Graupner MX-20 HOTT (2)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Janek2

Re: Graupner MX-20 HOTT (2)

#61 Příspěvek od Janek2 »

pepin píše:
" Tak hold nezbyde než počkat až někde vyplave graup 16."
pepine a co toto:
Vysílač Graupner mc-16/20. Perfektní stav, systém Frsky, modul DHT, + přijímač, vyjmuto z retromodelu, velmi málo používaný.
Je to na model bazaru za 2 600 kč.

A ještě je tam jedna 16/20:

Prodám vysílač, zadním víku je anténa.
Kondice baterie neznámá.
Nemám k dispozici nabíjecí kabel.

Cena: 1200 Kč

Osobní předání Praha/Příbram
Po domluvě a platbě předem zásilkovna.
1 200 Kč
CENA K JEDNÁNÍ
pepin

#62 Příspěvek od pepin »

To jsou ale vysílače maximálně do vitríny pro vášnivého sběratele.

Graupnerem 16 a 22 myslim tady to.
0C45B45D-C7DF-4C8A-B762-30D3A7D101B5.png
Přílohy
236581EE-B005-40CC-8BA9-ACAE3301E49D.png
Janek2

#63 Příspěvek od Janek2 »

pepin píše:
"To jsou ale vysílače maximálně do vitríny pro vášnivého sběratele."
Tak to jo. Já nemám od Graupnera nic, tak se v tom neorientuji.
pepin

#64 Příspěvek od pepin »

Ono je to značení aby bylo jasnější o kolikakanál jde hodně podobný a jen se to liší pak těma koncovkama třeba mc mx
prikrylm

#65 Příspěvek od prikrylm »

A nechceš raději něco mladšího jak něco, co už se 15 let nevyrábí? Když palcovku ala JR se sliderama, tak Taranise. Když nic, tak krom JETI, s 4in1 nemusíš nic bastlit a máš všechny protokoly, co lítáš. Navíc pak k nastavení požadované funkčnosti nemusíš používat magii, stačí návod. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
HONZIK 22

#66 Příspěvek od HONZIK 22 »

:mrgreen:
No to urcite. Navod a milion videi. A pet vlaken o tisicich prispevku v nich. :mrgreen:
Pak to da.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od jyrry »

pepin píše:Ono je to značení aby bylo jasnější o kolikakanál jde ...

Toho bych se moc nedržel, to platilo před tak 20-40-ti roky; Mx12 má 6 kanálů, Mx16 má 8, Mx-20 má 12, Mz-16 má 16 ... :-)
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od jyrry »

pepin píše:Jestli jde nějak obejit spárování přijimače aby byl funkční pouze pro konkrétní model v menu modelu.

Při párování se dá nastavit, zda se páruje na model nebo globálně... ale vyzkoušené to nemám.
jyrry.webnode.cz
pepin

#69 Příspěvek od pepin »

prikrylm píše:A nechceš raději něco mladšího jak něco, co už se 15 let nevyrábí? Když palcovku ala JR se sliderama, tak Taranise. Když nic, tak krom JETI, s 4in1 nemusíš nic bastlit a máš všechny protokoly, co lítáš. Navíc pak k nastavení požadované funkčnosti nemusíš používat magii, stačí návod. :)

Ten taranis znám, ta krabice je právě okopčený graup jr 22. Ale ty vysílače s open nebo edge a podobně jsem už probrali ve vlákně pepin vybírá vysílač. To, že ten graup 20 mx se mi ohledně menu zdá divnej a o letovém režimu viz výškovka i v podstatě nepoužitelnej ale neznamená že opentx by se mi zdálo nakonec víc v poho. Navíc mám pocit, že občasné zamrznutí komplet vysílače s open tx neni zase až tak vyjimečný jev, jasně, stači ho připojit k počítači a zase bude běhat. Třeba ted už jsem zase s obytnákem do neděle na louce, opravdu se mi nechce vozit autem imrvére počítač kdyby náhodou někdy něco.netvrdím že je to opentx špatně, pro mě to ale není, respektive zatim si stále myslim, že nějaký standartní vysílač s šablonovym menu mi snad sakra vyhovovat musí. Pořád platí že s čim řidit modely mám,?ale pokus přeučit se z pultovky na palcovku mi klapnul, tak pokud by se mi výhledově nahradit pultového graup 19 i když použivaného jako palcovku přimo za palcovku byl bych spokojenější.

Já jsem toho graup 22 co jsem koupil dnes puvodně nekoupil jen z toho duvodu, že jsem to považoval za blbost koupit opravdu typově starší palcovku graup 22 když mohu na bazaru koupit za v podstatě stejný peníze typově novější graup 20 mx kde mám navíc možnost si případně i rozšířit přez simku počet uložených modelu. Nojo, ale to jsem opravdu netušil co tam zplodili v menu těch letových režimu u výškovky. Na motoráky by to bylo v poho, ale na větroně to je si myslim problém a opravdu nechápu jak mohli něco zakovýho vubec pustit do světa mezi lidi.
pepin

#70 Příspěvek od pepin »

jyrry píše:Při párování se dá nastavit, zda se páruje na model nebo globálně... ale vyzkoušené to nemám.

Ok, jsem uvažoval, že bych do tý 20mx dal jen flysky modul na jednodušši modely a vario bych vyřešil jednim cestovatelskym přehazovacim přijimačem a variem hott , že bych tam kuli variu vubec nebastlí jeti modul. Ale to by musel ten přijimač graup fungovat ve všech modelech bez nutnosti ho vždy znovu a znovu napárovat na zrovna použitý model.

