Další vylepšený (větší nosná plocha, časovač) Konor připravený k záletu. Dnes jsem pouze zaklouzával a seřizoval vyvážení. I tak jsem se docela proběhl. Ten ledový vítr mi ale dal. "Poctivé" házení budu zkoušet až někde jinde, protože na mém obvyklém místě jsou obrovské, husté keře trnek.
Říkejte mi Konor, model kategorie H
Re: Říkejte mi Konor, model kategorie H
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
První lety za mnou. Trchu musím doladit, protože se někdy "utahuje" v zatáčce. Ale to srovnám. Jinak kluz a let (zkoušeno téměř v bezvětří) perfektní. Časovač, super věc. Splnil to, co jsem očekával.
Plánek pozměněného, novějšího modelu, vhodného do slabého větru a bezvětří, Konor termik:
Plánek pozměněného, novějšího modelu, vhodného do slabého větru a bezvětří, Konor termik:
Naposledy upravil(a) Golfista dne sob 29.01.2022 17:15, celkem upraveno 3 x.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Z dnešního lítání:
Jel jsem hned po východu slunce. Bezvětří mi pro zálet a ladění vyhovuje víc.
Jel jsem hned po východu slunce. Bezvětří mi pro zálet a ladění vyhovuje víc.
tomashr píše:Časovač super, to nemá chybu
Spíš bych měl jiný dotaz - neuvažuješ o začátku experimentování směrem k DLG verzi? Ono je to z hlediska házení opravdu někde jinde, než "klasika", hlavně u takto velkého modelu to je výrazná výhoda...
Velký nebo menší. Já to prostě vyhodím pořád tak nějak stejně vysoko. A měl jsem možnost vidět na soutěži házedel, (zrovna včera) jak někdo hází klasickým stylem (oštěp) do výšek 2x větších než já. Je to o tom, že je potřeba mít fyzičku i věk na perfektní hody. Konor nezklamal a lítal podle mých představ i z těch menších výšek. Na letošní zimní lize házedel jsem vypozoroval, že klasický hod je nižší, zato bezpečnější. Častěji se stávalo "házečům", že s otočkou to přehnali a poškodili. To neznamená, že klasicky nejde letadlo rozbít. Konor se osvědčil v pevnosti na 100%. Tím myslím, že za celou dobu lítání a spousty špatných hodů i kolmo do země, nikdy nic neprasklo. Křídlo se na kolíčkách a ani na šroubku nikdy neutrhlo. Kolikrát model udělal "kotoul" na zemi přes ocasky a taky, nic jsem neopravoval. Ale jo, opravoval jsem často potah, protože jsem já blbec, přistál nespočetně krát v ohromně velkých, hustých a vysokých keřích trnek. Papír je na potah skvělý ale trnkám neodolává.
Jinak už pracuji (kreslím) Konora ve verzi dlg. Samozřejmě s časovačem.
No tak ti teda pěkně děkuji... Už mám vytištěný plánek a asi začínám stavět... To jsem tak potřeboval tříštit čas
už jsem pár hazedel postavil, ale nikdy jsem je nenaučil pořádně přecházet do kluzu, povedl se tak 1 z 10 přechodu.
Neboj. To nové tak brzo nebude... 
blesk píše: nikdy jsem je nenaučil pořádně přecházet do kluzu, povedl se tak 1 z 10 přechodu.
Taky se to pořád učím. A, našel jsem způsob jak to zlepšit. Já to mám tak cca 8:2, dobrý:nepovedený přechod. Pracuji na 100% úspěšnosti. Bohužel do toho může ještě promluvit malá výška. A i když bude přechod do kluzu perfektní, nenalítám "maxo". Chce to trénovat a trénovat. A na nic nečekat, let přibývá a sil ubývá.
tomashr píše:Časovač super, to nemá chybu
Spíš bych měl jiný dotaz - neuvažuješ o začátku experimentování směrem k DLG verzi? Ono je to z hlediska házení opravdu někde jinde, než "klasika", hlavně u takto velkého modelu to je výrazná výhoda...
Na zkoušku jsem jednoho Konora, již postaveného a zalítaného "předělal" na hod s otočkou. Stačilo vlepit do koncového oblouku kousek zápalky, lehce změnit geometrii křídla a nastavil směrovku. Světe div se jde to. Pokud se někomu zdá, že to nebude ono, tak ať to zkusí a uvidí že to opravdu jde. Házím znatelně víš a lítám déle. O to víc se ale teď bojím termiky.
Všechny změny jsem dělal na letišti 2.3. odpoledne. Doma jsem pouze vyztužil poslední část křídla další vrstvou papíru ze spodní i vrchní strany. Nic víc.
Až bude chuť, předělám tak ještě jedno, nebo dvě letadla a zbytek si prozatím nechám v původním stavu, klasický hod oštěpem. Zkoušel jsem ho hodit i dnes na zrušené soutěži kvůli silnému větru, jen tak. Nic neprasklo, vše drží jak má, až nato, že jsem se hooodně prošel na druhou stranu obrovské louky.