do kroužku, tak zkusím ten model nafotit a zvážit. Alespoň přibližně. Nyní letovou hmotnost nevím.
...a taky se podívej, co tam je ta serva. Většinou bývá nějaká nálepka z boku. Pokud tam nebude, zkus udělat jejich foto.
Hitec Aurora 9X
Nafotím vše co mě napadne. Serva mají samolepku myslím nahoře, ale kdyžtak jedno vytáhnu a mrknu
Nakonec jsem zjistil, že to je opravdu model Bel Ami a byl zveřejněn v RC Revue. Našel jsem to na netu. Serva jsou Hitec HS-55. Fotky dodám později
-
HONZIK 22
https://eshop.rcrevue.cz/planky-rc-revu ... i-065.html
A odkaz na zverejnene planky a modely pana Walka.
https://www.rcmodely.cz/e-shop/Objednav ... ld%20Walek
Koukám, že to má také klapky a zřejmě funkční. Tam jsou serva jaká? Jinak když se podíváš na popis plánku, jsou tam nějaké informace o motorech a reglech. I když je to už starší, některé z těch motorů jsou stále na trhu a z jejich parametrů se da odpíchnout při volbě nového pohonu.
Naposledy upravil(a) DAF dne úte 23.04.2024 5:57, celkem upraveno 1 x.
Hitec Aurora 9X
Ano, ale serva v křídlech nejsou vidět. V tom popisu jsou motory Python, to nevím jaké jsou. Potom Mega 400 a nevím co ještě. Samé drahé, ale odpoledne zkusím alespoň zjistit parametry. Ale už jsem koupil ten 2826/1000 Surpass, tak ho vyzkouším.
varok píše:... V tom popisu jsou motory Python, to nevím jaké jsou. Potom Mega 400 a nevím co ještě. Samé drahé... Ale už jsem koupil ten 2826/1000 Surpass, tak ho vyzkouším.
Právě proto jsem psal, že podle jejich parametrů se můžeš odpíchnout při volbě nového motoru. Je tam také Axi 2208, ten je na trhu, modernizovaný, doposud (mám ho a je fakt hodně výkonný). Ale 2826 byl měl být postačující. Teď k němu ještě vhodný regl a můžeš do luftu.
Hitec Aurora 9X
Ano, regulátory jsem doma našel Ray 20A a Maytech 30A z bighobby. Tak nevím jestli bude stačit i ten 20A nebo dát raději ten silnější 30A? Baterii mám tedy prosím zvolit 2S nebo 3S? Asi zkusím koupit něco u pana Hořejšího nebo na bighobby. Ale baterie od Hořejšího tady banda docela chválí, tak zkusím asi tam.
K tomu motoru, který jsi uvedl si myslím by 20 A regl měl stačit, podívej na parametry u prodejce. Jen udělej test BECu, který jsem ti popsal. Velikost baterky (2S versus 3S) zkus probrat s Kiwirou (pokud se nemýlím, měl by to být tvůj vedoucí). S ním probereš i velikost vrtule pro zvolený motor. Nakonec velmi často se stane, že budeš zkoušet vrtule různých rozměrů a ověřovat, která se ti bude zdát nejlepší. Dělal jsem to několikrát (a určitě nejen já), než jsem zjistil subjektivně nejlepší kombinaci.
Už jsi vyřešil jak provedeš opravu potahu?
Už jsi vyřešil jak provedeš opravu potahu?
Hitec Aurora 9X