Guppy

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
joe_k76

#61 Příspěvek od joe_k76 »

Danndy píše:Je to lepsie riesenie a j kridlo je stabilnejsie.Tak bol dost velky napor na tu zadnu prepazku.

No koukal jsem i na to slovinský fórum (nebo odkud to přesně je? :-) ) a tam se to dokonce někomu vytrhlo a i s tou přední přepážkou, tak to tam asi vyztužím trošku víc, než jen tou balsovou lištou... Ve verzi Mk II už tam Mitja dal překližkovou výztuhu bočnice.
PavelR
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od PavelR »

Zdravím všechny.
Začínám stavět tento model a určitě bych chtěl mít dělená křídla. Můžete mi s tím nějak poradit? Myslel jsem, že to udělám stejně jako to má Filip 600. Střední část rovná bez vzepětí a spojeno planžetou. Co si o tom myslíte?

Předem děkuji :)
Surgical

#63 Příspěvek od Surgical »

Hm....řekl bych, že právě dvojité vzepětí dodává Guppyně dle původního Mitjova návrhu nejen její výjimečné vlastnosti, ale taky notný kus elegance....Pokud tedy hodláš stavět původní křídlo bez křidélek (to s křidélky má pak jednoduché vzepětí do V), asi bych dvojí lomení zachoval....pokud je pro tebe problém vybrousit planžetu do požadovaného tvaru, zkus třeba spojení dráty, ty se ohýbají přeci jen snáze....a pro lehký větroň, kterým Guppy je, určitě bude jejich pevnost dostačující....
PavelR
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od PavelR »

Zdravím
Myslíte si, že když dám místo uhlíkové tyčky v ocasu laminátovou, nastane problém? Myslím si, že při takto "velkém" modelu a ještě s polepenou tyčkou, by to mělo bez problému vydržet (a navíc úspora 70Kč :-))
Surgical

#65 Příspěvek od Surgical »

Nedávej tam žádnou trubku a ušetříš dalších 30 Kč....:)
Problém u takhle velkýho éra je s hmotností, nota bene na ocasní partii, navíc, stavíš Guppy nebo nějakej bastl, inspirovaný Guppy???

P.S.: rozdíl poznáš po prvním "přistání".
DaggyMAC

#66 Příspěvek od DaggyMAC »

O tú pevnosť ani tak nejde, skôr o hmotnosť. S laminátovou trubkou budeš vpredu dovažovať ťažké olová, pričom pri uhlíkovej trubke získaš nielen na pevnosti, ale aj na váhe, čo je na nezaplatenie, ako správne podotkol Surgical, v zadných partiách je to "letovo dôležité".
PavelR
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od PavelR »

Surgical píše:navíc, stavíš Guppy nebo nějakej bastl, inspirovaný Guppy???

Stavím přímo Guppy ale nevim jestli to dovedu do zdárného konce. Mám toho rozestavěného moc a tento model má nejnižší prioritu. Zatí je hotová gondole, ocasní plochy a středy křídla.
blazino

#68 Příspěvek od blazino »

Obrázek
blazino

#69 Příspěvek od blazino »

Obrázek
tam je to na obrazku
ztnext

#70 Příspěvek od ztnext »

PavelR píše:Zdravím všechny.
Začínám stavět tento model a určitě bych chtěl mít dělená křídla. Můžete mi s tím nějak poradit? Myslel jsem, že to udělám stejně jako to má Filip 600. Střední část rovná bez vzepětí a spojeno planžetou. Co si o tom myslíte?

Předem děkuji :)

Tady je Guppy s děleným křídlem a původní vzepětí křídel je myslím zachované.
......aspoň podle fotek to tak vypadá.
http://www.ztmodelar.estranky.cz/fotoal ... dely/guppy
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#71 Příspěvek od vandurat7 »

Mám takový dotaz-tedka to stavím,a nějak nemužu přijit na to kdy a jak upevnit kýlovku k trubce.
Já myslim že normálně zakápnout epoxydem,obestavět balzou a pak jen ohoblovat.
Jen jestli tam není jiné uchycení :P

PS: všechno dukladně fotím,a pak z toho udělám fotonávod pro začátečníky.
Clear sky,glider fly..
joe_k76

#72 Příspěvek od joe_k76 »

Sice trochu pozdě, ale přece :-) Já jsem nejdříve obestavěl trubku a pak do drážky mezi bočnicema epoxidem zalepil kýlovku, myslím, že to tak je i v návodu, který k tomu Mitja dává.
klauz
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od klauz »

vandurat7 píše:Mám takový dotaz-tedka to stavím,a nějak nemužu přijit na to kdy a jak upevnit kýlovku k trubce.
Já myslim že normálně zakápnout epoxydem,obestavět balzou a pak jen ohoblovat.
Jen jestli tam není jiné uchycení :P

PS: všechno dukladně fotím,a pak z toho udělám fotonávod pro začátečníky.

guppy je krásný letadlo, jsem do něj naprosto zamilovanej, na ten fotonávod se, jako začátečník, těším. možná mě pohne k tomu, abych se do něj taky pustil.
havrous
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od havrous »

vandurat7 píše:PS: všechno dukladně fotím,a pak z toho udělám fotonávod pro začátečníky.

Tak ty fotky němkam brůběžně nahrávej, mam měsíc do dovolené a musim ho dát dohromady.
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od vandurat7 »

havrous píše:
vandurat7 píše:PS: všechno dukladně fotím,a pak z toho udělám fotonávod pro začátečníky.

Tak ty fotky němkam brůběžně nahrávej, mam měsíc do dovolené a musim ho dát dohromady.

No,nevím ale jestli budete plně souhlasit s mými pracovnímy postupy :-) No pokusim se
:wink:
Clear sky,glider fly..
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“