Zatim ale stejně ani nevim jestli ta 20 mx vubec jde rozchodit pro jiný dobastlený flysky modul, jak to bude s napájenim externího modulu když je ta 20 ka pouze na 4 nimh nebo lipol ale flysky modul má fungovat až od 4,5 v.

Hnízdil mi zásadně nerozmlouval zkusit použít napájení 5 čl nimh, ale odzkoušený to nemá, jen že vysílač má stabilizaci, takže vyhulit bych ho tim neměl ale jestli nezačne házet nějaký chybový hlášky nebo tak něco to samozřejmě netuší.

Když jsem ho kupoval, tak mi to vubec nedošlo že je jen na 4 nimh a že moduly flysky frsky jsou až od 4,5v a né jako jeti od 3,5 v který mi na vysílači flysky i6 na 4nimh fungoval v pohodě.
Naposledy upravil(a) pepin dne čtv 17.10.2024 20:16, celkem upraveno 1 x.
prikrylm

#71 Příspěvek od prikrylm »

pepin píše:Ten taranis znám, ta krabice je právě okopčený graup jr 22. Ale ty vysílače s open nebo edge a podobně jsem už probrali ve vlákně pepin vybírá vysílač. To, že ten graup 20 mx se mi ohledně menu zdá divnej a o letovém režimu viz výškovka i v podstatě nepoužitelnej ale neznamená že opentx by se mi zdálo nakonec víc v poho. Navíc mám pocit, že občasné zamrznutí komplet vysílače s open tx neni zase až tak vyjimečný jev...

Právě, že je to tvarově okopčený JR, jsem si na něj vzpomněl. Že nechceš OTX/ETX vím, jen jestli jsi třeba ještě nezměnil názor. Lítám s OTX/ETX asi 6 let a opravdu se mi nestalo, že by mi něco zamrzlo.

HONZIK 22 píše:No to urcite. Navod a milion videi. A pet vlaken o tisicich prispevku v nich. :mrgreen:
Pak to da.
Tak ten 19-ti stránkový návod od RC Studia, co obsahuje vše potřebné by už za dobu "trápení" se s MX-20 uměl i pozpátku.

...optám se zase za půl roku... :)
pepin

#72 Příspěvek od pepin »

prikrylm píše:Právě, že je to tvarově okopčený JR, jsem si na něj vzpomněl. Že nechceš OTX/ETX vím, jen jestli jsi třeba ještě nezměnil názor. Lítám s OTX/ETX asi 6 let a opravdu se mi nestalo, že by mi něco zamrzlo.

Tak ten 19-ti stránkový návod od RC Studia, co obsahuje vše potřebné by už za dobu "trápení" se s MX-20 uměl i pozpátku.

...optám se zase za půl roku... :)

Pořád když jsem na bazaru očkem pokukuji po q7 frsky, ale pořád jsou okolo 3000 kč, což mi stále přijde docela dost peněz jen tak si to vyzkoušet. Zkoušet si opentx v tom programu na počítači pro mě použitelný není, já to musim mit v ruce jako hmotnou věc a ideálně mít i přímou odezvu na nějakém modelu—- vidět co skutečně udělá třeba nastavení expa 25, nebo 45 procent. Pujčit si to od nikoho nechci, svuj vlastní vysílač si mohu v poho rozmlátit třeba kladivem a o tuto možnost bych v případě vypujčky přišel.

To s tím zamrzánim mi zmínil jeden modelář co opentx používá, né že pořád ale že tu zkušenost s tím on má.

Jinak na tom graupneru mx20 zblbnutí tlačitek a jejich zamrznutí se mi stalo co jsem si s tim ted hrál několikrát, absolutně nic vyjimečného a to jsem měl suchý ruce, co se bude dít třeba v deštové přehánce jen odhaduji.

Ale jak jsem dnes řikal technikovi s caddynou na technický když se mu moc nepozdávalo moje dobastlený nezávislý topení—- prostě jsem mu na to řekl že se hold musí smířit s tim, že svět hold zatim není uplně dokonalej, nakonec kejvnul souhlasně hlavou tak zase až za dva roky :D
pepin

#73 Příspěvek od pepin »

HONZIK 22 píše::mrgreen:
No to urcite. Navod a milion videi. A pet vlaken o tisicich prispevku v nich. :mrgreen:
Pak to da.

Jak nastavit 4 servový křídlo a letový režimy u větroně jsem před mnoha lety řešil s Rimrem který podle toho dělal jeden videonávod, takže je dost pravděpodobný, že kdybych já pořidíl opentx a podle toho rimrova videa ten model nastavil tak bych byl uplně v poho :lol:
HONZIK 22

#74 Příspěvek od HONZIK 22 »

Tak praci cest. :mrgreen:
Na jedne strane ti tady pan Prikryl doporucuje Taranis a na strane druhe resi jeho zasadni selhani.

https://frsky-forum.cz/viewtopic.php?f=7&t=1179
Obdivuhodne.
prikrylm

#75 Příspěvek od prikrylm »

HONZIK 22 píše:Tak praci cest. :mrgreen:
Na jedne strane ti tady pan Prikryl doporucuje Taranis a na strane druhe resi jeho zasadni selhani.

https://frsky-forum.cz/viewtopic.php?f=7&t=1179
Obdivuhodne.

To, že selže nějaký jeden kus, u kterého ještě není jasné, jestli TO není způsobeno nějakým (když TO řeknu ošklivě) diletantským nastavením neznamená, že zbytek 9X nefunguje bezproblémově. Opravdu dlouho dobu jsem Taranise 9X provozoval a věřím, že ještě teď funguje.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“