SCULPFUN S30 Pro
Re: SCULPFUN S30 Pro
Fotky řezu, nastavení, ..., šup šup 
Dnes dorazí nová hračka i mě, tak jsem zvědav na první zkušenosti. Ale hlavně jdu objednat překližku na bednu, jinak mě moje drahá polovička zaškrtí až to budu chtít vyzkoušet 
Nastavení podle Guntera, asi půjde ještě ubrat
Gunter:
topolka 3mm 275mm/minutu 75% vykonu
na 100% výkonu jste to nezkoušeli?
blesk píše:Gunter:
Nie, neskusal, setrim laser. Preto ma trochu zamrzelo, ze som nezobral 20W, teoreticky pri 50% vykonu (10W) by som mohol ist rýchlejšie.
Uvidím jak se předvede šéf s výplatou, ale asi půjdu do té 20W
gunter píše:Nie, neskusal, setrim laser. Preto ma trochu zamrzelo, ze som nezobral 20W, teoreticky pri 50% vykonu (10W) by som mohol ist rýchlejšie.
Nevies , aspon teoreticky , ako dobre funguje ten skladany laser ?
Ak som to dobre pochopil tak tych 20w su 4ks 5w laserov - paprsok poskladany cez opticke hranoly do jedneho.
Nie je ten paprsok mierne rozostreny ? Sirsi nez z jedneho laseru ? Ci su to zbytocne obavy ?
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
Ta 10W je tuším taky dvou diodová.
Miro_V
Prakticky funguje vyborne, ja som z neho nadseny. Je dvojdiodovy. Rez je velmi tenky, diely ukladam k sebe na vzdialenost 2mm. Na RES brzdu, ked necham vyrezat z jedneho kusu, je tak mala medzera, ze mi tam nevleze folia. Iny laser som nemal, tak neviem porovnať.
Na FB su 4 skupiny Sculpfun, tam je mozno vidiet, co vsetko dokaze.
Treba sa hrať s vykonom. Vcera som rezal lahku a mäkku balzu 4mm do 110gr, ako prve bolo oznacenie s nastavenim 1600mm/min 20% vykonu, idealne nastavenie pri standartnej balze a teraz bolo vsetko cierne.
Prakticky funguje vyborne, ja som z neho nadseny. Je dvojdiodovy. Rez je velmi tenky, diely ukladam k sebe na vzdialenost 2mm. Na RES brzdu, ked necham vyrezat z jedneho kusu, je tak mala medzera, ze mi tam nevleze folia. Iny laser som nemal, tak neviem porovnať.
Na FB su 4 skupiny Sculpfun, tam je mozno vidiet, co vsetko dokaze.
Treba sa hrať s vykonom. Vcera som rezal lahku a mäkku balzu 4mm do 110gr, ako prve bolo oznacenie s nastavenim 1600mm/min 20% vykonu, idealne nastavenie pri standartnej balze a teraz bolo vsetko cierne.
Naposledy upravil(a) gunter dne pát 02.12.2022 21:36, celkem upraveno 2 x.
20 W
Prosím o radu jaké je nastavení na řezání depronu. Paprsek se od něj jen odráží ale neřeže.
Díky
Díky
Děkuji chlapci za podnětné téma, červík už taky hlodá, ale měl bych zákeřnou otázku? lze řezat i textil? mám namysli například 1 mm filc a podobné materiály, tenčí by asi šly i ve vícero vrstvách najednou. Nezkoušeli jste to náhodou? Jedná se o díly pro Drahou polovičku a když by to šlo tak by byl další důvod proč to mít 
S malým co mám doma (5,5W elektrických) jsem řezal Skytex (padákovinu) docela obstojně, tak myslím že by nemusel být problém.
Jinak tvůj nápad se mi líbí, taky budu tak doma argumentovat
Jinak tvůj nápad se mi líbí, taky budu tak doma argumentovat
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....